7.12.2021

 
 

Sinipaidat osallistuu kahdella joukkueella uudistuneeseen Suomen CupiinMiesten Suomen Cupissa palataan kaudella 2022 perinteiseen cup-kilpailumuotoon. Kaikki joukkueet siis osallistuvat samaan turnaukseen sarjatasosta riippumatta. Tampere Unitedista ensi vuoden turnauksessa ovat mukana sekä ykkös- että kakkosjoukkue.

Suomen Cupin pudotuspeliformaatti mahdollistaa eri sarjatason joukkueiden kohtaamiset, ja hyvänä päivänä kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

”Todella hyv√§, ett√§ turnaus palaa takaisin cup-muotoon. Kun p√§√§see pelaamaan pelk√§st√§√§n voitosta, se on sit√§ oikeaa cup-meininki√§”, edustusjoukkueen p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa toteaa.

Turnauksen 1. ja 2. kierroksilla pelaavat joukkueet Kolmosesta alasp√§in, joten Tampere Unitedin edustusjoukkue aloittaa suoraan 3. kierrokselta. Nelj√§nteen kierrokseen asti ottelut pelataan alempisarjalaisen kotikent√§ll√§, mutta t√§st√§ poiketen Tampere Unitedin edustusjoukkue saa kolmannella kierroksella automaattisesti kotiedun palkintona Suomen Regions’ Cupin finaalipaikasta.

Kolmas kierros pelataan huhtikuun alkupuolella, ja tässä vaiheessa mukaan turnaukseen tulevat myös Ykkösen joukkueet ja osa liigajoukkueista. Kaikkiaan mukana on tässä vaiheessa 128 joukkuetta, joten mukana on edelleen runsaasti myös Kakkosta alempien sarjojen joukkueita.

Jukka Listenmaan mukaan joukkue ei ole asettanut tarkkaa tavoitetta turnaukseen, mutta mukaan ei lähdetä vain osallistumisen ilosta.

”Onhan se nyt selv√§, ett√§ joka peli√§ me l√§hdet√§√§n voittamaan. Yritet√§√§n p√§√§st√§ mahdollisimman pitk√§lle ja kiusaamaan isompia. Olisihan se hienoa saada Pyynikille joku iso joukkue vastaan.”

Suomen Cupin ensimmäinen ottelu sattuu koko kauden kannalta erittäin kiinnostavaan vaiheeseen, sillä tuossa vaiheessa joukkue pitäisi olla pitkälti kasassa.

”Maalis-huhtikuun vaihteessa toivottavasti rupeaisi olemaan valmista, mutta senkin j√§lkeen joukkue voi viel√§ el√§√§ jonkun verran. Jos 90-prosenttisesti on valmista maaliskuun aikana, niin ollaan eritt√§in tyytyv√§isi√§”, Listenmaa linjaa.

Cup palvelee kakkosjoukkueen sarjakauteen valmistautumista

Myös Tampere Unitedin kakkosjoukkue osallistuu kaudella 2022 Suomen Cupiin. Tampere United 2 aloittaa turnauksen ensimmäiseltä kierrokselta tai mahdolliselta tasauskierrokselta jo helmi-maaliskuussa.

Kakkosjoukkueen päävalmentaja Markus Kopfilla on pelaajauraltaan paljon kokemusta saksalaisista cup-kilpailuista, ja pelasipa Kopf myös yhdessä ottelussa viime kesän voitokkaasti päättyneellä Suomen Regions’ Cup -taipaleella sekä vuotta aiemmin yhdessä Kakkosen Cupin ottelussa. Kopf suhtautuu turnaukseen innostuneesti.

”Onhan se hieno mahdollisuus. Pienetkin joukkueet voivat p√§√§st√§ pelaamaan ihan parhaita vastaan. Sellainen peli voi olla koko kauden kohokohta.”

Kopfilla on selkeä näkemys joukkueen tavoitteista.

”Toivon, ett√§ selvi√§isimme kolmannelle kierrokselle ja saisimme siell√§ vastaamme kovan joukkueen Kakkosesta, tai vaikka Ykk√∂sest√§. Se olisi mahtavaa.”

Ylemmille kierroksille etenemisest√§ on kakkosjoukkueelle tarjolla viel√§ ylim√§√§r√§inen porkkana, sill√§ kahdeksan parhaiten menestynytt√§ Kolmosen ja Nelosen joukkuetta jatkaa otteluita Suomen Regions’ Cupissa, jonka finaali pelataan viime vuoden tapaan Olympiastadionilla.

Suomen Cupin aikataulun suhteen Markus Kopf on kuitenkin hiukan mietteliäs.

”On viel√§ hiukan auki, milloin joukkue on kunnolla kasassa. Saattaa tehd√§ hiukan tiukkaa Cupin ensimm√§iselle kierrokselle. Toisaalta tulemme kyll√§ olemaan paremmassa kunnossa kuin monet muut tuohon aikaan, sill√§ olemme jo aloittaneet harjoittelun tryout-jakson muodossa.”

Kakkosjoukkueen tryouteista kysyttäessä Kopf myhäilee tyytyväisenä.

”N√§ytt√§√§ ihan hyv√§lt√§, joukkueen pohja on olemassa. Jokunen pelaaja toki olisi viel√§ tarpeen. Esimerkiksi yksi maalivahti ainakin tarvitaan, ja tietenkin ollaan kiinnostuneita hyvist√§ pelimiehist√§ ihan kaikille paikoille.”

Lopuksi päävalmentaja Kopf mainitsee, että kakkosjoukkueen on tarkoitus aloittaa harjoitusottelut viimeistään heti vuodenvaihteen jälkeen. Kopf kannustaa kiinnostuneita Kolmosen tai Nelosen joukkueita olemaan suoraan yhteydessä häneen tai joukkueenjohtaja Henri Savolaiseen.

Tutustu tarkemmin uudistuneeseen Suomen Cupiin

Palloliitto on julkaissut uudistuneesta Suomen Cupista oheisen videon, jossa käydään läpi kilpailun kulku alusta loppuun. Jos haluat tutustua asiaan vielä tarkemmin, Suomen Cupin säännöt löytyvät Palloliiton nettisivuilta.