Stark jatkaa – Severino ja Strömsholm sopimuksiin

25/01/2019
Uutinen

Lukuisten pelaajasopimusten julkaisuviikko jatkuu kolmen uuden sopimuksen julkaisulla. Jo viime kaudella Sinipaidoissa pelannut Matias Stark on solminut vuoden jatkosopimuksen. Uudet sopimuspelaajat ovat Marcio Severino ja Nils Strömsholm. Molempien kanssa in tehty vuoden mittainen sopimus, mutta Strömsholmin sopimuksessa on myös optio kaudesta 2020.

Matias Stark, 22, jatkaa siis Tampere Unitedissa. Päättyneellä kaudella Stark oli kuusi kertaa avauksessa ja tuli viisi kertaa vaihdosta sisään. Laitapuolustaja muutti kesken viime kauden opiskelujen perässä Vaasaan ja monet kannattajat pitivät hänet tämän takia poissa laskuissa tämän kauden joukkueesta. Stark on kuitenkin saanut järjestettyä asiansa niin, että pelaaminen Sinipaidoissa yhä onnistuu.

”Nyt keväällä valtion rautatiet tulevat kyllä tutuiksi, kun käyn Vaasasta harjoituksissa niin paljon kun vain opinnoiltani ehdin. Pystyn opiskelemaan myös etänä Tampereelta. Viimeiset kurssini päättyvät huhtikuussa, joten palaan tuolloin Tampereelle koko sarjakauden ajaksi”, Stark avaa kuviota.

Kausi 2018 oli Tampere Unitedille hyvin vaikea. Starkin ajatuksissa tuskainen kausi on jo kääntymässä kuitenkin positiivisen kokemuksen puolelle.

”Viime kausi oli vaikea, mutta luottoa löytyi koko ajan, että säilytämme sarjapaikan. Taistelun jälkeen jäi siitä positiivinen fiilis. Tietysti jäi myös nälkää näyttää, että pystytään tulevaisuudessa parempaan”, Stark kertaa.

Uusi päävalmentaja Mourad Seddiki on jo kolmas valmentaja TamUssa vuoden seurassa olleelle Starkille. Stark antaa vuolaasti kehuja uudelle käskyttäjälle.

”Murasta on heti ensimmäisestä tapaamisesta asti huokunut kova vaatimustaso, kuten pitääkin tällä tasolla. Pidän valmentajan hyökkäävästä ja rohkeasta pelityylistä”, Stark kommentoi uutta valmentajaa.

Uudet pelaajat Marcio Severino, 19, ja Nils Strömsholm, 19, ovat solmineet Starkin tavoin vuoden sopimukset Tampere Unitedin kanssa. Strömsholmin sopimuksessa on myös optio seuraavasta kaudesta. Strömsholm tuo leveyttä keskikentälle ja puolustukseen. Severino puolestaa tuo nopeudellaan vaihtoehtoja TamUn hyökkäyspelaamiseen.

Strömsholm siirtyy Unitediin TPV:stä, jossa hän pelasi Mourad Seddikin alaisuudessa A-nuorissa ja kakkosjoukkueessa. Severino aloitti viime kauden Turun Palloseurassa, mutta kausi päättyi samassa osoitteessa Strömsholmin kanssa. Severino onkin nähnyt ikäisekseen jo monta seuraa.

”Muutin Suomeen 9-vuotiaana ja aloin pelaamaan Pietarsaaren Intossa, josta sittemmin liityin Jaroon. Kun muutimme Tampereelle aloin pelaamaan TPV:ssä, jossa pelasin muutaman vuoden. Tuona aikana kävin pariinkin eri otteeseen Tanskassa testillä AGF:ssä ja Midtjyllandissa. TPV:stä siirryin Turkuun ja TPS:n riveihin, josta nyt siis TamUun”, Severino käy läpi tähänastista matkaansa.

”Tämä on rohkea seura, johon tulen! Tulemme taistelemaan aina loppuun asti ja pelaamaan hyvää jalkapalloa”, Severino lupaa Tampere Unitedin kannattajille.

Severino pelasi ensimmäiset pelinsä Kakkosessa jo neljä vuotta sitten. Ensimmäisen maalinsa liiton sarjoissa hän iski TPV:n paidassa paikallisottelussa Ilves-Kissojen verkkoon, olleessaan tuolloin vain 16-vuotias.

Mourad Seddiki on luonnollisesti tyytyväinen, että hänellä on käsissään kolme uutta sopimuspelaaja juuri ennen Suomen Cupin alkua.

”Matias Stark opiskelee Vaasassa, joten hän ei ole päässyt vielä harjoituksiin ihan toivotulla tavalla. Olen kuitenkin jo ehtinyt huomaamaan, kuinka monipuolinen pelaaja hän on. Uskon, että hän tulee vahvistamaan joukkuetta”, Seddiki kommentoi jatkosopimuksen solminutta pelaajaa.

”Strömsholmista saamme pelaajan, joka pystyy pelaamaan sekä puolustajana että keskikentällä. Hän tekee harjoituksissa aina kaiken tunnollisesti ja huolellisesti. Hän on erittäin nopea ja hyvä pelaamaan molempiin suuntiin. Uskon, että hän voi yllättää monet”, Seddiki arvioi.

”Marcio Severino on puolestaan paitsi nopea, niin myös erittäin taitava pelaaja. Hän tuo meille erilaisia vaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseemme. Pallon laittamisessa nopeasti liikkeelle on hänellä vielä parannettavaa, kuten monella muullakin osa-alueella, mutta hänellä on vielä paljon varaa kehittyä pelaajana”, jatkaa Seddiki Severinosta.

Tampere Unitedilla nyt 20 sopimuspelaajaa

Tampere Unitedilla on nyt koossa 20 sopimuspelaajaa. Tällä hetkellä seura neuvottelee muutamasta jatkosopimuksesta, joista osa voidaan saada julkaistua vielä ennen sunnuntaista Suomen Cupin ottelua Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Joka tapauksessa joukkueeseen on tulossa vielä lisää pelaajia ennen Kakkosen alkua – aika näyttää millaisia pelaajia ja millä aikataululla.

Suomen Cupin ensimmäinen kotiottelu pelataan reilun viikon päästä sunnuntaina 3.2. HJS:ää vastaan. Liput otteluun maksavat 5 €, mutta pääsumaksulta välttyy hankkimalla kausikortin kaudelle 2019. Kausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa sekä HJS-ottelun lipunmyynnissä.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Taavi Abruquah (h)
Ali Al-Fatli (p)
Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Mikael Köngäs (mv)
Niklas Lindholm (h)
Sami Maja (mv)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Jere Remes (kk)
Marcio Severino (kk)
Matias Stark (p)
Nils Strömsholm (kk)
Verneri Uimonen (p)
Niko Äkräs (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2