Sunnuntaina viimeistä kertaa Pyynikille

22/07/2023 TamU
Otteluennakko

Sunnuntaina se hetki koittaa: miesten edustusjoukkue jättää jäähyväiset Pyynikin urheilukentälle. Loput kuluvan kauden otteluista pelataan Kaupin jalkapallostadionilla, ja ensi kaudella TamU pelaa uudella Tammelan stadionilla. Pyynikin jäähyvispeliin saadaan paikallisvastus, sillä vieraana on Ilveksen kakkosjoukkue. Ottelu alkaa klo 16.00, mutta Pyynikin portit ja palvelut aukeavat jo klo 14.00. Anniskelualueilla on Happy Hour klo 15.30 saakka, trubaduuri Jusba Humaljoki soittaa illan ensimmäisen settinsä klo 15.00 ja otteluun kutsutut vanhat Tampere Unitedin ja TamU-K:n pelaajat esittäytyvät kentällä kello 15.40. Näitä juhlallisuuksia et halua jättää väliin!

TamU – Ilves 2

  • Miesten edustusjoukkue pelaa viimeisen ottelunsa Pyynikin urheilukentällä.
  • Tiivis kärkitaistelu vaatii jälleen kolmea pistettä.
  • Ilves voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen, joten TamU hakee revanssia.

Tottakai härdelli ottelun ympärillä voisi vaikuttaa joihinkin pelaajiin, mutta meillä on kuitenkin suht kokenut joukkue, joten tuskin se meihin isommin vaikuttaa ja keskittyminen pysyy olennaisessa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tottakai tiedetään vastustajasta vähän enemmän kun on aiemmin kohdattu, mutta tietysti tämä vastustaja tunnettaisiin muutenkin aika tarkkaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ilves ei ole viime peleissä prässännyt kovin aktiivisesti korkealta, muta uskon, että Pyynikillä he sen tekevät. Joukkue on juoksuvoimainen ja pallotaitava.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tampere Unitedin rekordi Pyynikillä pelatuissa peleissä on vakuuttava. Takana on 104 ottelua yhdentoista kauden ajaltavuosina 2012–23, ja tilillä on 62 voittoa, 16 tasapeliä ja 26 tappiota. Maaliero on peräti 294–133. Olisi ehkä ylimielistä haaveilla 300 maalin täyttymisestä, mutta sen voi luvata, että tehtyjä maaleja on sunnuntain jälkeenkin reilusti yli tuplamäärä päästettyihin nähden.

Pyynikillä on nähty kentällä niin monia sankarin statukseen yltäneitä pelaajia, että heitä ei kannata tässä yhteydessä lähteä luettelemaan. Hienoa on se, että muutama kymmenen Pyynikillä pelannutta pelaajaa ovat vastanneet saamaansa kutsuun myöntävästi, ja esittäytyvät yleisölle Pyynikin viimeisessä ottelussa.

Myös ikimuistoisten Pyynikillä yhdessä koettujen hetkien kattava luetteleminen olisi vaikeaa. Sarjanousuja päästiin juhlimaan Pyynikillä kausilla 2012, 2015 ja 2016. Kausien 2013 ja 2021 sarjanousut sen sijaan ratkaistiin vierasotteluissa.

Monet muutkin yksittäiset pelit ja myös yksittäiset maalit ovat painuneet unohtumattomasti otteluissa paikalla olleiden mieliin, sillä Pyynkillä on monta kertaa oltu selkä seinää vasten niin nousutavoitteen täyttymisen kuin sarjassa säilymisenkin kannalta.

Jäähyväisten keskellä pelataan tärkeistä pisteistä

Vaikka tunteet ovat katsomon puolella pinnassa varmasti jo ennen ottelua, kentän puolella saadaan keskittyä täysillä kolmen pisteen saalistamiseen. Sarjatilanne on edelleen sellainen, että voiton ja tappion ero voi sarjataulukossa olla monta sijaa. Parhaimmillaan voitto voisi kasvattaa TamUn kaulaa viiden parhaan joukkueen alapuolella oleviin joukkueisiin – nimenomaan viisi parasta joukkuettahan voivat nousta joko suoraan tai karsintojen kautta.

”Tottakai härdelli ottelun ympärillä voisi vaikuttaa joihinkin pelaajiin, mutta meillä on kuitenkin suht kokenut joukkue, joten tuskin se meihin isommin vaikuttaa ja keskittyminen pysyy olennaisessa”, uskoo päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Ilveksen tilanne sarjataulukossa on toisenlainen, sillä tupsukorvilla on matkaa putoajan paikalle vain kolme pistettä. Toki sarjan viidenteenkään ei ole matkaa kuin kuusi pistettä, joten seuraavat pelit luultavasti näyttävät, kummassa päässä sarjataulukkoa Ilves syksyä kohti mentäessä taistelee.

Reservijoukkueelle tyypilliseen tapaan Ilves on peluuttanut kuluvalla kaudella laajaa rinkiä, ja jokaisessa ottelussa on arvailujen varassa, millaisia vahvistuksia kakkosjoukkue saa edustuksesta.

Maalintekijätilaston kärjessä on Lauri Orava neljällä maalillaan. Aiemmista kohtaamisista tällä ja viime kaudella on jäänyt mieleen hyökkääjä Badreddine Bushara, joka on tällä kaudella tehnyt yhden maalin viidessä pelaamassaan ottelussa. Veikkausliigassa Bushara on saanut tällä kaudella vain jämäminuutteja.

TamUn paras maalintekijä on edelleen Topias Järvelä viidellä maalillaan, mutta hän on yhä loukkaantuneena, ja uutta tietoa tilanteesta saataneen viikon päästä. Taha Özcelikillä tuli korttitili kovan yrityksen jälkeen täyteen edellisen pelin lisäajalla, joten hän on pelikiellossa. Lisäksi Biran Jengillä on työeste.

Vastakkain toisilleen tutut joukkueet

TamU ja Ilveksen kakkosjoukkue kohtasivat kauden toisessa ottelussa toukokuun alussa, ja siitä kohtaamisesta on jäänyt sinisessä leirissä paljon hampaankoloon. Tasatilanteen kääntyminen tappioksi halvoilla maaleilla Ilveksen ulosajosta ja TamUn miesylivoimasta huolimatta otti koville niin joukkueen kuin kannattajienkin keskuudessa. Nyt tästä halutaan revanssi.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei myönnä, että revanssihenki olisi sen enempää mukana otteluun valmistautumisessa, mutta toteaa, että vastaan tulee tuttu joukkue.

”Tottakai tiedetään vastustajasta vähän enemmän kun on aiemmin kohdattu, mutta tietysti tämä vastustaja tunnettaisiin muutenkin aika tarkkaan. Tässä kohtaa ei ole vielä sitä mietitty, että ensimmäisellä kierroksellaan hävittiin heille. Kotipelit pitää voittaa oli ensimmäisellä kierroksella voitettu tai hävitty”, Listenmaa toteaa.

Nykyisin kaikista joukkueista on saatavissa runsaasti videomateriaalia, joten toisen sarjakierroksen alkamisella ei ole Listenmaan mielestä suurta merkitystä.

”Kaikkien joukkueiden pitäisi kehittyä kauden aikana, joten ei voi luottaa, että vastustaja on toisessa kohtaamisessa samanlainen.”

”Ilves ei ole viime peleissä prässännyt kovin aktiivisesti korkealta, muta uskon, että Pyynikillä he sen tekevät. Joukkue on juoksuvoimainen ja pallotaitava. Katsotaan millaisella ryhmällä Ilves tulee. Sieltä voi tulla koviakin pelaajia”, Listenmaa toteaa.

Kaksi muutosta joukkueen pelaajissa

Tampere Unitedin kokokoonpanossa nähtäneen myös yksi uusi tuttavuus, sillä Saksan vitostasolla MSV Pampowin riveissä kesäkuussa päättyneellä kaudella ensimmäiset aikuisten pelinsä pelannut 19-vuotias Akusti Jalasvaara on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen. Jos Jalasvaara nähdään kentällä, hän pelaa ensimmäisen ottelunsa Sinipaidoissa edellistä suomalaista seuraansa vastaan, muuta juuret hänellä on Oulun seudulla.

Vähälle peliajalle jääneelle Chuya Uwanolle puolestaan haetaan uutta seuraa, ja hän on mahdollisen uuden seuran testissä jo ensi viikosta alkaen.

”Aku on parantanut koko ajan harjoituksissa, ja viimeiset kaksi viikkoa on ollut jo tosi hyvää tekemistä. Akulla oli kuukauden huili ennen kuin liittyi meille palloharjoituksiin, ja se varmasti näkyi alussa. Siinä meillä oli myös aika kovaa reeniä, joten varmaan veti jalatkin jumiin siinä kohtaa”, päävalmentaja Listenmaa toteaa.

”Hyvä nuori poika, laitapelaaja ja hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Mainio paikkaus siihen, että yksi laitapelaaja menetettiin ja saatiin heti toinen tilalle.”

Happy Hour Pyynikillä jo klo 14.00 alkaen

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunntaina 23.7. klo 16.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua klo 14.00.

Ottelussa on tavallisesta poikkeavaa ohjelmaa, sillä trubaduuri Jusba Humaljoki soittaa kaikkien tuntemia klassikoita klo 15.00. Lisäksi ottelun jälkeen kuullaan trubaduurin toinen setti. Kello 15.40 kentällä esittäytyvät ottelussa kutsuvieraina mukana olevat kausien 2012–2022 TamU-pelaajat.

Myös stadionin palvelut aukeavat jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua, ja anniskelualueilla on Happy Hour klo 14.00–15.30. Silloin oluet, siiderit ja lonkerot maksavat 5 € / tölkki ja viinit 7 € / pikkupullo. Myös TamUn grillipiste palvelee heti klo 14.00 alkaen.

Liput otteluun

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lisäksi myynnissä on 20 €:n hintaisia perhelippuja, jolla peliin pääsee kaksi vanhempaa ja kaksi lasta. Liput voi ostaa ennakkoon Tiketistä.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä ja ennakkoon TamU-kaupassa. VIP-lipun hinta on 50 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 35 €:n lisähintaan.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

Grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa ja vegaanisena vaihtoehtona myös Vegemin makkaroita, sekä tässä ottelussa myös pikkupizzoja. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä paikalle. Anniskelualueella on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia. Myös Finesportsin pelialue palvelee erityisesti lapsia.

Lisäksi Tampere Unitedin kannattajatuotteet ovat saatavilla omalla myyntipisteellään. Uusina tuotteina tarjolla on käyrälippaisia lippalakkeja ja Sinikaartin aiemmin Pyynikillä levittämästä lakanasta designinsa saanut t-paita, joka juhlistaa 25 vuotta tänä vuonna täyttävää Tampere Unitedia. Myös 25-vuotisjuhlakauden huivit ovat myynnissä.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi. Ottelun jälkipelit pelataan Maja/Talossa korttelin päässä stadionilta.

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen. Suora lähetys alkaa klo 15.50, ja ottelun selostaa Rasmus Junila. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49