Sunnuntaina vuorossa JanPa Pyynikillä

31/07/2021 TamU
Otteluennakko

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat kahden välipäivän jälkeen sunnuntaina, kun Janakkalan Pallo vierailee Pyynikillä. Kyseessä on rästipeli, sillä alkuperäisessä otteluohjelmassa JanPa oli tarkoitus kohdata heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Kanta-Hämeessä pidemmälle jatkuneet koronarajoitukset pakottivat kuitenkin siirtämään ottelun pelattavaksi myöhemmin kesällä. Sinipaidoille rästipeli on jälleen mahdollisuus nousta sarjakärkeen ohi perjantaina Nokian Palloseurasta virasvoiton ottaneesta FC Haka junioreista.

Janakkalan Pallo on pelannut kaudella vasta neljä ottelua. Se on voittanut niistä kaksi ja hävinnyt kaksi, ja tämä saldo riittää tällä hetkellä sarjataulukon seitsemänteen sijaan, vaikka muut samoista sijoituksista kamppailevat joukkueet ovat pelanneet 1–2 ottelua enemmän. JanPa onkin yksi niistä joukkueista, joka todennäköisesti taistelee paikasta kuuden parhaan joukkueen ylemmässä loppusarjassa, josta JanPa jäi viime kaudella niukasti kahden pisteen päähän. Tällä kaudella JanPa on ottanut voittanut ACEsta ja TKT:stä, ja häviöt se on kärsinyt kärkijoukkue Hakalle sekä avauskierroksen TamU-tappion jälkeen tappiotta pelanneelle TP-T:lle. Kun maalierokin on tasaisten otteluiden jälkeen maltillinen 6–8, näyttää JanPa olevan vastaavassa iskussa kuin viime kaudellakin.

Sinipaidat eivät voi siis aliarvioida JanPaa sunnuntain ottelussa. Viime kaudella TamU toki pyöritteli JanPaa vierasottelussa miten tahtoi, mutta tämäkään ei saa johtaa liialliseen hyvänolon tunteeseen, sillä JanPa on tällä kaudella vastaan tulevista vastustajista ehdottomasti paremmasta päästä. JanPan kokoonpanossa voi myös olla jonkin verran vaihtelua ottelusta toiseen, sillä seura tekee yhteistyötä Kakkosessa pelaavan HJS:n kanssa. Muutoinkin monella JanPan pelaajalla on junioritausta nimenomaan HJS:ssä, joskin toki myös seuran omia kasvatteja on mukana useita. Toki riveissä on myös muutama kokeneempi pelaaja, ja muutamilla heistä on taustalla pelejä Kakkosessa ja jopa Ykkösessä FC Hämeenlinnan riveistä lähemmäs kymmenen vuoden takaa.

”Vastustajasta ei tälläkään kertaa tiedetä kovin paljoa ennalta. Tuttuja nimiä aikasemmilta vuosilta siellä on, eikä pelitapa varmasti ole hirveästi muuttunut, ja vastaan voi tulla aika puolustava joukkue”, toteaa TamU-päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Realiteetti on kuitenkin se, että kotiyleisö odottaa jälleen selkeää voittoa kun joukkue palaa Pyynikille. Kuuden pelatun sarjaottelun jälkeen Tampere Unitedin maaliero on lukemissa 30–1, eli maaleja on tehty keskimäärin viisi per ottelu. Ainoa päästetty maalikin on tehty rangaistuspotkusta. Pyynikillä pelatuissa viidessä kilpailullisessa ottelussa maaliero on vieläkin komeampi 32–1, kun mukaan tulee Suomen Regions’ Cupissa viime lauantaina AC Barca:sta otettu 6–1-voitto, ja pois jäävät vieraissa Nokialla ja Hervannassa pelatut ottelut. Pyynikillä on siis tehty keskimäärin yli kuusi maalia per ottelu. Lukema on sanalla sanoen hävyttömän kova.

”Päästään taas tutulle Pyynikille, ja uskon että pelin taso nousee siitä, mitä se oli torstaina TKT-matsissa. Nurmimatsin jälkeen on myös tullut jaloille ihmeparantumisia. Normaalisti nurmilla on menty heikompaan suuntaan, mutta nyt monella pelaajalla onkin tilanne parempi kuin ennen peliä, eikä kierrätystä ole välttämättä tulossa niin paljoa kuin alunperin oli tarkoitus. Pyritään menemään peli kerrallaan parin-kolmen pelaajan rotaatiolla”, päävalmentaja Listenmaa kertoo.

Sunnuntaina nähdään, jatkuuko Sinipaitojen maali-iloittelu Pyynikillä, vai tarjoaako JanPa sellaisen haasteen johon sillä ainakin paperilla on mahdollisuus. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 17.00, ja TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Selostajana on tuttuun tapaan Juuso Koskinen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja on myös myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 35 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 27 €:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Käytä kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

29.10. Klubi 04 - TamU 4 – 0

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

7.10. Pato - TamU 2 6 – 5

13.1. klo 16 JäPS - TamU

klo - TamU naiset

21.1. klo 20 TamU 2 - TPV 2