Sunnuntain derbyssä tehdään hyvää

26/08/2023 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkue kohtaa sunnuntaina Pyynikin urheilukentällä naapurikunnan joukkueen FC Nokian. Nokialaisjoukkue on TamUlle tuttu vastus useamman kauden ajalta, ja ottelut ovat olleet usein tiukkoja. Kevätkierroksella pelattu ottelu FC Nokiaa vastaan päättyi karvaasti TamUn 0–2-häviöön, ja nyt Sinipaidat lähtevät hakemaan revanssia kotipyhätössään Pyynikillä. Ottelu toimii samalla myös hyväntekeväisyys­tapahtumana juniori­jalkapalloilijoiden harrastuksen tukemiseksi.

TamU – FC Nokia

  • Historian valossa TamU on derbyssä niskan päällä, mutta edellinen ottelu päättyi Nokialla 2–0-tappioon.
  • TamU tulee otteluun kuuden ottelun voittoputkessa ja FC Nokia kolmen ottelun voitottomassa putkessa.
  • Otteluun myydään vapaaehtoisia pääsylippuja vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi.

Keväällä FC Nokia otti ensimmäisen voittonsa TamUa vastaan. Paikallisottelut ovat aina haastavia, mutta aikaisemmat ottelut nokialaisten ja tamperelaisten välillä ovat päättyneet TamUn voittoon tai tasapeliin.

Nokialla kärsitty häviö oli osa Sinipaitojen mollivoittoista alkukautta, mutta nyt TamUn naisilla on takanaan kuuden ottelun voittoputki. Viimeisin upea voitto haettiin Hämeenlinnasta, missä vastaan asettui sarjan selkeässä johtoasemassa oleva HJS. Sinipaidat ovat löytäneet yhteisen sävelen ja pelillinen itsevarmuus on korkea. Otteluissa on nähty upeita maaleja ja joukkue huokuu taisteluhenkeä.

TamU on tällä hetkellä vain kahden pisteen päässä sarjan kakkossijasta, joten voitto tulevasta ottelusta takaisi Sinipaidoille pääsyn sarjan kärkipäähän. Tällä voi olla merkitystä, jos talvella tulee tarve täydentää ylempiä sarjoja.

FC Nokia puolestaan on kaksi pistettä TamUa jäljessä ja nokialaisten voitto nostaisi heidät mukaan kärkikahinoihin. Vierasjoukkueelta on nähty usein korkeaa ja aggressiivista prässäämistä, mutta aggressiivisuutta ei varmasti puutu myöskään kotijoukkueen pelaamisesta. Ottelusta on siis varmasti tulossa tiukka ja paikallispelin tuntu luo otteluun oman lisäjännityksensä.

Naisten Kolmosessa joukkueiden väliset piste-erot ovat tällä hetkellä hyvin pienet, mutta maalieroissa näkyy enemmän vaihtelua. Sijoitus saattaa riippua siis myös tehtyjen ja päästettyjen maalien määristä. TamUlla on tällä hetkellä kaksikymmentäviisi tehtyä maalia ja saman verran päästettyä maalia. Paremman sarjasijoituksen varmistamiseksi maaleja siis kaivataan.

Hyväntekeväisyys­tapahtuma ottelun yhteydessä

TamU kerää naisten edustusjoukkueen ottelun yhteydessä yhdessä Hope Ry:n kanssa varoja vähävaraisten ja syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseen.

Tapahtuma alkaa kello 17.00 ja naisten ottelu FC Nokiaa vastaan potkaistaan käyntiin kello 18.00. Tapahtumaan on vapaaehtoinen pääsymaksu, josta kertvät varat käytetään Tampere Unitedin tukirahaston kautta lasten ja nuorten hyväksi.

Tapahtumassa esiintyy myös hiljattain uuden Lempivärit-kappaleensa julkaissut SAKARIAS.

  • 17.00 Stadionin portit aukeavat
  • 17.00 – 17.30 Anniskelualueilla Happy Hour 
  • 17.50 – 18.00 SAKARIAS esiintyy
  • 18.00 Naisten Kolmosen ottelu Tampere United – FC Nokia
  • 20.00 Lahjoitusshekin luovutus Hope Ry:lle
  • 20.15 Myyntipisteet sulkeutuvat ja tapahtuma päättyy.

Anniskelu: Katsomon länsipäädyssä on laaja anniskelualue. Alueella saatavilla Salama Brewing Companyn ja Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lisäksi väkeviä juomia, viiniä, lonkeroa, seltzeriä ja siideriä. 

Kioski: Kioskilta saatavilla Tapolan grillimakkaraa ja Vegemin kasvismakkaraa. Saatavilla on myös kylmiä ja kuumia juomia sekä erilaisia makeisia. 

Pelialue: Finesportsin pelialueella on mm. pelikonsoleita.

Lapsille on myös pomppulinna!

Tule tekemään hyvää Pyynikin urheilukentälle sunnuntaina ja kannustamaan TamUn naisten edustusjoukkue voittoon derbyssä!

Vapaaehtoiset pääsyliput

TamU-kaupassa on saatavilla vapaaehtoisia pääsylippuja, joista saatavat tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Tampere Unitedin tukirahastoon. Pääsylipun hinnaksi voi valita TamU-kaupassa 2 €, 5 €, 10 €, 20 €, 50 € tai 100 €. Lisäksi ottelutapahtumassa jokaisella myyntipisteellä voi tehdä haluamansa kokoisia lahjoituksia. Halukkaiden nimet ilmoitetaan tällä sivulla. Myös yritykset voivat osallistua.

Tampere Unitedin tukirahasto

Kaikki Jalkapalloseura Tampere Unitedin tukirahastoon kerätyt varat käytetään avustuksina vähävaraisista perheistä tulevien pelaajien (5–17v) jalkapallo­­harrastuksen tukemiseen. Katso rahaston säännöt.

Lahjoituksen voi tehdä tilisiirtona keräystilille:
Jalkapalloseura Tampere United ry
IBAN: FI21 5730 0820 4323 71
BIC: OKOYFIHH
Viite: 1122

Rahankeräyksen järjestäjä:
Jalkapalloseura Tampere United ry
Ilmarinkatu 28 LH 2
33500 Tampere

Sähköposti: hallitus@tampereunited.fi
Puhelin: +358 20 127 7740

Rahankeräyksen lupanumero: RA/2022/1660

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV