Sunnuntaina Pyynikillä haussa paluu voittojen tielle

11/05/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedin kiivas ottelutahti jatkuu, sillä seuraava ottelu pelataan jo ensi sunnuntaina, kun Pyynikille saadaan vieraaksi närpiöläinen Kraft FF. Kyseessä on molemmille joukkueille kolmas ottelu kahdeksan päivän sisään, ja molemmille on varmasti jäänyt hampaankoloon helatorstain ottelusta. Sinipaidathan kärsivät karvaan viime hetken tappion Vasa IFK:n vieraana, ja Kraft puolestaan otti kotikentällään rumasti turpiin Herculesilta lukemin 1–5.

Ottelu piti alunperin pelata Ratinassa, mutta kun nurmea ei ole syystä tai toisesta saatu Ratinassa kasvamaan normaalisti, joutui kaupunki lyömään Ratinan portit toistaiseksi säppeen. Tampere Unitedin kannalta tilanne on hankala, sillä kaikki näkivät torstaina Vaasassa pelatussa ottelussa, että joukkueen peli on parhaimmillaan suurella kentällä, jossa laitapuolustajien nousut pystytään hyödyntämään maksimaalisesti, ja tiloja löytyy monipuolisesti myös keskeltä. Käytännön syyt kuitenkin pakottavat Sinipaidat Pyynikille, vaikka naapuriseurassa näytettiinkin, että myös Kauppiin voi rakentaa ottelutapahtuman kaupungin suosiollisella avustuksella.

Närpes Kraft on siis jo kolmas vierasjoukkue, joka pääsee hämmästelemään tällä kaudella Pyynikin omalaatuisia olosuhteita. Tosin myös Närpiössä on vaikeuksia kotikentän kanssa, sillä Kraft joutui siirtämään ensimmäisen kotiottelunsa pelattavaksi myöhemmin kesällä, ja vielä torstainakin kentällä oli kuvien perusteella laajoja ruohottomia ruskeita läikkiä.

Kraft operoi kapealla alle 20 pelaajan ringillä. Useat pelaajista ovat pelanneet Närpiössä Kakkosta jo useamman kauden ajan, ja muutamilla on kokemusta myös ylemmistä sarjoista. Yksi tällainen on Tampere Unitedinkin harjoitusringissä talvella 2017 hetken viivähtänyt Kakhaber Samsonia, joka on AC Kajaanin vuosien jälkeen löytänyt tiensä Närpiöön. Joukkueessa on lisäksi useita pelaajia, jotka ovat aiemmin pelanneet enimmäkseen juniorisarjoissa ja Kraftin kakkosjoukkueessa Nelosen tasolla.

Tampere Unitedilla on edessä sopeutuminen takaisin Pyynikin postimerkille. ”Vaikka kenttä rajoittaa todella paljon pelaamista, lähdemme jatkamaan samaa hyvää pallollista pelaamista mitä esitimme Vaasassa. Kaksinkamppailut ja irtopallot ovat iso osa Pyynikin peliä, joten niissä meidän on oltava hereillä ja pystyä saamaan ne itsellemme”, päävalmentaja Mikko Mäkelä suunnittelee.

Selkeimmäksi parannuskohteeksi Mäkelä nimeää kuitenkin viimeistelyn: ”Pystymme luomaan kyllä vaadittavat paikat pelin voittamiseen, mutta hyökkäysboksiin pitää saada röyhkeyttä ja maalinteon paloa. Usko omaan tekemiseen täytyy säilyttää, ja uskon, että VIFK-pelistä jäi pelaajillemme aika paljon hampaankoloon ja se kaikki päästetään sunnuntaina irti.”

Puolustuslinjassa nähdään sunnuntaina kaksi uutta miestä, sillä kaikissa alkukauden otteluissa täydet minuutit pelanneet Ville Puustinen ja Mauno Sirén joutuvat jättämään pelin väliin vammojen vuoksi. Lisäksi Leroy Maluka on poissa vielä kaksi seuraavaa ottelua.

Myös TamU-TV tuo jälleen oman joukkueensa Pyynikille. Suora lähetys alkaa Tarmo Lyytikäisen johdolla jo tunti ennen ottelu alkua eli klo 17.30. Asiantuntijakommentaattorikseen hän saa kentän laidalle Riku Jussilan. Ottelun alkaessa äänensä sinivihreälle yleisölle tarjoilee Manu Haapalainen, ja kommentattorina kuullaan Joonas Niemelää.

Ajoissa Pyynikille!

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 13.5. klo 18.30 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 17.30 alkaen.

Tammelan ja Ratinan peleistä poiketen Pyynikillä ei ole erillisiä lippukategorioita pääkatsomoon ja kannattajakatsomoon, johtuen katsomon pienestä koosta ja anniskelun järjestelyistä. Näin ollen normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput maksavat 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ennakkoliput ovat myynnissä tälläkin sivulla näkyvän Osta lippuja -napin kautta. Myös kausikortit ovat edelleen myynnissä samassa paikassa sekä TamU-kaupassa. Kannattajakatsomoon hankitut kausikortit ovat tietenkin normaalisti voimassa myös Pyynikin otteluissa.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 17.30 alkaen anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Uudistuneen lainsäädännön myötä Pyynikille on saatu Tampere Unitedin otteluihin katsomoon sijoitettu anniskelualue, joka kattaa yli kolmanneksen koko pääkatsomosta. Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn eli sisääntuloportista katsoen kauempaan päätyyn, joten kaikki löytävät katsomosta helposti mieluisan paikan. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Katkaisevatko Sinipaidat orastavan tappioputkensa vai lähtevätkö pisteet tomaattipitäjään? Tule sunnuntaina Pyynikille ottamaan asiasta selvää! Stadionin portit ja anniskelualue aukeavat siis sunnuntaina klo 17.30, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 18.30.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2