15.6.2021

 
 

Sinipaidat murskasi Peli-Toverit sarja-avauksessaTampere United aloitti sarjakauden lauantaina Pyynikin urheilukent√§ll√§ vakuuttavasti voittamalla Tampereen Peli-Toverit per√§ti 0‚Äď8 (0‚Äď3). Ottelu oli k√§yt√§nn√∂ss√§ ohi reilussa kolmessa minuutissa, kun TamU oli tehnyt kaksi salamamaalia. Kotijoukkueena pelannutta TP-T:t√§ ei p√§√§stetty koko ottelun aikana uhkaamaan vakavasti TamU-maalia, mutta suurista voittolukemista huolimatta TamU-leiriss√§ ottelua ei pidetty nappisuorituksena, vaan parannettavaa j√§i viel√§ tuleviin otteluihin.

TamU l√§hti otteluun t√§sm√§lleen samalla avauskokoonpanolla kuin viikkoa aiemmin pelattuun viimeiseen harjoitusotteluun, jossa SexyP√∂xyt kaatui maalein 8‚Äď1. Yht√§l√§ist√§ edelliselle ottelulle oli my√∂s se, ett√§ maalit syntyiv√§t p√§√§asiassa hienojen kuvioiden p√§√§tteeksi.

Ensimm√§inen maali syntyi jo ottelu kolmannella minuutilla, kun Roope Kostiainen sy√∂tti pallon keskelt√§ boksin kulman tuntumaan Topias J√§rvel√§lle. Vastustaja antoi J√§rvel√§lle liikaa tilaa, ja t√§m√§ sijoitti pallon vuorenvarmasti maalin takayl√§nurkkaan. Noin minuutin p√§√§st√§ TamU oli j√§lleen maalinteossa, kun Eetu R√§is√§nen sy√∂tti Eric Bullockin juoksuun oikealla laidalla. Bullock karkasi puolustajalta, leikkasi boksiin ja laukoi varmasti lukemiksi 0‚Äď2.

Kaksi nopeaa maalia tappoi my√∂s Sinipaitojen oman pelaamisen etenkin ensimm√§isell√§ jaksolla. Pelin tempo laski kun pelaajat alkoivat hautoa  palloa itsell√§√§n nopean sy√∂tt√∂pelin sijaan, ja my√∂s pallonmenetyksi√§ tuli toivottua enemm√§n.

Seuraavat varsinaiset tekopaikat nähtiinkin vasta 20. minuutilla, kun ensin Eino-Veikko Ek laukoi laitanousunsa päätteeksi tulisesti kohti maalin etualakulmaa, ja maalivahti Elias Alanen sai vain vaivoin työnnettyä pallon yli päätyrajasta. Seuranneesta kulmapotkusta TamU sai luotua hyvä hässäkän maalille, mutta TP-T pääsi lopulta purkamaan tilanteen.

Viisi minuuttia myöhemmin TamU oli jälleen lähellä maalintekoa, kun Anton Bright löysi toppariparinsa pään kulmapotkulla. Severi Kankkusen pusku suuntautui kuitenkin hiukan maalin yli. Eric Bullock oli puolestaan tekopaikassa 34. minuutilla, mutta maalivahti Alanen venyi komeaan jalkatorjuntaan.

TamUn kolmannesta maalista vastasi Roope Kostiainen, joka riisti pallon keskialueella ja rynni väkisin kolmen TP-T-pelaajan keskeltä maalintekoon. Harjoituskaudella 8 maalia 7 ottelussa tehneen kärkipelaajan kliininen viimeistelyvire siis jatkuu.

Ensimmäisen jakson lisäajalla TamU osoitti jälleen vaarallisuutensa kulmpotkuissa, kun pallo putosi takatolpalle Severi Kankkusen jalkoihin. Pallo nousi kuitenkin topparin jaloista liian ylös ja ylitti maalin ylärimantuskastuttavan hitaasti aivan kuin olisi katsonut hidastettua uusintaa.

Ote terävöityy ja lukemat repeävät toisella jaksolla

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei ollut lainkaan tyytyväinen siihen peliin, jota TamU pelasi ensimmäisellä jaksolla alun salamamaalien jälkeen. Tauolla tämän sai kuulla myös joukkue.

”Jouduttiin vaatimaan pelaajilta tauolla lis√§√§. Halusimme, ett√§ pallolisena hy√∂kk√§yspeliss√§ pidet√§√§n parempaa huolta pallosta, eik√§ menetet√§ sit√§ niin helposti. Lis√§ksi toivottiin ett√§ pelataan v√§hemmill√§ kosketuksilla, koska pelaaminen oli mennyt v√§h√§n kuljetteluksi. Haluttiin laittaa pallo liikkeelle ja pudottaa vastustaja tosissaan kyydist√§. Lis√§ksi reagointia pallonmenetyksiin piti skarpata ja tiivist√§√§ puolustuspeli√§ muutenkin”, kertaa Listenmaa taukopuheita.

Toinen jakso olikin Listenmaan mielest√§ parempaa peli√§, eik√§ jaksoa ehtinyt kulua kuin viitisen minuuttia, kun pallo oli jo TP-T:n maalissa. Palloa liikuteltiin kauniisti hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§, ja lopulta Roope Kostiainen tarjoili peliv√§lineen edellisess√§ ottelussa n√§htyyn tapaan takavasarallaan  hyv√§√§n tekopaikkaan Topias J√§rvel√§lle. T√§m√§ ei erehtynyt, ja n√§in lukemat olivat jo 0‚Äď4.

Mitään yhtenäistä ilotulitusta ei Sinipaitojen toinenkaan jakso ollut, mutta maalipaikoissa oltiin varsin tehokkaita. Viides maali syntyi tosin hiukan halvan näköisesti 65. minuutilla, kun Mauno Sirénin sinänsä mainio kulmapotku löysi Roope Kostiaisen pään täysin vapaana metrin päässä maaliviivalta.

Sinipaitojen vaihtoruletti alkoi pyöriä heti maalin jälkeen. Ensimmäisellä jakson lopulla tälliä saanut Arttu Mättö otettiin vaihtoon jo tauolla. Sillon topparina aloittanut Anton Bright nostettiin keskikentän pohjalle Mätön paikalle, ja Ville Kukkanen otti topparin paikan. Nyt Mauno Sirén vaihdettiin Verneri Uimoseen ja Eric Bullock Iikka Häkkiseen. Loput vaihdot tehtiin viitisen minuuttia myöhemmin, kun kentälle astelivat Po Law, Arttu Haapala ja Jesse Vuori. Sivuun astuivat Eetu Räisänen, Paavo Kujala ja Eino-Veikko Ek.

Loput maalit säästettiin ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle. Ensimmäisessä tilanteessa Verneri Uimonen tarjoili loistavan pitkän pallon oikealta laidalta suoraan boksiin Roope Kostiaiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä hattutemppu.

Vain parisen minuttia my√∂hemmin viimeisteltiin seuraava hattutemppu, kun TamU hy√∂kk√§si keskelt√§, ja Anton Brightin sy√∂tt√∂ vapautti Topias J√§rvel√§n maalintekoon. N√§in lukemat olivat jo 0‚Äď7.

Heti maalia seuraavasta hyökkäyksestä TamU sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta parisen metriä kuudentoista rajan takaa boksin vasemmalta puolelta. Pallon taakse asettuivat Arttu Haapala ja Iikka Häkkinen, joista jälkimmäisen tulinen veto pamahti takatolppaan ja kimposi siitä kierteisenä maalin edustan poikki ja päätyrajasta yli.

Viimeiset tilanteet n√§htiin viel√§ lis√§ajalla. Ensin Topias J√§rvel√§ p√§√§si lakomaan tulisesti, ja maalivahti Elias Alanen sai torjuttua pallon vaivoin p√§√§tyrajasta yli. Seurannutta kulmapotkua asettui antamaan Arttu Haapala, joka l√∂ysi toppari Ville Kukkasen p√§√§n maalin edest√§. Toppari viimeisteli varmasti ja tuomari p√§√§si vihelt√§m√§√§n loppulukemiksi 0‚Äď8 (0‚Äď3).

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jukka Listenmaan oli kolmen sarjapisteen lisäksi tyytyväinen siihen, että omassa päässä saatiin pidettyä nolla, ja hyökkäyspäässä onnistumisia tuli niille pelaajille joilta niitä odotetaankin.

”Roopelta hienot kolme maalia ja Topiaksellekin kolme, vaikkei h√§nelt√§ ehk√§ niin monta oltu odotettu vaikka tehoja odotetaankin. Ja niin niit√§ sielt√§ tuli. Lis√§ksi Savolaiselle nollapeli, mit√§ se alkoi itsekin 0‚Äď7-tilanteessa pelaajille huutaa, eli huolellisuus loppuun asti eik√§ h√∂lm√∂ill√§ mit√§√§n”, Listenmaa myh√§ili.

”Ihan hyv√§ esitys sarja-avaukseen. Ei sit√§ kai voi olla kuin tyytyv√§inen”, Listenmaa summaa.

Murskalukemista huolimatta seuraavat ottelut alkavat aina 0‚Äď0-lukemista, joten on t√§rke√§√§, ett√§ joukkueella pysyy jalat maassa.

”Tiistain reeneiss√§ k√§yd√§√§n asiat l√§pi ja k√§√§nnet√§√§n katseet seuraavaan peliin. Tiistaisin vedet√§√§n aina fyysisesti v√§h√§n kovempi treeni, ja eik√∂h√§n se siit√§ l√§hde, ja viimeist√§√§n silloin unohdetaan TP-T-peli”, Listenmaa toteaa.

Se seuraava peli on kauden kotiavaus, jossa Pyynikin urheilukentälle saadaan vieraaksi Ikaalisten urheilijat. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 19.6. klo 17.00 alkaen.

Kauden avausotteluun samoin kuin kauden toiseen kotiotteluun Tampere Unitedin kausikortilla pääsee kaksi katsojaa. Kausikortin voi edelleen ostaa TamU-kaupasta, jolloin kausikortti on noudettavissa omalla nimellä ottelun lipunmyynnistä. Noutamattomat kausikortit postitamme ottelun jälkeen. Tietenkin kausikortin voi ostaa myös ottelupäivänä käteisellä tai kortilla ottelun lipunmyynnistä. Kausikortin voi ostaa myös suoraan alla olevista napeista.