15.7.2020

 
 

Sinipaitojen torstai on toivoa täynnäTampere United pyrkii jatkamaan torstai-iltana siitä mihin lauantaina Pyynikillä jäätiin. Toinen perättäinen voitto on tähtäimessä, kun vastaan asettuu Tampereen Teekkareiden JP-Kerho ACE. Hervannassa pelattava ottelun Sinipaidoille suuri mahdollisuus kavuta vaikean alkukauden jälkeen taulukossa sen paremmalle puolelle.

ACE on aloittanut tulosten valossa Unitedin tavoin. Nelj√§st√§ ensimm√§isest√§ ottelusta on kasassa nelj√§ pistett√§, ja torstai-illan vastustajat miehitt√§v√§tkin sarjataulukon kaksi keskimm√§ist√§ paikkaa. ACE:n pit√§√§ TamUn yl√§puolella maalim√§√§r√§. Sinipaitojen maalieron ollessa 6‚Äď6 on ACE:n vastaava 9‚Äď9.

Tampere United tulee otteluun helpottava voitto alla, mutta vastaan asettuu v√§hint√§√§n yht√§ paljon itseluottamusta puhkuva ryhm√§. ACE kuritti perjantai-iltana Tervakosken Patoa oikein kunnolla ja juhli ottelun p√§√§tteeksi mykist√§v√§n murskaavaa 6‚Äď0 voittoa. ACE:n maalia vartioi ottelussa Sinipaitojen kannattajille varsin tuttu Juuso Auvinen, joka on pelannut nelj√§st√§ ottelusta t√§h√§n menness√§ kolmessa. Niin ik√§√§n vanha TamU-pelaaja Antti Haavisto avitti puolustuslinjassa nollapelin synty√§. Torstaina voidaankin odottaa tunteikasta kohtaamista vanhojen Unitedin pelaajien kohdatessa nyky-TamUn.

Hervannan ottelu tulee melko nopeasti lauantai-illan voiton jälkeen. Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa pitää ainoastaan hyvänä asiana, että voiton makuun päässyt joukkue pääsee mahdollisimman pian uudestaan irti.

”Treeneiss√§ meid√§n on t√§ytynyt alkuviikosta ottaa v√§h√§n varovaisemmin, ettemme h√∂lm√∂ile siell√§ lis√§√§ miehi√§ sairastuvalle”, Listenmaa keskustelee alkuviikon ohjelmasta.

”Maanantaina me palauttelimme lauantain ottelun j√§ljilt√§ ja tiistaina kertasimme puolustamista, mink√§ l√§pik√§ynti on meilt√§ j√§√§nyt viime aikoina v√§h√§n v√§hemm√§lle, kun pallollisessa pelaamisessa on riitt√§nyt tekemist√§”, jatkaa Listenmaa samaan hengenvetoon.

Listenmaan mainitsemalta sairaslistalta löytyy tärkeä palanen, kun päävalmentaja vahvistaa Hakim Belbachirin olevan poissa torstai-illan vahvuudesta.

”Belbachir j√§√§ pois t√§st√§ ottelusta. H√§nell√§ on nilkassa pient√§ vaivaa ja se tarvitsee lepoa. My√∂s Oskari Korpinen on yh√§ sivussa. Roope Kostiaisen tilannetta tarkastelemme viel√§ ottelun alla”, kertaa p√§√§valmentaja ACE-kohtaamisen poissaolijoita.

Listenmaa odottaa Hervannassa asettuvan vastaan rohkeaa peliä pelaavan joukkueen.

”T√§ll√§ kaudella en ole ACE:a niin viel√§ ehtinyt seurata, mutta siell√§ on sama valmentaja kuin viime vuonna ja paljon samoja pelaajia. Viime kaudella he pelasivat rohkeaa lyhytsy√∂tt√∂peli√§, ja en n√§e syyt√§ miksi he olisivat sit√§ l√§hteneet muuttamaan”, Listenmaa arvioi.

Panu Väliaho nautti voitto-ottelun tunnelmasta

Lauantaina TP-T:tä vastaan avannut Panu Väliaho on varsin tyytyväinen siihen, että voittosarakkeeseen saatiin vihdoin ensimmäinen merkintä.

”Alkukaudesta joukkueen tekeminen ja lataus t√§ytti odotukseni, ett√§ sarjassa p√§rj√§t√§√§n todella hyvin, mutta se iski p√§in kasvoja kolmessa ensimm√§isess√§ peliss√§. Sarja on pandemian takia todella lyhyt t√§ll√§ kaudella ja kaikki tiesiv√§t, ett√§ pisteit√§ on saatava hyvin kasaan alusta asti. Nyt kuitenkin tuskaisten tappioiden ja tasapelien j√§lkeen saatiin viimein pistetilille t√§ydennyst√§”, V√§liaho kertaa alkukautta.

”Suunta on nyt oikea. Voiton my√∂t√§ Ylemp√§√§n loppusarjaan ja k√§rkisijoituksista taistelu ei ole viel√§ ohi. Pelillisesti olemme pelanneet alkukauden hyvin, mutta uskon, ett√§ pisteiden haaliminen jatkuu nyt voiton j√§lkeen saamamme itseluottamuksen my√∂t√§”, analysoi V√§liaho.

Edellisen ottelun voittoa Väliaho pitää henkisesti hyvin tärkeänä asiana.

”Olihan se aivan upea fiilis ottaa ne pisteet Sinikaartin edess√§, vaikka vieraspeli olikin. Iso kiitos kuuluu kaikille joukkueen pelaajille, taustoille ja tukijoille, kun eiv√§t ole menett√§neet voittamisen tahtoa, vaan aina uutena p√§iv√§n√§ tulleet paikan p√§√§lle t√§ynn√§ n√§lk√§√§ ja halua voittaa. Nyt kun se palkinto tuli voiton my√∂t√§ viime lauantaina, niin tuntuuhan se hienolta saada kiitosta sille ty√∂lle, joka alkuvuodesta aloitettiin.”

Valmistautuminen toiseen otteluun viiden päivän sisään jää lyhyeksi ja Panu Väliaho korostaakin pelaajan omaa vastuuta valmistautumisen suhteen.

”Nyt tulevana torstaina korostuu pelaajan oma kehonhuolto. Pelien v√§liss√§ on vain kaksi joukkuetapahtumaa, mutta suurin ty√∂ tehd√§√§n kotona, jotta saadaan jalat kuntoon torstaiksi”, V√§liaho painottaa.

”Uskon, ett√§ pelillisesti lyhyt tauko voiton j√§lkeen on hyv√§ksi, sill√§ saamme jatkaa siit√§ mihin lauantaina j√§imme mahdollisimman nopeasti. Latautuminen joka j√§tk√§ll√§ tulee olla 100 %, koska kuten alkukaudella n√§imme, ei helppoja pelej√§ t√§ss√§ sarjassa olekaan”, jatkaa V√§liaho.

ACE:n ja Tampere Unitedin kohtaaminen alkaa Hervannan kentällä torstaina 16.7. kello 19.00. TamUn Twitter palvelee tuttuun tapaan. ACE on striimannut tähän mennessä kotiottelunsa tällä kaudella, joten myös tätä kautta ottelun seuraaminen lienee etäkannattajille mahdollista. Mahdollisesta striimistä kerromme vielä erikseen Twitterissä ottelun alla.