20.12.2020

 
 

Syystalven tryout-jakso päättyi voittoon TPV:stäPahasti siipirikkoinen TamU voitti t√§ll√§ hetkell√§ pelk√§st√§√§n nuorista pelaajista koostuvat TPV:n edustusjoukkueen lauantai-iltana Kaupissa maalein 2‚Äď0 (1‚Äď0). Ottelun ensimm√§inen jakso oli etenkin Sinipaidoilta melko sekava esitys, mutta kun TPV:k√§√§n ei p√§√§ssyt erityisen hyville tekopaikoille, viime hetken kulmapotkumaali vei TamUn tauolle maalin johdossa. Toisella jaksolla TamU sai pelins√§ parempaan kuntoon ja teki ansaitusti voiton varmistaneen toisen maalin.

TamUn kokoonpanoa oli verottanut pienten loukkaantumisten ja sairastelujen lisäksi muutaman pelaajan aikainen siirtyminen joulun viettoon, ja näin jalkeille saatiin kokoonpano, jossa keskikentän kolmiosta puuttuivat kaikki todennäköiset avauksen pelaajat, ja muutoinkin muutama pelaaja pelasi hiukan oudommalla pelipaikalla. Tämä näkyi ensimmäisellä jaksolla joukkueen otteissa selvästi.

Po Law ja Anton Bright (C) pelasivat toppariparina.

Ensimmäisellä jaksolla TPV piti enemmän palloa, ja TamUn tilaisuudet syntyivät vastaiskuista. Alun vaarallisin paikka syntyi kuitenkin Hakim Belbachirin kaukovedosta, joka pomppi sen verran ikävästi, että Jaakko Häyhällä oli täysi työ pallon torjumisessa.

Muutoin parahaat paikat syntyivät toisessa päässä. Jatkuvasti vaaralliselta vaikuttanu Antti Kujala sai ensimmäisen tilaisuutensa jo ennen vartin täyttymistä, mutta Henri Savolaisen mainio jalkatorjunta piti lukemat nollilla. Puolen tunnin kohdalla Savolainen joutui toistamiseen lähitorjuntaan, kun oma epäonnistunut avaus piti paikata loistavalla jalkapelastuksella.

Juuri ennen 45 minuutin t√§yttymist√§ Eric Bullock p√§√§si vetopaikkaan toisessa p√§√§dyss√§, ja maalivahdin torjunta tuotti TamUlle kulmapotkun. Hakim Belbachirin pallo lensi takatolpalla p√§ivyst√§neelle Pyry Virtaselle, jolla oli helppo ty√∂ siirt√§√§ pallo l√§helt√§ tyhj√§√§n maaliin. Hiukan helpon n√§k√∂isesti syntynyt 1‚Äď0-maali siivitti Sinipaidat tauolle hyviss√§ tunnelmissa.

Pallo lent√§√§ kaikkien p√§iden yli…

…ja Pyry Virtanen p√§√§see tekem√§√§n tyhjiin 1‚Äď0-maalin.

Päävalmentajan ohjeet tehoavat

Tauolla päävalmentaja Jukka Listenmaa antoi ryhmälleen ohjeet, joiden avulla pahimmat ongelmat keskikentän sijoittumisessa saatiin kuntoon. Tämä riitti siirtämään otteen selkeästi TamUlle toisella jaksolla.

Jesse Vuori väläytteli toistuvasti nopeuttaan oikealla laidalla.

Toisella jaksolla nähtiin myös maalivahti Antti Kuusisen ensimmäiset minuutit TamUssa sitten kauden 2018. Kuusinen pääsikin torjuntatöihin heti jakson alussa, kun TPV pääsi laukomaan boksista. Laukaus pysähtyi maalivahdin päähän, ja ottelua päästiin jatkamaan lyhyiden huoltotoimenpiteiden jälkeen.

Ottelun kohokohta n√§htiin reilun tunnin pelin j√§lkeen, kun TamU pelasi oikealta laidalta kauniin kuvion, jossa pallo liikkui vauhdikkaasti maata pitkin pelaajalta toiselle. Viimeisen tarjoilun antoi Iikka H√§kkinen, jonka sy√∂ttii keskelle leikanneen laitapuolustaja Jesse Vuoren l√§pi. Varma sijoitus muutti lukemiksi 2‚Äď0.

Jesse Vuori sijoittaa varmasti 2‚Äď0-loppulukemat.

Tämän jälkeen TamUn voitto ei enää ollut tosiasiallisesti uhattuna. Vaikka TPV teki lukuisia vaihtoja ja Sinipaidoilla oli penkillä vain kaksi kenttäpelaajaa, ei TPV päässyt juoksemaan TamUa väsyksiin.

Parhaan kavennuspaikkansa TPV sai ottelun 75. minuutilla, kun pallo päätyi vapaapotkun jälkitilanteesta vetopaikkaa boksiin. Antti Kuusinen kuitenkin peitti laukaisukulman ja väläytti lähitorjujan kykyjään.

Ottelun lopussa Tommi Virtanen ja Hakim Belbachir p√§√§siv√§t viel√§ molemmat yritt√§m√§√§n maalia kaukovedolla, mutta lis√§√§ osumia ei en√§√§ n√§hty. N√§in TamU otti toisen jakson otteiden perusteella ansaitun 2‚Äď0-voiton. Kyseess√§ oli samalla ensimm√§inen voitto TPV:n edustusjoukkueesta TamUn niin sanotun uuden tulemisen aikakaudella. Edellisen kerran TPV on voitettu kilpailullisessa ottelussa kauden 2009 Suomen Cupissa. Edellinen harjoitusotteluvoitto oli puolestaan tammikuulta 2011.

Kommentit ottelun jälkeen

”Ensimm√§inen jakso oli v√§h√§n sekavaa peli√§. Meill√§ oli uusi muoto kent√§ll√§, ja se vaikutti. Toisella jaksolla peli parani kun saatiin annettua selke√§mpi√§ ohjeita miten puolustuspeli tapahtuu, eik√§ j√§√§nyt tiloja niin paljoa”, kommentoi p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa ottelun j√§lkeen.

”Taas oli t√§rke√§ peli kuitenkin. Iso osa pojista sai pelata t√§yden ysikymmpisen, ja n√§ytt√§√§ ett√§ suht hyvin jaksetaan pelata jo t√§ss√§ kohtaa t√§ytt√§ peli√§.”

Listenmaa totesi kuitenkin, että pallollinen peli ei kuitenkaan ollut ihan sitä parasta laatua mitä voisi olla.

”Keskikent√§n keskustasta puuttui vakimiehi√§, ja tilalla oli viime kaudella Nelosessakin pelanneita pelaajia. Tottakai se n√§kyy ett√§ koko keskikent√§n kolmikko on poissa. Nollat kuitenkin omissa, ja siit√§ on hyv√§ jatkaa tammikuussa kun aletaan tammikuussa ajaa pelitapaa uusille pelaajille.”

Ottelun lopullisesti ratkaissut toinen maali oli poikkeuksellisen kaunista katseltavaa joulukuiseen reenipeliin,

”Tommosia maaleja on reeneiss√§ tehty paljon. Pallo liikkuu 4‚Äď5 sy√∂tt√∂√§ todella kovaa maata pitkin. Eip√§ siin√§ silloin ole vastustajalla mit√§√§n jakoa”, Listemaan myh√§ilee.

Kapteenin nauhaa kantanut Anton Bright kommentoi ottelua topparin paikalta käsin.

”Ihan hyv√§lt√§ se n√§ytti, vaikka olikohan siell√§ kuusi laituria kokoonpanossa. Ensimm√§isell√§ jaksolla oli v√§h√§n vaikeaa, mutta tokalla jaksolla parannettiin yhdess√§. TPV:ll√§ oli vain pari kunnon kunnon tilannetta, mutta eiv√§t saaneet niist√§k√§√§n oikein mit√§√§n aikaiseksi. Aika hyvin pysyi puolustus hallussa.”

”Oma peli tuntuu ihan hyv√§lt√§”, kertoo sek√§ topparina ett√§ keskikent√§n pohjalla harjoituspeleiss√§ pelannut Bright. ”Jonkin aikaa on nyt treenattu, ja alkaa kiteytym√§√§n kemia pelaajien v√§lill√§ ja peli-ideakin alkaa joukkueella kehitty√§. Innolla odotan ett√§ p√§√§st√§√§n tammikuussa keskittym√§√§n harjoituksissa taktisempiin hommiin.”

Tästä alkaa siis edustusjoukkueen joulutauko, jolta palataan harjoituksiin heti uuden vuoden ensimmäisen viikon alussa maanantaina 4.1. Sen viikon lopulle on suuniteltu harjoitusottelua Ilves-Kissoja vastaan, mutta pelipaikaksi aiottu Pirkkahalli on tuolloin vielä suljettuna aikuisjoukkueiden peleiltä. Tavoitteena on viedä ottelu Kauppiin, mutta tästä ei ole vielä päästy sopimaan Ilves-Kissojen kanssa.