Sinipaitojen torstai on toivoa täynnä

15/07/2020
Otteluennakko

Tampere United pyrkii jatkamaan torstai-iltana siitä mihin lauantaina Pyynikillä jäätiin. Toinen perättäinen voitto on tähtäimessä, kun vastaan asettuu Tampereen Teekkareiden JP-Kerho ACE. Hervannassa pelattava ottelun Sinipaidoille suuri mahdollisuus kavuta vaikean alkukauden jälkeen taulukossa sen paremmalle puolelle.

ACE on aloittanut tulosten valossa Unitedin tavoin. Neljästä ensimmäisestä ottelusta on kasassa neljä pistettä, ja torstai-illan vastustajat miehittävätkin sarjataulukon kaksi keskimmäistä paikkaa. ACE:n pitää TamUn yläpuolella maalimäärä. Sinipaitojen maalieron ollessa 6–6 on ACE:n vastaava 9–9.

Tampere United tulee otteluun helpottava voitto alla, mutta vastaan asettuu vähintään yhtä paljon itseluottamusta puhkuva ryhmä. ACE kuritti perjantai-iltana Tervakosken Patoa oikein kunnolla ja juhli ottelun päätteeksi mykistävän murskaavaa 6–0 voittoa. ACE:n maalia vartioi ottelussa Sinipaitojen kannattajille varsin tuttu Juuso Auvinen, joka on pelannut neljästä ottelusta tähän mennessä kolmessa. Niin ikään vanha TamU-pelaaja Antti Haavisto avitti puolustuslinjassa nollapelin syntyä. Torstaina voidaankin odottaa tunteikasta kohtaamista vanhojen Unitedin pelaajien kohdatessa nyky-TamUn.

Hervannan ottelu tulee melko nopeasti lauantai-illan voiton jälkeen. Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa pitää ainoastaan hyvänä asiana, että voiton makuun päässyt joukkue pääsee mahdollisimman pian uudestaan irti.

”Treeneissä meidän on täytynyt alkuviikosta ottaa vähän varovaisemmin, ettemme hölmöile siellä lisää miehiä sairastuvalle”, Listenmaa keskustelee alkuviikon ohjelmasta.

”Maanantaina me palauttelimme lauantain ottelun jäljiltä ja tiistaina kertasimme puolustamista, minkä läpikäynti on meiltä jäänyt viime aikoina vähän vähemmälle, kun pallollisessa pelaamisessa on riittänyt tekemistä”, jatkaa Listenmaa samaan hengenvetoon.

Listenmaan mainitsemalta sairaslistalta löytyy tärkeä palanen, kun päävalmentaja vahvistaa Hakim Belbachirin olevan poissa torstai-illan vahvuudesta.

”Belbachir jää pois tästä ottelusta. Hänellä on nilkassa pientä vaivaa ja se tarvitsee lepoa. Myös Oskari Korpinen on yhä sivussa. Roope Kostiaisen tilannetta tarkastelemme vielä ottelun alla”, kertaa päävalmentaja ACE-kohtaamisen poissaolijoita.

Listenmaa odottaa Hervannassa asettuvan vastaan rohkeaa peliä pelaavan joukkueen.

”Tällä kaudella en ole ACE:a niin vielä ehtinyt seurata, mutta siellä on sama valmentaja kuin viime vuonna ja paljon samoja pelaajia. Viime kaudella he pelasivat rohkeaa lyhytsyöttöpeliä, ja en näe syytä miksi he olisivat sitä lähteneet muuttamaan”, Listenmaa arvioi.

Panu Väliaho nautti voitto-ottelun tunnelmasta

Lauantaina TP-T:tä vastaan avannut Panu Väliaho on varsin tyytyväinen siihen, että voittosarakkeeseen saatiin vihdoin ensimmäinen merkintä.

”Alkukaudesta joukkueen tekeminen ja lataus täytti odotukseni, että sarjassa pärjätään todella hyvin, mutta se iski päin kasvoja kolmessa ensimmäisessä pelissä. Sarja on pandemian takia todella lyhyt tällä kaudella ja kaikki tiesivät, että pisteitä on saatava hyvin kasaan alusta asti. Nyt kuitenkin tuskaisten tappioiden ja tasapelien jälkeen saatiin viimein pistetilille täydennystä”, Väliaho kertaa alkukautta.

”Suunta on nyt oikea. Voiton myötä Ylempään loppusarjaan ja kärkisijoituksista taistelu ei ole vielä ohi. Pelillisesti olemme pelanneet alkukauden hyvin, mutta uskon, että pisteiden haaliminen jatkuu nyt voiton jälkeen saamamme itseluottamuksen myötä”, analysoi Väliaho.

Edellisen ottelun voittoa Väliaho pitää henkisesti hyvin tärkeänä asiana.

”Olihan se aivan upea fiilis ottaa ne pisteet Sinikaartin edessä, vaikka vieraspeli olikin. Iso kiitos kuuluu kaikille joukkueen pelaajille, taustoille ja tukijoille, kun eivät ole menettäneet voittamisen tahtoa, vaan aina uutena päivänä tulleet paikan päälle täynnä nälkää ja halua voittaa. Nyt kun se palkinto tuli voiton myötä viime lauantaina, niin tuntuuhan se hienolta saada kiitosta sille työlle, joka alkuvuodesta aloitettiin.”

Valmistautuminen toiseen otteluun viiden päivän sisään jää lyhyeksi ja Panu Väliaho korostaakin pelaajan omaa vastuuta valmistautumisen suhteen.

”Nyt tulevana torstaina korostuu pelaajan oma kehonhuolto. Pelien välissä on vain kaksi joukkuetapahtumaa, mutta suurin työ tehdään kotona, jotta saadaan jalat kuntoon torstaiksi”, Väliaho painottaa.

”Uskon, että pelillisesti lyhyt tauko voiton jälkeen on hyväksi, sillä saamme jatkaa siitä mihin lauantaina jäimme mahdollisimman nopeasti. Latautuminen joka jätkällä tulee olla 100 %, koska kuten alkukaudella näimme, ei helppoja pelejä tässä sarjassa olekaan”, jatkaa Väliaho.

ACE:n ja Tampere Unitedin kohtaaminen alkaa Hervannan kentällä torstaina 16.7. kello 19.00. TamUn Twitter palvelee tuttuun tapaan. ACE on striimannut tähän mennessä kotiottelunsa tällä kaudella, joten myös tätä kautta ottelun seuraaminen lienee etäkannattajille mahdollista. Mahdollisesta striimistä kerromme vielä erikseen Twitterissä ottelun alla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV