29.5.2016

 
 

Sinipaidat hakivat helpot pisteet EurastaTampere Unitedin vierasmatka Euraan tuotti t√§yden pistepotin. Vaikka avausmaalia saatiin odotella yli puoli tuntia, ei ottelun voittajasta ollut miss√§√§n vaiheessa ep√§selvyytt√§, sil√§ kotijoukkue Euran Pallolla oli suuria vaikeuksia saada edes tuotua palloa kontrolloidusti TamUn puolustualueelle. Lopulta loppulukemiksi repesi 1‚Äď6 (0‚Äď2).

Vihreissä vieraspaidoissaan pelanneet Sinipaidat ottivat ottelun haltuunsa heti alusta alkaen. Kentällä olikin selvä miehet vastaan pojat -asetelma, jossa euralaisten fysiikka loppui monessa tilanteessa auttamatta kesken. Unitedin hyökkäykset vyöryivät kohti euralaismaalia koko ensimmäisen jakson ajan, ja vaikka Euran Wembleyn kenttä oli kavennettu täksi kaudeksi, myös Unitedin laitapeli toimi kiitettävästi.

Lauri Saari nousi laidallaan hanakkaasti läpi ottelun

Lauri Saari nousi laidallaan hanakkaasti läpi ottelun

Ensimmäistä maalipaikkaakaan ei tarvinnut odottaa ottelun kolmatta minuuttia pidemmälle. Silloin oikeana laitapuolustajana jälleen pelannut Verneri Uimonen siirsi pelin painopisteen pitkällä syötöllä toiselle laitapuolustajalle Tuomas Savinaiselle. Tämä ohitti yhden euralaisen ja vapautti Lauri Saaren etenemään keskityspaikkaan. Pallo päätyi boksissa olleen Riku Oraksen kautta Jonne Keräselle vetopaikkaan kuudentoista rajan taakse. Tämän laukauksen puolustus blokkasi, mutta pallo ajautui Verneri Uimoselle, joka nousi keskityspaikkaan lähelle päätyrajaa. Loistava pallo löysi Lauri Saaren aivan vapaana takatolpalta, mutta niin vain Saari onnistui puskemaan pallon niukasti ohi tyhjän maalin.

Valtteri Uimonen keskittää ja Tuomas Lehti kärkkyy maalilla

Valtteri Uimonen keskittää ja Tuomas Lehti kärkkyy maalilla

Valtteri Uimonen juoksukilpailussa

Valtteri Uimonen juoksukilpailussa

Seuraava vaarallinen maalipaikka syntyi paljon yksinkertaisemmin: United pyöritti palloa keskikentällä, ja lopulta se päätyi Valtteri Uimoselle vetoetäisyydelle reiluun 20 metriin. Kun euralaiset antoivat tilaa, Uimonen antoi vasemman lapikkaansa heilahtaa, ja maalivahti Jussi Helander sai venyä parhaimpaansa.

Noin vartin pelin kohdalla Lauri Saari pääsi tykittämään maalivahdin nyrkkeilemään vastapalloon, mutta maalivahti Helander torjui vedon päällään. Laukauksessa oli sen verran voimaa, että Helanderia saatiin hoivata hetken aikaa ennen kuin tämä oli valmis jatkamaan peliä.

Riku Oras punnertaa väkisin vetopaikkaan puolustajien välistä

Riku Oras punnertaa väkisin vetopaikkaan puolustajien välistä

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tuomas Lehti oli erittäin lähellä maalia kurotettuaan Valtteri Uimosen keskitykseen. Pallo kimposi kuitenkin tolpasta väljemmille vesille, ja johtomaali jäi edelleen syntymättä. Pian tämän jälkeen hiukan samankaltaisessa tilanteessa Uimosen ujutus lipui ohi maalin kun Lehti ei aivan ennättänyt palloon kiinni takatolpalla.

Kaksi maalia jakson lopussa

United jatkoi hyökkäystensä vyöryttämistä, mutta maali antoi odottaa itseään aina 37. minuutille saakka. Sillon Jonne Keränen laittoi Matti Saarelle juoksupallon oikealle laidalle. Tämä haki pallon päätyrajalta ja löysi keskityksellään Valtteri Uimosen, jonka vedon maalivahti Jussi Helander vielä torjui. Riku Oras oli kuitenkin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja laittoi karat varmasti sisään.

Jo hyvinkin vapauttavalta tuntunut 0‚Äď2-maali syntyi vain pari minuuttia edellisen maalin j√§lkeen. Valtteri Uimonen ja Matti Saari pelasivat lyhyen kulman Saarelle hyv√§√§n keskityspaikkaan. Etutolpalta l√∂ytyi selk√§ maaliin p√§in seissyt Eetu Rahkola, joka jatkoi pallon p√§√§ll√§√§n maalin etunurkkaan.

Matti Saaren saldo oli yksi maali ja yksi maalisyöttö

Matti Saaren saldo oli yksi maali ja yksi maalisyöttö

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin vahvasti Tampere Unitedin hallussa. Euralaisten ainoa toivo oli yksittäiset pistohyökkäykset, joissa Jonne Forsström samoin kuin veljensä Joonas Forsström näyttivätkin ajoittain vaarallisilta. Unitedin puolustuslinja ja maalissa pelannut Jussi Siltanen kuitenkin hoitivat kaikki tilanteet tyylikkäästi.

United hallitsee myös toista jaksoa

Peli pysyi myös toisella jaksolla hyvin Unitedin hallinnassa. Ensimmäisen varsinaisen maalintekopaikan sai kuitenkin Euran Pallo. Tilanne lähti liikkeelle Matti Saaren pallonmenetyksestä keskiviivan tuntumassa. Pallo ajautui Joonas Sinkkoselle, joka syötti Joona Forsströmin läpi. Maalivahti Jussi Siltanen tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja torjui Forsströmin laukauksen jalallaan.

Topparina pelannut Tuomas Alanen keskittää

Topparina pelannut Tuomas Alanen keskittää

Ottelun lopullisesti ratkaissut kolmas maali oli Matti Saaren puhdas yksilösuoritus. Ensin Saari katkaisi euralaisten syötön keskialueella. Tätä seurasi lyhyt spurtti kohti maalia ja komea laukaus noin 25 metristä maalin takakulmaan.

Tästä eteenpäin ottelua jatkettiin samoissa merkeissä, eli TamU piti palloa ja loi säännölliseen tahtiin maalipaikkoja. Erityisesti Valtteri Uimonen oli innokas kokeilemaan laukaustaan, mutta yritykset nousivat yli maalin.

Lukemat repeävät tennislukemiksi

Neljännen maalin teki vasemmalta laidalta boksiin noussut Lauri Saari. Seinäsyöttö Riku Oraksen kanssa toi täysin vapaan tekopaikan rangaistuspilkun tuntumaan, ja veto painui maalin alakulmaan. Samassa tilanteessa Saari loukkasi jalkaansa, ja heti pian kentälle vaihdettiin Mehdi Fennane.

Tuomas Savinainen vetopaikassa

Tuomas Savinainen vetopaikassa

Euran Pallon kavennusmaali syntyi sivurajaheitosta. Etutolpalla p√§ivyst√§nyt Joona Forsstr√∂m jatkoi pallon p√§√§ll√§√§n maalin eteen Joonas Sinkkoselle, joka puski pallon maaliin Tuomas Savinaisen estelyist√§ huolimatta. N√§in tilanne oli 1‚Äď4, mutta mit√§√§n varsinaista loppukiri√§ euralaiset eiv√§t kyenneet ottelun viimeisell√§ parikymmenminuuttisella aloittamaan.

Ahnaasti maalia l√§pi ottelun hakenut Valtteri Uimonen sai kirjattua nimens√§ tilastoihin kun ottelua oli j√§ljell√§ kymmenisen minuuttia. Jonne Ker√§nen katsoi kaikessa rauhassa kun Uimonen oli unohdettu vapaaksi boksissa, ja komea ristipallo l√∂ysi perille. Roikkupusku ylitti maalivahti Helanderin ja taululle vaihdettiin lukemiksi 1‚Äď5.

TamUn sivuvapari

TamUn sivuvapari

TamUn kuudes maali syntyi, kun euralaiset yrittiv√§t nopeaa hy√∂kk√§yst√§ 90 minuutin jo t√§ytytty√§, ja maalivahti Jussi Siltanen tuli vastaan. Siltasen l√§hett√§m√§ pallo lensi korkeassa kaaressa aina rangaistusalueelle saakka, jossa Verneri Uimonen katsoi ensimm√§isen pompun ja puski sitten pallon maalivahdin k√§sien kautta verkon perukoille. Loppuvihellys kuultiin pian sen j√§lkeen kun ottelu laitettiin taas k√§yntiin keskiympyr√§st√§, joten ottelu my√∂s p√§√§ttyi 1‚Äď6-lukemiin.

Mika Kytöviita nousee boksiin

Mika Kytöviita nousee boksiin

Seuraavan kerran Tampere United pelaa sunnuntaina 5.6. kun Seinäjoen Sisu-Pallo vierailee Pyynikillä mielenkiintoisessa klo 18 alkavassa Suomen Regions’ Cupin kolmannen kierroksen ottelussa. Tervetuloa silloin taas Pyynikille!

1 Jussi Helander
4 Ville Julin
5 Akseli Nurmi
6 Jani Leppänen
7 Joonas Sinkkonen C
8 Mikael Mäkelä keltainen kortti 38’
10 Joona Forsström
11 Jonne Forsström keltainen kortti 60’
14 Miska Palonen
15 Antti-Pekka Ruohola vaihtoon 72’
16 Mikael Nurmi
12 Sam Fagerlund
13 Tuomas Rostedt vaihdosta 72’
18 Dani √Ėsterlund
21 Elias Salonen