Sunnuntaina vuorossa kahden Kakkosen nousija­joukkueen kohtaaminen

03/03/2017
Otteluennakko

Talven harjoitusottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina, kun Pallokerho Keski-Uusimaa vierailee Pirkkahallissa. Kyseessä on Tampere Unitedin kannattajille siinä mielessä tuttu seura, että muun muassa Lauri ja Matti Saari siirtyivät TamUun juuri PKKU:sta. Pelikentillä seurat eivät ole kuitenkaan aiemmin kohdanneet. Viime kaudella molemmat joukkueet pelasivat Kolmosessa.

TamU-uutiskuva

PKKU perustettiin vuonna 2005, kun Keravan Pallo -75 ja Tuusulan Palloseura päättivät koota alueen motivoituneimmat pelaajat samaan joukkueeseen. Viime vuosina seura on pelannut sekä Kakkosessa että Kolmosessa. Viimeisin Kolmosen visiitti jäi vain yhden kauden mittaiseksi, kun PKKU voitti viime kaudella Kolmosen lohkonsa pisteen erolla FC Honka Akatemiaan. Tätä ennen PKKU oli ehtinyt pelata kolme peräkkäistä kautta 2013–15 Kakkosessa.

Tampere United lähtee otteluun hyvässä harjoituskauden vireessä, sillä joukkueella on takanaan kolme peräkkäistä voittoa, joissa se on tehnyt yhteensä peräti yhdeksän maalia päästämättä ainoatakaan. Näissä otteluissa joukkue on osoittanut, että se pystyy pelaamaan korkealla tasolla, vaikka kokoonpanosta puuttuisi tukku avauskokoonpanoon kaavailtuja pelaajia ja vaihtopenkille saataisiin vain pari–kolme pelaajaa.

”On mahtavaa päästä taas pelaamaan! Meillä on hyvä viikko alla olemme päässeet jo hivenen treenaamaan ja kehittään ajatusta meidän pelin avaamisesta sekä hyökkäyspään pelistä, ja nyt pääsemme harjoittelemaan niitä myös käytännössä”, toteaa päävalmentaja Mikko Mäkelä.

”Yksi tärkeimmistä asioista on löytää rutiini meidän pelaamiseen, jottei tulisi isoja notkahduksia pelien välillä. Olemme hyvällä tiellä, mutta vielä on paljon töitä tehtävänä, jotta saamme pelin eri osa-alueet toimimaan ja jätkät sisäistämään paremmin omat tehtävänsä, sekä oppimaan meidän tavan pelata”, avaa päävalmentaja joukkueen tilannetta.

”Ilahduttavaa on ollut, että sairasosasto on alkanut pienenmään, ja sunnuntaina saadaankin mukaan ainakin Valtteri Uimonen, Niclas Kalatsev sekä Matti Saari, ja pieni toivo on myös Tero Intalan pelaamisesta. Lisäksi meillä on uusi testipelaaja, jonka näemme nyt ensimmäistä kertaa tositoimissa”, Mäkelä paljastaa.

Myös TamU-TV on jälleen mukana ottelussa. Suora lähetys Pirkkahallista alkaa Tarmo Lyytikäisen isännöimällä ennakkostudiolla puoli tuntia ennen ottelun alkua klo 17.45. Asiantuntijakommentaattorina studiossa on äänessä Ville Toiva. Ottelun alkaessa ääneen pääsevät tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen sekä kommentaattori Mika Suonsyrjä.

Fanituotteiden myyntipisteellä on myynnissä uusia TamU-pipoja, maankuuluja Hiekalta Kakkoseen -kirjoja sekä muita seuratuotteita. Kuuluttamon vieressä sijaitsevalla myyntipisteellä on lisäksi mahdollista liittyä seuran jäseneksi. Tai jos olet jo maksanut jäsenmaksusi vuodelle 2017, voit hakea jäsenkorttisi samasta paikasta.

TamUn ja PKKU:n välinen ottelu alkaa Pirkkahallissa klo 18.15 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2