Syntymäpäiväsankari Matias Stark lähtee kolmanteen kauteensa Tampere Unitedissa

06/06/2020
Uutinen

Tampere United julkaisee vielä kenraaliharjoituksen nimellä kulkevan ToVe-ottelun alla yhden varsin mieluisan jatkosopimuksen. Sinipaidoissa kahden edellisen kauden aikana yhteensä 21 Kakkosen ottelua pelannut Matias Stark, kun on laittanut puumerkkinsä vuoden mittaiseen jatkopahviin.

Tänään 24 vuotta täyttävällä Matias Starkilla on triplasti aihetta juhlaan. Hän kun juhlii syntymäpäiviään vihdoista viimein pelikentällä jalkapallon parissa – ja tuore jatkosopimus kourassa.

”Odotan Kolmoseen todella kovatasoista jalkapalloa. Onnistuessamme joukkueena olemme varmasti mukana taistelussa sarjan kärkipaikasta. Mahtavaa päästä taas Pyynikille pelaamaan hienon yleisön eteen, ja mikäs sen parempi aloitus futiskesälle, kun syntymäpäivän vietto tänään ottelutunnelmissa”, päivänsankari asettelee kesän odotusarvojaan.

Stark on Vaasaan sijoittuvista opiskeluistaan huolimatta jaksanut liikkua ahkeraan Unitedin harjoituksiin ja ottelutapahtumiin jo viime kauden aikana.

”Nyt liityin harjoitusvahvuuteen jo ennen joulua opintojen ollessa tauolla, mutta tammikuun ensimmäisissä treeneissä loukkasin polveni, mikä esti harjoittelun pitkälle kevääseen. Alkukauden valitettava lykkääntyminen oli itselleni onni onnettomuudessa, sillä sain aikaa toipua loukkaantumisestani. Toki kunto ei ollut ensimmäisissä harjoituksissa paras mahdollinen, mutta pikkuhiljaa olen päässyt takaisin hyvään kuntoon”, Stark kertoo.

Saman asian on huomannut myös päävalmentaja Jukka Listenmaa.

”Stark on ehkä vähän keskenkuntoinen vammojen ja koulujen takia, mutta hyvään suuntaan ollaan koko ajan menty”, päävalmentaja arvioi suojattinsa pelikuntoa.

Matias Stark oli Jukka Listenmaalle jo entuudestaan tuttu pelaaja.

”Olen nähnyt Matiaksen pelaavan jo aikanaan Ilveksessä ja nyt tietenkin sitten myöhemmin seurannut hänen otteittaan TamUn aikana. Aika hyvä käsitys on, että mitä ollaan saamassa”, Listenmaa arvioi.

Stark itse kertoo, että virtaa liikkua Tampereen ja Vaasan välillä riittää tälläkin kaudella.

”Syksyllä opiskelu jatkuu Vaasassa, mutta syyslukukausi ei mene hirveästi päällekkäin päätösotteluiden kanssa. Myöskin etäopiskelu on tullut nyt keväällä melko tutuksi, joten päätöskierroksilla olen varmasti kentällä taistelemassa sataprosenttisesti!”

Pettymyksen jälkeen uutta rakentamassa

Matias Stark kuuluu niihin pelaajiin, jotka kantoivat Sinipaitaa raskaalla viime kaudella. Hän ei peittelekään pettymystään, kun viime kautta katsotaan taaksepäin.

”Kausi alkoi omalta osaltani mielestäni suhteellisen hyvin, mutta kun tuloksia ei tullut, niin ymmärrettävästi kokeiltiin eri kokoonpanoja. Pelasimme joukkueen alle potentiaalimme, mikä johtui varmasti kokemattomuudesta ja itseluottamuksen puutteesta.”

”Valmentajan vaihdos ei myöskään tuonut kaivattua lisäpotkua loppukauteen. Kokonaisuutena kausi oli yksi urani suurimmista pettymyksistä”, Stark myöntää.

Varsinkin vuodentakaiseen verrattuna Stark on varsin tyytyväinen nykytilanteeseen joukkueessa.

”Joukkueen rakennus alkoi melko rauhallisesti ja moni varmasti odottikin enemmän vahvistuksia jo talvella. Vahvistuksia on toki saanut odotella varsinkin poikkeustilan takia, mutta nyt voi todeta, että saamme todella kovan joukkueen kesäksi kentälle”, Stark myhäilee.

”Harjoituksissa on ollut hyvä meininki jo pienryhmissä treenatessa, ja uskon, että laatupelaajat löytävät nopeasti toisensa kentällä, nyt kun päästiin palaamaan tositoimiin.”

Tampere Unitedilla on nyt koossa 22 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Uusia sopimusjulkaisuja on vielä odotettavissa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Ek Eino-Veikko (p)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Jerry Sorjonen (h)
Matias Stark (p)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Ville Turunen (kk)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2