27.6.2018

 
 

Sinipaidat koti­matkalle Oulusta tyly tappio niskassaanTampere Unitedin kauden toinenkaan Oulun reissu ei tuottanut pisteit√§, sill√§ Hercules laittoi taululle tylyt 4‚Äď0-lukemat. Ottelu sai huonoimman mahdollisen alun, kun Hercules siirty√§ 1‚Äď0-johtoon jo ottelun kuudennella minuutilla. Tauolla kopissa luotiin uskoa ottelun k√§√§nt√§miseen, mutta my√∂s toisesta jaksosta tuli vaikea, kun Hercules p√§√§si tekem√§√§n 2‚Äď0-maalin jo reilun kymmenen minuutin pelin j√§lkeen. Lopussa lukemat repesiv√§t viel√§ rumiksi, ja Sinipaidat joutuivat kotimatkalle tyly nelj√§n maalin tappio niskassaan.

Ottelun lähtökohdat olivat TamUlle vaikeat, sillä Ouluun jouduttiin matkustamaan varsin kapealla kokoonpanolla, ja näin tuore pelaajavalmentaja Leroy Maluka joutui laittamaan itsensä avauskokoonpanoon. Kyseessähän oli kauden ainoa arkipäivänä vieraissa pelattava ottelu, ja kun se pelattiin kaukana Oulussa, oli kokoonpanossa väistämättä poissaoloja. Vastustaja Hercules puolestaan osoittautui joukkueeksi, jolla oli selkeä ja hyvin harjoiteltu pelitapa. Herculeshan sai päävalmentajan ja useita avainpelaajia Suomeen vasta huhtikuun alussa ja hävisi kaksi kauden ensimmäistä otteluaan, kun pelitapaa ei oltu vielä saatu ajettua täysin sisään. Tästä huolimatta TamU-voitto vei oululaiset sarjakärkeen.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta suorastaan sekavaa peliä, mutta kun Hercules iski ensimmäisen kerran terävästi, pallo pelattiin saman tien maalin asti. Tilanteessa pallo pelattiin vasemmalle laidalle Joshualle, joka nousi tyhjää kaistaa pitkin ja syötti sitten toppareiden välistä linjan taakse nousseelle Paul Obille. Hyvin ajoitettu syöttö vapautti Herculeksen parhaan maalintekijän nokikkain maalivahti Antti Kuusisen kanssa, ja vaikka laukaisukulma jäi lopulta pieneksi, ei Obi paikastaan erehtynyt.

Hercules oli lähellä tuplata johtonsa juuri ennen kymmenen minuutin täyttymistä, kun Alain pääsi laukomaan boksista Paul Obin mainion esityön jälkeen. Tällä kertaa maalivahti Kuusinen onnistui venyttämään kätensä vedon tielle, ja sai muutettua pallon suuntaa riittävästi, jotta se osui vain tolppaan. Seuraavan kerran sama mies oli tekopaikassa 18. minuutilla, kun Sami Karjalaisen namupallo saatteli Alainin läpiajoon. Antti Kuusinen tuli kuitenkin maaliltaan hyvin vastaan, ja sai käännettyä Alainin laukauksen maalin ohi.

Sinipaidat eivät saaneet omaa peliään kunnolla käyntiin oikeastaan koko ensimmäisen jakson aikana, vaikka muutamia kertoja palloa päästiinkin pelaamaan lupaavasti rangaistusalueelle. Useimmiten nämä tilanteet rakennettiin kokoonpanoon palanneen laitapuolustaja Mauno Sirénin kautta. Vaarallisiin laukaisupaikkoihin ei kuitenkaan päästy.

Jakson j√§lkimm√§isell√§ puolikas oli puolin ja toisin rikkonaista ja lukuisten paitsioiden s√§vytt√§m√§√§ peli√§, eik√§ Herculeskaan en√§√§ p√§√§ssyt vaarallisin tekopaikkoihin ennen kuin aivan lopussa. Silloin Sami Karjalainen pelattiin puhtaaseen l√§piajoon keskialueen pallonriiston j√§lkeen. Paul Obi liittyi hy√∂kk√§ykseen, ja kun Karjalainen p√§√§tti viel√§ sy√∂tt√§√§, hyvin tilanteen seurannut Eetu Rahkola sai tilaisuuden liukua katkoon. N√§in varmalta n√§ytt√§nyt maali j√§i syntym√§tt√§, ja taukoa l√§hdettiin viett√§m√§√§n kotijoukkueen 1‚Äď0-johdossa.

Terävä alku toiselle jaksolle

Toiselle jaksolle TamU sai terävän alun. Ensimmäisen maalipaikan loi Roope Kostiainen, joka voitti puolenkentän kaksinkamppailussa Hercules-kapteeni Markku Huoposen, ja leikkasi terävästi kohti boksia. Loistava syöttö löysi Elias Haralan tekopaikasta, mutta tämän laukaus jäi sen verran köykäiseksi, että tuloksena oli vain kulmapotku.

Hetkeä myöhemmin Roope Kostiainen oli itse tekopaikassa, kun Jere Remes ja Berat Grabovci pelasivat pallon suoraviivaisesti eteenpäin keskialueen pallonriiston jälkeen. Maalivahti Ville Seppä sai kuitenkin venytettyä kätensä pallon tielle.

Myös toisessa päässä nähtiin vaarallisia tilanteita, ja erityisesti Paul Obi näytti jatkuvasti vaaralliselta. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin reilun 10 minuutin pelin jälkeen Marcos, joka oli vasta juuri hetkeä aiemmin vaihdettu kentälle. Tilanteessa Joshua keskitti vasemmalta laidalta, ja Valtteri Uimosen täydellinen hutipotku vapautti Marcosin vetopaikkaan. Antti Kuusinen sai hiukan kättään vedon tielle, mutta pallo pomppi ärsyttävän hitaasti maaliin asti.

Harmillinen 2‚Äď0-maali ei kuitenkaan masentanut Sinipaitoja, vaan ensimm√§ist√§ jaksoa parempi ote peliin jatkui. Seuraavan tekopaikan sai kuitenkin Paul Obi, jonka vaihtopelaaja Marcos pelasi puolittain l√§pi. Laukaus kuitenkin viuhui niukasti maalin ohi.

TamU-leirissä eniten puhuttaneet tilanteet nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen. Ensin Breat Grabovci pelattiin näppärän syöttökombinaation päätteeksi vetopaikkaan boksiin, ja Mikel näytti kaataneen tämän tylysti. Päätuomari ei kuitenkaan heltynyt rangaistuspotkua antamaan. Hetkeä myöhemmin Roope Kostiainen vapautettiin juoksuun linjan taakse, ja maalivahti oli pakotettu tulemaan vastaan. Kostiainen syötti hienosti taustalta juosseelle Berat Grabovcille, joka sai laittaa pallon tyhjään maaliin. Harmittavasti avustava tuomari liputti tilanteen virheellisesti paitsioksi.

Ottelun lopullisesti ratkaissut 3‚Äď0- maali n√§htiin 70 minuutin kohdalla, kun Eetu Rahkola joutui nousemaan linjasta haastamaan tyhj√§√§n tilaan pallon saanutta Valtteri Kovalaista. T√§m√§ kuitenkin py√∂r√§hti itsens√§ vapaaksi ja sy√∂tti linjan taakse Sami Karjalaiselle, joka puolestaan sy√∂tti Ville Puustiselta boksin toisella laidalla karanneelle Paul Obille varmaan tekopaikkaan.

Maalin jälkeen Hercules otti pelin täysin hallintaansa, ja pääsi kerta toisensa jälkeen juoksemaan keskikentän yli vapaasti puolustuslinjaa vastaan. Lähimpänä maalia oli Marcos, jonka laukauksen Antti Kuusinen torjui näyttävällä heittäytymisellä. Kerran Herculeksella oli myös mahdollisuus lähteä kolmen pelaajan läpiajoon, mutta tämän paikan oululaiset tuhrivat jo keskialueella.

Sinipaitojen viimeinen paikka tehd√§ kavennusmaali osui viitisen minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa Roope Kostiaiselle. Jere Remes tarjoili mainiosti nopean hy√∂kk√§yksen p√§√§tteeksi, mutta veto kimposi puolustuksesta p√§√§tyrajan yli. Loppulukemat 4‚Äď0 Hercules teki pilkusta, kun Valtteri Uimonen kaatoi rangaistusalueen kulmalla pallon kanssa kikkailleen Markku Huoposen. Pallon taakse asteli Marcos, joka sijoitti pallon eleett√∂m√§n varmasti maalin alanurkkaan.

Päävalmentajan kommentit

P√§√§valmentaja Leroy Maluka totesi olevansa eritt√§in pettynyt tulokseem. ”Aikainen takaiskumaali teki ottelusta vaikea, mutta viel√§ toisenkin maalin j√§lkeen jaksoimme viel√§ yritt√§√§ ja joukkue uskoi voivansa viel√§ k√§√§nt√§√§ ottelun”, Maluka arvioi.

”Herculeksella on hyv√§ joukkue, ehk√§p√§ paras jonka olemme t√§n√§ vuonna kohdanneet. Ottelu ratkesi, kun ensin meilt√§ j√§i saamatta rangaistuspotku ja sitten maalimme liputettiin v√§√§rin paitsioksi. Hercules pelasi hyvin, mutta loi silti paikkoja l√§hinn√§ meid√§n tekemist√§mme virheist√§”, Maluka n√§ki.

Sinipaitojen seuraava ottelu pelataan jo sunnuntaina Tammelassa, jonne vieraaksi saadaan kuopiolainen KuFu98. Tilaisuus kuitata rökäletappio saadaan siis pian. Tervetuloa sunnuntaina mukaan!

1 Ville Seppä
3 Joshua
6 Jose
8 Alain vaihtoon 70’
10 Paul Obi vaihtoon 74’
12 Markku Huoponen C
14 Mikel
22 Valtteri Kovalainen
24 Jerome Ogbuefi vaihtoon 55’
25 Karam Hadhoud
37 Sami Karjalainen
41 Aleksanteri Patronen
2 Joni Leskelä
5 Santeri Ukkola
11 Nazim Amokachi vaihdosta 74’
18 Marcos keltainen kortti84’ vaihdosta 55’
21 Miika Lammela vaihdosta 70’
80 Samu Himanka