Suomen Cup päättyy HJS:n kohtaamiseen

08/02/2020
Otteluennakko

Tampere Unitedin cup-taival Kakkosen Cupiksi ristityssä Suomen Cupin karsintakilpailussa päättyy sunnuntaina pelattavaan kotiotteluun Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan. Kotiottelu jää siis laatuaan ainoaksi Sinipaitojen osalta Suomen Cupissa kaudella 2020. Vastaan asettuu joukkue, joka on jo varmistanut jatkopaikkansa lohkovaiheesta eteenpäin.

Tähän on tultu. Suomen Cupissa pelataan siis pyhänä ottelu, jolla ei noin lähtökohtaisesti ole mitään merkitystä kummallekaan joukkueelle. TamU on jo ulkona ja HJS jatkaa varmuudella. HJS:n jatkopaikan takaa se, että se on hävitessäänkin varmuudella vähintään kolmen parhaan lohkokakkosen joukossa. Toisaalta jo tasapeli riittää HJS:lle lohkovoittoon.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa ei silti suostu puhumaan merkityksettömästä ottelusta.

”Ei se ole merkityksen ottelu. Sana harjoitusottelu ei kuulu minuun sanavalikoimaani. Kyseessä on kuitenkin viikon tärkein tapahtuma joukkueelle”, Listenmaa linjaa.

”Mutta onhan tämä hyvin absurdi tilanne. Eihän tämän cupin pitäisi näin olla”, jatkaa Listenmaa heti perään.

Sunnuntaina Pirkkahallin matolla vastaan asettuu todella kova joukkue. HJS on kaatanut sekä Ilveksen kakkosjoukkueen että TPV:n, eli ne samat joukkueet, joille Sinipaidat ovat tässä kilpailussa aiemmin hävinneet. Varsinkin TPV tukehtui viime viikolla HJS:n aggressiiviseen prässipelaamiseen, joten Sinipaitojen puolustus joutuu todella kovaan testiin, varsinkin kun muistaa kuinka suuria vaikeuksia kovan prässin alta pelaaminen Ilvestä vastaan tuotti. Päävalmentaja Listenmaa puhuukin talven kovimmasta testistä.

”Nythän se näyttää siltä, että tästä tulee meille talven kovin peli. Kiire tulee, jos he tulevat sieltä parhaimmillaan.”

HJS:n kokoonpano onkin pieni arvoitus ottelun alla, millaisella ryhmällä he Tampereelle saapuvat. TamUn ryhmästä on kaksi varmaa poissaolijaa.

Markus Kopf on meiltä yhä loukkaantuneena. Samoin Severi Kankkunen on varmuudella sivussa. Hänen vamma on kuitenkin laatuaan sellainen, että on hyvin mahdollista hänen pääsevän harjoittelemaan jo ensi viikolla taas joukkueen kanssa. Muuten saamme koko cup-ringin mukaan”, Listenmaa kertaa Unitedin terveystilannetta.

Listenmaan mukaan harjoituksissa on edelleen tehty asioita puolustus edellä: ”Puolustamista on edelleen käyty läpi ja toivon, että otamme sen suhteen taas askelen eteenpäin sunnuntaina. Sitten voimme alkaa hiljalleen suuntaamaan katseitamme siihen hyökkäyspelaamiseen ja miten pääsemme hyödyntämään vastahyökkäyksiämme.”

Vaikeasta asetelmasta huolimatta historia on TamUn puolella, sillä HJS ei ole koskaan aikaisemmin onnistunut Tampere Unitedia lyömään. Edellinen kohtaaminenhan tapahtui vuosi sitten Kakkosen Cupissa, kun joukkueiden sarjatasot olivat päälaellaan siten, että TamU valmistautui kauteen Kakkosessa ja HJS Kolmosessa. Silloin 2–0-voitossa maaleista vastasivat tällä viikolla TPV:n kanssa sopimuksen tehnyt Omar Khary sekä vielä ensi kesän kuvioitaan pohdiskeleva Sami Ekmark.

Listenmaa lupailee Kostiaista avaukseen

Tampere United solmi hiljattain kannattajia suuresti ilahduttaneen pelaajasopimuksen, kun tehohyökkääjä Roope Kostiainen palasi vuoden tauon jälkeen Sinipaitaan. Jukka Listenmaa lupaileekin Kostiaista heti alusta irti sunnuntaina.

”Kyllä me sunnuntaina Roope nähdään! Ajatuksena on laittaa hänet avaukseen ja katsotaan sitten, otetaanko hänet tauolla sisään vai mihin asti pelikunto riittää. Roope on ollut meillä nyt harjoitusringissä tämän viikon ja ideaalitilanteessa olisi hyvä, jos hän saisi sunnuntaina tunnin verran peliaikaa, niin näemme missä mennään”, Listenmaa avaa suunnitelmiaan Kostiaisen osalta.

Kostiainen itse tietää lähestyvän pelin luonteen: ”HJS lähtee kyllä tähän peliin selkeänä suosikkina. He kuitenkin voittivat Ilveksen kakkosen ja TPV:n. Lähdemme haastamaan parhaamme mukaan. Luultavasti HJS hallitsee palloa ja me iskemme nopeilla vastahyökkäyksillä”, Kostiainen ennakoi pelin kulkua.

Ottelu alkaa Pirkkahallissa kello 18.15 ja siihen on 5 €:n vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu. Pääsylippuja myydään Pirkkahallin aulassa, mutta sisäänpääsyn nopeuttamiseksi niitä ei tarkisteta C-hallin ovella. Samassa paikassa voit myös ostaa kausikortin tai noutaa jo ostamasi kausikortin. Myös jäsenmaksun voi myös maksaa samalla, mikäli tämä homma on vielä hoitamatta, ja samoin jo jäsenmaksunsa maksaneet voivat noutaa oman korttinsa. Fanituotemyynti palvelee kuuluttamon vieressä. Samasta paikassa voi ottelun alettua hoitaa myös edellä mainityt kausi- ja jäsenkorttiasiat.

Tampere Unitedin Twitter-tili palvelee tuttuun tapaan liveseurannallaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49