Suomen Cup vie TPS:n M35-ikämiesten vieraaksi

26/04/2023 TamU
Otteluennakko

Suomen Cup alkaa miesten edustusjoukkueen osalta keskiviikkoiltana Turussa. Arpa toi tällä kertaa Sinipaidoille melko poikkeuksellisen vastustajan, sillä ottelua isännöivä TPS:n M35-ikämiesjoukkue vilisee entisiä liigapelaajia. Vastustajalla on siis varmasti tukusti taitoa ja todennäköisesti kosketus palloon on monella pelaajalla pysynyt pehmeänä, vaikkei jalka aivan vanhaan malliin enää nousisikaan. TamU ei voi siis aliarvioida vastustajaa tippaakaan vaan lähtee otteluun parhaalla mahdollisella miehityksellä.

TPS M35 – TamU

  • TamU aloittaa Suomen Cupin Turussa pelattavalla 3. kierroksen ottelulla.
  • Vastustajan riveissä on lukuisia kokeneita liigapelaajia.
  • Päävalmentaja Jukka Listenmaa painottaa pelitempoa, kun vastassa on taitava ikämiesjoukkue.

Tietyille paikoille haetaan tuoretta jalkaa. Josko siitä saataisiin vähän lisää juoksuvoimaa, ja saataisiin vanhempia herrasmiehiä hiukan väsymään.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ei olla lähdetty edes penkomaan 90-luvun ja 2000-luvun alun VHS-nauhoja, vaan nyt mennään ihan mutu-tuntumalla siihen asti, että nähdään vastustajan kokoonpano.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tampere Unitedin kannattajille tutuin vastustajan pelaaja on Lahdesta lähtöisin oleva Toni Järvinen, joka voitti Tampere Unitedissa Suomen mestaruuden kaudella 2007 ja oli mukana myös kaudella 2008. Hauskana yksityiskohtana todettakoon, että Järvinen ei ole kauden 2008 jälkeen pelannut muita kuin ikämiesjoukkueiden pelejä, joten hänen paperinsa ovat periaatteessa edelleen Tampere Unitedissa.

Muita TPS:n ikämiehissä pelaavia kaikilla jalkapalloihmisille tuttuja nimiä ovat muun muassa Mikko HyyrynenMarkus PaijaSami Rähmönen ja Mika Ääritalo. Listaa voisi helposti jatkaa pidemmällekin.

TPS:n ikämiehet aloittivat Suomen Cupin tasauskierrokselta, ja voitti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan kaksi Vitosessa pelaavaa joukkueetta näytöstyyliin. Kuuvuoren Laaki kaatui lukemin 8–1 ja Kaarinan Palloseura peräti 16–0. Jälkimmäisessä ottelussa Mika Ääritalo teki mojovat seitsemän maalia ja Mikko Hyyrynen viisi. Kolmas entinen liigapelaaja Antti Hakala teki hänkin neljä maalia. Kolmannella kierroksella Kolmosessa pelaavaa Maskua vastaan oli jo tiukemppaa, mutta tasan 1–1 päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen TPS voitti pilkut lukemin 9–8.

TamU on kohdannut TPS:n edellisen kerran Suomen Cupissa kaudella 2016. Vastassa oli silloin Ykkösessä pelannut TPS:n edustusjoukkue, ja Kolmosessa pelannut TamU pakotti ottelun jatkoajalle lukemissa 0–0. Lopussa lukemat kuitenkin repesivät, kun kaikki vaihtonsa jo käyttänyt TamU joutui Ali Koljosen loukkaannuttua pelaamaan suurimman osan jatko-ottelusta kymmenellä pelaajalla, ja ottelu päättyi lopulta 0–4-tappioon. Nyt TPS:n ikämiesten mukana olevista pelaajista tuolloin pelasivat Sami Rähmönen ja Jani Virtanen. Tampere Unitedin silloisista pelaajista kukaan ei enää ole mukana.

Pelitempo voiton avaimena

Tampere United on käynyt harjoituskentällä sunnuntain pelin jälkeen sekä maanantaina että tiistaina ensi palauttavien ja sitten peliin valmistavien harjoitusten merkeissä.

”Kyllä siellä vielä tiistaina osa pelaajista valitteli väsymystä jaloissa, mutta ei mitään isompia, vaan periaatteessa kaikki ovat pelikunnossa, ja uusia poissaolijoita ei ole”, kertoo päävalmentaja Jukka Listenmaa kuulumiset harjoituskentältä.

Tampere Unitedin laaja ja laadukas rinki kuitenkin mahdollistaa pelaajien kierrätyksen, ja vaikka keskiviikkona mennään periaatteessa samalla sapluunalla kuin sunnuntaina, Listenmaa paljastaa avauskokoonpanoon tulevan viisi muutosta.

”Tietyille paikoille haetaan tuoretta jalkaa. Josko siitä saataisiin vähän lisää juoksuvoimaa, ja saataisiin vanhempia herrasmiehiä hiukan väsymään”, päävalmentaja toteaa.

Listenmaa painottaa myös kärsivällisyyttä, eikä missään nimessä odota, että ottelu välttämättä ratkeaisi mitenkään aikaisessa vaiheessa. On myös selvää, että jos peliä sorrutaan pelaamaan vastustajan ehdoilla, saatetaan joutua pahoihin ongelmiin.

”Tempo on saatava pidettyä hyvänä. Sen mitä se oli Grani-pelissä pitäisi riittää nytkin, eli ei tarvitse mitenkään yli mennä. Kunhan pallotempo on riittävän kova, niin kyllä sieltä rupeaa paikkoja jossain vaiheessa aukeaa”, Listenmaa painottaa.

Listenmaalla ei ole ihan tarkkaa tietoa siitä, millä joukkueella vastustaja on keskiviikkona liikkeellä. Muutenkin valmistautumisessa on keskitytty omaan tekemiseen.

”Ei olla lähdetty edes penkomaan 90-luvun ja 2000-luvun alun VHS-nauhoja, vaan nyt mennään ihan mutu-tuntumalla siihen asti, että nähdään vastustajan kokoonpano. Kaverit on kyllä tuttuja, kun vaan nähdään nimet ketä on mukana.”

”Vastassa saattaa olla jopa yksi pelaaja, jota vastaan olen itsekin pelannut liigassa, ja siinä mennään jo 90-luvun alkupuolelle. Se olisi kyllä mielenkiintoista nähdä miten tällainen viisikymppinen siellä mahtaisi pärjätä”, Listenmaa veistelee.

Ottelu pelataan tänään keskiviikkona 26.4. klo 19.00 alkaen Turussa Kupittaan tekonurmella 5. Ottelua voi seurata netissä vain Tampere Unitedin twitterseurannan välityksellä.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2