10.8.2020

 
 

Sinipaidat matkaavat tiistaina Valkea­koskelle ‚Äď naiset pelaavat samaan aikaan huippu­t√§rke√§n ottelun KaupissaTämän viikon tiistai on todellinen supertiistai Tampere Unitedille. Vahvassa nousuvireessä oleva TamU matkaa Valkeakoskelle paikallisten Pallo-Seppojen vieraaksi kello 19 alkavaan otteluun. Tuntia myöhemmin Kaupissa potkaistaan käyntiin naisten joukkueen ennalta kauden odotetuin ottelu, kun vastaan asettuu toinen puhtaan pelin joukkue Ilves-Kissat.

Sinipaidat kasvattivat tappiottomien otteluiden putken viime torstaina jo kuuden ottelun mittaiseksi. Loiske kaatui melko isojenkin alkukankeuksien j√§lkeen lopulta maalein 3‚Äď0. Pelin j√§lkeen Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa my√∂nsi avoimesti, ett√§ numerot mairittelivat h√§nen suojattejaan. Suuntaus oli kuitenkin hyv√§. Jos alkukaudesta onnistuttiin hurmaamaan, mutta tulos j√§i puuttumaan, niin t√§ll√§ kertaa TamU osoitti rutiinin kehittyneen jo sille tasolle, ett√§ pistepussi karttui hieman heikommallakin esityksell√§.

”Puolustuspelaamisen kannalta ollaan saatu alakerran peli√§ selke√§mm√§ksi ja j√§rkev√§mm√§ksi. Ei olla p√§√§stetty kaveria vaarallisille tekopaikoille ja pyritty purkamaan pallot selke√§sti pois, mik√§li tilanne on sen vaatinut”, ruotii maalivahti Henri Savolainen sit√§ mit√§ TamU tekee t√§ll√§ hetkell√§ paremmin kuin alkukaudesta.

Torstaina rangaistuspotkunkin torjuneella Savolaisella on nyt neljä nollapeliä alla. Hän näkee onnistumisten avaimena tiiviin puolustuspelin ja vähäisen vaihtuvuuden puolustuslinjassa.

”Itse pid√§n eritt√§in hyv√§n√§ asiana, ett√§ puolustuslinja on pysynyt melko koskemattomana n√§iden otteluiden ajan. Se auttaa siin√§, ett√§ peli pelilt√§ oppii tuntemaan toisiaan paremmin, mik√§ luo meid√§n alakertaan harmonian. Mik√§√§n ei kuitenkaan ole ikin√§ t√§ydellist√§, ja aina peliss√§ on jotain petrattavaa. Huomenna p√§√§st√§√§n j√§lleen n√§ytt√§m√§√§n parastamme”, Savolainen kertoo reilu vuorokausi ennen ottelua.

”Nopeasti se taas tulee”, aloittaa Jukka Listenmaa keskustelun tulevasta Valkeakosken reissusta.

”Tulee todenn√§k√∂isesti viime peliin verrattuna taas v√§h√§n erityyppinen ottelu. Vastustajalla on paljon taitavia kavereita, ja he todenn√§k√∂isesti pyrkiv√§t pit√§m√§√§n ottelun tempoa matalana. Pient√§ rotaatiota taidetaan k√§ytt√§√§, jotta saadaan tuoreita jalkoja kent√§lle. Keskityt√§√§n omaan tekemiseen ja haetaan se tulos sen kautta”, Listenmaa avaa ajatuksiaan Pallo-Seppojen kohtaamisesta.

Listenmaan mukaan pitkäaikaispoissaolija Markus Kopfin lisäksi tiedossa on muutama muu varma poissaolija.

Panu V√§liaho on viel√§ t√§m√§n ottelun poissa. Samoin Topias J√§rvel√§ ja Arttu Huovila. Heill√§ on ollut t√§ss√§ pient√§ sairastelua”, p√§√§valmentaja luettelee.

Tuleva ottelu on TamUlle kolmas luonnonnurmella tällä kaudella. Listenmaa arvioi, että nyt alusta ei voi olla enää Sinipaidoille ongelma.

”Sen taakse ei voida kyll√§ menn√§. Meill√§ on kaksi t√§ytt√§ ysikymppist√§ takana luonnonnurmelta, ja p√§√§simme viel√§ sunnuntaina Pirkkahallilla ottamaan tuntumaa nurmikentt√§√§n.”

Paluu Apialle

TamUlle sarjaottelu Valkeakosken Apian urheilukentällä on ensimmäinen viiteen vuoteen. Edellinen ottelu Apian nurmella ei jättänyt ketään kylmäksi. Sinipaidat ottivat toukokuussa 2015 kolme pistettä matkaansa Valkeakosken Koskenpojilta mielipuolisesta ottelusta, jonka ainokaisesta vastasi Tommi Lehtimäki. TamU uurasti yli puolet ottelusta vajaalla ja ottelun lisäajalla Roope Hakulinen torjui kotijoukkueen rangaistuspotkun. Nähtiinpä kyseisessä ottelussa sellainenkin erikoisuus, kuin että nykyinen Unitedin maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen nähtiin kenttäpelaajana aivan pelin viimeisillä hetkillä.

Edellinen PS-44-vierailu on TamUn kannattajille v√§hint√§√§n yht√§ muistorikas. Tuolloin loistokkaasti avautunut kausi 2016 alkoi niin ik√§√§n 0‚Äď1-vierasvoitolla. Tuolloin voittomaalin teki Tuomas Alanen. Kauden j√§lkimm√§isen kohtaamisen PS-44 veikin sitten nimiins√§ Pyynikill√§ v√§hint√§√§nkin tylyin 1‚Äď5-numeroin.

PS-44 löytyy kahdeksan sarjakierroksen jälkeen taulukosta sijalta kolme, sillä valkeakoskelaisten yläpuolelta löytyvät ainoastaan Nokian Palloseura ja Ilves-Kissat. Eroa TamUlla ja Sepoilla on kolme pistettä, joten Loiske-ottelun tavoin tiistai antaa Sinipaidoille jälleen mahdollisuuden tavoittaa selkämyksiä. Helppoa se ei tule olemaan, sillä jotain koskilaisten iskukyvystä kertoo se, että PS-44 on ainoa joukkue, joka on onnistunut tähän mennessä aiheuttamaan pistemenetyksen Ilves-Kissoille. Seppojen ohittaminen edellyttää myöskin TamUlta vähintään kahden maalin voittoa.

Joukkueesta löytyy paljon taitoa ja ratkaisuvoimaa. Esimerkiksi kahdesti Ilves-Kissoja vastaan osuneen Jarno Mattilan kanssa saa olla varuillaan, samoin TamUn kannattajille hyvin tuttujen Sasha Popovitchin sekä Berat Grabovcin kohtaaminen herättää tunteita. Heistä jälkimmäinen ei tosin ole pelannut yli kuukauteen tiistai-illan kotijoukkueen miehistössä.

Tampere Unitedin maalivahti Henri Savolainen tiedostaa, että vastustajalla on viimeistelyvoimaa ja luovuutta yrittää ratkaisua hieman poikkeavistakin paikoista.

”Totta kai, kun tiet√§√§, ett√§ naapurilla on muutama teknisesti taitava kaveri, niin automaattisesti se tarkoittaa sit√§, ett√§ maalissa pit√§√§ olla entist√§ herkemmin hereill√§ yll√§tt√§vimpiinkin ratkaisuihin. Toki varmasti jokainen valmistautuu peliin kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun, mutta tuo asia on hyv√§ pit√§√§ mieless√§ aivan jokaisessa ottelussa.”

PS-44-Tampere United alkaa Apian urheilukentällä tiistaina kello 19.00. Twitter palvelee normaaliin tapaan. TamUn naiset puolestaan pelaavat kauan odotetun kärkikamppailun Ilves-Kissoja vastaan Kaupissa kello 20.00 alkaen. Twitteriin raportoimme tuon ottelun taukotilanteen sekä luonnollisesti myös lopputuloksen. Kaupista on tulossa myös otteluraportti Valkeakosken tapaan.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.