7.5.2020

 
 

Sinipaidoille derby­voitto retro­peliss√§ ‚Äď haastattelussa Sasha PopovitchSinipaidat kaatoi tulevaisuuden sinipaitoja vilisseen Ilveksen kakkosjoukkueen neljän vuoden takaisessa retrokamppailussa. Voitto oli TamUlle erityisen tärkeä, sillä sen avulla saatiin kauden 2016 pistetili auki myös Pyynikin pyhätössä.

Monella Tampere Unitedin kannattajalla oli vielä Pallo-Iiirot-ottelun pettymys tuoreessa muistissa, kun paikalliskilpailijat astelivat Pyynikille toukokuun alussa vuonna 2016. Kotitappion jälkeen vakuuttava vierasvoitto Härmästä oli kuitenkin saanut nousujunan uudelleen raiteilleen, ja nyt oli Ilveksen kakkosjoukkueen aika tuta TamUn kevätvire.

Pyynikille oli saapunut mukavasti yleisöä

Ilveksen kakkosjoukkueessa pelasi ottelussa monta tulevaisuuden sinipaitaa. Vierailijat aloittivat maalinteon Elias Kuuselan toimesta vartin pelin jälkeen, mutta pian Ilveksen Elias Alanen, Mauno Sirén, Topias Järvelä, Konsta Raittinen, Haris Ibrahimovic, Valtteri Hiilloskorpi, Matias Stark sekä Tommi Ala-Hakuni saivat todistaa keltainen paita päällään, kun TamUn Sasha Popovitch viimeisteli tyylikkäällä nostolla vieraiden maalilla aloittaneen Miska Jurvan yli. Popovitchin nosto lähti noin 25 metristä ensimmäisellä kosketuksella.

Tämän jälkeen TamU meni menojaan, ja ratkaisuhetket nähtiin toisen jakson alkupuolella. Monesti kyseisellä kaudella TamUn ongelmaksi muodostuneet sivuvaparit tuottivat kerrankin tulosta myös toiseen suuntaan. Niclas Kalatsevin keskitys luukulle päätyi takatolpalla päivystäneelle Tuomas Alaselle asti, ja tämä pääsi puskemaan pallon lähietäisyydeltä Ilveksen verkkoon.

Sasha PopovitŇ° nostaa pallon maalivahdin yli

Riku Oras tekee 3‚Äď1

T√§m√§n j√§lkeen peli ehti vanheta vain reilun minuutin, kunnes keskustan puoleisessa p√§√§dyss√§ hel√§hti uudelleen. Lauri Saari katkaisi Ilveksen maalipotkun keskiympyr√§ss√§. Pallo pelattiin Verneri Uimosen ja Tuomas Savinaisen kautta Riku Orakselle, joka pelasi hienon sein√§n Niclas Kalatsevin kanssa. Oras sijoitti lopulta rikki sahatun ilvespuolustuksen ihmetelless√§ Miska Jurvan jalkojen v√§list√§ tilanteeksi 3‚Äď1, mik√§ j√§i my√∂s derbyn loppunumeroiksi.

Sasha Popovitch omaa lämpimät muistot Pyynikiltä

Jo tuttuun Retrokauden tapaan TamUn viestintä oli yhteydessä ottelussa mukana olleeseen henkilöön. Tällä kertaa jututettavana oli Sasha Popovitch, jonka maali oli eittämättä yksi kauden 2016 komeimmista.

”Muistan tuon tilanteen eritt√§in hyvin. Saatiin riisto keskialueella Ilveksen linjan ollessa korkealla. Masa (Matti Saari) laittoi hyv√§n pallon pystyyn, veskari tuli hieman vastaan ja nostin pallon yhdell√§ kosketuksella yli. Muistan tilanteesta parhaiten sen, ett√§ kerkesin ajattelemaan siin√§, ett√§ nyt on osuttava puhtaasti. Onneksi osuma oli hyv√§ ja pallo saatiin verkkoon”, kertaa Popovitch kaukonostoa n√§in nelj√§ vuotta my√∂hemmin.

Sasha PopovitŇ° ja aurinkopuolen t√§ydet katsomot

Kyseinen ottelu on ollut Sashalle yksi kauden mieleenpainuvimmista.

”Muistan itseasiassa tuon Ilves-ottelun hyvin: derby, hieno kes√§keli ja yleis√∂√§kin oli mukavasti paikalla, joten oli makeaa tehd√§ ensimm√§inen maali TamUssa siihen paikkaan. Itse peli oli meille hankala, mutta onneksi saatiin kuin saatiinkin t√§ysi pistepotti.”

Kausi 2016 jäi ainakin tällä erää Sasha Popovitchin ainoaksi Tampere Unitedissa. Tuota kautta ja sen päätteeksi olleita nousujuhlia Popovitch muistelee varsin mieluisasti.

”Nousujuhliin p√§√§ttynyt kausi oli eritt√§in hieno ja jokaisen jalkapalloilijan tulisi kokea se edes kerran. Meill√§ oli kasassa todella laadukas nippu Kolmosen tasolle ja pystyttiin v√§√§nt√§m√§√§n tarvittavat voitot huononakin p√§iv√§n√§. Itselleni tuo kausi oli kuitenkin hyvin rikkonainen harjoittelun suhteen t√∂iden johdosta, mutta oli kuitenkin hienoa p√§√§tt√§√§ se nousuun”, kertaa Popovitch.

”Kyll√§ tuo kausi nousuineen voidaan rankata aika yl√∂s koko uralla. Hienointa tuossa vuodessa oli nousun lis√§ksi seuran yhteis√∂llisyys, jossa kaikki tuntuivat olevan mukana”, h√§n jatkaa.

Pyynikin katsomossa on tunnelmaa

Kyseisen 2016 kauden jälkeen Popovitchin pelit ovat jatkuneet Valkeakoskella Pallo-Seppojen paidassa.

”Pallo-Sepoissa on tullut vietetty√§ viimeiset kaksi kes√§√§, ja futaaminen on ollut hauskaa vanhalla kaveriporukalla, hyvi√§ p√§√§t√∂sreissuja unohtamatta. Pelit ovat sujuneet odotetusti ja olemme tehneet kiusaa nousua tavoitteleville joukkueille molempina vuosina.”

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Popovitch tulee kohtamaan Tampere Unitedin, kun kausi saadaan toivon mukaan kesäkuussa käytiin. Hän kertoo, ettei asiaa ole tullut vielä sen tarkemmin ajateltua.

”En ole TamUn kohtaamista sen enemp√§√§ viel√§ kerennyt pohtimaan, mutta varmasti tuo oman lis√§latauksensa molempiin otteluihin. Kunhan saadaan jalkapalloa isommat asiat ensin maailmalla j√§rjestykseen niin p√§√§st√§√§n taas taistelemaan voitoista jalkapallon parissa! N√§hd√§√§n Pyynikill√§!” Popovitch p√§√§tt√§√§.

Retrokalsarit kaivetaan kaapista jalkaan seuraavan kerran sunnuntaina. Tuolloin eletään helatorstaita 2018 ja ollaan VIFK:n vieraana Vaasassa. Peli jälleen premiere-lähetyksenä Facebookissa kello 19.00 ja studio aloittaa noin puoli tuntia aikaisemmin.