8.2.2020

 
 

Suomen Cup päättyy HJS:n kohtaamiseenTampere Unitedin cup-taival Kakkosen Cupiksi ristityssä Suomen Cupin karsintakilpailussa päättyy sunnuntaina pelattavaan kotiotteluun Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan. Kotiottelu jää siis laatuaan ainoaksi Sinipaitojen osalta Suomen Cupissa kaudella 2020. Vastaan asettuu joukkue, joka on jo varmistanut jatkopaikkansa lohkovaiheesta eteenpäin.

Tähän on tultu. Suomen Cupissa pelataan siis pyhänä ottelu, jolla ei noin lähtökohtaisesti ole mitään merkitystä kummallekaan joukkueelle. TamU on jo ulkona ja HJS jatkaa varmuudella. HJS:n jatkopaikan takaa se, että se on hävitessäänkin varmuudella vähintään kolmen parhaan lohkokakkosen joukossa. Toisaalta jo tasapeli riittää HJS:lle lohkovoittoon.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa ei silti suostu puhumaan merkityksettömästä ottelusta.

”Ei se ole merkityksen ottelu. Sana harjoitusottelu ei kuulu minuun sanavalikoimaani. Kyseess√§ on kuitenkin viikon t√§rkein tapahtuma joukkueelle”, Listenmaa linjaa.

”Mutta onhan t√§m√§ hyvin absurdi tilanne. Eih√§n t√§m√§n cupin pit√§isi n√§in olla”, jatkaa Listenmaa heti per√§√§n.

Sunnuntaina Pirkkahallin matolla vastaan asettuu todella kova joukkue. HJS on kaatanut sekä Ilveksen kakkosjoukkueen että TPV:n, eli ne samat joukkueet, joille Sinipaidat ovat tässä kilpailussa aiemmin hävinneet. Varsinkin TPV tukehtui viime viikolla HJS:n aggressiiviseen prässipelaamiseen, joten Sinipaitojen puolustus joutuu todella kovaan testiin, varsinkin kun muistaa kuinka suuria vaikeuksia kovan prässin alta pelaaminen Ilvestä vastaan tuotti. Päävalmentaja Listenmaa puhuukin talven kovimmasta testistä.

”Nyth√§n se n√§ytt√§√§ silt√§, ett√§ t√§st√§ tulee meille talven kovin peli. Kiire tulee, jos he tulevat sielt√§ parhaimmillaan.”

HJS:n kokoonpano onkin pieni arvoitus ottelun alla, millaisella ryhmällä he Tampereelle saapuvat. TamUn ryhmästä on kaksi varmaa poissaolijaa.

Markus Kopf on meilt√§ yh√§ loukkaantuneena. Samoin Severi Kankkunen on varmuudella sivussa. H√§nen vamma on kuitenkin laatuaan sellainen, ett√§ on hyvin mahdollista h√§nen p√§√§sev√§n harjoittelemaan jo ensi viikolla taas joukkueen kanssa. Muuten saamme koko cup-ringin mukaan”, Listenmaa kertaa Unitedin terveystilannetta.

Listenmaan mukaan harjoituksissa on edelleen tehty asioita puolustus edell√§: ”Puolustamista on edelleen k√§yty l√§pi ja toivon, ett√§ otamme sen suhteen taas askelen eteenp√§in sunnuntaina. Sitten voimme alkaa hiljalleen suuntaamaan katseitamme siihen hy√∂kk√§yspelaamiseen ja miten p√§√§semme hy√∂dynt√§m√§√§n vastahy√∂kk√§yksi√§mme.”

Vaikeasta asetelmasta huolimatta historia on TamUn puolella, sill√§ HJS ei ole koskaan aikaisemmin onnistunut Tampere Unitedia ly√∂m√§√§n. Edellinen kohtaaminenhan tapahtui vuosi sitten Kakkosen Cupissa, kun joukkueiden sarjatasot olivat p√§√§laellaan siten, ett√§ TamU valmistautui kauteen Kakkosessa ja HJS Kolmosessa. Silloin 2‚Äď0-voitossa maaleista vastasivat t√§ll√§ viikolla TPV:n kanssa sopimuksen tehnyt Omar Khary sek√§ viel√§ ensi kes√§n kuvioitaan pohdiskeleva Sami Ekmark.

Listenmaa lupailee Kostiaista avaukseen

Tampere United solmi hiljattain kannattajia suuresti ilahduttaneen pelaajasopimuksen, kun tehohyökkääjä Roope Kostiainen palasi vuoden tauon jälkeen Sinipaitaan. Jukka Listenmaa lupaileekin Kostiaista heti alusta irti sunnuntaina.

”Kyll√§ me sunnuntaina Roope n√§hd√§√§n! Ajatuksena on laittaa h√§net avaukseen ja katsotaan sitten, otetaanko h√§net tauolla sis√§√§n vai mihin asti pelikunto riitt√§√§. Roope on ollut meill√§ nyt harjoitusringiss√§ t√§m√§n viikon ja ideaalitilanteessa olisi hyv√§, jos h√§n saisi sunnuntaina tunnin verran peliaikaa, niin n√§emme miss√§ menn√§√§n”, Listenmaa avaa suunnitelmiaan Kostiaisen osalta.

Kostiainen itse tiet√§√§ l√§hestyv√§n pelin luonteen: ”HJS l√§htee kyll√§ t√§h√§n peliin selke√§n√§ suosikkina. He kuitenkin voittivat Ilveksen kakkosen ja TPV:n. L√§hdemme haastamaan parhaamme mukaan. Luultavasti HJS hallitsee palloa ja me iskemme nopeilla vastahy√∂kk√§yksill√§”, Kostiainen ennakoi pelin kulkua.

Ottelu alkaa Pirkkahallissa kello 18.15 ja siihen on 5 ‚ā¨:n vapaaehtoinen sis√§√§np√§√§symaksu. P√§√§sylippuja myyd√§√§n Pirkkahallin aulassa, mutta sis√§√§np√§√§syn nopeuttamiseksi niit√§ ei tarkisteta C-hallin ovella. Samassa paikassa voit my√∂s ostaa kausikortin tai noutaa jo ostamasi kausikortin. My√∂s j√§senmaksun voi my√∂s maksaa samalla, mik√§li t√§m√§ homma on viel√§ hoitamatta, ja samoin jo j√§senmaksunsa maksaneet voivat noutaa oman korttinsa. Fanituotemyynti palvelee kuuluttamon vieress√§. Samasta paikassa voi ottelun alettua hoitaa my√∂s edell√§ mainityt kausi- ja j√§senkorttiasiat.

Tampere Unitedin Twitter-tili palvelee tuttuun tapaan liveseurannallaan.