Sunnuntain matka­kohteena Sauvo

05/08/2022 TamU naiset
Otteluennakko

TamU matkustaa sunnuntaina 7.8. Sauvoon Hakkispaanan tekonurmelle Peimari Unitedin vieraaksi. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 15.00. Ensimmäisen kierroksen ottelu pelattiin keväällä Kaupissa koleassa säässä, ja tuolloin Sinipaidat otti vakuuttavan 8–1-voiton. Vaika Perimari United on sarjassa toiseksi viimeisenä otettuaan kolme voittoa kymmenestä ottelusta, TamU ei voi aliarvioida vastustajaa.

Peimari United – TamU

  • Sarjassa kolmantena oleva TamU kohtaa toiseksi viimeisenä olevan Peimarin.
  • TamU vierailee Sauvon Hakkispaanalla ensimmäisen kerran, mikä voi tuoda oman yllätysmomenttinsa peliin.
  • Sauvosta on saatava mukaan kolme pistettä, jotta haaveet sarjanoususta eivät koe vakavaa kolausta.

Sunnuntaina lähdetään ihan perusasioista, luotetaan omaan tekemiseen ja pelitapaan, ja muistetaan nauttia pelaamisesta, niin tulosta tulee kyllä.

- Helmi Lind
Maalivahti

Nokia-peli on nollattu ja treeneissä on nostettu tempotasoa tauon jälkeen. Kaksinkamppailut pyritään voittamaan ja palloa pelataan maata pitkin enemmän, kuin edellisessä pelissä.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

SInipaidoilla on hyvin muistissa kevään ottelu, jossa Peimari osoitti, että he eivät luovuta helposti. Peimari myös nosti tasoaan ensimmäisen kierroksen loppupuolella, ja voitti viimeisen ottelunsa, ja lisäksi he voittivat viime viikolla kakkoskierroksen ensimmäisen ottelun LeKi-futista vastaan. Joukkue on siis kahden ottelun voittoputkessa ja sitä kautta todennäköisesti hyvässä flow-tilassa. TamU ei ole aikaisemmin vieraillut Hakkispaanalla, joten kentän ominaisuuksista ei ole tarkkaa tietoa, eikä myöskään kotijoukkueen kannattajista. Miesten puolella TamU vieraili Hakkispaanalla kaudella 2017 Kakkosessa, ja ainakin silloin kotijoukkueen kannustus oli vahvaa.

TamU avasi syyskierroksen FC Nokiaa vastaan Pyynikillä, ja lopputulos ottelusta oli 0–0, mikä jäi hieman kaivelemaan joukkuetta. Peimari-otteluun lähdetään hakemaan kolmea pistettä, ja palauttamaan kevätkierroksen taisteluasennetta. Sairastuvalta on saatu muutama pelaaja takaisin, mutta kokoonpanon leveys ei hirveästi kasva, koska samana päivänä on kakkosjoukkueen ottelu PJK:ta vastaan. Joukkue on saanut ehjän reeniviikon alle, ja painopiste harjoitteissa on ollut viimeisellä kolmanneksella ja nopeassa viimeistelyssä.

Ennen kautta joukkueella oli yksi selkeä tavoite: nousu Kakkoseen. Kausi ei ole kulkenut aivan suunnitelmien mukaan, ja joukkoon on mahtunut ikäviä tappioita. TamU on sarjassa tällä hetkellä kolmantena, eikä nousu ole enää kokonaan omissa käsissä, vaan joukkue tarvitsee hieman muiden apuja, jotta tavoite toteutuisi. Otteluita on kuitenkin melkein puolet vielä jäljellä, ja kevätkierros osoitti, että mitä tahansa voi tapahtua. Joukkue lähtee voittamaan jokaista ottelua, ja kauden päätteeksi katsotaan, mikä on sarjasijoitus. 

”Kolmea pistettä lähdetään ehdottomasti Sauvosta hakemaan! Viime viikonlopun tasapeli FC Nokiaa vastaan ei ollut joukkuetta tyydyttävä tulos. Tämän viikon harjoituksissa on katseet kuitenkin suunnattu tulevaan ja tehty töitä nöyrällä asenteella. Sunnuntaina lähdetään ihan perusasioista, luotetaan omaan tekemiseen ja pelitapaan, ja muistetaan nauttia pelaamisesta, niin tulosta tulee kyllä”,  ennakoi maalivahti Helmi Lind sunnuntain ottelua.

”Kevätkierroksella onnistuttiin Peimaria vastaan pitämään palloa ja useampia maalejakin tehtiin. Kuten Nokia-pelikin osoitti, ei kevätkierroksen tuloksiin voi tuudittautua, vaan töitä on jokaisen pisteen eteen tehtävä”, Lind muistuttaa.

Myös päävalmentaja Kari Numminen varoittaa vastustajan aliarvioinnista, ja painottaa taisteluasennetta ja pallonhallintaa.

”Sauvoon lähdetään hyvällä taisteluasenteella pisteitä hakemaan. Nokia-peli on nollattu ja treeneissä on nostettu tempotasoa tauon jälkeen. Kaksinkamppailut pyritään voittamaan ja palloa pelataan maata pitkin enemmän, kuin edellisessä pelissä. Pallonhallinta otetaan vahvasti itselle ja sitä kautta saadaan kenttätasapaino sellaiseksi, kuin itse haluamme. Peimaria ei pidä aliarvioida, vaikka sarjan häntäpäässä majailevatkin. Lähdemme hakemaan hyvähenkisen ja ehjän pelin, jolloin tulos tulee olemaan meille suotuisa.”

Ottelu pelataan siis Sauvon Hakkispaanalla sunnuntaina 7.8. klo 15.00 alkaen. TamU lähtee otteluun luottavaisin mielin edellisen ottelun haasteista huolimatta. Joukkue pyrkii palauttamaan pallonhallinnan ja maissa pelaamisen samalle tasolle, kuin mitä se oli ennen kesätaukoa. Uusi kaupunki ja uusi kenttä tuovat aina mukaan oman lisäjännityksen, jotka voivat tuoda peliin uusia haasteita.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49