31.7.2021

 
 

Sunnuntaina vuorossa JanPa PyynikilläMiesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat kahden välipäivän jälkeen sunnuntaina, kun Janakkalan Pallo vierailee Pyynikillä. Kyseessä on rästipeli, sillä alkuperäisessä otteluohjelmassa JanPa oli tarkoitus kohdata heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Kanta-Hämeessä pidemmälle jatkuneet koronarajoitukset pakottivat kuitenkin siirtämään ottelun pelattavaksi myöhemmin kesällä. Sinipaidoille rästipeli on jälleen mahdollisuus nousta sarjakärkeen ohi perjantaina Nokian Palloseurasta virasvoiton ottaneesta FC Haka junioreista.

Janakkalan Pallo on pelannut kaudella vasta nelj√§ ottelua. Se on voittanut niist√§ kaksi ja h√§vinnyt kaksi, ja t√§m√§ saldo riitt√§√§ t√§ll√§ hetkell√§ sarjataulukon seitsem√§nteen sijaan, vaikka muut samoista sijoituksista kamppailevat joukkueet ovat pelanneet 1‚Äď2 ottelua enemm√§n. JanPa onkin yksi niist√§ joukkueista, joka todenn√§k√∂isesti taistelee paikasta kuuden parhaan joukkueen ylemm√§ss√§ loppusarjassa, josta JanPa j√§i viime kaudella niukasti kahden pisteen p√§√§h√§n. T√§ll√§ kaudella JanPa on ottanut voittanut ACEsta ja TKT:st√§, ja h√§vi√∂t se on k√§rsinyt k√§rkijoukkue Hakalle sek√§ avauskierroksen TamU-tappion j√§lkeen tappiotta pelanneelle TP-T:lle. Kun maalierokin on tasaisten otteluiden j√§lkeen maltillinen 6‚Äď8, n√§ytt√§√§ JanPa olevan vastaavassa iskussa kuin viime kaudellakin.

Sinipaidat eivät voi siis aliarvioida JanPaa sunnuntain ottelussa. Viime kaudella TamU toki pyöritteli JanPaa vierasottelussa miten tahtoi, mutta tämäkään ei saa johtaa liialliseen hyvänolon tunteeseen, sillä JanPa on tällä kaudella vastaan tulevista vastustajista ehdottomasti paremmasta päästä. JanPan kokoonpanossa voi myös olla jonkin verran vaihtelua ottelusta toiseen, sillä seura tekee yhteistyötä Kakkosessa pelaavan HJS:n kanssa. Muutoinkin monella JanPan pelaajalla on junioritausta nimenomaan HJS:ssä, joskin toki myös seuran omia kasvatteja on mukana useita. Toki riveissä on myös muutama kokeneempi pelaaja, ja muutamilla heistä on taustalla pelejä Kakkosessa ja jopa Ykkösessä FC Hämeenlinnan riveistä lähemmäs kymmenen vuoden takaa.

”Vastustajasta ei t√§ll√§k√§√§n kertaa tiedet√§ kovin paljoa ennalta. Tuttuja nimi√§ aikasemmilta vuosilta siell√§ on, eik√§ pelitapa varmasti ole hirve√§sti muuttunut, ja vastaan voi tulla aika puolustava joukkue”, toteaa TamU-p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa.

Realiteetti on kuitenkin se, ett√§ kotiyleis√∂ odottaa j√§lleen selke√§√§ voittoa kun joukkue palaa Pyynikille. Kuuden pelatun sarjaottelun j√§lkeen Tampere Unitedin maaliero on lukemissa 30‚Äď1, eli maaleja on tehty keskim√§√§rin viisi per ottelu. Ainoa p√§√§stetty maalikin on tehty rangaistuspotkusta. Pyynikill√§ pelatuissa viidess√§ kilpailullisessa ottelussa maaliero on viel√§kin komeampi 32‚Äď1, kun mukaan tulee Suomen Regions’ Cupissa viime lauantaina AC Barca:sta otettu 6‚Äď1-voitto, ja pois j√§√§v√§t vieraissa Nokialla ja Hervannassa pelatut ottelut. Pyynikill√§ on siis tehty keskim√§√§rin yli kuusi maalia per ottelu. Lukema on sanalla sanoen h√§vytt√∂m√§n kova.

”P√§√§st√§√§n taas tutulle Pyynikille, ja uskon ett√§ pelin taso nousee siit√§, mit√§ se oli torstaina TKT-matsissa. Nurmimatsin j√§lkeen on my√∂s tullut jaloille ihmeparantumisia. Normaalisti nurmilla on menty heikompaan suuntaan, mutta nyt monella pelaajalla onkin tilanne parempi kuin ennen peli√§, eik√§ kierr√§tyst√§ ole v√§ltt√§m√§tt√§ tulossa niin paljoa kuin alunperin oli tarkoitus. Pyrit√§√§n menem√§√§n peli kerrallaan parin-kolmen pelaajan rotaatiolla”, p√§√§valmentaja Listenmaa kertoo.

Sunnuntaina nähdään, jatkuuko Sinipaitojen maali-iloittelu Pyynikillä, vai tarjoaako JanPa sellaisen haasteen johon sillä ainakin paperilla on mahdollisuus. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 17.00, ja TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Selostajana on tuttuun tapaan Juuso Koskinen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja on my√∂s myyt√§v√§n√§ stadionin lipunmyynniss√§. VIP-lipun hinta on 35 ‚ā¨, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat p√§ivitetty√§ ottelup√§iv√§si VIP-tasolle 27 ‚ā¨:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPiss√§ tarjotaan ennen ottelua tasokas l√§mmin ruoka. Lis√§ksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sek√§ alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteell√§ on myynniss√§ lihansy√∂jille Tapolan grillimakkaraa sek√§ kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lis√§ksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. My√∂s kannattajatuotteet ovat myynniss√§ samalla myyntipisteell√§. Lis√§ksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo j√§lleen grillins√§ Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • K√§yt√§ kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!