Sunnuntaina panoksena pysyminen sarjassa neljän kärjessä

03/06/2022 TamU
Otteluennakko

Miesten edustusjoukkueen edellisestä ottelusta ehtii vierähtää lähes 15 vuorokautta ennen kuin pallo potkaistaan jälleen käyntiin ensi sunnuntaina klo 16.00 Pyynikin urheilukentällä. Vastaan asettuu vantaalainen VJS, joka on sarjataulukossa kolme pistettä Tampere Unitedin perässä. Voitolla TamU kohentaisi ennestään hyviä asemiansa sarjan kärkipäässä ja välttäisi valahtamisen tasaiseen keskikastiin. Ottelu on myös varaslähtö ensi viikolla Tampereella vietettävään Manse Prideen.

TamU – VJS

  • Sinipaitojen ensimmäinen ottelu yli kahteen viikkoon.
  • TamU ei ole tällä(kään) kaudella hävinnyt Pyynikillä, ja VJS ei ole ottanut yhtään pistettä vieraissa.
  • Severi Kankkunen ja Antti Kuusinen palaavat kokoonpanoon.

Tuloksiin täytyy olla tyytyväinen, mutta en usko, että meidän kopissa kukaan on vielä ihan täysin tyytyväinen pelin tasoon.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

VJS puolustaa aika tiiviisti ja pyrkii siitä lähtemään. Hyvä hyökkäysosasto sieltä löytyy ja on vaarallinen joukkue, mutta kyllä sieltä tietyt heikkoudetkin löytyy.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kun voittoja tulee, hyvä henki tulee samalla mukana. Jalat maassa kuitenkin mennään, koska alkukaudessa vasta ollaan. Peli kerrallaan eteenpäin.

- Arttu Mättö
Keskikentän työmyyrä

Tampere Unitedin sijoittuminen sarjataulukossa kolmanneksi viiden pelatun ottelun jälkeen on varmasti parempi suoritus, kuin seuran ulkopuolella odotettiin, ja saattaapa seuran kannattajistakin löytyä yllättyneitä. Kilpakauden alku oli tosin nihkeä, kun ensin HJS pudotti Sinipaidat Suomen Cupista heti ensimmäisessä ottelussa ja sitten Kakkosen avauskierroksella FC Jazzin rutiini riitti kääntämään TamUn 0–1-johto karvaaksi 3–1-tappioksi. Tämän jälkeen joukkue on pelannut neljä tappiotonta ottelua ja kerännyt niistä kymmenen pistettä.

”Jazz-ottelu meni ehkä vähän jännityksen piikkiin ja katsottiin liikaa vastustajaa. Sen jälkeen täytyy olla tuloksiin tyytyväinen, mutta en usko, että meidän kopissa kukaan on vielä ihan täysin tyytyväinen pelin tasoon”, kommentoi päävalmentaja Jukka Listenmaa sarjakauden alkua.

Alkukauden viiden ottelu rupeama päättyi raskaaseen viikkoon, jonka aikana pelattiin neljän päivän välein kaksi ottelua juoksuvoimaisia junioripitoisia joukkueita eli HJK Klubi 04:ää ja Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Näiden otteluiden jälkeen harjoiteltiin alkuviikosta kevyesti, ja sitten pelaajat saivat poikkeuksellisen ja erittäin ansaitun pitkän vapaan viikonlopun, jonka jälkeen harjoituksiin Pyynikille palattiin jälleen viime maanantaina.

”Maanantain harjoituksissa oli intoa ja vauhtia enemmän kuin järkeä, mutta tiistaina harjoittelu alkoi näyttää jo jalkapallolta. Keskiviikkona oli hyvät harjoitukset ja toivotaan että sama jatkuu tänään, mutta sunnuntaina tietenkin pitää saada taas se paras mitattua ulos”, Listenmaa kertoo vapaaviikonlopun jälkeisestä paluusta arkeen.

VJS:llä vahva alkukausi

Myös sunnuntain vastustaja VJS on esittänyt hyviä otteita alkukauden otteluissa. Kruununa on parin viikon takainen 1–0-kotivoitto HJK Klubi 04:stä. Lisäksi VJS on voittanut Ilveksen kakkosjoukkueen ja pelannut tasan FC Jazzin kanssa. Kaikki seitsemän sarjapistettään VJS on ottanut kotiotteluista, ja vieraissa pistesaldo näyttää nollaa EPS:n ja SalPan jäljiltä. Viime kaudella VJS säilyi Kakkosessa vain niukalla kolmen pisteen marginaalilla, joten VJS on saattanut TamUn tapaan yllättää alkukaudella monet asiantuntijat.

VJS:n maalit ovat jakautuneet eri pelaajille varsin tasaisesti, ja kahden maalin miehiä ovat Karim Jmaali, Vili Lankinen ja Veeti Tuomala. Joukkueessa on paljon suuren junioriseuran omia kasvatteja sekä joitakin useammassakin pääkaupunkiseudun Kakkosen seurassa kiertäneitä pelaajia. Ainoa enemmän ylemmissä sarjoissa vaikuttanut profiilipelaaja on viime kaudella PK-35:ssä lähes 1500 minuuttia Ykköstä pelannut maalivahti Toni Korkiakoski.

VJS ei ole Tampere Unitedille erityisen tuttu joukkue, sillä aiempia keskinäisiä kohtaamisia ei ole. Jukka Listenmaa kertoo tutustuneensa joukkueeseen tannoisten SalPa- ja Klubi 04 -otteluiden kautta.

”VJS puolustaa aika tiiviisti ja pyrkii siitä lähtemään. Hyvä hyökkäysosasto sieltä löytyy ja on vaarallinen joukkue, mutta kyllä sieltä tietyt heikkoudetkin löytyy”, pyörittelee Listenmaa haluamatta paljastaa tiedoistaan yhtään enempää.

Sarjataulukossa tilanne on TamUn kannalta siinä mielessä kutkuttava, että pysymällä voittokannassa Sinipaidoilla on mahdollisuus nousta jopa aivan terävimpään kärkeen. Esimerkiksi kärjessä oleva Klubi 04 on vain neljä pistettä edellä pelattuaan kaksi ottelua TamUa enemmän, joten rästipelit hoitamalla TamU voisi periaatteessa ohittaa helsinkiläiset. Toki sama mahdollisuus on EPS:llä, joka pitää omat pelinsä hoitamalla TamUn vähintään yhden pisteen päässä. Vastaavasti tappio saattaisi pudottaa TamUn keskikastiin, joskin välittömästi sunnuntaina ohi voivat mennä vain pisteen päässä vaaniva FC Jazz sekä päivän vastustaja VJS.

”Katsellaan sarjataulukkoa enemmän siinä kohtaa kun on pelattua kaikkia vastaan kerran”, toppuuttelee Listenmaa.

Myös TamUn terveystilanne näyttää jälleen hyvältä kahden avainpelaajan kuntoutumisen myötä.

Severi Kankkunen on pelikunnossa ja Antti Kuusinen pelasi eilen kakkosjoukkueen ottelun, ja molemmat ovat käytettävissä sunnuntaina. Mika Ahonen on sairaustapauksen vuoksi poissa”, Listenmaa kertoo.

Arttu Mättö on valmiina otteluun hyvän treeniviikon jälkeen

Yksi Tampere Unitedin allkukauden tärkeitä pelaajia on ollut keskikentän väsymätön raataja Arttu Mättö, joka pelasi täydet ysikymppiset molemmissa edellisissä otteluissa vain neljän päivän välein. Jälkimmäisenä pelatun Ilves-ottelun jälkeen vaikuttikin siltä, että moni pelaaja oli lähellä katkeamispistettä.

”llves-pelissä huomasi, että alkoi jalka painaa loppua kohden, mutta hyvin jaksoim loppuun asti. Pitkä viikonloppu ja huili teki varmasti kaikille hyvää, ja nyt harjoitusviikko lähti hyvin käyntiin. Saadaan hyvä treeniviikko alle ja peli taas normaalin tapaan viikonloppuna”, Mättö kertoo.

Mättö myöntää että vahva alku sarjakaudelle on tuntunut hyvältä, vaikkei sarjataulukkoa näin alkukaudesta kannatakaan liiaksi katsella.

”Kun voittoja tulee, hyvä henki tulee samalla mukana. Jalat maassa kuitenkin mennään, koska alkukaudessa vasta ollaan. Peli kerrallaan eteenpäin”, Mättö toppuuttelee.

”En ole VJS:ää vastaan ikinä pelannut, mutta hyvä alkukausi on heilläkin, vaikka moni varmaan povasi heitä häntäpäähän. He ovat näyttäneet olevansa hyvä joukkue, kun pystyivät Klubinkin kotona voittamaan. Odotan että tulee kova peli, ja meidän täytyy tehdä täysi työ kolmen pisteen eteen”, Mättö arvioi sunnuntain vastustajaa.

Ottelu VJS:ää vastaan pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 5.6. klo 16.00 alkaen. Stadionin portti ja palvelut aukeavat jo tunti ennen ottelun alkua eli klo 15.00.

Varaslähtö Manse Prideen

Ottelu on samalla varaslähtö Manse Pride -viikolle, jota vietetään Tampereella 6.6. – 11.6. TamUn kapteenin nauha on tässä ottelussa sateenkaaren väreissä, ja lisäksi kulmaliput ovat Tampereen tiedostava pride -lipun väreissä.

Liput otteluun

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-liput on tällä kertaa myyty loppuun jo ennakkoon. Tuleviin otteluihin VIP-lippuja voi ostaa TamU-kaupasta. Jos ostat isompia määriä, kannattaa olla suoraan yhteydessä osoitteeseen myynti (ät) tampereunited.fi.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Ravintola 4 Vuodenajan jäädessä pois tästä ottelusta korvaavaksi ruokapalveluksi on saatu Iron Pig Food, joka tarjoilee burgereita ja ranskalaisia erityisen hyvillä höysteillä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Otteluisäntänä Pimara

Otteluisäntänä toimii Pimara Oy. Pimara tarjoaa monipuoliset maanrakennustyöt, vesirakentamisen palvelut ja maa-aineskuljetukset, sekä hoitaa ja rakentaa tiet, puistot, kaupunkialueet ja kiinteistöjen ulkoalueet. Ympäri vuoden.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 16 alkaen. Suoraa lähetystä selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49