Taistelu sarja­noususta jatkuu torstaina Loiskeen vieraana

24/08/2016
Otteluennakko

Tampere Unitedin kiivas ottelutahti jatkuu torstaina, kun joukkue matkaa moottoritietä aina Sääksjärven rampille asti, ja kohtaa paikallisella tekonurmella Loiskeen. Kun joukkueet kohtasivat keväällä, Loiskeella oli takanaan loistava alku sarjaan. Sittemmin sääksjärveläiset ovat valahtaneet sarjan alempaan keskikastiin otettuaan kuudestatoista ottelusta kaksikymmentä pistettä.

Viime lauantainen TKT-ottelu osoitti, että sarjajohtajan asemastaan huolimatta TamU voi yksittäisissä otteluissa joutua vaikeuksiin minkä tahansa Kolmosen joukkueen kanssa. Siksi myöskään Loisketta vastaan pelattava ottelu ei ole ennalta selvä, vaikka Sääksjärven Pyynikkiä isompi tekonurmi suosiikin Sinipaitojen vahvuuksia kotikenttää paremmin. Toki myös henkilökohtaisen menon takia TKT-ottelusta poissa olleen kapteeni Eetu Rahkolan paluu kokoonpanoon ilahduttaa kaikkia Tampere Unitedin kannattajia.

Loiskeen paras maalintekijä on tällä kaudella ollut aiemmillakin kausille Kolmosessa isoja maalimääriä paukutellut Niko Kuhlberg. Merkille pantavaa on, että Kuhlbergin kaikki 9 maalia ovat syntyneet eri otteluissa, ja 12 pelaamassaan ottelussa Kuhlberg on jäänyt siis maaleitta vain kolme kertaa. Loiskeen viimeisessä 0–2-voittoon päättyneessä ottelussa EuPaa vastaan Kuhlberg maalasi lisäajalla. Ottelun voittomaalin teki kauden aikana yhteensä viisi maalia tehnyt Joel Mattjus. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntari näyttää Loiskeelle kolmea voittoa ja kahta tappiota yhteismaalein 7–7. Tosin vastassa ovat olleet tällä hetkellä sarjan viidellä viimeisellä sijalla olevat joukkueet.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä kuvailee viikonlopun TKT-tasapelin jälkeen tiistaina ensimmäisen kerran harjoitellutta joukkuettaan härnätyksi: ”Edellonen peli on käyty läpi, ja tiedän että jatkossa nähdään nälkäinen ja ärsytetty TamU. Huonoja pelejä tulee kaikille, mutta vahva joukkue ottaa niistä opikseen ja tulee entistä kovempana takaisin. Niin uskon nyt tapahtuvan.”

”Tiistain valmistavat reenit olivat jälleen todella hyvät ja se tekemisen meininki siirretään torstaina kentälle. Loiske on laadukas joukkue, ja niin kuin on huomattu tässä sarjassa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa jos fokus ei ole täysin pelissä”, Mäkelä muistuttaa.

Mäkelä myös kertoo, että torstain otteluun päästään hyvällä kokoonpanolla. Poissa on Ali Koljonen työesteen takia, Jan Riikonen on sairastunut ja Sasha Popovitš huilaa näillä näkymin vielä Loisketta ja EuPaa vastaan pelattavat ottelut.

Ottelu Loisketta vastaan pelataan siis huomenna torstaina Sääksjärven tekonurmella. Ottelu alkamisaika on joistakin ennakkotiedoista poiketen vasta klo 20, mutta tästä huolimatta peliin ja sieltä takaisin pääsee keskustasta kätevästi TKL:n bussilla numero 50. Huomaa, että Loiskeen otteluissa on tällä kaudella peritty 5 euron pääsymaksu.

Ne jotka eivät pääse paikan päälle voivat laittaa sormensa ristiin, ja toivoa ettei sade pilaa TamUn suunnitelmia lähettää ottelu suorana TamU-TV:ssä. Mikäli sää on poutainen ja ottelu päästään kuvaamaan, suoraa lähetystä selostavat Tarmo Lyytikäinen ja seuran puheenjohtaja Heikki Wilen.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa