Sunnuntaina Pyynikillä haussa revanssi Jazzista

15/07/2022 TamU
Otteluennakko

Kausi lähenee puolimatkan krouvia, ja TamU onkin kohdannut Honka Akatemiaa lukuunottamatta kaikki Kakkosen B-lohkon joukkueet kertaalleen. Näistä otteluista vain vieraspelit FC Jazzia ja HJS:ää vastaan ovat päättyneet tappioihin. TamUlla onkin sunnuntaina tilaisuus ottaa revanssi kauden avausottelussa voiton vieneistä porilaisista.

TamU – FC Jazz

  • Klassinen kuuden pisteen ottelu: TamU on kolme pistettä Jazzin edellä sarjataulukossa.
  • Jazz on ensimmäinen joukkue jonka TamU kohtaa toisen kerran tämän vuoden sarjassa.
  • Lyon Firmino on pidettävä tarkasti, sillä brassi on tehnyt Jazzille 14 maalia 10 pelaamassaan ottelussa.

Meidän pitää tehdä kotiläksyt hyvin. Jazz otti avausottelussa meidän vahvuudet hyvin pois, ja nyt pitää vastata siihen.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Erikoistilannepelaamisen rooli kasvaa Pyynikillä. Pitää olla pelitaitava, että saa pidettyä palloa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Maukasta, että ollaan onnistuttu näyttämään epäilijöille, mutta vielä ei olla mitään tietenkään saavutettu. Loppukausi tulee olemaan täynnä tiukkoja pelejä, sillä moni jengi on parantanut peliään huomattavasti.

- Severi Kankkunen
Kapteeni

Jazz löytyy kauden puolimatkassa lohkon ylemmästä keskikastista. Porilaiset ovat aloittaneet heinäkuun vahvasti, sillä ensin kaatuivat KaaPo ja GrIFK. Kuluvan viikon keskiviikkona käytiin lisäksi Porin paikalliskamppailu MuSaa vastaan, jossa Jazz vei kaupungin herruuden lukemin 2–0. Viiden ottelun kuntopuntarissa Jazz onkin sarjan paras joukkue kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä, joskin samaan kymmenen pisteen saldoon ovat yltäneet viisi muutakin joukkuetta, joista ysi on TamU.

Kauden avausottelussa huhtikuussa Jazz oli TamUa vahvempi lukemin 3–1. Kahden kauden jälkeen Kakkoseen palannut TamU siirtyi ottelussa johtoon Anton Brightin kulmaosumalla, mutta lopulta Jazz vei ottelussa pidemmän korren. Kaksi maalia ottelussa viimeistellyt Lyon Firmino on varmasti myös sunnuntaina paha pideltävä. sillä brasilialainen johtaa lohkon maalitilastoa 14 osumallaan.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee, että huhtikuun kohtaamisessa TamUlla oli vielä totuttelemista Kakkosen pelitempoon.

”Alku meni vähän uuden sarjatason ja pelitempoon tottumisessa. Väsähdettiin liian aikaisin, kun alussa mentiin liiankin kovaa.”

Listenmaa ennustaa sunnuntaille kovaa ottelua. Jazzin keskiviikkoista MuSa-ottelua hän ei ole vielä nähnyt, mutta sen analysointi on edessä ennen ottelusuunnitelman lyömistä lukkoon.

”Meidän pitää tehdä kotiläksyt hyvin. Jazz otti avausottelussa meidän vahvuudet hyvin pois, ja nyt pitää vastata siihen.”

Paluu Pyynikille vieraskiertueen jälkeen

Viime aikoina TamU on totuttu näkemään sarjakärjessä, mutta tällä hetkellä Sinipaidat löytyy lohkon kolmannelta sijalta, kun Klubi 04 ja Ilves-Kissat luuraavat ylempänä. TamU pystyy kuitenkin rästipelinsä voittamalla nousemaan takaisin kärkeen, joten kaikki on yhä omissa käsissä, varsinkin kun keskinäiset pelitkin ovat vielä edessä.

Viime viikon lauantaina TamU pelasi tiiviisti puolustanutta EPS:ää vastaan vieraissa, mistä kotiinviemisinä oli yksi tasapelipiste. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa viedä voitto, mutta pistejakoa voi pitää oikeudenmukaisena tuloksena. Kolme pelin vieraskiertueen jälkeen TamU pääsee palaamaan Pyynikin linnakkeeseensa, jossa tappioita ei ole tullut yli kahteen vuoteen.

TamUn sairastupa on tyhjä, ja myös Aapo Sipponen palaa sunnuntaina kokoonpanoon, joten vahvuudessa nähdään jälleen kaksi maalivahtia.

Pyynikille palaaminen muuttaa päävalmentaja Listenmaan mielestä jossain määrin ottelun dynamiikkaa.

”Erikoistilannepelaamisen rooli kasvaa. Pitää olla pelitaitava, että saa pidettyä palloa.”

Peli kerrallaan voittoja hakemaan

TamUn Raumalta kotoisin oleva kapteeni Severi Kankkunen on tottunut vääntämään kentillä porilaisia vastaan.

”Tottakai tuo näin raumlaiseen lisälatausta peliin kun vastaan tulee porilaiset”, Kankkunen veistelee raumaksi.

Kankkunen on hyvillä tuntemuksilla alkukaudesta, ja odottaa jo innolla sunnuntaita, kun taisto sarjan piikkipaikasta taas jatkuu.

”Maukasta, että ollaan onnistuttu näyttämään epäilijöille, mutta vielä ei olla mitään tietenkään saavutettu. Loppukausi tulee olemaan täynnä tiukkoja pelejä, sillä moni jengi on parantanut peliään huomattavasti.”

Vaikka moni Sinipaitojen kannattaja varmaan vilkuilee sarjataulukon suuntaan harva se päivä, pysyy Kankkuselle fokus seuraavassa ottelussa.

”Mennään peli kerrallaan, ja jokaisesta pelistä lähdetään voittoa hakemaan. Kaikki on omissa käsissä.”

Sunnuntaina TamU pääsee kotikentälleen tositoimiin ensimmäistä kertaa sitten tasan kuukausi aiemmin pelatun riemukkaan Ilves-Kissat-voiton. Päävalmentaja Listenmaa toivookin, että katsomon hyvä meininki jatkuu kuten ennenkin.

”Päästään taas kotiin niin toivottavasti sama meno jatkuu, että koko pelin laulu raikaa.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 17.7. kello 16.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo kello 15.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste.

Liput otteluun – nosta ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lippu kannattaa ostaa jo ennakkoon, sillä lippuluukuille muodostuu varmasti pitkät jonot ottelun alun lähestyessä. Ennakkoon lipun voi ostaa Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 40 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 30 €:n lisähintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Hanki edullinen loppukauden kausikortti ottelun lipunmyynnistä

Loppukauden kausikortit ovat myynnissä Pyynikin urheilukentän portilla sijaitsevalla lipun­myynti­pisteeltä. Loppukauden kausikortit maksavat aikuisilta 50 € ja alennusryhmiltä 35 € (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lisäksi naisten edustusjoukkueen tukikausikortit ovat myynnissä hintaan 20 €.

Kausikortti kattaa kaikki 7 jäljellä olevaa Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen kotiottelua Kakkosen B-lohkossa, sekä lisäksi mahdolliset 1–2 jatkosarjan kotiottelua. Kaikki ottelut pelataan Pyynikin urheilukentällä. Kausikortin ostamalla säästät irtolippuihin verrattuna!

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarigrillinsä Pyynikille tähänkin otteluun.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi. Normaali jälkipelipaikka Maja/Talo on vielä tällä kertaa kiinni remontin takia, mutta Tuoppi palvelee janoisia myös ottelun jälkeen.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 16 alkaen. Suoran ottelulähetyksen selostaa Rasmus Junila. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa