8.2.2018

 
 

Sinipaidat matkustavat revanssi­hengess√§ SaloonTampere Unitedin harjoitusottelut jatkuvat heti ensi lauantaina, kun Sinipaidat matkustavat Salon Palloilijoiden vieraaksi l√§nsirannikolle. Ottelussa on pient√§ revanssin makuakin, sill√§ viime kaudella SalPa voitti molemmat kohtaamiset puhtain 2‚Äď0-lukemin. Harjoitusottelussa tulos ei toki ole t√§rkeint√§, mutta viikko sitten Jazzia vastaan voiton makuun p√§√§sseet Sinipaidat haluavat varmasti jatkaa hyv√§√§ fiilist√§ my√∂s Salossa.

SalPa kuului viime kaudella Kakkosen B-lohkon parhaisiin joukkueisiin, vaikka loppukauden hiukan yllättäväkin rämpiminen pudotti loppusijoituksen kolmanneksi. Eroa sarjan kärkipaikkaan jäi lopulta vain kaksi pistettä, vaikka kolmen viimeisen ottelu pistesaaliiksi jäi vain yksi tasapelipiste.

Tulevaan kauteen SalPa lähtee uuden päävalmentajan komennuksessa, sillä Tommi Pikkarainen korvaa Jarkko Tallqvistin. Joukkueen runko on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa. Nimiltä mainittakoon 11 maalia viime kaudella viimeistellyt ja Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi pelaajien äänestyksellä valittu Lucas Gabrielsson sekä SalPa-ikoni Iku Leino, joka on pelannut Kakkosessa kaikilla muilla pelipaikoilla paitsi maalivahtina ja keskikentän keskustassa. Tuleva kausi on hänelle jo kahdeksas peräkkäinen kaikki nämä vuodet Kakkosessa pelanneessa SalPan edustusjoukkueessa.

Vaikka Tampere Unitedilla on lauantaina matkassa revanssihenke√§, on t√§ss√§ vaiheessa talvea t√§rkeint√§ juurruttaa uusi pelitapa joukkueeseen. Viime viikonloppuna Pirkkahallin yleis√∂ sai n√§hd√§, miten uusi pelitapa antaa vastustajalle mahdollisuuden pit√§√§ palloa, mutta ei toimiessaan anna tilaisuuksia murtautua maalintekopaikkoihin. Murhaavan tehokas viimeistely toisen jakson j√§lkimm√§isell√§ puolikkaalla takasi lopulta voiton selvin 4‚Äď1 (1‚Äď1) -lukemin. Kun mukaan otetaan my√∂s edellinen 0‚Äď0-lukemiin p√§√§ttynyt ottelu FC KTP:n vieraana, voidaan todeta oman p√§√§n tukkimisen n√§ytt√§v√§n t√§ss√§ vaiheessa talvea eritt√§in hyv√§lt√§.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ajattelee samoin. ”Meill√§ on kaksi hyv√§√§ peli√§ alla, ja l√§hdemmekin kehitt√§m√§√§n edelleen joukkueena puolustamista, mik√§ on suurin teemamme talven peleiss√§. Lauantaina pyrimme kehitt√§m√§√§n my√∂s pallollista peli√§mme ja varsinkin hy√∂kk√§ys alueella”, p√§√§valmentaja suunnittelee.

”Saamme j√§lleen vastaamme todella kovan joukkueen, joka oli viime kaudella meille ylitsep√§√§sem√§t√∂n este, joten siin√§ on viel√§ hyv√§ lis√§mauste peliin. Joukkue on hyvin tervehtym√§√§n p√§in, ja pienien vammojen takia poissa ovat en√§√§ Tuomas Telem√§ki, Roope Kostiainen, Tuomas Lehti sek√§ jo joukkuetreenit aloittanut Ville Puustinen, p√§√§tt√§√§ M√§kel√§.

Ottelu potkaistaan käyntiin Salon tekonurmella lauantaina 10.2. jo klo 15.00. TamU-TV ei näytä ottelua, mutta ottelun kulkua voi seurata tuttuun tapaan Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla