Sinipaidat koti­matkalle Oulusta tyly tappio niskassaan

27/06/2018
Otteluraportti

Tampere Unitedin kauden toinenkaan Oulun reissu ei tuottanut pisteitä, sillä Hercules laittoi taululle tylyt 4–0-lukemat. Ottelu sai huonoimman mahdollisen alun, kun Hercules siirtyä 1–0-johtoon jo ottelun kuudennella minuutilla. Tauolla kopissa luotiin uskoa ottelun kääntämiseen, mutta myös toisesta jaksosta tuli vaikea, kun Hercules pääsi tekemään 2–0-maalin jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Lopussa lukemat repesivät vielä rumiksi, ja Sinipaidat joutuivat kotimatkalle tyly neljän maalin tappio niskassaan.

Kakkonen

4 – 0

Ottelun lähtökohdat olivat TamUlle vaikeat, sillä Ouluun jouduttiin matkustamaan varsin kapealla kokoonpanolla, ja näin tuore pelaajavalmentaja Leroy Maluka joutui laittamaan itsensä avauskokoonpanoon. Kyseessähän oli kauden ainoa arkipäivänä vieraissa pelattava ottelu, ja kun se pelattiin kaukana Oulussa, oli kokoonpanossa väistämättä poissaoloja. Vastustaja Hercules puolestaan osoittautui joukkueeksi, jolla oli selkeä ja hyvin harjoiteltu pelitapa. Herculeshan sai päävalmentajan ja useita avainpelaajia Suomeen vasta huhtikuun alussa ja hävisi kaksi kauden ensimmäistä otteluaan, kun pelitapaa ei oltu vielä saatu ajettua täysin sisään. Tästä huolimatta TamU-voitto vei oululaiset sarjakärkeen.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta suorastaan sekavaa peliä, mutta kun Hercules iski ensimmäisen kerran terävästi, pallo pelattiin saman tien maalin asti. Tilanteessa pallo pelattiin vasemmalle laidalle Joshualle, joka nousi tyhjää kaistaa pitkin ja syötti sitten toppareiden välistä linjan taakse nousseelle Paul Obille. Hyvin ajoitettu syöttö vapautti Herculeksen parhaan maalintekijän nokikkain maalivahti Antti Kuusisen kanssa, ja vaikka laukaisukulma jäi lopulta pieneksi, ei Obi paikastaan erehtynyt.

Hercules oli lähellä tuplata johtonsa juuri ennen kymmenen minuutin täyttymistä, kun Alain pääsi laukomaan boksista Paul Obin mainion esityön jälkeen. Tällä kertaa maalivahti Kuusinen onnistui venyttämään kätensä vedon tielle, ja sai muutettua pallon suuntaa riittävästi, jotta se osui vain tolppaan. Seuraavan kerran sama mies oli tekopaikassa 18. minuutilla, kun Sami Karjalaisen namupallo saatteli Alainin läpiajoon. Antti Kuusinen tuli kuitenkin maaliltaan hyvin vastaan, ja sai käännettyä Alainin laukauksen maalin ohi.

Sinipaidat eivät saaneet omaa peliään kunnolla käyntiin oikeastaan koko ensimmäisen jakson aikana, vaikka muutamia kertoja palloa päästiinkin pelaamaan lupaavasti rangaistusalueelle. Useimmiten nämä tilanteet rakennettiin kokoonpanoon palanneen laitapuolustaja Mauno Sirénin kautta. Vaarallisiin laukaisupaikkoihin ei kuitenkaan päästy.

Jakson jälkimmäisellä puolikas oli puolin ja toisin rikkonaista ja lukuisten paitsioiden sävyttämää peliä, eikä Herculeskaan enää päässyt vaarallisin tekopaikkoihin ennen kuin aivan lopussa. Silloin Sami Karjalainen pelattiin puhtaaseen läpiajoon keskialueen pallonriiston jälkeen. Paul Obi liittyi hyökkäykseen, ja kun Karjalainen päätti vielä syöttää, hyvin tilanteen seurannut Eetu Rahkola sai tilaisuuden liukua katkoon. Näin varmalta näyttänyt maali jäi syntymättä, ja taukoa lähdettiin viettämään kotijoukkueen 1–0-johdossa.

Terävä alku toiselle jaksolle

Toiselle jaksolle TamU sai terävän alun. Ensimmäisen maalipaikan loi Roope Kostiainen, joka voitti puolenkentän kaksinkamppailussa Hercules-kapteeni Markku Huoposen, ja leikkasi terävästi kohti boksia. Loistava syöttö löysi Elias Haralan tekopaikasta, mutta tämän laukaus jäi sen verran köykäiseksi, että tuloksena oli vain kulmapotku.

Hetkeä myöhemmin Roope Kostiainen oli itse tekopaikassa, kun Jere Remes ja Berat Grabovci pelasivat pallon suoraviivaisesti eteenpäin keskialueen pallonriiston jälkeen. Maalivahti Ville Seppä sai kuitenkin venytettyä kätensä pallon tielle.

Myös toisessa päässä nähtiin vaarallisia tilanteita, ja erityisesti Paul Obi näytti jatkuvasti vaaralliselta. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin reilun 10 minuutin pelin jälkeen Marcos, joka oli vasta juuri hetkeä aiemmin vaihdettu kentälle. Tilanteessa Joshua keskitti vasemmalta laidalta, ja Valtteri Uimosen täydellinen hutipotku vapautti Marcosin vetopaikkaan. Antti Kuusinen sai hiukan kättään vedon tielle, mutta pallo pomppi ärsyttävän hitaasti maaliin asti.

Harmillinen 2–0-maali ei kuitenkaan masentanut Sinipaitoja, vaan ensimmäistä jaksoa parempi ote peliin jatkui. Seuraavan tekopaikan sai kuitenkin Paul Obi, jonka vaihtopelaaja Marcos pelasi puolittain läpi. Laukaus kuitenkin viuhui niukasti maalin ohi.

TamU-leirissä eniten puhuttaneet tilanteet nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen. Ensin Breat Grabovci pelattiin näppärän syöttökombinaation päätteeksi vetopaikkaan boksiin, ja Mikel näytti kaataneen tämän tylysti. Päätuomari ei kuitenkaan heltynyt rangaistuspotkua antamaan. Hetkeä myöhemmin Roope Kostiainen vapautettiin juoksuun linjan taakse, ja maalivahti oli pakotettu tulemaan vastaan. Kostiainen syötti hienosti taustalta juosseelle Berat Grabovcille, joka sai laittaa pallon tyhjään maaliin. Harmittavasti avustava tuomari liputti tilanteen virheellisesti paitsioksi.

Ottelun lopullisesti ratkaissut 3–0- maali nähtiin 70 minuutin kohdalla, kun Eetu Rahkola joutui nousemaan linjasta haastamaan tyhjään tilaan pallon saanutta Valtteri Kovalaista. Tämä kuitenkin pyörähti itsensä vapaaksi ja syötti linjan taakse Sami Karjalaiselle, joka puolestaan syötti Ville Puustiselta boksin toisella laidalla karanneelle Paul Obille varmaan tekopaikkaan.

Maalin jälkeen Hercules otti pelin täysin hallintaansa, ja pääsi kerta toisensa jälkeen juoksemaan keskikentän yli vapaasti puolustuslinjaa vastaan. Lähimpänä maalia oli Marcos, jonka laukauksen Antti Kuusinen torjui näyttävällä heittäytymisellä. Kerran Herculeksella oli myös mahdollisuus lähteä kolmen pelaajan läpiajoon, mutta tämän paikan oululaiset tuhrivat jo keskialueella.

Sinipaitojen viimeinen paikka tehdä kavennusmaali osui viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Roope Kostiaiselle. Jere Remes tarjoili mainiosti nopean hyökkäyksen päätteeksi, mutta veto kimposi puolustuksesta päätyrajan yli. Loppulukemat 4–0 Hercules teki pilkusta, kun Valtteri Uimonen kaatoi rangaistusalueen kulmalla pallon kanssa kikkailleen Markku Huoposen. Pallon taakse asteli Marcos, joka sijoitti pallon eleettömän varmasti maalin alanurkkaan.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Leroy Maluka totesi olevansa erittäin pettynyt tulokseem. ”Aikainen takaiskumaali teki ottelusta vaikea, mutta vielä toisenkin maalin jälkeen jaksoimme vielä yrittää ja joukkue uskoi voivansa vielä kääntää ottelun”, Maluka arvioi.

”Herculeksella on hyvä joukkue, ehkäpä paras jonka olemme tänä vuonna kohdanneet. Ottelu ratkesi, kun ensin meiltä jäi saamatta rangaistuspotku ja sitten maalimme liputettiin väärin paitsioksi. Hercules pelasi hyvin, mutta loi silti paikkoja lähinnä meidän tekemistämme virheistä”, Maluka näki.

Sinipaitojen seuraava ottelu pelataan jo sunnuntaina Tammelassa, jonne vieraaksi saadaan kuopiolainen KuFu98. Tilaisuus kuitata rökäletappio saadaan siis pian. Tervetuloa sunnuntaina mukaan!

Kakkonen

4 – 0

( 1 – 0 )

Yleisöä:
107

6’ Paul Obi
56’ Marcos
70’ Paul Obi
90+2’ Marcos

Yleisöä:
107

32 Antti Kuusinen
2 Mauno Sirén 75'
3 Roope Kostiainen
5 Eetu Rahkola C
7 Elias Harala 90' +2
8 Riku Oras
10 Berat Grabovci
13 Ville Puustinen
18 Jere Remes
19 Valtteri Uimonen
52 Leroy Maluka 37' 89'
1 Jani Rantala
11 Tuomas Telemäki 89'
22 Matias Stark 75'
23 Aleksi Inkinen 90' +2
28 Antti Haavisto
1Ville Seppä
3Joshua
6Jose
8Alainvaihtoon 70’
10Paul Obivaihtoon 74’
12Markku HuoponenC
14Mikel
22Valtteri Kovalainen
24Jerome Ogbuefivaihtoon 55’
25Karam Hadhoud
37Sami Karjalainen
41Aleksanteri Patronen
2Joni Leskelä
5Santeri Ukkola
11Nazim Amokachivaihdosta 74’
18Marcoskeltainen kortti84’vaihdosta 55’
21Miika Lammelavaihdosta 70’
80Samu Himanka

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49