18.2.2016

 
 

Sinipaitojen cup-taival jatkuu lauantaina HämeenlinnassaTampere United matkaa tulevana lauantaina Hämeenlinnaan Pullerin kentälle Suomen Cupin 3. kierroksen otteluun, jota isännöi HJS Akatemia. Kotijoukkue on uusi nimi aikuisten jalkapallossa, sillä aiemmin Hämeenlinnan Jalkapalloseura on tunnettu lähinnä junioriseurana. Käytännössä kyseessä on kuitenkin Sinipaidoille hyvin tuttu joukkue viime kauden Nelosesta, sillä sama miehistö pelasi tuolloin Parolan Visan edustusjoukkueena. Koko kauden kestäneen tasaisen taistelun jälkeen ParVi jäi pisteen verran Sinipaitojen taakse, ja näin kantahämäläisten kohtalona on pelit Nelosessa myös tulevalla kaudella.

Vaikka Sinipaidat p√§ihittiv√§t viime kaudella ParVin nousutaistelussa, keskin√§isiss√§ otteluissa ei voittoja herunut. Kev√§tkierroksen ottelu Parolassa p√§√§ttyi ParVin ansaittuun 2‚Äď0 (1‚Äď0) -voittoon. Osaltaan tulokseen toki vaikutti se, ett√§ TamU-K joutui turvautumaan v√§hemm√§lle peliajalle kaudella j√§√§neisiin sek√§ p√§√§asiassa kakkosjoukkuetta edustaneisiin pelaajiin. My√∂s syksyn ottelussa Pyynikill√§ ParVi osoitti kovuutensa, kun pisteet tasattiin maalein 1‚Äď1 (1‚Äď0).

Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet

Viime kauden otteluilla ei kuitenkaan ole juurikaan merkitystä, sillä Tampere United on Kolmoseen nousun myötä uusinut joukkuettaan voimakkaasti. Kuvaavaa on, että edellisessä Suomen Cupin ottelussa TP-T:tä vastaan avauskokoonpanossa ainoa edelliskauden pelaaja oli laitapuolustaja Tuomas Savinainen. Toisella jaksolla vanhoista pelaajista saivat peliaikaa Jan Riikonen sekä maalivahti Juuso Auvisen loukkaannuttua kentälle vaihdettu Jussi Siltanen. Tehoista vastasivat uudet pelaajat, joista näkyvin oli kaksi maalia viimeistellyt Ali Koljonen.

Myös HJS Akatemia on hankkinut muutamia vahvistuksia täksi kaudeksi, mutta jo valmiiksi entisiä veikkausliigapelaajia vilissyt joukkue ei ole muuttunut yhtä radikaalisti kuin TamU. Ehdottomasti kovin hankinta on vielä viime kaudella FC Lahdessa Veikkausliigaa pelannut toppari Markus Joenmäki, joka päätti jo 27-vuotiaana lopettaa pelit huipputasolla ja siirtyä kotikaupunkiinsa jäähdyttelemään.

Muutamista uusista pelaajista huolimatta lauantaina kent√§ll√§ n√§ht√§neen p√§√§osin viime kaudelta tuttu kotijoukkue. Sen avainpelaajiin kuuluu yh√§ edelleen maaliahne k√§rkipelaaja Jussi L√§nsimaa, joka on viimeistellyt jo viisi maalia HJS Akatemian aiemmissa cup-otteluissa JanPaa ja FJK:ta vastaan. JanPaa vastaan HJS Akatemia joutui lopulta yll√§tt√§v√§n koville ja voitti ottelun vasta rangaistuspotkukilpailun j√§lkeen. FJK sen sijaan oli paljon helpompi palanen, ja loppulukemat repesiv√§t Pullerilla lopulta selviksi 6‚Äď0 (1‚Äď0).

HJS Akatemian ja Tampere Unitedin välisen ottelun voittaja etenee Suomen Cupin neljännelle kierrokselle, jolla mukaan tulevat kaikki Ykkösen ja Kakkosen joukkueet sekä puolet liigajoukkueista. Viime vuonna Sinipaidat saivat vastaavalla kierroksella vastaansa IFK Mariehamnin. Cupin romantiikkaan kuuluva haaveilu suuremman haastamisesta saakin alkunsa lauantain ottelun jälkeen jommassakummassa leirissä.

Kommentit ottelun alla

”Suomen Cup on meille t√§rke√§ kilpailu, ja tarkotus on saada viel√§ monta hyv√§√§ peli√§”, toteaa TamU-kapteeni Eetu Rahkola. ”Nyt pit√§√§ keskitty√§ t√§ysill√§ lauantaihin, sill√§ miss√§√§n nimess√§ edess√§ ei ole helppo koitos. HJS on itselleni melko tuntematon joukkue. Muutama tuttu nimi on mukana, ja kuuleman mukaan jo viime kaudella jengi oli kova ja nyt viel√§ vahvistunut. Ulkona pelaaminen tuo viel√§ oman elementtins√§ joten kova ty√∂ saadaan varmasti tehd√§ voiton eteen.”

”Cup-juna poikkeaa lauantaina H√§meenlinnaan ja Pullerin hyv√§lle l√§mmitett√§v√§lle tekonurmelle”, iloitsee p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ joukkojensa ensimm√§isen ulkopelin alla. ”Meilt√§ on varmuudella poissa Riku Oras, mutta laajasta rungosta joku muu saa nyt hienon n√§yt√∂npaikan. Muutama muukin pelaaja on viel√§ kysymysmerkki, mutta pelikunto ratkeaa viimeist√§√§n perjantain valmistavissa treeneiss√§.”

”On hienoa p√§√§st√§ taas pelaamaan tosipelej√§”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ jatkaa. ”Olemme saaneet reeni√§ alle ja p√§√§sseet kehitt√§m√§√§n taas peli√§mme eteenp√§in. Saamme kuitenkin j√§lleen tehd√§ todella kovan p√§iv√§ty√∂, jotta cup-juna jatkaa matkaansa eteenp√§in.”

”Joukkue on kovassa iskussa, joten luottavaisin mielin voidaan l√§hte√§ H√§meenlinnaan, varsinkin kun saamme Sinikaartista lis√§pelaajan!” p√§√§tt√§√§ M√§kel√§. My√∂s kapteeni Rahkola on huomannut kannattajien aktiivisuuden: ”Upeaa ett√§ kannattajia on l√§hd√∂ss√§ sankoin joukoin meid√§n tueksi, se merkkaa todella paljon! Hienoa p√§√§st√§ taas pelaamaan tosipelej√§, uskon ett√§ tulossa on mahtava lauantai-ilta.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pullerin kentällä lauantaina klo 18. Paikalle on siis lähdössä suuri joukko Tampere Unitedin kannattajia, ja seuran bussissa on vielä runsaasti paikkoja vapaana. Ne jotka eivät paikalle pääse, voivat seurata ottelun kulkua tuttuun tapaan Twitterin välityksellä.