Sunnuntaina Pyynikillä on pelissä sarjassa säilyminen

21/09/2018
Otteluennakko

Tampere United on sunnuntaina seurahistorian urheilullisesti pahimmassa paikassa, sillä ensimmäistä kertaa 20 vuoden aikana edustusjoukkue on vaarassa pudota sarjatasoa alemmaksi. Kaikki on edelleen omissa käsissä, sillä voitot kahdessa jäljellä olevassa ottelussa takaavat Kakkosessa säilymisen. Hankalaksi tilanteen tekee se, että kuudessa viimeisessä ottelussa joukkue on tehnyt vain yhden maalin ja ottanut vain neljä pistettä. Kurssin on käännyttävä sunnuntain ottelussa, mutta tehtävä on vaikea, sillä vastaan asettuu jopa noususta Ykköseen edelleen haaveileva oululaisjoukkue JS Hercules.

Mielenkiintoisen elementin otteluun tuo myös sen siirtyminen pelattavaksi pienelle ja pomppuiselle Pyynikin tekonurmelle. Kenttä on oululaisvieraille vieras ja ominaisuuksiltaan täysin erilainen kuin heidän kotikenttänsä, lentokentän kokoinen Castrén. Lisäksi sinivihreä seurayhteisö on tottunut pelaamaan suurista asioista nimenomaan Pyynikillä, jossa on otettu tiukoissa paikoissa useita tärkeitä voittoja. Sunnuntaina kaikki Tampere Unitedin kannattajat toivovat, että näihin sarjanousuihin johtaneisiin sankaritarinoihin saadaan jatkoa tutussa paikassa.

Myös kuluvan kauden tilastot ovat Pyynikin osalta Sinipaidoille suosiolliset, sillä viisi Pyynkin ottellua ovat tuottaneet kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yhden tappion. Nämä kahdeksan sarjapistettä on lähes puolet koko kauden 19 pisteestä. Viimeksi elokuun alussa TamU tasasi pisteet toisen oululaisjoukkue OLS:n kanssa Pyynikillä 0–0-lukemin.

Herculesin asema sarjan kärkipäässä on sarjanousun kannalta lähes toivoton. sillä sarjassa toisena oleva TPV on viiden pisteen karkumatkalla. Pääsy nousukarsintoihin edellyttäisi siis TPV:n kompurointia kahdessa jäljellä olevassa ottelussa. Silti niin kauan kuin toivoa on, oululaisten voidaan odottaa taistelevan pisteistä kynsin hampain. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että TPV pelaa sunnuntaina Oulussa OLS:n vieraana ottelussa, joka alkaa samalla kellonlyömällä Pyynikin ottelun kanssa.

Herculesin kokoonpanosta erottuu ensimmäisenä hyökkääjä Paul Obi, joka on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 18 Kakkosen ottelussa peräti 18 maalia. Toinen mielenkiintoinen persoona Herculeksessa on päävalmentaja Ismael Díaz, joka osallistuu peliin aktiivisesti sekä puhein että elein. Espanjalaisvalmentajan ansioluettelosta löytyy muun muassa Málagan nostaminen Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kauden 1997–98 päätteeksi, joten kyseessä on Kakkosen tasolle poikkeuksellisen meritoitunut valmentaja.

Sinipaidoissa puolestaan huomio kiinnittyy ensinnä siihen, että puolustajat Verneri Uimonen ja Santeri Salomaa ovat pelikieltonsa käsittyään jälleen käytettävissä. Samoin pelaajavalmentaja Leroy Maluka on kärsinyt korttitilin täyttymisestä aiheutuneen pelikieltonsa, ja sunnuntaina on mielenkiintoista nähdä, laittaako hän itsensä heti avauskokoonpanoon.

”Totesin TPV-ottelun jälkeen, että jokainen peli on nyt derby, ja nyt meillä on kaksi derbyä jäljellä. Sunnuntaina meillä on kauden tärkein peli, ja meidän pitää olla parhaimmillamme. Kyse on siitä, kuinka kovasti haluamme voittaa. Olemme hävinneet Pyynikillä vain kerran tällä kaudella, ja uskon että tämä lukema ei sunnuntaina muutu”, uskoo päävalmentaja Leroy Maluka.

”Pojat ovat tehneet lujasti töistä tämän viikon harjoituksissa, ja toivottavasti saamme siirrettyä sen kentälle sunnuntaina. Meillä on jälleen pari odottamatonta loukkaantumista ja poissaoloa, mutta uskon lujasti että teemme sunnuntaina sen mitä pitääkin”, Maluka päättää.

TamU-TV:n suora lähetys Pyynikiltä alkaa tavalliseen tapaan tunti ennen ottelun alkua. Silloin ottelua alustavat kentän laidalla Tarmo Lyytikäinen ja Joonas Niemelä. Ottelun selostaa uusien työtehtäviensä takia näillä näkymin viimeistä kertaa TamU-TV:ssä äänessä oleva Manu Haapalainen. Kommentaattorina toimii Riku Jussila.

Ajoissa Pyynikille

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 23.9. klo 15 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 14 alkaen. Samaan aikaan aukevat myös grillipiste ja anniskelualue – tule siis ajoissa nauttimaan palveluista ja kauden viimeisistä TamU-oluista.

Tammelan peleistä poiketen Pyynikillä ei ole erillisiä lippukategorioita pääkatsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienestä koosta ja anniskelun järjestelyistä. Näin ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput maksavat 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. Ennakkoliput ovat myynnissä tälläkin sivulla näkyvän Osta lippuja -napin kautta.

Stadionilla yleisöä palvelee siis heti klo 14 alkaen Tampereen Ylpeys 20 Alea ja muita virvokkeita tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Pyynikillä olutta ja muita virvokkeita voi nauttia katoksen alla katsomossa, sillä anniskelualue kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta ja löytyy sen länsipäädystä eli sisääntuloportista katsoen kauemmmasta päädystä. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Ottaako TamU tukevan otteen sarjapaikasta vai taisteleeko Hercules vielä viimeiselläkin kierroksella sarjanoususta? Tule sunnuntaina Pyynikille ottamaan asiasta selvää! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis klo 14, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 15.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV