Sinipaidoille derby­voitto retro­pelissä – haastattelussa Sasha Popovitch

07/05/2020
Uutinen

Sinipaidat kaatoi tulevaisuuden sinipaitoja vilisseen Ilveksen kakkosjoukkueen neljän vuoden takaisessa retrokamppailussa. Voitto oli TamUlle erityisen tärkeä, sillä sen avulla saatiin kauden 2016 pistetili auki myös Pyynikin pyhätössä.

Monella Tampere Unitedin kannattajalla oli vielä Pallo-Iiirot-ottelun pettymys tuoreessa muistissa, kun paikalliskilpailijat astelivat Pyynikille toukokuun alussa vuonna 2016. Kotitappion jälkeen vakuuttava vierasvoitto Härmästä oli kuitenkin saanut nousujunan uudelleen raiteilleen, ja nyt oli Ilveksen kakkosjoukkueen aika tuta TamUn kevätvire.

Pyynikille oli saapunut mukavasti yleisöä

Ilveksen kakkosjoukkueessa pelasi ottelussa monta tulevaisuuden sinipaitaa. Vierailijat aloittivat maalinteon Elias Kuuselan toimesta vartin pelin jälkeen, mutta pian Ilveksen Elias Alanen, Mauno Sirén, Topias Järvelä, Konsta Raittinen, Haris Ibrahimovic, Valtteri Hiilloskorpi, Matias Stark sekä Tommi Ala-Hakuni saivat todistaa keltainen paita päällään, kun TamUn Sasha Popovitch viimeisteli tyylikkäällä nostolla vieraiden maalilla aloittaneen Miska Jurvan yli. Popovitchin nosto lähti noin 25 metristä ensimmäisellä kosketuksella.

Tämän jälkeen TamU meni menojaan, ja ratkaisuhetket nähtiin toisen jakson alkupuolella. Monesti kyseisellä kaudella TamUn ongelmaksi muodostuneet sivuvaparit tuottivat kerrankin tulosta myös toiseen suuntaan. Niclas Kalatsevin keskitys luukulle päätyi takatolpalla päivystäneelle Tuomas Alaselle asti, ja tämä pääsi puskemaan pallon lähietäisyydeltä Ilveksen verkkoon.

Sasha Popovitš nostaa pallon maalivahdin yli
Riku Oras tekee 3–1

Tämän jälkeen peli ehti vanheta vain reilun minuutin, kunnes keskustan puoleisessa päädyssä helähti uudelleen. Lauri Saari katkaisi Ilveksen maalipotkun keskiympyrässä. Pallo pelattiin Verneri Uimosen ja Tuomas Savinaisen kautta Riku Orakselle, joka pelasi hienon seinän Niclas Kalatsevin kanssa. Oras sijoitti lopulta rikki sahatun ilvespuolustuksen ihmetellessä Miska Jurvan jalkojen välistä tilanteeksi 3–1, mikä jäi myös derbyn loppunumeroiksi.

Sasha Popovitch omaa lämpimät muistot Pyynikiltä

Jo tuttuun Retrokauden tapaan TamUn viestintä oli yhteydessä ottelussa mukana olleeseen henkilöön. Tällä kertaa jututettavana oli Sasha Popovitch, jonka maali oli eittämättä yksi kauden 2016 komeimmista.

”Muistan tuon tilanteen erittäin hyvin. Saatiin riisto keskialueella Ilveksen linjan ollessa korkealla. Masa (Matti Saari) laittoi hyvän pallon pystyyn, veskari tuli hieman vastaan ja nostin pallon yhdellä kosketuksella yli. Muistan tilanteesta parhaiten sen, että kerkesin ajattelemaan siinä, että nyt on osuttava puhtaasti. Onneksi osuma oli hyvä ja pallo saatiin verkkoon”, kertaa Popovitch kaukonostoa näin neljä vuotta myöhemmin.

Sasha Popovitš ja aurinkopuolen täydet katsomot

Kyseinen ottelu on ollut Sashalle yksi kauden mieleenpainuvimmista.

”Muistan itseasiassa tuon Ilves-ottelun hyvin: derby, hieno kesäkeli ja yleisöäkin oli mukavasti paikalla, joten oli makeaa tehdä ensimmäinen maali TamUssa siihen paikkaan. Itse peli oli meille hankala, mutta onneksi saatiin kuin saatiinkin täysi pistepotti.”

Kausi 2016 jäi ainakin tällä erää Sasha Popovitchin ainoaksi Tampere Unitedissa. Tuota kautta ja sen päätteeksi olleita nousujuhlia Popovitch muistelee varsin mieluisasti.

”Nousujuhliin päättynyt kausi oli erittäin hieno ja jokaisen jalkapalloilijan tulisi kokea se edes kerran. Meillä oli kasassa todella laadukas nippu Kolmosen tasolle ja pystyttiin vääntämään tarvittavat voitot huononakin päivänä. Itselleni tuo kausi oli kuitenkin hyvin rikkonainen harjoittelun suhteen töiden johdosta, mutta oli kuitenkin hienoa päättää se nousuun”, kertaa Popovitch.

”Kyllä tuo kausi nousuineen voidaan rankata aika ylös koko uralla. Hienointa tuossa vuodessa oli nousun lisäksi seuran yhteisöllisyys, jossa kaikki tuntuivat olevan mukana”, hän jatkaa.

Pyynikin katsomossa on tunnelmaa

Kyseisen 2016 kauden jälkeen Popovitchin pelit ovat jatkuneet Valkeakoskella Pallo-Seppojen paidassa.

”Pallo-Sepoissa on tullut vietettyä viimeiset kaksi kesää, ja futaaminen on ollut hauskaa vanhalla kaveriporukalla, hyviä päätösreissuja unohtamatta. Pelit ovat sujuneet odotetusti ja olemme tehneet kiusaa nousua tavoitteleville joukkueille molempina vuosina.”

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Popovitch tulee kohtamaan Tampere Unitedin, kun kausi saadaan toivon mukaan kesäkuussa käytiin. Hän kertoo, ettei asiaa ole tullut vielä sen tarkemmin ajateltua.

”En ole TamUn kohtaamista sen enempää vielä kerennyt pohtimaan, mutta varmasti tuo oman lisälatauksensa molempiin otteluihin. Kunhan saadaan jalkapalloa isommat asiat ensin maailmalla järjestykseen niin päästään taas taistelemaan voitoista jalkapallon parissa! Nähdään Pyynikillä!” Popovitch päättää.

Retrokalsarit kaivetaan kaapista jalkaan seuraavan kerran sunnuntaina. Tuolloin eletään helatorstaita 2018 ja ollaan VIFK:n vieraana Vaasassa. Peli jälleen premiere-lähetyksenä Facebookissa kello 19.00 ja studio aloittaa noin puoli tuntia aikaisemmin.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2