Syystalven tryout-jakso päättyi voittoon TPV:stä

20/12/2020
Otteluraportti

Pahasti siipirikkoinen TamU voitti tällä hetkellä pelkästään nuorista pelaajista koostuvat TPV:n edustusjoukkueen lauantai-iltana Kaupissa maalein 2–0 (1–0). Ottelun ensimmäinen jakso oli etenkin Sinipaidoilta melko sekava esitys, mutta kun TPV:kään ei päässyt erityisen hyville tekopaikoille, viime hetken kulmapotkumaali vei TamUn tauolle maalin johdossa. Toisella jaksolla TamU sai pelinsä parempaan kuntoon ja teki ansaitusti voiton varmistaneen toisen maalin.

Harjoitusottelu

2 – 0

TamUn kokoonpanoa oli verottanut pienten loukkaantumisten ja sairastelujen lisäksi muutaman pelaajan aikainen siirtyminen joulun viettoon, ja näin jalkeille saatiin kokoonpano, jossa keskikentän kolmiosta puuttuivat kaikki todennäköiset avauksen pelaajat, ja muutoinkin muutama pelaaja pelasi hiukan oudommalla pelipaikalla. Tämä näkyi ensimmäisellä jaksolla joukkueen otteissa selvästi.

Po Law ja Anton Bright (C) pelasivat toppariparina.

Ensimmäisellä jaksolla TPV piti enemmän palloa, ja TamUn tilaisuudet syntyivät vastaiskuista. Alun vaarallisin paikka syntyi kuitenkin Hakim Belbachirin kaukovedosta, joka pomppi sen verran ikävästi, että Jaakko Häyhällä oli täysi työ pallon torjumisessa.

Muutoin parahaat paikat syntyivät toisessa päässä. Jatkuvasti vaaralliselta vaikuttanu Antti Kujala sai ensimmäisen tilaisuutensa jo ennen vartin täyttymistä, mutta Henri Savolaisen mainio jalkatorjunta piti lukemat nollilla. Puolen tunnin kohdalla Savolainen joutui toistamiseen lähitorjuntaan, kun oma epäonnistunut avaus piti paikata loistavalla jalkapelastuksella.

Juuri ennen 45 minuutin täyttymistä Eric Bullock pääsi vetopaikkaan toisessa päädyssä, ja maalivahdin torjunta tuotti TamUlle kulmapotkun. Hakim Belbachirin pallo lensi takatolpalla päivystäneelle Pyry Virtaselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo läheltä tyhjään maaliin. Hiukan helpon näköisesti syntynyt 1–0-maali siivitti Sinipaidat tauolle hyvissä tunnelmissa.

Pallo lentää kaikkien päiden yli…
…ja Pyry Virtanen pääsee tekemään tyhjiin 1–0-maalin.

Päävalmentajan ohjeet tehoavat

Tauolla päävalmentaja Jukka Listenmaa antoi ryhmälleen ohjeet, joiden avulla pahimmat ongelmat keskikentän sijoittumisessa saatiin kuntoon. Tämä riitti siirtämään otteen selkeästi TamUlle toisella jaksolla.

Jesse Vuori väläytteli toistuvasti nopeuttaan oikealla laidalla.

Toisella jaksolla nähtiin myös maalivahti Antti Kuusisen ensimmäiset minuutit TamUssa sitten kauden 2018. Kuusinen pääsikin torjuntatöihin heti jakson alussa, kun TPV pääsi laukomaan boksista. Laukaus pysähtyi maalivahdin päähän, ja ottelua päästiin jatkamaan lyhyiden huoltotoimenpiteiden jälkeen.

Ottelun kohokohta nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen, kun TamU pelasi oikealta laidalta kauniin kuvion, jossa pallo liikkui vauhdikkaasti maata pitkin pelaajalta toiselle. Viimeisen tarjoilun antoi Iikka Häkkinen, jonka syöttii keskelle leikanneen laitapuolustaja Jesse Vuoren läpi. Varma sijoitus muutti lukemiksi 2–0.

Jesse Vuori sijoittaa varmasti 2–0-loppulukemat.

Tämän jälkeen TamUn voitto ei enää ollut tosiasiallisesti uhattuna. Vaikka TPV teki lukuisia vaihtoja ja Sinipaidoilla oli penkillä vain kaksi kenttäpelaajaa, ei TPV päässyt juoksemaan TamUa väsyksiin.

Parhaan kavennuspaikkansa TPV sai ottelun 75. minuutilla, kun pallo päätyi vapaapotkun jälkitilanteesta vetopaikkaa boksiin. Antti Kuusinen kuitenkin peitti laukaisukulman ja väläytti lähitorjujan kykyjään.

Ottelun lopussa Tommi Virtanen ja Hakim Belbachir pääsivät vielä molemmat yrittämään maalia kaukovedolla, mutta lisää osumia ei enää nähty. Näin TamU otti toisen jakson otteiden perusteella ansaitun 2–0-voiton. Kyseessä oli samalla ensimmäinen voitto TPV:n edustusjoukkueesta TamUn niin sanotun uuden tulemisen aikakaudella. Edellisen kerran TPV on voitettu kilpailullisessa ottelussa kauden 2009 Suomen Cupissa. Edellinen harjoitusotteluvoitto oli puolestaan tammikuulta 2011.

Kommentit ottelun jälkeen

”Ensimmäinen jakso oli vähän sekavaa peliä. Meillä oli uusi muoto kentällä, ja se vaikutti. Toisella jaksolla peli parani kun saatiin annettua selkeämpiä ohjeita miten puolustuspeli tapahtuu, eikä jäänyt tiloja niin paljoa”, kommentoi päävalmentaja Jukka Listenmaa ottelun jälkeen.

”Taas oli tärkeä peli kuitenkin. Iso osa pojista sai pelata täyden ysikymmpisen, ja näyttää että suht hyvin jaksetaan pelata jo tässä kohtaa täyttä peliä.”

Listenmaa totesi kuitenkin, että pallollinen peli ei kuitenkaan ollut ihan sitä parasta laatua mitä voisi olla.

”Keskikentän keskustasta puuttui vakimiehiä, ja tilalla oli viime kaudella Nelosessakin pelanneita pelaajia. Tottakai se näkyy että koko keskikentän kolmikko on poissa. Nollat kuitenkin omissa, ja siitä on hyvä jatkaa tammikuussa kun aletaan tammikuussa ajaa pelitapaa uusille pelaajille.”

Ottelun lopullisesti ratkaissut toinen maali oli poikkeuksellisen kaunista katseltavaa joulukuiseen reenipeliin,

”Tommosia maaleja on reeneissä tehty paljon. Pallo liikkuu 4–5 syöttöä todella kovaa maata pitkin. Eipä siinä silloin ole vastustajalla mitään jakoa”, Listemaan myhäilee.

Kapteenin nauhaa kantanut Anton Bright kommentoi ottelua topparin paikalta käsin.

”Ihan hyvältä se näytti, vaikka olikohan siellä kuusi laituria kokoonpanossa. Ensimmäisellä jaksolla oli vähän vaikeaa, mutta tokalla jaksolla parannettiin yhdessä. TPV:llä oli vain pari kunnon kunnon tilannetta, mutta eivät saaneet niistäkään oikein mitään aikaiseksi. Aika hyvin pysyi puolustus hallussa.”

”Oma peli tuntuu ihan hyvältä”, kertoo sekä topparina että keskikentän pohjalla harjoituspeleissä pelannut Bright. ”Jonkin aikaa on nyt treenattu, ja alkaa kiteytymään kemia pelaajien välillä ja peli-ideakin alkaa joukkueella kehittyä. Innolla odotan että päästään tammikuussa keskittymään harjoituksissa taktisempiin hommiin.”

Tästä alkaa siis edustusjoukkueen joulutauko, jolta palataan harjoituksiin heti uuden vuoden ensimmäisen viikon alussa maanantaina 4.1. Sen viikon lopulle on suuniteltu harjoitusottelua Ilves-Kissoja vastaan, mutta pelipaikaksi aiottu Pirkkahalli on tuolloin vielä suljettuna aikuisjoukkueiden peleiltä. Tavoitteena on viedä ottelu Kauppiin, mutta tästä ei ole vielä päästy sopimaan Ilves-Kissojen kanssa.

Harjoitusottelu

2 – 0

( 1 – 0 )

45′ Pyry Virtanen
64′ Jesse Vuori

Yleisöä:
0

 

Yleisöä:
0

29 Henri Savolainen 46'
3 Anton Bright C
4 Jesse Vuori
16 Eric Bullock 61'
18 Panu Väliaho 61' 81'
19 Iikka Häkkinen
21 Pyry Virtanen 81'
22 Hakim Belbachir 21'
23 Po Law
25 Hussein Al-Khafaji
27 Nils Strömsholm 74'
62 Antti Kuusinen 46'
7 Eemeli Peltonen 61'
15 Tommi Virtanen 61'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49