Sinipaitojen puolustus vahvistuu Joonas Rantalalla

28/08/2020
Uutinen

TamUn puolustus vahvistuu entisestään, kun alkukauden TPV:n paidassa sarjapykälää korkeammalla pelannut Joonas Rantala liittyy joukkueeseen. Rantalan sopimus kattaa loppukauden.

Tampere Unitedin puolustus saa loppukauden ajaksi vielä yhden laadukkaan vaihtoehdon lisää, kun vasemman laitapuolustajan tontilla viihtyvä vasenjalkainen Joonas Rantala, 24, on laittanut puumerkkinsä sopimukseen. Samalla hän tuo joukkueeseen roppakaupalla kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta.

Tamperelaisille jalkapallon ystäville Rantala on varmasti tutuin viimevuosilta TPV:n paidasta, mutta hänen pelaajauransa starttasi Satakunnassa. Rantala on Euran Pallon kasvatti, ja sieltä hän siirtyi Poriin ja FC Jazziin. Jazzilla oli Rantalan juniorivuosien aikana hyvätasoinen poikien SM-sarjoissa pelannut joukkue, ja hän pääsi pelaamaan muutaman nuorisomaaottelunkin, jotka kuuluivat hänen junioriuransa suurimpien kohokohtien joukkoon.

Kakkosen debyytin Rantala teki jo vuonna 2012, kun laitapuolustajalle kellotettiin viisitoista minuuttia peliaikaa Jazzin paidassa. Tästä huolimatta vastuu FC Jazzin edustuksessa jäi vähäiseksi. Myöhempinä vuosina Rantala pelasikin kauden 2015 lainalla Kakkosen Kerho 07:ssä, ja seuraavan kauden hän edusti FC Jazzin kakkosjoukkue PPT:tä samalla sarjatasolla. Tämän jälkeen Rantala muuttikin tyttöystävän perässä Tampereelle haistelemaan uusia tuulia.

Rantala teki kaudeksi 2017 sopimuksen TPV:n kanssa, ja seuraavat 3,5 kautta hänet nähtiinkin punaisessa paidassa ja samalla myös useammassa Derby-ottelussa TamUa vastaan. Kahden Kakkosen vuoden jälkeen Rantala pääsi pelaamaan kauden ajan Ykköstä pelaten lopulta kahdeksassatoista ottelussa. Tänä kesänä laitapuolustaja ehti pelata seitsemän ottelua TPV:n paidassa ennen kuin pelaajasopimus purettiin.

Laitapuolustajan ansioluettelo on siis komea ja hän koki pärjäävänsä myös Ykkösessä.

”Viime kauden loppupuoliskolla sain tosiaan paljon vastuuta Ykkösessä. Joukkueenahan putoaminen oli tietysti suuri pettymys, mutta omasta pelistä jäi positiivinen olo.”, Rantala tuumii.

Rantalan sopimus TamUn kanssa on monen osatekijän summa.

”Tulen hyvillä fiiliksillä joukkueeseen. Olen kuullut paljon hyvää toiminnasta ja treeneistä ja on mukava tulla mukaa ntähän joukkueeseen. Joukkueessa on myös paljon tuttuja. Valmennuksessa on ’Liste’ ja ’Juhis’ ja tiedän myös Petterin (huoltaja). Osa pelaajistakin on tuttuja”, Rantala kertoo.

TamUn valmennus iso osa Rantalan valintaa

Joonas Rantalan jo mainitsema TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa oli iso syy, miksi TPV-sopimuksen purkautumisen jälkeen Rantala valitsi juuri Unitedin.

”’Liste’ kyseli fiiliksiäni jo ennen kauden alkua, mutta päätin vielä tuolloin jatkaa TPV:ssä. Nyt kun sopimus purkaantui, ’Liste’ oli heti kiinnostunut ja juttelimme paljon”, Rantala kertaa.

Listenmaa onkin luonnollisesti erittäin tyytyväinen Unitedin uusimpaan vahvistukseen.

”Moni varmaan ihmettelee hankintaa, kun laitapuolustajia on jo paljon, mutta emme voineet olla ottamatta tämän tason pelaajaa. Otamme Joonaksen mielellämme mukaan joukkueeseen, eikä vasenjalkaisia pelaajia ikinä liikaa ole. Rantala on jo etukäteen tuttu kaveri ja tiedän, että hänen on helppo tulla mukaan. Hän on hyväasenteinen pelaaja, hän antaa aina kaikkensa ja tekee aina parhaansa. Oli helppo päätös tehdä sopimus Rantalan kanssa kun paikka siihen tarjoutui”, Listenmaa perustelee hankintaa.

”Mahtava juttu saada Rantalan tasoinen kaveri joukkueeseen, vaikka nyt puhutaankin vain loppukaudesta. Nyt tehtävämme on vakuuttaa Joonas loppukauden aikana niin että jää joukkueeseen jatkossakin”, Listenmaa sanoo.

Pelaajalla itsellään on loppukaudeksi varsin maltilliset tavoitteet.

”Tavoite on lähinnä nauttia futiksesta hyvässä joukkueessa. Lisäksi haluan tuoda omalla tekemisellä ja panoksella lisäboostia joukkueen treeneihin ja peleihin.”

Joonas Rantala on ollut tällä viikolla mukana Tampere Unitedin harjoituksissa ja on käytettävissä perjantai-illan JanPa-ottelussa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2