11.9.2020

 
 

Syksyn loppu­rutistus alkaa Loiskeen kohtaamisellaIllat viilenevät ja panokset kasvavat. Kolmosen ylemmän loppusarjan vierasottelu Sääksjärven Loisketta vastaan käynnistää jalkapallosyksyn toden teolla. Kautta on jäljellä viisi ottelua ja TamU lähtee niihin antamaan kaikkensa, katsoen mihin se lopuksi riittää.

Parin viikon tauko on Sinipaitojen osalta ohi lauantaina, kun kello 14.00 Lemp√§√§l√§ss√§ Hakkarin urheilukent√§ll√§ vihellet√§√§n k√§yntiin Loiskeen ja Tampere Unitedin v√§linen ottelu. Kyseess√§ on samalla ensimm√§inen kerta t√§ll√§ kaudella, kun kohdataan sama vastustaja toistamiseen. Elokuun alkupuolella TamU oli parempi Pyynikill√§ maalein 3‚Äď0. Tuolloin lopputulos jopa hieman mairitteli kotijoukkuetta ja p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa tiet√§√§, ett√§ Loiskeen kanssa saa olla lauantaina varuillaan.

”Loiske p√§√§si v√§h√§n yll√§tt√§m√§√§n meid√§t siin√§ peliss√§. Olin n√§hnyt heilt√§ yhden ottelun ennen tuota, ja se Loiske oli sitten hyvin erilainen Loiske, kuin mik√§ pelasi meit√§ vastaan. Yhden pelin olen heilt√§ n√§hnyt sen meid√§n edellisen kohtaamisen j√§lkeen, ja siin√§ peliss√§ oli sitten taas enemm√§n sit√§ ensimm√§isen pelin Loisketta. Lauantaina meid√§n pit√§√§ olla varautunut molempiin”, Listenmaa painottaa.

Yleisesti ottaen Listenmaa näkee, että peleihin on helpompi lähteä, kun vastustaja on jo kertaalleen kohdattu, mutta painottaa oman pelin onnistumisen tärkeyttä.

”Toki se helpottaa, mutta oman tekemisen kautta me toki l√§hdemme. Jos me saamme oman pelimme kohdilleen ja k√§rsimme tappion, niin silloin ei voi kuin onnitella vastustajaa. He ovat silloin pelanneet todella hyv√§n pelin.”

Unitedin kapteeni Eetu Rahkola muistuttaa, että kolikolla on aina se toinenkin puoli. Myös vastustaja tietää nyt paremmin mitä odottaa, kun TamU asettuu vastaan.

”Varmasti olemme viisaampia monen vastustajan suhteen, mutta sama p√§tee my√∂s toisinp√§in, eli my√∂s vastustajat tuntevat meid√§t”, Rahkola kertoo.

Syksyn ratkaisupeleihin Rahkola lähtee latautuneena maksamaan kalavelkoja.

”Paljon on j√§√§nyt hampaankoloon ensimm√§iselt√§ sarjakierrokselta ja on mukava p√§√§st√§ yritt√§m√§√§n kalavelkojen maksua. Hienoja matseja on syksylle viel√§ j√§ljell√§”, Rahkola intoilee.

Valmistautumisen eteen tehty kaikki mahdollinen

Tampere United ei jätä tässä vaiheessa enää kiveäkään kääntämättä. Lempäälässä Hakkarin urheilukentällä on vastassa luonnonnurmi, josta Unitedilla on tällä kaudella kokemusta kolmen ysikymppisen verran. Kaikki tämän viikon harjoitukset onkin viety Pirkkahallille, jonka nurmikentältä on haettu tuntumaa luonnonnurmeen.

”Olemme olleet nyt koko viikon siell√§ totuttelemassa nurmeen, kun sielt√§ sai viel√§ hyvin vapaita vuoroja t√§lle viikolle. Palaamme sitten ensi viikolla takaisin Pyynikille harjoittelemaan”, avaa Jukka Listenmaa valmistautumista.

Joukkueen terveystilanne on kokonaisuus huomioiden suhteellisen hyvä tällä hetkellä. Markus Kopfin lisäksi sivussa on varmuudella vain Jerry Sorjonen. Lisäksi Hakim Belbachirin pelaaminen on päävalmentajan mukaan vielä pieni kysymysmerkki.

”H√§nen tilanteensa on t√§ll√§ hetkell√§ melko lailla 50‚Äď50”, arvio Listenmaa.

Jukka Listenmaa näkee, että viimeisistä otteluista haetaan mahdollisimman korkean sarjasijoituksen lisäksi myös hyvää virettä jo ensi kautta ajatellen.

”Peli kerrallaan me l√§hdemme n√§it√§ nyt pelaamaan ja joka pelist√§ sit√§ kolmea pistett√§ hakemaan. Katsomme sitten mihin se riitt√§√§. Lis√§ksi haemme sit√§ hyv√§√§ fiilist√§, josta on hyv√§ l√§hte√§ my√∂s tulevaa rakentamaan”, Listenmaa linjaa.

Eetu Rahkola on päävalmentajan kanssa samoilla aaltopituuksilla loppukauden tavoitteiden suhteen.

”Me pelaamme mahdollisimman hyv√§st√§ sarjasijoituksesta ja t√§ll√§ hetkell√§ se on ykk√∂stila. Toinen t√§rke√§ asia on jatkaa hyvi√§, nousujohteisia peliesityksi√§ kauden loppuun saakka. Joukkueen runko n√§ytt√§√§ jo nyt eritt√§in hyv√§lt√§ ensi kaudelle ja t√§ll√§ rungolla on nyt mainio aika kehitt√§√§ yhteispeli√§ tulevaisuutta ajatellen”, Rahkola tiet√§√§.

Loppusarjan Sinipaitojen osalta avaava Loiske ‚Äď Tampere United alkaa siis Lemp√§√§l√§n Hakkarin urheilukent√§ll√§ kello 14.00. Matka ei ole pitk√§, joten kehotamme kaikkia Sinipaitojen kannattajia harrastamaan lauantaina maakuntamatkailua! Joukkue tarvitsee tukenne. Ei-matkalaisia palvelee twitterseuranta tuttuun tapaan.