Sinipaidat matkustavat revanssi­hengessä Saloon

08/02/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedin harjoitusottelut jatkuvat heti ensi lauantaina, kun Sinipaidat matkustavat Salon Palloilijoiden vieraaksi länsirannikolle. Ottelussa on pientä revanssin makuakin, sillä viime kaudella SalPa voitti molemmat kohtaamiset puhtain 2–0-lukemin. Harjoitusottelussa tulos ei toki ole tärkeintä, mutta viikko sitten Jazzia vastaan voiton makuun päässeet Sinipaidat haluavat varmasti jatkaa hyvää fiilistä myös Salossa.

SalPa kuului viime kaudella Kakkosen B-lohkon parhaisiin joukkueisiin, vaikka loppukauden hiukan yllättäväkin rämpiminen pudotti loppusijoituksen kolmanneksi. Eroa sarjan kärkipaikkaan jäi lopulta vain kaksi pistettä, vaikka kolmen viimeisen ottelu pistesaaliiksi jäi vain yksi tasapelipiste.

Tulevaan kauteen SalPa lähtee uuden päävalmentajan komennuksessa, sillä Tommi Pikkarainen korvaa Jarkko Tallqvistin. Joukkueen runko on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa. Nimiltä mainittakoon 11 maalia viime kaudella viimeistellyt ja Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi pelaajien äänestyksellä valittu Lucas Gabrielsson sekä SalPa-ikoni Iku Leino, joka on pelannut Kakkosessa kaikilla muilla pelipaikoilla paitsi maalivahtina ja keskikentän keskustassa. Tuleva kausi on hänelle jo kahdeksas peräkkäinen kaikki nämä vuodet Kakkosessa pelanneessa SalPan edustusjoukkueessa.

Vaikka Tampere Unitedilla on lauantaina matkassa revanssihenkeä, on tässä vaiheessa talvea tärkeintä juurruttaa uusi pelitapa joukkueeseen. Viime viikonloppuna Pirkkahallin yleisö sai nähdä, miten uusi pelitapa antaa vastustajalle mahdollisuuden pitää palloa, mutta ei toimiessaan anna tilaisuuksia murtautua maalintekopaikkoihin. Murhaavan tehokas viimeistely toisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla takasi lopulta voiton selvin 4–1 (1–1) -lukemin. Kun mukaan otetaan myös edellinen 0–0-lukemiin päättynyt ottelu FC KTP:n vieraana, voidaan todeta oman pään tukkimisen näyttävän tässä vaiheessa talvea erittäin hyvältä.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä ajattelee samoin. ”Meillä on kaksi hyvää peliä alla, ja lähdemmekin kehittämään edelleen joukkueena puolustamista, mikä on suurin teemamme talven peleissä. Lauantaina pyrimme kehittämään myös pallollista peliämme ja varsinkin hyökkäys alueella”, päävalmentaja suunnittelee.

”Saamme jälleen vastaamme todella kovan joukkueen, joka oli viime kaudella meille ylitsepääsemätön este, joten siinä on vielä hyvä lisämauste peliin. Joukkue on hyvin tervehtymään päin, ja pienien vammojen takia poissa ovat enää Tuomas Telemäki, Roope Kostiainen, Tuomas Lehti sekä jo joukkuetreenit aloittanut Ville Puustinen, päättää Mäkelä.

Ottelu potkaistaan käyntiin Salon tekonurmella lauantaina 10.2. jo klo 15.00. TamU-TV ei näytä ottelua, mutta ottelun kulkua voi seurata tuttuun tapaan Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49