Sinipaitojen cup-taival jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa

18/02/2016
Otteluennakko

Tampere United matkaa tulevana lauantaina Hämeenlinnaan Pullerin kentälle Suomen Cupin 3. kierroksen otteluun, jota isännöi HJS Akatemia. Kotijoukkue on uusi nimi aikuisten jalkapallossa, sillä aiemmin Hämeenlinnan Jalkapalloseura on tunnettu lähinnä junioriseurana. Käytännössä kyseessä on kuitenkin Sinipaidoille hyvin tuttu joukkue viime kauden Nelosesta, sillä sama miehistö pelasi tuolloin Parolan Visan edustusjoukkueena. Koko kauden kestäneen tasaisen taistelun jälkeen ParVi jäi pisteen verran Sinipaitojen taakse, ja näin kantahämäläisten kohtalona on pelit Nelosessa myös tulevalla kaudella.

Vaikka Sinipaidat päihittivät viime kaudella ParVin nousutaistelussa, keskinäisissä otteluissa ei voittoja herunut. Kevätkierroksen ottelu Parolassa päättyi ParVin ansaittuun 2–0 (1–0) -voittoon. Osaltaan tulokseen toki vaikutti se, että TamU-K joutui turvautumaan vähemmälle peliajalle kaudella jääneisiin sekä pääasiassa kakkosjoukkuetta edustaneisiin pelaajiin. Myös syksyn ottelussa Pyynikillä ParVi osoitti kovuutensa, kun pisteet tasattiin maalein 1–1 (1–0).

Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet

Viime kauden otteluilla ei kuitenkaan ole juurikaan merkitystä, sillä Tampere United on Kolmoseen nousun myötä uusinut joukkuettaan voimakkaasti. Kuvaavaa on, että edellisessä Suomen Cupin ottelussa TP-T:tä vastaan avauskokoonpanossa ainoa edelliskauden pelaaja oli laitapuolustaja Tuomas Savinainen. Toisella jaksolla vanhoista pelaajista saivat peliaikaa Jan Riikonen sekä maalivahti Juuso Auvisen loukkaannuttua kentälle vaihdettu Jussi Siltanen. Tehoista vastasivat uudet pelaajat, joista näkyvin oli kaksi maalia viimeistellyt Ali Koljonen.

Myös HJS Akatemia on hankkinut muutamia vahvistuksia täksi kaudeksi, mutta jo valmiiksi entisiä veikkausliigapelaajia vilissyt joukkue ei ole muuttunut yhtä radikaalisti kuin TamU. Ehdottomasti kovin hankinta on vielä viime kaudella FC Lahdessa Veikkausliigaa pelannut toppari Markus Joenmäki, joka päätti jo 27-vuotiaana lopettaa pelit huipputasolla ja siirtyä kotikaupunkiinsa jäähdyttelemään.

Muutamista uusista pelaajista huolimatta lauantaina kentällä nähtäneen pääosin viime kaudelta tuttu kotijoukkue. Sen avainpelaajiin kuuluu yhä edelleen maaliahne kärkipelaaja Jussi Länsimaa, joka on viimeistellyt jo viisi maalia HJS Akatemian aiemmissa cup-otteluissa JanPaa ja FJK:ta vastaan. JanPaa vastaan HJS Akatemia joutui lopulta yllättävän koville ja voitti ottelun vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. FJK sen sijaan oli paljon helpompi palanen, ja loppulukemat repesivät Pullerilla lopulta selviksi 6–0 (1–0).

HJS Akatemian ja Tampere Unitedin välisen ottelun voittaja etenee Suomen Cupin neljännelle kierrokselle, jolla mukaan tulevat kaikki Ykkösen ja Kakkosen joukkueet sekä puolet liigajoukkueista. Viime vuonna Sinipaidat saivat vastaavalla kierroksella vastaansa IFK Mariehamnin. Cupin romantiikkaan kuuluva haaveilu suuremman haastamisesta saakin alkunsa lauantain ottelun jälkeen jommassakummassa leirissä.

Kommentit ottelun alla

”Suomen Cup on meille tärkeä kilpailu, ja tarkotus on saada vielä monta hyvää peliä”, toteaa TamU-kapteeni Eetu Rahkola. ”Nyt pitää keskittyä täysillä lauantaihin, sillä missään nimessä edessä ei ole helppo koitos. HJS on itselleni melko tuntematon joukkue. Muutama tuttu nimi on mukana, ja kuuleman mukaan jo viime kaudella jengi oli kova ja nyt vielä vahvistunut. Ulkona pelaaminen tuo vielä oman elementtinsä joten kova työ saadaan varmasti tehdä voiton eteen.”

”Cup-juna poikkeaa lauantaina Hämeenlinnaan ja Pullerin hyvälle lämmitettävälle tekonurmelle”, iloitsee päävalmentaja Mikko Mäkelä joukkojensa ensimmäisen ulkopelin alla. ”Meiltä on varmuudella poissa Riku Oras, mutta laajasta rungosta joku muu saa nyt hienon näytönpaikan. Muutama muukin pelaaja on vielä kysymysmerkki, mutta pelikunto ratkeaa viimeistään perjantain valmistavissa treeneissä.”

”On hienoa päästä taas pelaamaan tosipelejä”, päävalmentaja Mäkelä jatkaa. ”Olemme saaneet reeniä alle ja päässeet kehittämään taas peliämme eteenpäin. Saamme kuitenkin jälleen tehdä todella kovan päivätyö, jotta cup-juna jatkaa matkaansa eteenpäin.”

”Joukkue on kovassa iskussa, joten luottavaisin mielin voidaan lähteä Hämeenlinnaan, varsinkin kun saamme Sinikaartista lisäpelaajan!” päättää Mäkelä. Myös kapteeni Rahkola on huomannut kannattajien aktiivisuuden: ”Upeaa että kannattajia on lähdössä sankoin joukoin meidän tueksi, se merkkaa todella paljon! Hienoa päästä taas pelaamaan tosipelejä, uskon että tulossa on mahtava lauantai-ilta.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pullerin kentällä lauantaina klo 18. Paikalle on siis lähdössä suuri joukko Tampere Unitedin kannattajia, ja seuran bussissa on vielä runsaasti paikkoja vapaana. Ne jotka eivät paikalle pääse, voivat seurata ottelun kulkua tuttuun tapaan Twitterin välityksellä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa