Sunnuntaina pelataan TamUn ensimmäinen ottelu uudella Tammelan stadionilla

20/01/2024 TamU
Otteluennakko

Säiden haltijat ovat vihdoinkin suosiollisia, ja Tampere United pääsee sunnuntaina pelaamaan ensimmäisen ottelunsa uudella Tammelan stadionilla. Vastustajana ottelussa on SJK Akatemian kakkosjoukkue, joka voitti viime kaudella suvereenisti oman Kolmosen lohkonsa, ja pelaa tulevalla kaudella Kakkosen C-lohkossa. Tammelan stadionilla on katsomoissa osin vielä rakennustyöt kesken, joten harmillisesti ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä.

TamU – SJK Akatemia 2

  • Tampere Unitedin ensimmäinen ottelu uudella Tammelan stadionilla.
  • Kokoonpanossa nähdään jälleen muutama uusi pelaaja.
  • Rakennustöiden ollessa kesken otteluun ei voida ottaa yleisöä.

Nyt on käyty läpi pelin avaamista ja pyritty saamaan pelaajat samalle sivulle, jottei tule turhia pallon­menetyksiä ja jouduta ottamaan vastaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tampere Unitedilla on kahden ensimmäisen harjoituottelun jälkeen vielä talven maalitili avaamatta, joten kauden ensimmäisen maalin tekeminen on väistämättä mielessä, vaikkei tulos olekaan harjoitusotteluissa päällimmäinen asia.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei lähde väittämään, etteikö sunnuntaina olisi aika avata maalitili, vaikkei se toki tärkein tavoite ole.

”Tottakai se olisi kiva tehdä maali ja vaikka voittaa pelikin, mutta mitään pakkoa ei ole. Tärkeintä on taas se, että päästään projektissa eteenpäin”, päävalmentaja muotoilee.

Uusien pelaajien testaaminen on jälleen osa ottelua, sillä mukana on tällä tietoa muutama pelaaja, jotka vetävät sunnuntaina TamUn pelipaidan päälleen ensimmäistä kertaa. Lisäksi myös vanhoilta tutuilta sopimuksettomilta pelaajilta kaivataan näyttöjä, ja mukana on myös viime kauden pelaajia, jotka pelaavat talven ensimmäisen ottelunsa.

Kuluneella viikolla TamU on joutunut jälleen harjoittelemaan Pirkkahallissa paossa lunta ja kovaa pakkasta, mutta onnekkaasti sää lauhtuu juuri sopivasti sunnuntain peliä varten. Viikon harjoituksissa on silti päästy käymään läpi myös niitä asioita, jotka voivat johtaa maalien syntymiseen, kun teemana on ollut pallollinen peli.

”Nyt on käyty läpi pelin avaamista ja pyritty saamaan pelaajat samalle sivulle, jottei tule turhia pallonmenetyksiä ja jouduta ottamaan vastaan. Myös korkeaa prässiä ja boksin puolustamista on käyty läpi, ja sen pitää alkaa näkyä jokaisessa pelissä”, Listenmaa kertoo.

”Pirkkahallissa ei päästä harjoittelemaan koko kentällä, joten kaikkia variaatioita ei ole voitu harjoitella, kun etäisyydet eivät ole normaalit. Yksissä harjoituksissa käytettiin enemmän aikaa lyhyellä avaamiseen, joten toivotaan että ainakin se malli saadaan toimimaan paremmin.”

SJK Akatemialla on vahvat linkit Tampereelle, sillä kakkosjoukkueen uutena päävalmentajana toimii Niko Hasa, joka oli vielä viime kaudella mukana Ilveksen edustusjoukkueen valmennustiimissä. Lisäksi viime kaudella TPV:tä valmentanut Ash Civil siirtyi viime kauden jälkeen SJK Akatemian talenttivalmentajaksi, ja hänen vastuullaan on muun muassa pelaajien tukeminen siirtymävaiheessa kohti Ykkösliigassa pelaava SJK Akatemian ykkösjoukkuetta.

Sekä SJK:n edustusjoukkue että Ykkösliigassa pelaava SJK pelasivat lauantaina harjoitusottelut, ja tämä varmasti vaikuttaa Tammelassa mukana olevaan kokoonpanoon.

”Suhteellisen nuori joukkue sieltä varmasti tulee, ja ilmeisesti saavat kuitenkin täyden kokoonpanon mukaan, vaikka kakkosjoukkueen pelaajia on ollut mukana lauantain peleissä. Sieltä tulee varmasti taitava ja juoksuvoimainen joukkue vastaan”, Listemaa arvioi.

Ottelu pelataan Tammelan stadionilla sunnuntaina 21.1. klo 14.00 alkaen, mutta katsomoissa kesken olevien rakennustöiden takia yleisöä ei voida ottaa mukaan otteluun.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49