Sinipaitoihin palaava Arttu Mättö tuo kamppailu­voimaa keski­kentälle

14/01/2021
Uutinen

Sopimusuutiset jatkuvat paluumuuttajalla, kun 23-vuotias Arttu Mättö siirtyy kasvattajaseurastaan TPV:stä vahvistamaan TamUn keskikenttää. Sopimus kattaa kauden 2021 ja sisältää seuran option lisävuodesta.

Keskikentän keskellä rouhiva Arttu Mättö on jälleen Sinipaitojen mies. Tampere Unitedin edellisellä Kakkosen kaudella vuonna 2019 Mättö kuului Sinipaitojen kantaviin voimiin, ja hän kirjauttikin tuolla kaudella joukkueen eniten peliminuutteja. Mättö oli avauksessa jokaisessa pelaamassaan 21 ottelussa, ja vain kerran hän poistui kentältä ennen täyttä aikaa. Onnistuneesta kaudesta kertovat myös kauden päätteeksi Mätön pokkaama vuoden tulokkaan palkinto sekä kunniapuheenjohtajan malja.

Kaudeksi 2020 Mättö siirtyi kasvattajaseuransa TPV:n riveihin pelaamaan Kakkosta, missä hän pelasi 14 ottelua isoilla minuuteilla. Nyt keskikenttäpelaaja palaa siniseen leiriin intoa puhkuen.

”Tosi hyvät fiilikset paluusta TamUun. Pelaajissa ja valmennusryhmässä on paljon aikaisemmilta kausilta tuttuja, ja innolla odotan kauden alkua.”

Mättö ei peittele nousutavoitetta, vaan toteaa sen olevan ehdottomasti tähtäimessä tulevalla kaudella.

”Pelaaja sinne minne haettiinkin”

TamUn päävalmentajalle Jukka Listenmaalle Mättö on tuttu pelaaja TPV:n A-junioreista.

”Arttu on tuttu poika ja tuo osaamista juuri sinne pelipaikalle minne haettiinkin pelaajaa”, Listenmaa toteaa tyytyväisenä. Yksi pelaaja keskikentän keskustaan vielä päävalmentajan mukaan mahtuisi, jotta paletti olisi täydellinen.

Vaikka Mättö pystyy pelaamaan myös topparina, on Listenmaa kaavaillut häntä jo TamUssa kaudelta 2019 tutulle keskikentän pohjan paikalle.

”Artun vahvuuksia on kamppailupelaaminen ja yksi vastaan yksi -tilanteet varsinkin puolutuspäähän. Hän laittaa riiston jälkeen pallot varmasti omille, mutta jatkossa voimme kehittää vielä sitä, että syötöt suuntautuisivat vielä enemmän eteenpäin”, Listenmaa kommentoi Mätön vahvuuksia ja kehityskohteita.

”Mitä olen ymmärtänyt niin Arttu on ollut kannattajien suosiossa viimeksi TamUssa pelatessaan. Uskoisin että hän on Sinikaartillekin oikein mieluisa paluumuuttaja”, Listenmaa maalailee.

Niin ikään Mättö odottaa jälleennäkemistä kannattajien kanssa:

”Hienoa päästä taas pelaamaan Sinikaartin eteen. Siellä on mahtava meininki kaudesta toiseen. Nähdään Pyynikillä!”

Mätön sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on nyt julkistettuna yhteensä 20 sopimuspelaajaa. Lisää sopimusjulkaisuja on siis vielä odotettavissa talven edetessä, ja tyypillisesti viimeisiin sopimusjulkaisujen joukossa on mukana myös namupaloja. Niitä odotellessa kausikortit ovat myynnissä TamU-kaupassa. Aikuisten kausikortti maksaa 70 € ja alennusryhmien kausikortti 45 €. Lisäksi myynnissä on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 €:n hinnalla. Tule ostoksille!

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Arttu Mättö, kk
Eetu Räisänen, kk
Henri Savolainen, mv
Mauno Sirén, p
Aapo Sipponen, mv
Nils Strömsholm, p
Riku Tanila, mv
Jesse Vuori, p
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2