Suomen Cupissa vastaan TPS:n M35-ikämiehet

15/04/2023 TamU
Uutinen

Miesten edustusjoukkue aloittaa Suomen Cupin sen kolmannelta kierrokselta ja saa vastaansa entisiä liigapelaajia kuhisevan TPS:n M35-ikämiehet. Koska arpa toi vastaan alemmassa sarjassa pelaavaksi laskettavan ikämiesjoukkueen, ottelu pelataan Suomen Cupin sääntöjen mukaisesti automaattisesti vierasotteluna. Tiedotamme tarkemmasta pelipäivästä kun se on tiedossa, mutta tässä vaiheessa tiedetään että ottelu pelataan Kakkosen avauskierroksen jälkeen ja viimeistään 8.5.

Suomen Cupin 3. kierros

  • Mukaan tulevat kaikki Kakkosen ja Ykkösen joukkueet ja kuusi liigajoukkuetta.
  • Alempisarjalaisella on automaattinen kotietu.
  • Pelit pelataan aikavälillä 26.4. – 8.5.

Vaikka puhutaan ikämiehistä, kun katsoo pelaajalistaa niin kyllä siitä joukkueesta löytyy äärettömän paljon taitoa ja hirveät määrät liigapelejä.

- Jukka Listemaa
Päävalmentaja

TPS:n ikämiehissä pelaa lukuisia suomalaiselle jalkapalloyleisölle tuttuja nimiä. Tampere Unitedin kannattajille läheisin heistä on Lahdesta lähtöisin oleva Toni Järvinen, joka voitti Tampere Unitedissa Suomen mestaruuden kaudella 2007 ja oli mukana myös kaudella 2008. Muita tunnettuja nimiä ovat mm. Mikko Hyyrynen, Markus Paija, Sami Rähmönen ja Mika Ääritalo. Listaa voisi jatkaa pidemmällekin.

”Todella kova joukkue sieltä tulee. Vaikka puhutaan ikämiehistä, kun katsoo pelaajalistaa niin kyllä siitä joukkueesta löytyy äärettömän paljon taitoa ja hirveät määrät liigapelejä. Olis voinut helpompikin vastustaja tulla”, toteaa Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Viime kaudella TPS:n ikämiesten tie päättyi Suomen Cupissa kolmannella kierroksella tappioon Ilvekselle, mutta joukkue jatkoi Roots Cupiin, jonka finaalin se voitti Olympiastadionilla lokakuun ensimmäisenä päivänä. Tällä kaudella TPS:n ikämiehet aloitti Suomen Cupin tasauskierrokselta. Kaksi ensimmäistä voittoa se otti selvin lukemin Vitosessa pelaavista vastustajista, mutta toisella kierroksella Maskun Palloseura pakotti ottelun 1–1-tasatuloksella rankkareille, jotka turkulaiset veivät lukemin 9–8.

Kovakuntoinen Kakkosen joukkue ei välttämättä ole sitä, mitä ikämiesjoukkue olisi enssisijaiseesti toivonut cupin tässä vaiheessa vastaansa. Päävalmentaja Jukka Listenmaan mukaan pelitempo määrittää sen, miten ottelussa käy.

”Pelitempo täytyy pitää kovana. Jos mennään matalalla pelitempolla, tosi vaikea matsi tulee, se on ihan varma asia”, Listenmaa painottaa.

Suomen Cupin kolmannella kierroksella pelataan kaikkiaan 54 ottelua. Mukana ovat kaikki cupissa vielä mukana olevat joukkueet kuutta UEFAn kilpailuihin osallistuvaa ja Liigacupissa parhaiten menestynyttä liigajoukkuetta lukuunottamatta.

Katso Suomen Cupin kolmannen kierroksen arvontatulos Palloliiton sivuilta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49