Sinipaidat matkaavat tiistaina Valkea­koskelle – naiset pelaavat samaan aikaan huippu­tärkeän ottelun Kaupissa

10/08/2020
Otteluennakko

Tämän viikon tiistai on todellinen supertiistai Tampere Unitedille. Vahvassa nousuvireessä oleva TamU matkaa Valkeakoskelle paikallisten Pallo-Seppojen vieraaksi kello 19 alkavaan otteluun. Tuntia myöhemmin Kaupissa potkaistaan käyntiin naisten joukkueen ennalta kauden odotetuin ottelu, kun vastaan asettuu toinen puhtaan pelin joukkue Ilves-Kissat.

Sinipaidat kasvattivat tappiottomien otteluiden putken viime torstaina jo kuuden ottelun mittaiseksi. Loiske kaatui melko isojenkin alkukankeuksien jälkeen lopulta maalein 3–0. Pelin jälkeen Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa myönsi avoimesti, että numerot mairittelivat hänen suojattejaan. Suuntaus oli kuitenkin hyvä. Jos alkukaudesta onnistuttiin hurmaamaan, mutta tulos jäi puuttumaan, niin tällä kertaa TamU osoitti rutiinin kehittyneen jo sille tasolle, että pistepussi karttui hieman heikommallakin esityksellä.

”Puolustuspelaamisen kannalta ollaan saatu alakerran peliä selkeämmäksi ja järkevämmäksi. Ei olla päästetty kaveria vaarallisille tekopaikoille ja pyritty purkamaan pallot selkeästi pois, mikäli tilanne on sen vaatinut”, ruotii maalivahti Henri Savolainen sitä mitä TamU tekee tällä hetkellä paremmin kuin alkukaudesta.

Torstaina rangaistuspotkunkin torjuneella Savolaisella on nyt neljä nollapeliä alla. Hän näkee onnistumisten avaimena tiiviin puolustuspelin ja vähäisen vaihtuvuuden puolustuslinjassa.

”Itse pidän erittäin hyvänä asiana, että puolustuslinja on pysynyt melko koskemattomana näiden otteluiden ajan. Se auttaa siinä, että peli peliltä oppii tuntemaan toisiaan paremmin, mikä luo meidän alakertaan harmonian. Mikään ei kuitenkaan ole ikinä täydellistä, ja aina pelissä on jotain petrattavaa. Huomenna päästään jälleen näyttämään parastamme”, Savolainen kertoo reilu vuorokausi ennen ottelua.

”Nopeasti se taas tulee”, aloittaa Jukka Listenmaa keskustelun tulevasta Valkeakosken reissusta.

”Tulee todennäköisesti viime peliin verrattuna taas vähän erityyppinen ottelu. Vastustajalla on paljon taitavia kavereita, ja he todennäköisesti pyrkivät pitämään ottelun tempoa matalana. Pientä rotaatiota taidetaan käyttää, jotta saadaan tuoreita jalkoja kentälle. Keskitytään omaan tekemiseen ja haetaan se tulos sen kautta”, Listenmaa avaa ajatuksiaan Pallo-Seppojen kohtaamisesta.

Listenmaan mukaan pitkäaikaispoissaolija Markus Kopfin lisäksi tiedossa on muutama muu varma poissaolija.

Panu Väliaho on vielä tämän ottelun poissa. Samoin Topias Järvelä ja Arttu Huovila. Heillä on ollut tässä pientä sairastelua”, päävalmentaja luettelee.

Tuleva ottelu on TamUlle kolmas luonnonnurmella tällä kaudella. Listenmaa arvioi, että nyt alusta ei voi olla enää Sinipaidoille ongelma.

”Sen taakse ei voida kyllä mennä. Meillä on kaksi täyttä ysikymppistä takana luonnonnurmelta, ja pääsimme vielä sunnuntaina Pirkkahallilla ottamaan tuntumaa nurmikenttään.”

Paluu Apialle

TamUlle sarjaottelu Valkeakosken Apian urheilukentällä on ensimmäinen viiteen vuoteen. Edellinen ottelu Apian nurmella ei jättänyt ketään kylmäksi. Sinipaidat ottivat toukokuussa 2015 kolme pistettä matkaansa Valkeakosken Koskenpojilta mielipuolisesta ottelusta, jonka ainokaisesta vastasi Tommi Lehtimäki. TamU uurasti yli puolet ottelusta vajaalla ja ottelun lisäajalla Roope Hakulinen torjui kotijoukkueen rangaistuspotkun. Nähtiinpä kyseisessä ottelussa sellainenkin erikoisuus, kuin että nykyinen Unitedin maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen nähtiin kenttäpelaajana aivan pelin viimeisillä hetkillä.

Edellinen PS-44-vierailu on TamUn kannattajille vähintään yhtä muistorikas. Tuolloin loistokkaasti avautunut kausi 2016 alkoi niin ikään 0–1-vierasvoitolla. Tuolloin voittomaalin teki Tuomas Alanen. Kauden jälkimmäisen kohtaamisen PS-44 veikin sitten nimiinsä Pyynikillä vähintäänkin tylyin 1–5-numeroin.

PS-44 löytyy kahdeksan sarjakierroksen jälkeen taulukosta sijalta kolme, sillä valkeakoskelaisten yläpuolelta löytyvät ainoastaan Nokian Palloseura ja Ilves-Kissat. Eroa TamUlla ja Sepoilla on kolme pistettä, joten Loiske-ottelun tavoin tiistai antaa Sinipaidoille jälleen mahdollisuuden tavoittaa selkämyksiä. Helppoa se ei tule olemaan, sillä jotain koskilaisten iskukyvystä kertoo se, että PS-44 on ainoa joukkue, joka on onnistunut tähän mennessä aiheuttamaan pistemenetyksen Ilves-Kissoille. Seppojen ohittaminen edellyttää myöskin TamUlta vähintään kahden maalin voittoa.

Joukkueesta löytyy paljon taitoa ja ratkaisuvoimaa. Esimerkiksi kahdesti Ilves-Kissoja vastaan osuneen Jarno Mattilan kanssa saa olla varuillaan, samoin TamUn kannattajille hyvin tuttujen Sasha Popovitchin sekä Berat Grabovcin kohtaaminen herättää tunteita. Heistä jälkimmäinen ei tosin ole pelannut yli kuukauteen tiistai-illan kotijoukkueen miehistössä.

Tampere Unitedin maalivahti Henri Savolainen tiedostaa, että vastustajalla on viimeistelyvoimaa ja luovuutta yrittää ratkaisua hieman poikkeavistakin paikoista.

”Totta kai, kun tietää, että naapurilla on muutama teknisesti taitava kaveri, niin automaattisesti se tarkoittaa sitä, että maalissa pitää olla entistä herkemmin hereillä yllättävimpiinkin ratkaisuihin. Toki varmasti jokainen valmistautuu peliin kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun, mutta tuo asia on hyvä pitää mielessä aivan jokaisessa ottelussa.”

PS-44-Tampere United alkaa Apian urheilukentällä tiistaina kello 19.00. Twitter palvelee normaaliin tapaan. TamUn naiset puolestaan pelaavat kauan odotetun kärkikamppailun Ilves-Kissoja vastaan Kaupissa kello 20.00 alkaen. Twitteriin raportoimme tuon ottelun taukotilanteen sekä luonnollisesti myös lopputuloksen. Kaupista on tulossa myös otteluraportti Valkeakosken tapaan.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2