10.12.2019

 
 

Suomen Cupin lohkoon HJS, TPV ja Ilveksen kakkos­joukkue

Tampere United osallistuu tänäkin talvena Suomen Cupin karsintakilpailuna toimivaan Kakkosen Cupiin. Osallistumisoikeus Kakkosen Cupiin on ensi kauden Kakkosen joukkueiden lisäksi Kakkosesta viime kaudella pudonneilla seuroilla, mutta näistä 45 joukkueesta kuitenkin vain 17 on mukana tämänvuotisessa kilpailussa. TamUlle osui toinen neljän joukkueen lohkoista, jossa Sinipaitojen lisäksi ovat mukana HJS, TPV ja Ilveksen kakkosjoukkue.

Viime kaudella Kakkosen Cupiin osallistui vielä 25 joukkuetta, joten entistäkin useammassa seurassa on katsottu, että kilpailuun ei ole tarpeen osallistua. Tampere United on kuitenkin tällä kertaa mukana siinä vähemmistössä, joka päättää osallistua Suomen Cupiin sen erikoisesta nykymuodosta huolimatta. Tosiasia on, että tällaisenakin cup tarjoaa talvelle muutaman normaalia harjoitusottelua paremman tilaisuuden valmistautua varsinaiseen kilpakauteen.

Vastaansa Sinipaidat saa siis kolme Kakkosessa ensi kaudella pelaavaa joukkuetta, jotka ovat tulleet viime vuosina erittäin tutuiksi Tampere Unitedin kannattajille. Hämeenlinnan Jalkapalloseura eli HJS sekä Ilveksen kakkosjoukkue kohdattiin viime vuonnakin Kakkosen Cupissa, ja Ilves oli mukana myös samassa Kakkosen lohkossa Sinipaitojen kanssa. Tänä vuonna saadaan mukaan neljäntenä joukkueensa Kakkoseen ensi kaudeksi pudonnut TPV, jonka kanssa on pelattu viime vuosina useita enemmän ja vähemmän katkeria kamppailuita.

Kakkosen Cupissa on kaikkiaan viisi 3‚Äď4 joukkueen lohkoa, joiden ottelut pelataan viikonloppuisin aikav√§lill√§ 17.1. ‚Äď 9.2. Kunkin lohkon voittaja sek√§ kolme parasta toiseksi sijoittunutta etenev√§t puoliv√§lieriin, jotka pelataan ensisijaisesti jo 15‚Äď16.2. tai viimeist√§√§n t√§t√§ seuraavana viikonloppuna. V√§lier√§t puolestaan pelataan 29.2.-1.3. tai viimeist√§√§n t√§t√§ seuraavana viikonloppuna. V√§lierien voittajat etenev√§t maaliskuussa alkavaan varsinaiseen Suomen Cupiin, jossa on lis√§ksi mukana kahdeksan liigajoukkuetta, nelj√§ Ykk√∂sen joukkuetta sek√§ Suomen Regions’ Cupin finaaliin viime kaudella selvinneet Kolmosen joukkueet Tikkurilan Palloseura (TiPS) ja Peli-Karhut (PeKa). Lis√§ksi Kakkosen Cupilla on oma finaalinsa, joka pelattaneen t√§m√§nvuotiseen tapaan vasta my√∂hemmin kes√§ll√§.