Syystalven harjoitus­jakso päättyi TP-T:n murskaamiseen

18/12/2016
Otteluraportti

Tampere United otti syystalven toisessa harjoitusottelussa selvän 1–7 (0–3) -voiton Kolmosessa pelaavasta Tampereen Peli-Tovereista. Ottelun molempien jaksojen alut olivat TamUlta hiukan tahmeaa peliä, mutta lopulta Kakkosen ja Kolmosen joukkueiden tasoero saatiin näkymään selvästi niin kentällä kuin tulostaulullakin. Maalipaikkoja tuhlanneet Sinipaidat olisivat itse asiassa voineet tehdä voittolukemista paljon suuremmatkin.

Harjoitusottelu

1 – 7

Ottelun ensimmäinen maali päätti TP-T:n näennäisen hallintajakson ottelun 9. minuutilla. Peli-Tovereiden hyökkäys katkaistiin syvällä Sinipaitojen puolustusalueella, ja pallo pelattiin yksin ylhäällä olleelle kärkipelaaja Roope Kostiaiselle. Tämä pelasi pallon keskiympyrästä laidalle seuraavassa aallossa tulleelle Sampo Ojalalle, joka puolestaan pelasi terävän juoksun tehneen Tuomas Lehden tekopaikkaan. Laitahyökkääjän varma viimeistely pöllytti verkkoa ja muutti lukemiksi 0–1. Vain nelisen minuuttia myöhemmin viimeistelyvuorossa oli Riku Oras, joka pääsi viimeistelemään helpon näköisesti Konsta Raittisen pelattua pallon tekopaikkaan boksin oikealle laidalle.

Lukemissa 0–2 alkoi maalipaikkojen tuhlailu. Roope Kostiainen pääsi pariinkin kertaan läpi, ja myös Tuomas Lehdellä oli vastaava tekopaikka. Kaikissa näissä TP-T-maalivahti tuli hyvin vastaan ja otti komeita jalkatorjuntoja. Lisäksi mm. laitahyökkääjänä pelanneella Topias Järvelällä ja sekä laitapuolustaja Verneri Uimosella oli tekopaikkansa kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta maalit jäivät tekemättä.

Aivan jakson lopulla Roope Kostiainen pääsi lopulta avaamaan oman maalitilinsä. Riku Oras katkaisi syötön rangaistusalueen rajan tuntumassa ja siirsi pallon viereensä Kostiaiselle. Tämän jalka heilahti sen verran voimakkaasti, että myös verkko heilui. Maalin jälkeen Topias Järvelä osui vielä kerran tolppaan ja maalivahti torjui Verneri Uimosen laukauksen. Näin tauolle lähdettiin sinänsä mukavissa 0–3-lukemissa.

Toinen jakso ja päävalmentajan kommentit

Toinen jakso lähti käyntiin huonosti, sillä jo kolmen minuutin pelin jälkeen TP-T onnistui kavennusmaalissa. Toppari Antti Haavisto purki huonosti ja pallo päätyi TP-T-hyökkääjälle lähellä päätyrajaa boksin vasemmassa reunassa. Tämä keskitti maalille, ja lopulta maalivahti Tuomo Hiltusen nyrkeissäkin käynyt flipperipallo päätyi Majed Rashedille, jolla oli helppo työ siirtää pallo verkon perukoille. TP-T sai 1–3-kavennuksesta selvästi lisäenergiaa, mutta mitään suurta uhkaa se ei TamU-maalille pystynyt tuottamaan. Kaikkein lähimpänä lisämaalia se oli 63 minuutin kohdalla, kun Verneri Uimonen sai pelastaa kulmapotkutilanteen maaliviivalta.

TamUn lisämaaleja saatiin kuitenkin odottaa jakson loppupuolelle asti. Ensimmäisenä osui Topias Järvelä, joka laukoi 1–4-lukemat Roope Kostiaisen syötöstä ottelun 72. minuutilla. Pian tämän jälkeen osui kentälle 60 minuutin kohdalla vaihdettu Jussi Rasva, jolle paikan tarjoili Riku Oras. Komea pommi maalin yläkulmaan ei jättänyt maalivahdille reagointimahdollisuuksia.

Ottelun viimeisellä kympillä Roope Kostiainen pääsi vielä viimeistelemään päivän toisen osumansa, kun laidalta noussut Tuomas Lehti löysi kärkipelaajaan maalin edestä. Yksi eleetön kosketus riitti muuttamaan lukemiksi 1–6. Illan viimeisestä maalista vastasi toinen kahden maalin mies Riku Oras, jolle paikan tarjoili toppari Santeri Salomaa.

”Lähdimme otteluun hyvin pienellä porukalla. Pelitapaa muutettiin viime pelissä hyvin toimineesta hyökkäyspään prässipelistä puolustavampaan ja passiivisempaan prässäämiseen, minkä tarkoituksena oli tehdä pelaajille vähemmän kuluttava pelitapa, koska vaihtopelaajia oli vain vähän, ja tässä vaiheessa kautta kaikki eivät ole vielä täydessä 90 minuutin kunnossa”, päävalmentaja Mikko Mäkelä taustoittaa.

”Pelistä tuli jälleen hyökkäyspään harjoitus. Seitsemän tehtyä maalia on toki hyvä asia, mutta maaleja olisi voitu tehdä hyvinkin toiset seitsemän lisää. Peliä kuvaa hyvin pienehkö huolimattomuus syötöissä, maalipaikoissa ja monissa pienissä pelin sisällä tapahtuneissa pelitilanteissa, joissa ei oltu terävimmillään”, Mäkelä suomii.

”Kokonaiskuvaan olen kuitenkin tyytyväinen. Joulukuu oli hyvää tekemistä ja pelissäkin nähtiin jo hyviä vivahteita, mitä meidän pelimme tulee jatkossa olemaan. Fysiikkaharjoitteluun rupeamme keskittymään tammikuusta alkaen, koska pelitapamme vaatii kovaa fysiikkaa. Kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulun aikaa, sekä erinomaista uutta vuotta!” Mäkelä päättää.

Tampere United pitää nyt kahden viikon mittaisen joulutauon harjoittelusta. Seuraavan harjoitusottelun joukkue pelaa sunnuntaina 8.1. klo 18.15 kun FC Lahti Akatemia vierailee Pirkkahallissa. Tervetuloa taas silloin mukaan!

Harjoitusottelu

1 – 7

( 0 – 3 )

9′ Tuomas Lehti
13′ Riku Oras
41′ Roope Kostiainen
72′ Topias Järvelä
77′ Jussi Rasva
82′ Roope Kostiainen
88′ Riku Oras

Yleisöä:
82

48' Majed Rashedi

Yleisöä:
82

17 Tuomo Hiltunen
3 Konsta Raittinen 68'
8 Riku Oras C
9 Tuomas Lehti
16 Roope Kostiainen
18 Sampo Ojala 56' 68'
19 Valtteri Uimonen 61'
20 Verneri Uimonen
26 Topias Järvelä
28 Antti Haavisto
30 Santeri Salomaa
1 Jani Rantala
7 Jussi Rasva 61'
13 Ali Koljonen 56'
23 Markus Halme
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2