Taha Özcelik tuo liiga­kokemusta Sinipaitoihin

17/02/2023 TamU
Uutinen

Tampere United on tehnyt kauden 2023 kattavan sopimuksen keskikenttäpelaaja Taha Özcelikin kanssa. Özcelik siirtyy Sinipaitoihin Ilveksen kakkosjoukkueesta, mutta hänellä on kokemusta aina Veikkausliigasta asti. Tampereella juniorivuotensa viettänyt Özcelik haki oman uravaiheensa kannalta parasta vaihtoehtoa Tampereelta, ja päätyi Tampere Unitediin.

Taha Özcelik Tampere Unitediin

Taha Özcelik

  • Syntynyt 5. syyskuuta 2000
  • Liigakokemusta Ilveksessä kaudelta 2021 yhteensä 14 ottelun ja yhden maalin verran.
  • Tampereen Pallo-Veikkojen kasvatti.

Olen pallollisesti taitava keskikenttäpelaaja ja tykkään olla paljon pallossa. Uskon tuovani energiaa kentälle ja monipuolisuutta pelaamiseen sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

- Taha Özcelik
Keskikenttäpelaaja

Joukkueena tavoitteena on varmasti päästä mahdollisimman korkealle. Mielestäni lohkon kärkikolmikko on hyvä tavoite.

- Taha Özcelik
Keskikenttäpelaaja

Kun näin vahva ja hyvä kahden suunnan keskikenttäpelaaja oli tarjolla, siihen oli pakko tarttua.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Taha Özcelik, 22, otti jalkapalloilijana ensimmäiset askeleensa TPV:n riveissä. Hän kuitenkin siirtyi C-juniorina Ilveksen organisaatioon, jonka eri joukkueissa hän on pelannut tähän asti. Ensimmäiset minuutit miesten sarjoissa Özcelik sai jo kaudella 2017 Kolmosessa pelanneessa Ilveksen kakkosjoukkueessa, mutta vastuuta hän sai kunnolla kaudella 2018, jolloin joukkueen kausi päättyi sarjanousuun.

Kakkosta Özcelik pääsi pelaamaan jo kaudella 2019, mutta isommat peliminuutit hän keräsi seuraavalla kaudella. Kaudella 2021 Özcelik otti vielä askeleen eteenpäin pelaten Ilveksen edustuksen mukana neljässätoista Veikkausliigan pelissä, joista neljä peliä hän oli avauskokoonpanossa. Veikkausliigassa hän kirjautti myös yhden maalin tehtyään kesäkuussa 2021 voittomaalin FC Interiä vastaan.

Viime kaudella Özcelik pelasi jälleen Ilveksen kakkosjoukkueessa Kakkosta ja peliminuutteja tuli lopulta kahdessatoista ottelussa. Nyt oli kuitenkin aika vaihtaa pelipaidan väriä.

Päätin vähän aika sitten jäädä Tampereelle. Olin jo aiemmin keskustellut Antin (Niemistö, puheenjohtaja) ja Eemelin (Peltonen, joukkueenjohtaja) kanssa. Pidettiin pari puhelua ja tässä sitä ollaan, Özcelik kuvailee.

Özcelik on nuoresta iästään huolimatta varsin kokenut pelaaja, jonka syöttötaito riitti korkeammallakin sarjatasolla. Tampere United saakin Özcelikistä pallovarman palasen keskikentälleen. 

Olen pallollisesti taitava keskikenttäpelaaja ja tykkään olla paljon pallossa. Uskon tuovani energiaa kentälle ja monipuolisuutta pelaamiseen sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, Özcelik kertoo.

Keskikenttäpelaaja uskoo vahvasti TamUn menestysmahdollisuuksiin. 

”Joukkueena tavoitteena on varmasti päästä mahdollisimman korkealle. Mielestäni lohkon kärkikolmikko on hyvä tavoite. Henkilökohtaisesti tavoitteena on ensinnäkin pysyä ehjänä, jotta pääsisin pelaamaan paljon. Sitä kautta voisin kehittyä pelaajana, Özcelik sanoo.

”Kannattajille voisin lupailla muutaman kauniin maalin!, Özcelik lisää.

Oikealla: Taha Özcelik tuulettaa toistaiseksi ainoaa Veikkausliiga-osumaansa Interiä vastaan.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on myös erittäin tyytyväinen uuteen palaseen joukkueessa

”Taha on TamU-aikanani ensimmäinen pelaaja, jonka sopimus on tehty niin, ettei pelaajaa ole nähty harjoituksissa. Emme ole kuitenkaan hankkimassa sikaa säkissä, vaan me tiedämme kyllä millainen pelaaja on tulossa.

Kun näin vahva ja hyvä kahden suunnan keskikenttäpelaaja oli tarjolla, siihen oli pakko tarttua. Özcelikillä on vahva tausta ja liigapelejä alla. Hän on nuori poika ja Ilveksen junioripolku kertoo kyllä, että tietty taso on olemassa, Listenmaa myhäilee.

Listenmaa uskoo Özcelikin vahvistavan joukkuetta muutoinkin kuin kentällä.

“Hän tuo varmasti arkeen oman vaatimustasonsa ja sitä kautta parempaa tekemistä joukkueeseen. Jo puhelimen kautta puhuttaessa hän tuntui heti iloiselta ja hauskalta persoonalta. Sekin varmasti tuo lisänsä pukukoppiin.”

Sopimuspelaajat kaudelle 2023

Taha Özcelik on jo kahdeksastoista sopimuspelaaja kaudelle 2023. Joukkueen koko tulee olemaan noin 25 pelaajaa, joten useita herkullisia sopimusuutisia on vielä odotettavissa.

Viikonlopun aikana kannattaa myös hankkia kausikortti, sillä ystävänpäivän kunniaksi kaikki kuluvalla viikolla kausikortin ostavat saavat kaksi irtolippua kaupan päälle. Näillä lipuilla voi tuoda kaverin mihin tahansa tulevan sarjakuden kotiotteluun, ja ne käyvät kausikorttien tapaan myös Suomen Cupin kotiotteluissa.

Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Atte Jokinen, p
Topias Järvelä, kk
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Farhad Rahimi, h
Arttu Raittinen, h
Eetu Räisänen, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv
Taha Özcelik, kk

Katso Taha Özcelikin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49