24.8.2020

 
 

Sinipaitoihin hyvin kotiutunut keskikentt√§­mies Arttu Haapala jatko­sopimukseenKauden 2021 rakentamisessa on saatu lukittua tärkeä palanen, kun tälle kaudelle Oulusta Tampere Unitediin siirtynyt Arttu Haapala on allekirjoittanut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen. Haapala on viihtynyt hyvin Tampereella sekä TamUssa ja kuvaileekin jatkoneuvotteluja hyvin mutkattomiksi.

Arttu Haapala, 23, on Mauno Sirénin jälkeen Tampere Unitedin toinen pelaajakiinnitys kaudelle 2021. Haapala on kuluvalla kaudella ollut kahdeksan kertaa avauksessa, tehden neljä maalia, joista kaksi viimeisintä syntyi viime torstain murskavoitossa Tervakosken Patoa vastaan.

Aiemmin viikolla Tampere United tiedotti valmennusryhmän sekä edustusjoukkueen muiden taustojen jatkoista, joten kauden 2021 rakentaminen on tällä hetkellä huomattavasti paremmalla tolalla kuin Sinipaidoissa on parina edellisenä syksynä tähän aikaan vuodesta oltu.

”Onhan se todella loistava asia, ett√§ saamme sen tason kaverin kiinnitetty√§ jo t√§ss√§ kohtaa”, avaa p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa tuntojaan tuoreesta sopimuksesta.

”Varmasti Artulle olisi ollut ottajia ylemp√§√§kin. Kakkosta kuitenkin pelataan my√∂s t√§ss√§ Tampereen seudulla, joten olemme jotain tehneet varmaankin oikein, kun h√§n halusi jo t√§ss√§ kohtaa sitoutua meille”, Listenmaa jatkaa.

Listenmaa korostaa, että Haapalan tasoisen kaverin kiinnittäminen elokuussa on vahva osoitus siitä, että TamUssa toimivat tällä hetkellä asiat kopissa, kentällä ja johtoportaassa.

”T√§m√§ oli nyt t√§rke√§ liima ensi kautta silm√§ll√§ pit√§en. Haapala on hyvin ulosp√§insuuntautunut kaveri, ja kaikki tulevat h√§nen kanssaan tuolla kopissa juttuun. Ison pelipaikan pelaaja, joten pelillisestikin todella iso palanen”, kiittelee Listenmaa.

Jatko TamUssa oli Haapalalle selvää jo varhaisessa vaiheessa

”Kiva p√§√§st√§ jatkamaan TamUssa ensi vuonna oikeastaan t√§t√§ samaa jo k√§ynniss√§ olevaa projektia. T√§st√§ varmaankin aika moni jatkaa my√∂s ensi vuonna, joten kivahan n√§iden j√§tkien kanssa on se toinen kausi pelata”, ajattelee Arttu Haapala itse jatkostaan.

Jatkosopimusneuvotteluja Haapala kuvailee ennätysnopeiksi.

”Se, ett√§ jatkan t√§√§ll√§, oli itselleni selv√§√§ jo muutaman pelin j√§lkeen. Ei se ollut monenkaan sekunnin keskustelu, kun asiasta ensimm√§isen kerran kysyttiin”, Haapala avaa neuvottelujen kulkua.

”T√§√§ll√§ on hyv√§ ymp√§rist√∂ pelata, asiat hoituvat seuran puolelta hyvin ja on ollut kivaa niin kopissa kuin kent√§ll√§”, jatkaa Haapala miksi p√§√§t√∂s oli lopulta h√§nelle niinkin mutkaton.

Arttu Haapala liittyi koronatauon jälkeen Unitedin harjoitusryhmään. Ensimmäiset kuukaudet ovat vastanneet melko hyvin niitä odotuksia mitä hänellä oli Tampereelle saapuessaan.

”Aika hyvin se on vastannut sit√§ mit√§ ajattelin. V√§h√§n siin√§, kun alkukaudesta painittiin maaliteon kanssa, niin silloin oli vaikeuksia hyv√§ksy√§, ett√§ se maalintekeminen pystyi olemaan t√§llaisella jengill√§ niin vaikeaa. Ei siin√§ auttanut kuin tehd√§ hommia p√§iv√§ kerrallaan ja kyll√§h√§n sen tiesi, ett√§ totta kai se tulee viel√§ k√§√§ntym√§√§n”, Haapala n√§kee alkukauden ongelmia.

Nykyistä kautta on vielä kuusi ottelua jäljellä. Miten Arttu Haapala näkee Tampere Unitedin loppukauden tällä hetkellä?

”Nipistet√§√§n nyt niin paljon pisteit√§ kuin vain ikin√§ saadaan ja katsotaan mihin sill√§ p√§√§dyt√§√§n. Varmasti n√§ist√§ peleist√§ saadaan my√∂s hyvi√§ l√§ht√∂kohtia ensi kauttakin ajatellen. Nousu t√§ll√§ kaudella alkaa olla jo melko kaukainen ajatus, mutta t√§rke√§√§ on yh√§ kehitt√§√§ peli√§, ja mik√§ ikin√§ se meid√§n sarjasijoituksemme tuleekaan olemaan, niin pelin pit√§√§ menn√§ viel√§ t√§ss√§ syksyn aikana eteenp√§in.”

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Arttu Haapala, kk
Mauno Sirén, p