Sunnuntaina haetaan revanssia paikallis­vastustajasta

06/03/2020
Otteluennakko

Tampere United kohtaa viikonloppuna Tampereen Peli-Toverit toistamiseen lyhyen ajan sisään. Helmikuun puolivälissä pelatussa harjoitusottelussa TP-T oli parempi maalein 2–1. Sunnuntaina haetaan kakkosvalmentaja Weeti Teron mukaan kasvojen pesua.

Varsin nousujohteinen harjoituskausi sai isosti takapakkia helmikuun 16. päivä. Tuolloin paikallisvastustaja Tampereen Peli-Toverit onnistui riisumaan Sinipaidat aseistaan ja vei harjoitusottelun nimiinsä Lamin Fattyn ja Kasper Solan maaleilla. Unitedin kannattajien ainoaksi ilonaiheeksi jäi tuolloin Sinipaitoihin juuri palanneen Roope Kostiaisen onnistuminen maalinteossa.

Helmikuun ottelussa TamU oli erityisen suurissa vaikeuksissa oman pelinrakentamisen kanssa. Ylöspäin päästiin lähinnä suoraviivaisilla pystysuorilla nopeilla hyökkäyksillä, mutta muuten pelinrakentamisen Peli-Toverit pystyivät ottamaan verkkaisesti palloa siirtäneiltä Sinipaidoilta jopa luvattoman helposti pois.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ruoskikin omiaan poikkeuksellisen kovasanaisesti ottelun jälkeen eikä peitellyt pettymystään. Listenmaa ei ollut tuolloin tuskansa kanssa yksin, vaan koko joukkueesta sekä taustoista oli aistittavissa kollektiivista tuskaa ottelun jälkeen.

”Tässä ottelussa on yksinkertaisesti kyse kasvojen pesusta”, TamUn peliä sunnuntaina johtava kakkosvalmentaja Weeti Tero paaluttaa heti kärkeen.

”Meidän pitää olla korvien välistä kunnossa tähän peliin ja jatkaa siitä mihin Ilves-Kissoja vastaan toisella jaksolla jäimme. Voimme ajatella sen niin, että nyt saamme vielä yhden pelaajan lisää, kun tuolloin pelasimme sen toisen jakson vajaalla”, Tero jatkaa.

Peli-Tovereille Weeti Tero jakaa estoitta tunnustusta.

”TP-T oli todella positiivinen yllätys meille. He pelasivat juuri sitä jalkapalloa meitä vastaan mitä me halusimme pelata.”

Tommi Sääksi tiedostaa Peli-Tovereiden vaarallisuuden

Hiljattain 1+1 vuotisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa solminut puolustaja Tommi Sääksi pelasi edellisessä TP-T -ottelussa täydet minuutit. Sääksi myöntää turhautumisen tuon ottelun jälkeen.

”TP-T pelistä jäi sellainen turhautumisen tunne. Tuntui, että jokaisella pelaajalla tuli henkilökohtaisia epäonnistumisia paljon. Keskikentän ja puolustuspään yhteistyö ei ollut sulavaa ja yksi vastaan yksi tilanteissa emme olleet riittävän aggressiivisia”, Sääksi muistelee edellistä kohtaamista.

Sääksen mukaan harjoituksissa on ollut tauon jälkeen hyvä tunnelma joukkueen keskuudessa.

”Heti tiistain treeneissä oli hyvä tunnelma ja kaikilta löytyi intoa treenata tauon jälkeen.”

Tulevaa vastustajaa Tommi Sääksi arvioi seuraavasti.

”TP-T näytti pystyvänsä aiheuttamaan meille ongelmia, jos annamme heille mahdollisuuden. He osasivat käyttää maalipaikkansa hyvin.”

Ottelu alkaa Pirkkahallissa kello 18.20 ja siihen on vapaa sisäänpääsy. Fanituotemyyntipiste löytyy kuuluttamon vierestä, josta myös uudet kaulahuivit ovat nyt saatavilla! Samalla pystyt hankkimaan myös kausikortin tai liittyä seuran jäseneksi. Kaikki jo tilatut kortit on postitettu. Kotona ottelun tulosta jännittäviä palvelee jälleen Twitter. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF