Sinipaidat murskasi Peli-Toverit sarja-avauksessa

15/06/2021 TamU
Otteluraportti

Tampere United aloitti sarjakauden lauantaina Pyynikin urheilukentällä vakuuttavasti voittamalla Tampereen Peli-Toverit peräti 0–8 (0–3). Ottelu oli käytännössä ohi reilussa kolmessa minuutissa, kun TamU oli tehnyt kaksi salamamaalia. Kotijoukkueena pelannutta TP-T:tä ei päästetty koko ottelun aikana uhkaamaan vakavasti TamU-maalia, mutta suurista voittolukemista huolimatta TamU-leirissä ottelua ei pidetty nappisuorituksena, vaan parannettavaa jäi vielä tuleviin otteluihin.

Kolmonen

0 – 8

TamU lähti otteluun täsmälleen samalla avauskokoonpanolla kuin viikkoa aiemmin pelattuun viimeiseen harjoitusotteluun, jossa SexyPöxyt kaatui maalein 8–1. Yhtäläistä edelliselle ottelulle oli myös se, että maalit syntyivät pääasiassa hienojen kuvioiden päätteeksi.

Ensimmäinen maali syntyi jo ottelu kolmannella minuutilla, kun Roope Kostiainen syötti pallon keskeltä boksin kulman tuntumaan Topias Järvelälle. Vastustaja antoi Järvelälle liikaa tilaa, ja tämä sijoitti pallon vuorenvarmasti maalin takaylänurkkaan. Noin minuutin päästä TamU oli jälleen maalinteossa, kun Eetu Räisänen syötti Eric Bullockin juoksuun oikealla laidalla. Bullock karkasi puolustajalta, leikkasi boksiin ja laukoi varmasti lukemiksi 0–2.

Kaksi nopeaa maalia tappoi myös Sinipaitojen oman pelaamisen etenkin ensimmäisellä jaksolla. Pelin tempo laski kun pelaajat alkoivat hautoa  palloa itsellään nopean syöttöpelin sijaan, ja myös pallonmenetyksiä tuli toivottua enemmän.

Seuraavat varsinaiset tekopaikat nähtiinkin vasta 20. minuutilla, kun ensin Eino-Veikko Ek laukoi laitanousunsa päätteeksi tulisesti kohti maalin etualakulmaa, ja maalivahti Elias Alanen sai vain vaivoin työnnettyä pallon yli päätyrajasta. Seuranneesta kulmapotkusta TamU sai luotua hyvä hässäkän maalille, mutta TP-T pääsi lopulta purkamaan tilanteen.

Viisi minuuttia myöhemmin TamU oli jälleen lähellä maalintekoa, kun Anton Bright löysi toppariparinsa pään kulmapotkulla. Severi Kankkusen pusku suuntautui kuitenkin hiukan maalin yli. Eric Bullock oli puolestaan tekopaikassa 34. minuutilla, mutta maalivahti Alanen venyi komeaan jalkatorjuntaan.

TamUn kolmannesta maalista vastasi Roope Kostiainen, joka riisti pallon keskialueella ja rynni väkisin kolmen TP-T-pelaajan keskeltä maalintekoon. Harjoituskaudella 8 maalia 7 ottelussa tehneen kärkipelaajan kliininen viimeistelyvire siis jatkuu.

Ensimmäisen jakson lisäajalla TamU osoitti jälleen vaarallisuutensa kulmpotkuissa, kun pallo putosi takatolpalle Severi Kankkusen jalkoihin. Pallo nousi kuitenkin topparin jaloista liian ylös ja ylitti maalin ylärimantuskastuttavan hitaasti aivan kuin olisi katsonut hidastettua uusintaa.

Ote terävöityy ja lukemat repeävät toisella jaksolla

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei ollut lainkaan tyytyväinen siihen peliin, jota TamU pelasi ensimmäisellä jaksolla alun salamamaalien jälkeen. Tauolla tämän sai kuulla myös joukkue.

”Jouduttiin vaatimaan pelaajilta tauolla lisää. Halusimme, että pallolisena hyökkäyspelissä pidetään parempaa huolta pallosta, eikä menetetä sitä niin helposti. Lisäksi toivottiin että pelataan vähemmillä kosketuksilla, koska pelaaminen oli mennyt vähän kuljetteluksi. Haluttiin laittaa pallo liikkeelle ja pudottaa vastustaja tosissaan kyydistä. Lisäksi reagointia pallonmenetyksiin piti skarpata ja tiivistää puolustuspeliä muutenkin”, kertaa Listenmaa taukopuheita.

Toinen jakso olikin Listenmaan mielestä parempaa peliä, eikä jaksoa ehtinyt kulua kuin viitisen minuuttia, kun pallo oli jo TP-T:n maalissa. Palloa liikuteltiin kauniisti hyökkäyspäässä, ja lopulta Roope Kostiainen tarjoili pelivälineen edellisessä ottelussa nähtyyn tapaan takavasarallaan  hyvään tekopaikkaan Topias Järvelälle. Tämä ei erehtynyt, ja näin lukemat olivat jo 0–4.

Mitään yhtenäistä ilotulitusta ei Sinipaitojen toinenkaan jakso ollut, mutta maalipaikoissa oltiin varsin tehokkaita. Viides maali syntyi tosin hiukan halvan näköisesti 65. minuutilla, kun Mauno Sirénin sinänsä mainio kulmapotku löysi Roope Kostiaisen pään täysin vapaana metrin päässä maaliviivalta.

Sinipaitojen vaihtoruletti alkoi pyöriä heti maalin jälkeen. Ensimmäisellä jakson lopulla tälliä saanut Arttu Mättö otettiin vaihtoon jo tauolla. Sillon topparina aloittanut Anton Bright nostettiin keskikentän pohjalle Mätön paikalle, ja Ville Kukkanen otti topparin paikan. Nyt Mauno Sirén vaihdettiin Verneri Uimoseen ja Eric Bullock Iikka Häkkiseen. Loput vaihdot tehtiin viitisen minuuttia myöhemmin, kun kentälle astelivat Po Law, Arttu Haapala ja Jesse Vuori. Sivuun astuivat Eetu Räisänen, Paavo Kujala ja Eino-Veikko Ek.

Loput maalit säästettiin ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle. Ensimmäisessä tilanteessa Verneri Uimonen tarjoili loistavan pitkän pallon oikealta laidalta suoraan boksiin Roope Kostiaiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä hattutemppu.

Vain parisen minuttia myöhemmin viimeisteltiin seuraava hattutemppu, kun TamU hyökkäsi keskeltä, ja Anton Brightin syöttö vapautti Topias Järvelän maalintekoon. Näin lukemat olivat jo 0–7.

Heti maalia seuraavasta hyökkäyksestä TamU sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta parisen metriä kuudentoista rajan takaa boksin vasemmalta puolelta. Pallon taakse asettuivat Arttu Haapala ja Iikka Häkkinen, joista jälkimmäisen tulinen veto pamahti takatolppaan ja kimposi siitä kierteisenä maalin edustan poikki ja päätyrajasta yli.

Viimeiset tilanteet nähtiin vielä lisäajalla. Ensin Topias Järvelä pääsi lakomaan tulisesti, ja maalivahti Elias Alanen sai torjuttua pallon vaivoin päätyrajasta yli. Seurannutta kulmapotkua asettui antamaan Arttu Haapala, joka löysi toppari Ville Kukkasen pään maalin edestä. Toppari viimeisteli varmasti ja tuomari pääsi viheltämään loppulukemiksi 0–8 (0–3).

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jukka Listenmaan oli kolmen sarjapisteen lisäksi tyytyväinen siihen, että omassa päässä saatiin pidettyä nolla, ja hyökkäyspäässä onnistumisia tuli niille pelaajille joilta niitä odotetaankin.

”Roopelta hienot kolme maalia ja Topiaksellekin kolme, vaikkei häneltä ehkä niin monta oltu odotettu vaikka tehoja odotetaankin. Ja niin niitä sieltä tuli. Lisäksi Savolaiselle nollapeli, mitä se alkoi itsekin 0–7-tilanteessa pelaajille huutaa, eli huolellisuus loppuun asti eikä hölmöillä mitään”, Listenmaa myhäili.

”Ihan hyvä esitys sarja-avaukseen. Ei sitä kai voi olla kuin tyytyväinen”, Listenmaa summaa.

Murskalukemista huolimatta seuraavat ottelut alkavat aina 0–0-lukemista, joten on tärkeää, että joukkueella pysyy jalat maassa.

”Tiistain reeneissä käydään asiat läpi ja käännetään katseet seuraavaan peliin. Tiistaisin vedetään aina fyysisesti vähän kovempi treeni, ja eiköhän se siitä lähde, ja viimeistään silloin unohdetaan TP-T-peli”, Listenmaa toteaa.

Se seuraava peli on kauden kotiavaus, jossa Pyynikin urheilukentälle saadaan vieraaksi Ikaalisten urheilijat. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 19.6. klo 17.00 alkaen.

Kauden avausotteluun samoin kuin kauden toiseen kotiotteluun Tampere Unitedin kausikortilla pääsee kaksi katsojaa. Kausikortin voi edelleen ostaa TamU-kaupasta, jolloin kausikortti on noudettavissa omalla nimellä ottelun lipunmyynnistä. Noutamattomat kausikortit postitamme ottelun jälkeen. Tietenkin kausikortin voi ostaa myös ottelupäivänä käteisellä tai kortilla ottelun lipunmyynnistä. Kausikortin voi ostaa myös suoraan alla olevista napeista.

Kolmonen

0 – 8

( 0 – 3 )

3′ Topias Järvelä
4′ Eric Bullock
36′ Roope Kostiainen
51′ Topias Järvelä
65′ Roope Kostiainen
83′ Roope Kostiainen
86′ Topias Järvelä
90+2′ Ville Kukkanen

Yleisöä:

Yleisöä:

29 Henri Savolainen
4 Eino-Veikko Ek 72'
6 Severi Kankkunen
7 Mauno Sirén 67'
8 Topias Järvelä
9 Eric Bullock 67'
11 Roope Kostiainen
13 Anton Bright
16 Paavo Kujala 72'
24 Arttu Mättö 46'
41 Eetu Räisänen 72'
32 Antti Kuusinen
15 Jesse Vuori 72'
20 Arttu Haapala 72'
23 Po Law 72'
25 Iikka Häkkinen 67'
26 Verneri Uimonen 67'
31 Ville Kukkanen 46'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV