Sunnuntai-iltana HJS:n vieraaksi

10/03/2018
Otteluennakko

Tampere United pelaa viikon kolmannen harjoitusottelunsa sunnuntaina, kun se kohtaa Kakkoseen täksi kaudeksi nousseen HJS:n. Ottelu piti alunperin pelata Kaupin lämmitettävällä tekonurmella, mutta viime aikojen kylmien kelien takia ottelu päätettiin siirtää varmuuden vuoksi sisätiloihin Hämeenlinnan Säästöpankki-areenalle.

Tampere Unitedin aiemmat tämänviikkoiset ottelut päättyivät helpohkoihin voittoihin hyvien toisen jakson esitysten ansiosta. HJS:llä puolestaan on kulunut edellisestä harjoitusottelusta jo kolme viikkoa, ja silloin kotiottelu Kakkoseen noussutta MyPaa vastaan päättyi 0–0. Viikkoa aiemmin HJS voitti Kolmosessa ensi kaudella pelaavaan EPS:n peräti 7–2 (2–1). Tuolloin toppari Markus Joenmäki näytti jälleen vaarallisuutensa erikoistilanteissa laukomalla kaksi vapaapotkumaalia. Vielä kaudella 2015 FC Lahdessa liigapelejä jatkuvasti avauskokoonpanossa pelannut Joenmäkihän oli viime kaudella HJS:n paras maalintekijä kymmenellä maalillaan, ja hänet kannattaa merkata tarkasti myös keskitystilanteissa.

Tampere Unitedin kannattajille tuttuja nimiä HJS:n kokoonpanossa ovat ainakin maalivahti Ville Kalervo sekä keskikenttäpelaaja Mikko Kalervo, jotka Parolan Visan riveissä hävisivät Sinipaidoille taistelun Nelosen voitosta ja sarjanoususta kaudella 2015. Kaksikko kuuluu HJS:n kokeneeseen kaartiin, sillä he pelasivat vielä kaudella 2012 Ykkösen otteluita FC Hämeenlinnan riveissä ja kaudet 2013–14 vielä Kakkosen otteluita samassa seurassa. FC Hämeenlinnassa liiton sarjoja pelanneeseen kaartiin kuuluvat lisäksi Jere Suomalainen ja Aleksi Latvanen

Tampere Unitedin päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa Sinipaidoilla olevan haussa kolmas voitto viikon kolmannesta pelistä. ”On ollut poikkeuksellinen viikko, kun ollaan pelattu enemmän mitä harjoiteltu, mutta viime pelissä pääsimme ajamaan uutta peliämme sisään ja se onnistui hyvin. Pystyimme puolustamaan tiiviimmin sekä saimme myös selkeästi parempaa pallokontrollia”, Mäkelä summaa kulunutta viikkoa.

Mäkelä kehuu joukkueen olevan terve, sillä ainoastaan Tuomas Lehti ja Riku Oras puuttuvat vahvuudesta. ”Tuoppi on palaamassa kevään laitumille ja Riku liittyy harjoituksiin 9.4. Lisäksi ensi viikolla mukaan tulee yksi uusi kasvo. Tilanne on loistava ja kilpailu pelipaikoista on hyvää ja kovaa”, hymyilee Mäkelä tyytyväisenä.

Ottelu potkaistaan käyntiin Säästöpankki-areenalla sunnuntaina 11.3. klo 20. Joukkorahoitusta vielä lauantain ajan Mesenaatissa keräävä TamU-TV ei näytä ottelua, mutta ottelun tapahtumia voi seurata Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49