Syksyn loppu­rutistus alkaa Loiskeen kohtaamisella

11/09/2020
Otteluennakko

Illat viilenevät ja panokset kasvavat. Kolmosen ylemmän loppusarjan vierasottelu Sääksjärven Loisketta vastaan käynnistää jalkapallosyksyn toden teolla. Kautta on jäljellä viisi ottelua ja TamU lähtee niihin antamaan kaikkensa, katsoen mihin se lopuksi riittää.

Parin viikon tauko on Sinipaitojen osalta ohi lauantaina, kun kello 14.00 Lempäälässä Hakkarin urheilukentällä vihelletään käyntiin Loiskeen ja Tampere Unitedin välinen ottelu. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun kohdataan sama vastustaja toistamiseen. Elokuun alkupuolella TamU oli parempi Pyynikillä maalein 3–0. Tuolloin lopputulos jopa hieman mairitteli kotijoukkuetta ja päävalmentaja Jukka Listenmaa tietää, että Loiskeen kanssa saa olla lauantaina varuillaan.

”Loiske pääsi vähän yllättämään meidät siinä pelissä. Olin nähnyt heiltä yhden ottelun ennen tuota, ja se Loiske oli sitten hyvin erilainen Loiske, kuin mikä pelasi meitä vastaan. Yhden pelin olen heiltä nähnyt sen meidän edellisen kohtaamisen jälkeen, ja siinä pelissä oli sitten taas enemmän sitä ensimmäisen pelin Loisketta. Lauantaina meidän pitää olla varautunut molempiin”, Listenmaa painottaa.

Yleisesti ottaen Listenmaa näkee, että peleihin on helpompi lähteä, kun vastustaja on jo kertaalleen kohdattu, mutta painottaa oman pelin onnistumisen tärkeyttä.

”Toki se helpottaa, mutta oman tekemisen kautta me toki lähdemme. Jos me saamme oman pelimme kohdilleen ja kärsimme tappion, niin silloin ei voi kuin onnitella vastustajaa. He ovat silloin pelanneet todella hyvän pelin.”

Unitedin kapteeni Eetu Rahkola muistuttaa, että kolikolla on aina se toinenkin puoli. Myös vastustaja tietää nyt paremmin mitä odottaa, kun TamU asettuu vastaan.

”Varmasti olemme viisaampia monen vastustajan suhteen, mutta sama pätee myös toisinpäin, eli myös vastustajat tuntevat meidät”, Rahkola kertoo.

Syksyn ratkaisupeleihin Rahkola lähtee latautuneena maksamaan kalavelkoja.

”Paljon on jäänyt hampaankoloon ensimmäiseltä sarjakierrokselta ja on mukava päästä yrittämään kalavelkojen maksua. Hienoja matseja on syksylle vielä jäljellä”, Rahkola intoilee.

Valmistautumisen eteen tehty kaikki mahdollinen

Tampere United ei jätä tässä vaiheessa enää kiveäkään kääntämättä. Lempäälässä Hakkarin urheilukentällä on vastassa luonnonnurmi, josta Unitedilla on tällä kaudella kokemusta kolmen ysikymppisen verran. Kaikki tämän viikon harjoitukset onkin viety Pirkkahallille, jonka nurmikentältä on haettu tuntumaa luonnonnurmeen.

”Olemme olleet nyt koko viikon siellä totuttelemassa nurmeen, kun sieltä sai vielä hyvin vapaita vuoroja tälle viikolle. Palaamme sitten ensi viikolla takaisin Pyynikille harjoittelemaan”, avaa Jukka Listenmaa valmistautumista.

Joukkueen terveystilanne on kokonaisuus huomioiden suhteellisen hyvä tällä hetkellä. Markus Kopfin lisäksi sivussa on varmuudella vain Jerry Sorjonen. Lisäksi Hakim Belbachirin pelaaminen on päävalmentajan mukaan vielä pieni kysymysmerkki.

”Hänen tilanteensa on tällä hetkellä melko lailla 50–50”, arvio Listenmaa.

Jukka Listenmaa näkee, että viimeisistä otteluista haetaan mahdollisimman korkean sarjasijoituksen lisäksi myös hyvää virettä jo ensi kautta ajatellen.

”Peli kerrallaan me lähdemme näitä nyt pelaamaan ja joka pelistä sitä kolmea pistettä hakemaan. Katsomme sitten mihin se riittää. Lisäksi haemme sitä hyvää fiilistä, josta on hyvä lähteä myös tulevaa rakentamaan”, Listenmaa linjaa.

Eetu Rahkola on päävalmentajan kanssa samoilla aaltopituuksilla loppukauden tavoitteiden suhteen.

”Me pelaamme mahdollisimman hyvästä sarjasijoituksesta ja tällä hetkellä se on ykköstila. Toinen tärkeä asia on jatkaa hyviä, nousujohteisia peliesityksiä kauden loppuun saakka. Joukkueen runko näyttää jo nyt erittäin hyvältä ensi kaudelle ja tällä rungolla on nyt mainio aika kehittää yhteispeliä tulevaisuutta ajatellen”, Rahkola tietää.

Loppusarjan Sinipaitojen osalta avaava Loiske – Tampere United alkaa siis Lempäälän Hakkarin urheilukentällä kello 14.00. Matka ei ole pitkä, joten kehotamme kaikkia Sinipaitojen kannattajia harrastamaan lauantaina maakuntamatkailua! Joukkue tarvitsee tukenne. Ei-matkalaisia palvelee twitterseuranta tuttuun tapaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV