Sopimukset kolmen nuoren pelaajan kanssa

16/01/2019
Uutinen

Jo marraskuussa tryouteilla aloittaneet Mustafa Hussein Zada, 19, Oskari Ikonen, 20 ja Arttu Mättö, 21 siirtyvät Tampere Unitedin riveihin. Kaikkien sopimukset ovat yksivuotisia, mutta Hussein Zadan ja Ikosen sopimukset pitävät sisällään myös seuran option kaudesta 2020.

Puolustaja Mustafa Hussein Zada sekä keskikentällä ja puolustuksessa pelaamaan pystyvä Arttu Mättö siirtyvät Sinipaitoihin TPV:stä. Molemmat pelasivat viime kaudella pelejä TPV:n A-nuorissa sekä Pallo-Veikkojen kakkosjoukkueessa.

Tarkkaavaisimmat Tampere Unitedin kannattajat saattavat muistaa Mustafa Hussein Zadan jo kolmen vuoden takaa Kolmosen ottelusta TKT:n ja Tampere Unitedin välillä Pyynikillä. Hussein Zada oli juuri se pelaaja, joka kaatoi Lauri Saaren rangaistusalueella tilanteessa, jonka jälkeen Riku Oras epäonnistui rangaistuspotkussa.

Vaikka Hussein Zadalla ei ole vyöllään pelejä liiton sarjoista, on hän siis saanut nuoresta iästään huolimatta kokemusta miesten peleistä jo useamman vuoden ajan. Topparin paikalla pelaava Hussein Zada tuli tryout-jaksolla vaihdosta sisään otteluissa Ilvestä ja Hakaa vastaan. KTP-peli jäi mieheltä väliin pienen sairastelun takia.

Mustafa Hussein Zada on pelaaja, joka pyrkii eteenpäin urallaan kovin tavoittein, ja nyt TamU tarjoaa siihen seuraavan askeleen.

”Olen pelaajana vahva maassa sekä ilmassa. Vahvuuteni on myös kaksinkamppailussa, joita olen harvemmin hävinnyt”, Hussein Zada kuvailee omia vahvuuksiaan.

Keskikenttäpelaaja Arttu Mättö kantoi kapteenin nauhaa talven ensimmäisessä harjoitusottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Mättö pystyy pelaamaan myös topparina, kuten sunnuntaisessa harjoitusottelussa KTP:ta vastaan nähtiin. Hän on ainoa pelaaja, joka on tähän mennessä pelannut täydet minuutit kaikissa kolmessa Tampere Unitedin harjoitusottelussa, ja on pelkästään jo tätä kautta luonnollinen uusi sopimuspelaaja.

Mättö itse on innoissaan liittymisestään Tampere Unitedin miehistöön: ”Todella hyvin mielin liityn Tampere Unitediin! Perinteikäs seura jossa on mahtavat fanit!” tunnelmoi Mättö sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

”Alkavalta kaudelta odotan menestystä Kakkosessa ja kovaa kilpailua pelipaikoista, mikä on viemässä kaikkia eteenpäin. Uskon, että kesällä tullaan näkemään todella nälkäinen ja taisteleva TamU”, Mättö arvio tulevaa kautta Kakkosen B-lohkossa.

Maalivahti Oskari Ikonen saapuu TamUun puolestaan Joensuusta. Hän edusti viime kaudella Kakkosen A-lohkossa pelannutta JIPPOa. Peliminuutteja Ikoselle ei kertynyt, kahdessa ottelussa hän oli tosin mukana kokoonpanossa. Harjoitusottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Ikonen vartioi Sinipaitojen maalia ottelun jälkimmäisen puoliajan.

Ikonen on siis todellakin tottunut taistelemaan pelipaikoista ja tietää, että tämä on edessä myös Tampereella. ”Kilpailutilanne pelipaikoista on täällä kova niin kuin pitääkin olla. Kaikki äijät tekevät treeneissä kovasti hommia, joka varmasti tulee näkymään ensi kesällä peliesityksissäkin”, Ikonen kertoo.

Siirtyminen Tampere Unitediin tuntuu Ikosesta oikein hyvältä. ”Totta kai siirryn hyvillä fiiliksillä TamUun! Olen intoa täynnä, kun pääsee edustamaan näin perinteikästä seuraa”, Ikonen jatkaa.

Hyvillä fiiliksillä on myös Tampere Unitedin päävalmentaja Mourad Seddiki solmittujen sopimuksien jälkeen.

”Olen valmentanut kaksi kautta Arttu Mättöä ja Mustafa Hussein Zadaa, joten he ovat minulle entuudestaan tuttuja pelaajia. Mättö on kurinalainen pelaaja ja vahva kaksinkamppailuissa. Hussein Zada puolestaan on iästään huolimatta todella vahva puolustaja. Hyvä yksi vastaan yksi tilanteissa ja erittäin hyvä pääpelaaja”, Seddiki kertaa TPV:stä tullutta kaksikkoa.

”Oskari Ikonen on lupaava maalivahti, joka on osoittautunut varsin tunnolliseksi harjoittelijaksi”, Seddiki jatkaa tuoreesta maalivahdista.

”Olen vakuuttunut, että jokainen heistä kehittyy vielä ja ottavat toivottavasti isompaa roolia tulevalla kaudella”, päävalmentaja päättää.

Lisää sopimusjulkaisuja tulossa ennen Suomen Cupin alkua

Tampere Unitedilla on kasassa nyt 11 pelaajasopimusta kaudelle 2019. Sinipaitojen seuraava ottelu on Suomen Cupin vierasottelu Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Pirkkahallissa ensi viikon sunnuntaina. Sitä ennen on tietenkin tulossa vielä lisää pelaajasopimuksia julkaistavaksi, joten kausikorttiostoksille kannattaa suunnata nopeasti. Kausikortin hinta kasvaa viidellä eurolla aina sopimusjulkaisun yhteydessä siihen asti, kun lopullinen hinta eli 90 euroa on saavutettu.

Pääkatsomokausikorttien uusi hinta on nyt 80 euroa, mutta alennusryhmien kausikorttien hinta pysyy 65 eurossa ja kausikortit kannattajakatsomoon maksavat edelleen 50 euroa. Kausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Niklas Lindholm (h)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Verneri Uimonen (p)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF