25.5.2018

 
 

Sunnuntaina Pyynikill√§ ryhti­liikkeen paikkaTampere Unitedin ottelut jatkuvat sunnuntaina, jolloin Pyynikille saadaan vieraita Kokkolasta. GBK on yksi sarjan ennalta arvioiden kovimpia joukkueita, ja on aloittanut sarjan kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Edellisell√§ kierroksella kokkolalaiset k√§rsiv√§t tylyn 0‚Äď3-kotitappion nousua t√§n√§ vuonna tosissaan tavoittelevalle Herculekselle, joten Pyynikill√§ joukkueella on varmasti mieless√§√§n kasvojen pesu. Kotijoukkueella on vastaavasti n√§yt√∂n paikka viime viikonloppuna heikosti sujuneen Oulun vierailun j√§lkeen.

Viime kaudella GBK luuli jo olevansa menossa nousukarsintoihin, mutta juuri ennen kauden loppuhuipennusta Palloliitto ilmoitti, ettei parhaiden lohkokakkosten vertailussa oteta huomioon putoajajoukkueilta vastaan pelattuja otteluita. T√§m√§ pudotti GBK:n vertailussa pois k√§rkipaikalta. T√§ll√§kin kaudella GBK tavoittelee nousua Ykk√∂seen ‚Ästjossa muuten kaupungin toinen joukkue KPV tavoittelee nousua Veikkausliigaan. Kokkola onkin pienest√§ koostaan huolimatta todellinen jalkapallokaupunki.

GBK:n pelaajalistasta nousee ensimm√§isen√§ esiin ruotsalaishy√∂kk√§√§j√§ David Carlsson, jonka TamU-kannattajat muistavat IFK Mariehamnin vuosilta 2003‚Äď2008. T√§m√§n lis√§ksi Carlsson on pelannut liigaa Jaron paidassa viel√§ kausilla 2014‚Äď15, ja yhteens√§ h√§n on tehnyt 111:ss√§ liigaottelussa 26 maalia. Viime kaudella h√§n oli 17 maalillaan Kakkosen maalip√∂rssin kakkonen, ja on tehnyt t√§m√§nkin kauden viidess√§ ottelussa jo nelj√§ maalia.

GBK:n runko koostuu pelaajista, joilla on jo useamman vuoden kokemus Kakkosen tasolta, ja pääasiassa nimenomaan GBK:n paidassa. Pyynikille voidaan siis odottaa hyvin yhteenhitsautunutta vastustajaa. Muutamista kauden aiemmista vastustajista poiketen GBK:lla ei ole edustusjoukkueen pelaavassa kokoonpanossa suurta nuorten pelaaiien joukkoa. Veikkausliigakokemusta joukkueessa on David Carlssonin lisäksi puolustuslinjassa Jussi Roikolla ja Lawrence Smithillä.

Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ luonnehtii GBK:ta kovaksi vastukseksi ja n√§kee Sinipaitojen tilanteen heikosti menneen Oulun matkan j√§lkeen selke√§n√§. ”Meill√§ on selke√§sti yksi ainoa teema mik√§ on kasvojen pesu. Jalkapalloon kuuluu tappiot, mutta ne on selke√§sti helpompi k√§sitell√§ ja hyv√§ksy√§ jos kent√§ll√§ annetaan aina kaikki mit√§ on antaa. T√§m√§ asia on k√§sitelty joukkueen kanssa, ja uskon ja tied√§n ett√§ sunnuntaina n√§hd√§√§n kent√§ll√§ kaikkensa antava joukkue”, M√§kel√§ ruotii.

M√§kel√§ kertoo, ett√§ kokoonpanoon ja avaukseen on tulossa pieni√§ muutoksia, mutta ei kerro poissaoloista tarkemmin. Kannattajat varmasti odottavat kuumeisesti Leroy Malukan paluuta nyt kun sovittu nelj√§n pelin vapaa on ohi. ”Poissaoloja edelleen riitt√§√§ ihan tarpeeksi, mutta niiden taakse ei menn√§. Niiden, jotka valitaan avaukseen, pit√§√§ olla ylpeit√§ p√§√§stess√§√§n kantamaan sinipaitaa yll√§√§n”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Myös TamU-TV on jälleen mukana ja aloittaa lähetyksensä kotiotteluista tuttuun tapaan jo tunti ennen ottelun alkua klo 17.30. Silloin Tarmo Lyytikäinen ja Ville Toiva ennakoivat illan ottelu kentän laidalta. Ottelun selostaa klo 18.30 alkaen Manu Haapalainen, joka saa vierelleen selostuskoppiin kommentaattoriksi Joonas Niemelän.

Ajoissa Pyynikille!

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 27.5. klo 18.30 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 17.30 alkaen.

Tammelan ja Ratinan peleist√§ poiketen Pyynikill√§ ei ole erillisi√§ lippukategorioita p√§√§katsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienest√§ koosta ja anniskelun j√§rjestelyist√§. N√§in ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 ‚ā¨ ja alennusliput maksavat 7 ‚ā¨. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. Ennakkoliput ovat myynniss√§ t√§ll√§kin sivulla n√§kyv√§n Osta lippuja -napin kautta.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 17.30 alkaen uutta Tampereen Ylpeys 20 Alea ja muita virvokkeita tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Uudistuneen lainsäädännön myötä Pyynikille on saatu Tampere Unitedin otteluihin katsomoon sijoitettu anniskelualue, joka kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta. Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn eli sisääntuloportista katsoen kauempaan päätyyn, joten kaikki löytävät katsomosta helposti mieluisan paikan. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Kumpi joukkueista välttää toisen peräkkäisen tappion? Tule sunnuntaina Pyynikille ottamaan asiasta selvää! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis sunnuntaina klo 17.30, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 18.30.