16.1.2019

 
 

Sopimukset kolmen nuoren pelaajan kanssaJo marraskuussa tryouteilla aloittaneet Mustafa Hussein Zada, 19, Oskari Ikonen, 20 ja Arttu Mättö, 21 siirtyvät Tampere Unitedin riveihin. Kaikkien sopimukset ovat yksivuotisia, mutta Hussein Zadan ja Ikosen sopimukset pitävät sisällään myös seuran option kaudesta 2020.

Puolustaja Mustafa Hussein Zada sekä keskikentällä ja puolustuksessa pelaamaan pystyvä Arttu Mättö siirtyvät Sinipaitoihin TPV:stä. Molemmat pelasivat viime kaudella pelejä TPV:n A-nuorissa sekä Pallo-Veikkojen kakkosjoukkueessa.

Tarkkaavaisimmat Tampere Unitedin kannattajat saattavat muistaa Mustafa Hussein Zadan jo kolmen vuoden takaa Kolmosen ottelusta TKT:n ja Tampere Unitedin välillä Pyynikillä. Hussein Zada oli juuri se pelaaja, joka kaatoi Lauri Saaren rangaistusalueella tilanteessa, jonka jälkeen Riku Oras epäonnistui rangaistuspotkussa.

Vaikka Hussein Zadalla ei ole vyöllään pelejä liiton sarjoista, on hän siis saanut nuoresta iästään huolimatta kokemusta miesten peleistä jo useamman vuoden ajan. Topparin paikalla pelaava Hussein Zada tuli tryout-jaksolla vaihdosta sisään otteluissa Ilvestä ja Hakaa vastaan. KTP-peli jäi mieheltä väliin pienen sairastelun takia.

Mustafa Hussein Zada on pelaaja, joka pyrkii eteenpäin urallaan kovin tavoittein, ja nyt TamU tarjoaa siihen seuraavan askeleen.

”Olen pelaajana vahva maassa sek√§ ilmassa. Vahvuuteni on my√∂s kaksinkamppailussa, joita olen harvemmin h√§vinnyt”, Hussein Zada kuvailee omia vahvuuksiaan.

Keskikenttäpelaaja Arttu Mättö kantoi kapteenin nauhaa talven ensimmäisessä harjoitusottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Mättö pystyy pelaamaan myös topparina, kuten sunnuntaisessa harjoitusottelussa KTP:ta vastaan nähtiin. Hän on ainoa pelaaja, joka on tähän mennessä pelannut täydet minuutit kaikissa kolmessa Tampere Unitedin harjoitusottelussa, ja on pelkästään jo tätä kautta luonnollinen uusi sopimuspelaaja.

M√§tt√∂ itse on innoissaan liittymisest√§√§n Tampere Unitedin miehist√∂√∂n: ”Todella hyvin mielin liityn Tampere Unitediin! Perinteik√§s seura jossa on mahtavat fanit!” tunnelmoi M√§tt√∂ sopimuksen allekirjoittamisen j√§lkeen.

”Alkavalta kaudelta odotan menestyst√§ Kakkosessa ja kovaa kilpailua pelipaikoista, mik√§ on viem√§ss√§ kaikkia eteenp√§in. Uskon, ett√§ kes√§ll√§ tullaan n√§kem√§√§n todella n√§lk√§inen ja taisteleva TamU”, M√§tt√∂ arvio tulevaa kautta Kakkosen B-lohkossa.

Maalivahti Oskari Ikonen saapuu TamUun puolestaan Joensuusta. Hän edusti viime kaudella Kakkosen A-lohkossa pelannutta JIPPOa. Peliminuutteja Ikoselle ei kertynyt, kahdessa ottelussa hän oli tosin mukana kokoonpanossa. Harjoitusottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Ikonen vartioi Sinipaitojen maalia ottelun jälkimmäisen puoliajan.

Ikonen on siis todellakin tottunut taistelemaan pelipaikoista ja tiet√§√§, ett√§ t√§m√§ on edess√§ my√∂s Tampereella. ”Kilpailutilanne pelipaikoista on t√§√§ll√§ kova niin kuin pit√§√§kin olla. Kaikki √§ij√§t tekev√§t treeneiss√§ kovasti hommia, joka varmasti tulee n√§kym√§√§n ensi kes√§ll√§ peliesityksiss√§kin”, Ikonen kertoo.

Siirtyminen Tampere Unitediin tuntuu Ikosesta oikein hyv√§lt√§. ”Totta kai siirryn hyvill√§ fiiliksill√§ TamUun! Olen intoa t√§ynn√§, kun p√§√§see edustamaan n√§in perinteik√§st√§ seuraa”, Ikonen jatkaa.

Hyvillä fiiliksillä on myös Tampere Unitedin päävalmentaja Mourad Seddiki solmittujen sopimuksien jälkeen.

”Olen valmentanut kaksi kautta Arttu M√§tt√∂√§ ja Mustafa Hussein Zadaa, joten he ovat minulle entuudestaan tuttuja pelaajia. M√§tt√∂ on kurinalainen pelaaja ja vahva kaksinkamppailuissa. Hussein Zada puolestaan on i√§st√§√§n huolimatta todella vahva puolustaja. Hyv√§ yksi vastaan yksi tilanteissa ja eritt√§in hyv√§ p√§√§pelaaja”, Seddiki kertaa TPV:st√§ tullutta kaksikkoa.

”Oskari Ikonen on lupaava maalivahti, joka on osoittautunut varsin tunnolliseksi harjoittelijaksi”, Seddiki jatkaa tuoreesta maalivahdista.

”Olen vakuuttunut, ett√§ jokainen heist√§ kehittyy viel√§ ja ottavat toivottavasti isompaa roolia tulevalla kaudella”, p√§√§valmentaja p√§√§tt√§√§.

Lisää sopimusjulkaisuja tulossa ennen Suomen Cupin alkua

Tampere Unitedilla on kasassa nyt 11 pelaajasopimusta kaudelle 2019. Sinipaitojen seuraava ottelu on Suomen Cupin vierasottelu Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Pirkkahallissa ensi viikon sunnuntaina. Sitä ennen on tietenkin tulossa vielä lisää pelaajasopimuksia julkaistavaksi, joten kausikorttiostoksille kannattaa suunnata nopeasti. Kausikortin hinta kasvaa viidellä eurolla aina sopimusjulkaisun yhteydessä siihen asti, kun lopullinen hinta eli 90 euroa on saavutettu.

Pääkatsomokausikorttien uusi hinta on nyt 80 euroa, mutta alennusryhmien kausikorttien hinta pysyy 65 eurossa ja kausikortit kannattajakatsomoon maksavat edelleen 50 euroa. Kausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Niklas Lindholm (h)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Verneri Uimonen (p)