24.8.2016

 
 

Taistelu sarja­noususta jatkuu torstaina Loiskeen vieraanaTampere Unitedin kiivas ottelutahti jatkuu torstaina, kun joukkue matkaa moottoritietä aina Sääksjärven rampille asti, ja kohtaa paikallisella tekonurmella Loiskeen. Kun joukkueet kohtasivat keväällä, Loiskeella oli takanaan loistava alku sarjaan. Sittemmin sääksjärveläiset ovat valahtaneet sarjan alempaan keskikastiin otettuaan kuudestatoista ottelusta kaksikymmentä pistettä.

Viime lauantainen TKT-ottelu osoitti, että sarjajohtajan asemastaan huolimatta TamU voi yksittäisissä otteluissa joutua vaikeuksiin minkä tahansa Kolmosen joukkueen kanssa. Siksi myöskään Loisketta vastaan pelattava ottelu ei ole ennalta selvä, vaikka Sääksjärven Pyynikkiä isompi tekonurmi suosiikin Sinipaitojen vahvuuksia kotikenttää paremmin. Toki myös henkilökohtaisen menon takia TKT-ottelusta poissa olleen kapteeni Eetu Rahkolan paluu kokoonpanoon ilahduttaa kaikkia Tampere Unitedin kannattajia.

Loiskeen paras maalintekij√§ on t√§ll√§ kaudella ollut aiemmillakin kausille Kolmosessa isoja maalim√§√§ri√§ paukutellut Niko Kuhlberg. Merkille pantavaa on, ett√§ Kuhlbergin kaikki 9 maalia ovat syntyneet eri otteluissa, ja 12 pelaamassaan ottelussa Kuhlberg on j√§√§nyt siis maaleitta vain kolme kertaa. Loiskeen viimeisess√§ 0‚Äď2-voittoon p√§√§ttyneess√§ ottelussa EuPaa vastaan Kuhlberg maalasi lis√§ajalla. Ottelun voittomaalin teki kauden aikana yhteens√§ viisi maalia tehnyt Joel Mattjus. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntari n√§ytt√§√§ Loiskeelle kolmea voittoa ja kahta tappiota yhteismaalein 7‚Äď7. Tosin vastassa ovat olleet t√§ll√§ hetkell√§ sarjan viidell√§ viimeisell√§ sijalla olevat joukkueet.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ kuvailee viikonlopun TKT-tasapelin j√§lkeen tiistaina ensimm√§isen kerran harjoitellutta joukkuettaan h√§rn√§tyksi: ”Edellonen peli on k√§yty l√§pi, ja tied√§n ett√§ jatkossa n√§hd√§√§n n√§lk√§inen ja √§rsytetty TamU. Huonoja pelej√§ tulee kaikille, mutta vahva joukkue ottaa niist√§ opikseen ja tulee entist√§ kovempana takaisin. Niin uskon nyt tapahtuvan.”

”Tiistain valmistavat reenit olivat j√§lleen todella hyv√§t ja se tekemisen meininki siirret√§√§n torstaina kent√§lle. Loiske on laadukas joukkue, ja niin kuin on huomattu t√§ss√§ sarjassa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa jos fokus ei ole t√§ysin peliss√§”, M√§kel√§ muistuttaa.

M√§kel√§ my√∂s kertoo, ett√§ torstain otteluun p√§√§st√§√§n hyv√§ll√§ kokoonpanolla. Poissa on Ali Koljonen ty√∂esteen takia, Jan Riikonen on sairastunut ja Sasha PopovitŇ° huilaa n√§ill√§ n√§kymin viel√§ Loisketta ja EuPaa vastaan pelattavat ottelut.

Ottelu Loisketta vastaan pelataan siis huomenna torstaina Sääksjärven tekonurmella. Ottelu alkamisaika on joistakin ennakkotiedoista poiketen vasta klo 20, mutta tästä huolimatta peliin ja sieltä takaisin pääsee keskustasta kätevästi TKL:n bussilla numero 50. Huomaa, että Loiskeen otteluissa on tällä kaudella peritty 5 euron pääsymaksu.

Ne jotka eivät pääse paikan päälle voivat laittaa sormensa ristiin, ja toivoa ettei sade pilaa TamUn suunnitelmia lähettää ottelu suorana TamU-TV:ssä. Mikäli sää on poutainen ja ottelu päästään kuvaamaan, suoraa lähetystä selostavat Tarmo Lyytikäinen ja seuran puheenjohtaja Heikki Wilen.