15.5.2016

 
 

Soho kaatoi kolmos­joukkueen haaveet avaus­voitosta

TamUn kolmosjoukkue l√§hti mets√§st√§m√§√§n ensimm√§ist√§ t√§ytt√§ pistepottiaan Ikurissa Sohoa vastaan, mutta lupaavasti k√§ynnistynyt ottelu p√§√§ttyi lopulta selv√§numeroiseen tappioon lukemin 5‚Äď1 (2‚Äď0).

Sinipaidat aloittivat ottelun aktiivisesti, kun työkiireiden jälkeen keskikentälle palannut Jyri Helenius ja kakkosjoukkueesta vieraillut Antti Haritonov pyörittivät peliä ja pitivät Soho-puolustusta varpaillaan. TamUn onnistui hankkia useita kulmapotkuja peräjälkeen ja pitää palloa vastustajan kenttäpäädyssä, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin se ei kuitenkaan päässyt paria Haritonovin ja hänen laillaan Kakkosesta lainatun Joni Valkaman kaukolaukausta lukuunottamatta.

Kurinalaisesti puolustanut Soho käytti lopulta Sinisten tehottomuuden hyödykseen ja iski ottelun avausosuman nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ja hetkeä myöhemmin se rokotti takaiskun myötä otteensa menettänyttä vierasjoukkuetta toistamiseen, tällä kertaa kulmapotkusta, ja tauolle lähdettiin kahden maalin kotijohdossa.

Toinen jakso alkoi hienoisella Sinisten hallinnalla, mutta lopulliset murtoratkaisut hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§ loistivat edelleen poissaolollaan ja huolimattomuus pallon kanssa kostautui vastahy√∂kk√§yksin√§. Ottelun toisesta kulmapotkustaan Soho kasvatti johtoasemansa jo kolmeen maaliin ja TamUn edelleen tuskaillessa tekopaikkojen luomisen kanssa kotijoukkue viimeisteli viel√§ kahdesti ‚Äď kerran nopean vastaiskun luomasta l√§piajosta ja sitten j√§lleen kulmapotkusta, t√§ll√§ kertaa keskityksen l√∂yt√§ess√§ tiens√§ verkkoon suoraan TamU-puolustajan sel√§st√§.

Vaikka Haritonov epäonnistui vielä rangaistuspotkussa, niin nollille Sinipaidat eivät kuitenkaan jääneet. Siitä piti huolen Miro Mäkiö, joka pääsi ottelun viime minuuteilla nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Avausvoiton metsästys jatkuu ensi maanantaina 23.5. kun Sinipaidat isännöivät Roxburya Kaupissa 19:45 alkavassa ottelussa.