6.3.2020

 
 

Sunnuntaina haetaan revanssia paikallis­vastustajastaTampere United kohtaa viikonloppuna Tampereen Peli-Toverit toistamiseen lyhyen ajan sis√§√§n. Helmikuun puoliv√§liss√§ pelatussa harjoitusottelussa TP-T oli parempi maalein 2‚Äď1. Sunnuntaina haetaan kakkosvalmentaja Weeti Teron mukaan kasvojen pesua.

Varsin nousujohteinen harjoituskausi sai isosti takapakkia helmikuun 16. päivä. Tuolloin paikallisvastustaja Tampereen Peli-Toverit onnistui riisumaan Sinipaidat aseistaan ja vei harjoitusottelun nimiinsä Lamin Fattyn ja Kasper Solan maaleilla. Unitedin kannattajien ainoaksi ilonaiheeksi jäi tuolloin Sinipaitoihin juuri palanneen Roope Kostiaisen onnistuminen maalinteossa.

Helmikuun ottelussa TamU oli erityisen suurissa vaikeuksissa oman pelinrakentamisen kanssa. Ylöspäin päästiin lähinnä suoraviivaisilla pystysuorilla nopeilla hyökkäyksillä, mutta muuten pelinrakentamisen Peli-Toverit pystyivät ottamaan verkkaisesti palloa siirtäneiltä Sinipaidoilta jopa luvattoman helposti pois.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ruoskikin omiaan poikkeuksellisen kovasanaisesti ottelun jälkeen eikä peitellyt pettymystään. Listenmaa ei ollut tuolloin tuskansa kanssa yksin, vaan koko joukkueesta sekä taustoista oli aistittavissa kollektiivista tuskaa ottelun jälkeen.

”T√§ss√§ ottelussa on yksinkertaisesti kyse kasvojen pesusta”, TamUn peli√§ sunnuntaina johtava kakkosvalmentaja Weeti Tero paaluttaa heti k√§rkeen.

”Meid√§n pit√§√§ olla korvien v√§list√§ kunnossa t√§h√§n peliin ja jatkaa siit√§ mihin Ilves-Kissoja vastaan toisella jaksolla j√§imme. Voimme ajatella sen niin, ett√§ nyt saamme viel√§ yhden pelaajan lis√§√§, kun tuolloin pelasimme sen toisen jakson vajaalla”, Tero jatkaa.

Peli-Tovereille Weeti Tero jakaa estoitta tunnustusta.

”TP-T oli todella positiivinen yll√§tys meille. He pelasivat juuri sit√§ jalkapalloa meit√§ vastaan mit√§ me halusimme pelata.”

Tommi Sääksi tiedostaa Peli-Tovereiden vaarallisuuden

Hiljattain 1+1 vuotisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa solminut puolustaja Tommi Sääksi pelasi edellisessä TP-T -ottelussa täydet minuutit. Sääksi myöntää turhautumisen tuon ottelun jälkeen.

”TP-T pelist√§ j√§i sellainen turhautumisen tunne. Tuntui, ett√§ jokaisella pelaajalla tuli henkil√∂kohtaisia ep√§onnistumisia paljon. Keskikent√§n ja puolustusp√§√§n yhteisty√∂ ei ollut sulavaa ja yksi vastaan yksi tilanteissa emme olleet riitt√§v√§n aggressiivisia”, S√§√§ksi muistelee edellist√§ kohtaamista.

Sääksen mukaan harjoituksissa on ollut tauon jälkeen hyvä tunnelma joukkueen keskuudessa.

”Heti tiistain treeneiss√§ oli hyv√§ tunnelma ja kaikilta l√∂ytyi intoa treenata tauon j√§lkeen.”

Tulevaa vastustajaa Tommi Sääksi arvioi seuraavasti.

”TP-T n√§ytti pystyv√§ns√§ aiheuttamaan meille ongelmia, jos annamme heille mahdollisuuden. He osasivat k√§ytt√§√§ maalipaikkansa hyvin.”

Ottelu alkaa Pirkkahallissa kello 18.20 ja siihen on vapaa sisäänpääsy. Fanituotemyyntipiste löytyy kuuluttamon vierestä, josta myös uudet kaulahuivit ovat nyt saatavilla! Samalla pystyt hankkimaan myös kausikortin tai liittyä seuran jäseneksi. Kaikki jo tilatut kortit on postitettu. Kotona ottelun tulosta jännittäviä palvelee jälleen Twitter. Tervetuloa!