Sisu-Pallo testaa TamUn tason sunnuntaina Pyynikillä

03/06/2016
Otteluennakko

Tampere United pääsee sunnuntaina mukavaan testiin, kun Vaasan ja Keski-Pohjanmaan Kolmosen kärkipaikoilla koko alkukauden keikkunut Seinäjoen Sisu-Pallo vierailee Pyynikillä Regions' Cupin ottelussa. Sisu-Pallo ei ole vielä hävinnyt yhtäkään sarjaottelua tällä kaudella, mutta seitsemästä ottelusta on kuitenkin rasitteena kolme tasapeliä.

Sisu-Pallo on joukkueena tamperelaisille melko vieras, mutta pelaajalistan tarkempi tarkastelu paljastaa, että joukkueessa on muutamia pelaajia, joilla on kokemusta Kakkosen peleistä SJK:n reservijoukkue Kerho 07:n riveissä. Yhdellä pelaajista on jopa vyöllään kaksi liigapeliä Tampere Unitedia vastaan, sillä maalivahti Luis da Silva pelasi FC Viikingeissä kaudella 2007.

Tampere Unitedille ottelu tarjoaa mahdollisuuden kuitata kahden vuoden takainen tappio Sisu-Pallolle. Silloinkin pelattiin Suomen Regions’ Cupia, ja Sisu-Pallo nappasi 4–2-voiton ja paikan cupin kolmannella kierroksella. Tuolloin mukana olleista Sinipaidoista Tampere Unitedin edustusjoukkueessa pelaa enää neljä pelaajaa, ja useimmat heistäkin ovat jääneet tällä kaudella melko vähälle peliajalle. Sisu-Pallossa sen sijaan vaihtuvuus on ollut huomattavasti vähäisempää, sillä onhan seura pysynyt koko ajan samalla sarjatasolla.

”Vastassa pitäisi olla todella vahva nippu”, arvioi Tampere Unitedin päävalmentaja Mikko Mäkelä, mutta myöntää samalla ettei hänelläkään ole sen suurempia tietoja Sisu-Pallosta. ”Saamme jälleen hyvän reeniviikon ennen cupin peliä. Meillä on selkeä tavoite päästä jatkoon ja sen mukaan lähdemme peliin myös. Sarjapelit eivät ole nyt haittana vaan saadaan keskittyä täysin tähän peliin.”

Tampere Unitedin poissaolijoiden lista on lyhentynyt vähän viime pelistä, mutta vieläkin poissa ovat pienten kolhujen takia ainakin Niclas Kalatsev ja Eemeli Peltonen sekä pitkäaikaispotilaat Veli-Pekka Franssila ja Ali Koljonen. Lisäksi Jonne Keräseltä ottelu jää väliin siviilikiireiden takia. Otto Pitkäsen osallistumista joukkueen tapahtumiin taasen rajoittaa työkomennus, joka pitää miehen arkisin poissa Tampereelta.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 5.6. klo 18. Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin perinneravintola Tuopissa, ja ottelun jälkeen tapahtumia puidaan kulman takana Maja/Talossa. Molemmissa ravintoloissa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla.

Itse ottelussa palveluista vastaavat Pyynikin käsityöläispanimo ja ravintola 4 Vuodenaikaa, joten tarjolla on maukasta Tampereen ylpeys pale alea sekä herkullisia ranskalaisia hodareita. Lisäksi Little Big Kitchen tuo Pyynikille makean tarjontansa.

Etäkannattajille tarjolla on jälleen TamU-TV:n suora lähetys. Tällä kertaa Manu Haapalainen saa selostuskoppiin kommentaattorikseen Mika Suonsyrjän. Myös Twitter-seuranta palvelee.

Tervetuloa siis sunnuntaina viihtymään Pyynikille. Tarjolla on Tampereen paras jalkapallotunnelma sekä mainioita makunautintoja!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.11. Kolos Cherven - TamU 2 – 2

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

8.10. TamU 2 - IkU 3 – 1

22.1. klo 14 TamU - TPV

klo - TamU naiset

klo - TamU 2