21.9.2018

 
 

Sunnuntaina Pyynikillä on pelissä sarjassa säilyminenTampere United on sunnuntaina seurahistorian urheilullisesti pahimmassa paikassa, sillä ensimmäistä kertaa 20 vuoden aikana edustusjoukkue on vaarassa pudota sarjatasoa alemmaksi. Kaikki on edelleen omissa käsissä, sillä voitot kahdessa jäljellä olevassa ottelussa takaavat Kakkosessa säilymisen. Hankalaksi tilanteen tekee se, että kuudessa viimeisessä ottelussa joukkue on tehnyt vain yhden maalin ja ottanut vain neljä pistettä. Kurssin on käännyttävä sunnuntain ottelussa, mutta tehtävä on vaikea, sillä vastaan asettuu jopa noususta Ykköseen edelleen haaveileva oululaisjoukkue JS Hercules.

Mielenkiintoisen elementin otteluun tuo myös sen siirtyminen pelattavaksi pienelle ja pomppuiselle Pyynikin tekonurmelle. Kenttä on oululaisvieraille vieras ja ominaisuuksiltaan täysin erilainen kuin heidän kotikenttänsä, lentokentän kokoinen Castrén. Lisäksi sinivihreä seurayhteisö on tottunut pelaamaan suurista asioista nimenomaan Pyynikillä, jossa on otettu tiukoissa paikoissa useita tärkeitä voittoja. Sunnuntaina kaikki Tampere Unitedin kannattajat toivovat, että näihin sarjanousuihin johtaneisiin sankaritarinoihin saadaan jatkoa tutussa paikassa.

My√∂s kuluvan kauden tilastot ovat Pyynikin osalta Sinipaidoille suosiolliset, sill√§ viisi Pyynkin ottellua ovat tuottaneet kaksi voittoa, kaksi tasapeli√§ ja vain yhden tappion. N√§m√§ kahdeksan sarjapistett√§ on l√§hes puolet koko kauden 19 pisteest√§. Viimeksi elokuun alussa TamU tasasi pisteet toisen oululaisjoukkue OLS:n kanssa Pyynikill√§ 0‚Äď0-lukemin.

Herculesin asema sarjan kärkipäässä on sarjanousun kannalta lähes toivoton. sillä sarjassa toisena oleva TPV on viiden pisteen karkumatkalla. Pääsy nousukarsintoihin edellyttäisi siis TPV:n kompurointia kahdessa jäljellä olevassa ottelussa. Silti niin kauan kuin toivoa on, oululaisten voidaan odottaa taistelevan pisteistä kynsin hampain. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että TPV pelaa sunnuntaina Oulussa OLS:n vieraana ottelussa, joka alkaa samalla kellonlyömällä Pyynikin ottelun kanssa.

Herculesin kokoonpanosta erottuu ensimm√§isen√§ hy√∂kk√§√§j√§ Paul Obi, joka on tehnyt t√§ll√§ kaudella pelaamissaan 18 Kakkosen ottelussa per√§ti 18 maalia. Toinen mielenkiintoinen persoona Herculeksessa on p√§√§valmentaja Ismael D√≠az, joka osallistuu peliin aktiivisesti sek√§ puhein ett√§ elein. Espanjalaisvalmentajan ansioluettelosta l√∂ytyy muun muassa M√°lagan nostaminen Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kauden 1997‚Äď98 p√§√§tteeksi, joten kyseess√§ on Kakkosen tasolle poikkeuksellisen meritoitunut valmentaja.

Sinipaidoissa puolestaan huomio kiinnittyy ensinnä siihen, että puolustajat Verneri Uimonen ja Santeri Salomaa ovat pelikieltonsa käsittyään jälleen käytettävissä. Samoin pelaajavalmentaja Leroy Maluka on kärsinyt korttitilin täyttymisestä aiheutuneen pelikieltonsa, ja sunnuntaina on mielenkiintoista nähdä, laittaako hän itsensä heti avauskokoonpanoon.

”Totesin TPV-ottelun j√§lkeen, ett√§ jokainen peli on nyt derby, ja nyt meill√§ on kaksi derby√§ j√§ljell√§. Sunnuntaina meill√§ on kauden t√§rkein peli, ja meid√§n pit√§√§ olla parhaimmillamme. Kyse on siit√§, kuinka kovasti haluamme voittaa. Olemme h√§vinneet Pyynikill√§ vain kerran t√§ll√§ kaudella, ja uskon ett√§ t√§m√§ lukema ei sunnuntaina muutu”, uskoo p√§√§valmentaja Leroy Maluka.

”Pojat ovat tehneet lujasti t√∂ist√§ t√§m√§n viikon harjoituksissa, ja toivottavasti saamme siirretty√§ sen kent√§lle sunnuntaina. Meill√§ on j√§lleen pari odottamatonta loukkaantumista ja poissaoloa, mutta uskon lujasti ett√§ teemme sunnuntaina sen mit√§ pit√§√§kin”, Maluka p√§√§tt√§√§.

TamU-TV:n suora lähetys Pyynikiltä alkaa tavalliseen tapaan tunti ennen ottelun alkua. Silloin ottelua alustavat kentän laidalla Tarmo Lyytikäinen ja Joonas Niemelä. Ottelun selostaa uusien työtehtäviensä takia näillä näkymin viimeistä kertaa TamU-TV:ssä äänessä oleva Manu Haapalainen. Kommentaattorina toimii Riku Jussila.

Ajoissa Pyynikille

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukent√§ll√§ sunnuntaina 23.9. klo 15 alkaen. Sis√§√§nk√§ynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanp√§√§nkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta p√§√§portista klo 14 alkaen. Samaan aikaan aukevat my√∂s grillipiste ja anniskelualue ‚Äď tule siis ajoissa nauttimaan palveluista ja kauden viimeisist√§ TamU-oluista.

Tammelan peleist√§ poiketen Pyynikill√§ ei ole erillisi√§ lippukategorioita p√§√§katsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienest√§ koosta ja anniskelun j√§rjestelyist√§. N√§in ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 ‚ā¨ ja alennusliput maksavat 7 ‚ā¨. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. Ennakkoliput ovat myynniss√§ t√§ll√§kin sivulla n√§kyv√§n Osta lippuja -napin kautta.

Stadionilla yleisöä palvelee siis heti klo 14 alkaen Tampereen Ylpeys 20 Alea ja muita virvokkeita tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Pyynikillä olutta ja muita virvokkeita voi nauttia katoksen alla katsomossa, sillä anniskelualue kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta ja löytyy sen länsipäädystä eli sisääntuloportista katsoen kauemmmasta päädystä. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Ottaako TamU tukevan otteen sarjapaikasta vai taisteleeko Hercules vielä viimeiselläkin kierroksella sarjanoususta? Tule sunnuntaina Pyynikille ottamaan asiasta selvää! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis klo 14, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 15.