Sunnuntaina vuorossa Lahden Reippaan kohtaaminen

03/02/2024 TamU
Otteluennakko

Miesten edustus pelaa talven viiden harjoitusottelunsa sunnuntaina Lahden Reippaan vieraana. Ottelu potkaistaan käyntiin jo heti puolenpäivän jälkeen kello 12.15 Mukkulan Palloiluhallissa. Kahdesta edellisestä ottelusta tilillä on mukavat voitot, joten TamU lähtee hakemaan jatkoa orastavalle voittoputkelleen. Samalla fokus alkaa jo siirtyä pelaajien tarkkailusta enemmän ja enemmän pelin kehittämiseen sarjan alkua silmällä pitäen.

Reipas – TamU

  • Toisinto vuoden takaisesta ottelusta, jossa pelattiin maaliton tasapeli.
  • Molemmat joukkueet karsivat noususta Ykköseen viime syksynä.
  • Kokoonpanossa on mukana tämän talven debyytin tekeviä pelaajia.

Haluan nähdä meidän pääsevän läpi Reippaan prässistä välillä pelaamalla maata pitkin ja välillä pidemmillä vaihtoehdoilla. Pelin avaaminen täytyy saada monipuoliseksi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Lahden Reipas ja TamU kohtasivat toisensa myös viime vuonna helmikuun alussa. Silloinkin pelattiin Mukkulassa, ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin 0–0.

Nytkin voidaan odottaa tasaista kamppailua, sillä vastakkain on kaksi viime kaudella lähellä sarjanousua ollutta joukkuetta, jotka janoavat nousua Ykköseen tälläkin kaudella. Viime kaudella Reippaan jääminen Kakkoseen ratkesi vasta nousukarsinta­ottelun jatko-ottelussa, kun RoPS otti paikan Ykkösestä 106. minuutilla tekemällään maalilla.

Reipas voitti vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussaan tammikuun puolivälissä samassa Kakkosen lohkossa TamUn kanssa pelaavaan HJS:n maalein 4–1 (2–0). Viikko sitten pelattavaksi aiottu ottelu JäPSiä peruuntui, kun järvenpääläiset pelasivat sen tilalla Ykkösliigacupin ottelunsa.

Tampere Unitedin pääkäskijä Jukka Listenmaa odottaa Reippaan tarjoavan tiukan pelin tähän kohtaan talvea.

”Odotan että sieltä tulee vastaan erittäin kova prässi, ja meidän täytyy olla puolustuskolmanneksella huolellisia pallon kanssa. Reipas varmasti hakee paikkoja riistää pallo huolimattomista syöttöistä ja iskee nopeasti vastaan.”

Tampere Unitedilla on jälleen mukana muutama pelaaja, jotka eivät ole vielä kellottaneet peliminuutteja kauden harjoitusotteluissa. Pikku hiljaa edetään kuitenkin kohti sitä tilannetta, että mukana harjoitusringissä on vain niitä pelaajia, jotka ovat mukana, kun kilpakausi alkaa huhtikuun puolessa välissä.

”Haluan nähdä meidän pääsevän läpi Reippaan prässistä välillä pelaamalla maata pitkin ja välillä pidemmillä vaihtoehdoilla. Pelin avaaminen täytyy saada monipuoliseksi”, toteaa päävalmentaja Listenmaa.

”Puolustussuuntaan meidän täytyy saada joukkue yhtenäiseksi varsinkin tilanteissa, joissa joudutaan olemaan puolikorkeassa prässissä. Ettei mene sellaiseksi yhden tai kahden pelaajan säntäilyksi. Toivotaan että se mitä on tehty tällä viikolla näkyy pelissä.”

Ottelu pelataan Mukkulan palloiluhallissa Lahdessa sunnuntaina 4.2. kello 12.15 alkaen. Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa