Sinivihreä seurayhteisö nuolee haavojaan lauantaina Pyynikillä

20/09/2019
Otteluennakko

Tampere United on poikkeuksellisessa tilanteessa. Kausi on urheilullisessa mielessä ohi putoamisen Kolmoseen ratkettua, mutta jäljellä on vielä kolme ottelua, joista kaksi pelataan kotona Pyynikillä. Näistä ensimmäinen pelataan tulevana lauantaina, kun vieraaksi saadaan yhä putoamista vastaan taisteleva Espoon Palloseura. Pienen panoksen otteluun tuo se, että Sinipaidoilla on varmasti halua revanssiin kauden avausottelussa nimenomaan EPS:lle koetun tappion jälkeen. Tärkein havainto on kuitenkin se, että Tampere United on voittanut tärkeimmän taistelunsa jokainen kerta, kun ottelu potkaistaan käyntiin.

Keväällä 2011 näytti hetken siltä, että TamU ei enää koskaan pelaisi. Osa seurayhteisöstä lamaantui hetkeksi täysin, ja ajatteli oman jalkapallon seuraamisen päättyvän ainakin kotimaisen seurajalkapallon osalta siihen. Sen jälkeen on tehty yhdessä kova työ sen eteen, että seura on edelleen olemassa, ja sen edustusjoukue pelaa tavoitteellista jalkapalloa. Vaikka lauantain ottelussa ei ole varsinaista panosta, voimme jälleen tuntea ylpeyttä siitä, että pelaamme taas kilpailullisen ottelun, ja seurayhteisö pääsee kokoontumaan kotikentälleen. Pelkästään se on monelle meistä edelleen voitto joka ikisenä pelipäivänä, sillä niin kovia olemme yhdessä kokeneet.

”Minulle jokaisen pelipäivän paras hetki on se kun ottelu alkaa. Sinä hetkenä konkretisoituu se, että olemme jälleen tehneet tarvittavan työn, jonka ansiosta Tampere United pelaa taas”, toteaa seuran varapuheenjohtaja Antti Niemistö. ”Ehkä omassa roolissani ottelutapahtumavastaavana tämä vielä korostuu, kun tuona hetkenä yleensä päivän kovin työ on tehty, ja loppu menee ikään kuin omalla painollaan.”

Erikoisuutena ottelussa on tarjolla tavanomaisen Tapolan grillimakkaran lisäksi myös höyryävän kuumaa ja ehdottoman perinteistä Tapolan mustamakkaraa puolukkasurvoksen kera. Anniskelualueella puolestaan on tarjolla laaja valikoima Pyynikin käsityöläispanimon laatuoluita, kun Mosaic Lager tekee paluun, ja lisäksi valikoimaan kuuluvat Cloudberry Saison, Citra California Lager ja Amarillo Pale Ale. Muista tuotteitsta tarjolla on kuivaa omenasiideriä sekä Pyynkin lonkeroa ja gin & tonicia.

”Toivottavasti seurayhteisö näyttää lauantaina, että Tampere United on meille tärkeä myös silloin kuin menestystä ei tule. Stadionin juoma- ja ruokapalvelut ovat jälleen sarjatason ehdotonta eliittiä, joten ainakaan niistä ei ottelussa viihtyminen jää kiinni. Tärkeintä on kuitenkin, että saamme seurayhteisön jälleen koolle. Pettymyksien täyttämän kauden haavoja on varmasti helpompi hoitaa yhdessä Pyynikillä kuin kotona murjottaen”, Niemistö päättää.

”Joukkueessa edelleen hyvä tunnelma ja ehkä jopa hieman vapautunut, vaikka pettyneitä ollaankin. Lähdetään tosissaan hakemaan revanssia EPS:tä. Nyt loppukausi pelataan kunniasta!” kommentoi puolestaan TamU-valmentaja Jani Haraholma.

”Tällä hetkellä takaraivossa painaa kova pettymys, niin varmasti pelaajilla, taustoilla sekä koko seurayhteisöllä”, jatkaa valmennuskaksikon toinen osapuoli Weeti Tero.

”Kausi on ollut pitkä, ollut kaikenlaista. Vielä olisi kolme ottelua jäljellä, joissa pelataan nimenomaan kunniasta. Tässä kohtaa kuitenkin täytyy jo pelaajille antaa suuret kiitokset siitä, että ovat painaneet hommia kaikesta huolimatta kiitettävästi”, Tero jatkaa.

”Lauantaina Pyynikille saapuu EPS, ja kuten Janikin sanoi,  nyt pelataan kunniasta ja varmasti jokainen haluaa vain ja ainoastaan voittoa. Siihen pyritään!” Tero päättää

TamU-TV näyttää lauantain ottelun suorana lähetyksenä. Kuvat alkavat virrat Pyynikiltä kotivastaanottimiin ja mobiililaitteisiin viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa Juuso Koskinen ja haastattelut kentän laidalta hoitaa Juho Reijonen.

Pyynikin portti ja palvelut aukeavat klo 14

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 21.9. klo 15.00 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista jo klo 14.00 alkaen. Samaan aikaan aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualue.

Normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. TamU-junioripelaajilla on vapaa pääsy seuran pelipaita päällä. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty.

Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketin nettikaupassa ja muissa myyntipisteissä. Tampereella myyntipisteet löytyvät ydinkeskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn omalla grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa, virvokkeita, kahvia ja makeisia. Samassa yhteydessä on fanituotteiden myyntipiste, jolla on myynnissä lasten ja aikuisten t-paitamalleja, TamU-logolla varustettuja pikeitä, suosittuja TamU-lippiksiä sekä lukuisia muita Tampere Unitedin fanituotteita. Ravintola 4 vuodenaikaa ei poikkeuksellisesti ole tässä ottelussa mukana, mutta sen sijaan tarjolla on perinteisen grillimakkaran lisäksi vieläkin perinteisempää Tapolan mustamakkaraa. Tervetuloa herkuttelemaan!

Anniskelualue on sijoitettu pääkatsomon länsipäätyyn ja kattaa lähes puolet pääkatsomosta. Anniskelu alkaa jo klo 14.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi yleisimmillä maksukorteilla.

Ottelun jälkipelit pelataan ravintola Maja/Talossa (Pirkankatu 1) korttelin päässä stadionilta. Ohjelmassa on TamU-valmennuksen edustajan ja TamU-pelaajan haastattelut noin puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2