Sinipaidat hakivat helpot pisteet Eurasta

29/05/2016
Otteluraportti

Tampere Unitedin vierasmatka Euraan tuotti täyden pistepotin. Vaikka avausmaalia saatiin odotella yli puoli tuntia, ei ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, silä kotijoukkue Euran Pallolla oli suuria vaikeuksia saada edes tuotua palloa kontrolloidusti TamUn puolustualueelle. Lopulta loppulukemiksi repesi 1–6 (0–2).


Kolmonen

1 – 6

Vihreissä vieraspaidoissaan pelanneet Sinipaidat ottivat ottelun haltuunsa heti alusta alkaen. Kentällä olikin selvä miehet vastaan pojat -asetelma, jossa euralaisten fysiikka loppui monessa tilanteessa auttamatta kesken. Unitedin hyökkäykset vyöryivät kohti euralaismaalia koko ensimmäisen jakson ajan, ja vaikka Euran Wembleyn kenttä oli kavennettu täksi kaudeksi, myös Unitedin laitapeli toimi kiitettävästi.

Lauri Saari nousi laidallaan hanakkaasti läpi ottelun
Lauri Saari nousi laidallaan hanakkaasti läpi ottelun

Ensimmäistä maalipaikkaakaan ei tarvinnut odottaa ottelun kolmatta minuuttia pidemmälle. Silloin oikeana laitapuolustajana jälleen pelannut Verneri Uimonen siirsi pelin painopisteen pitkällä syötöllä toiselle laitapuolustajalle Tuomas Savinaiselle. Tämä ohitti yhden euralaisen ja vapautti Lauri Saaren etenemään keskityspaikkaan. Pallo päätyi boksissa olleen Riku Oraksen kautta Jonne Keräselle vetopaikkaan kuudentoista rajan taakse. Tämän laukauksen puolustus blokkasi, mutta pallo ajautui Verneri Uimoselle, joka nousi keskityspaikkaan lähelle päätyrajaa. Loistava pallo löysi Lauri Saaren aivan vapaana takatolpalta, mutta niin vain Saari onnistui puskemaan pallon niukasti ohi tyhjän maalin.

Valtteri Uimonen keskittää ja Tuomas Lehti kärkkyy maalilla
Valtteri Uimonen keskittää ja Tuomas Lehti kärkkyy maalilla
Valtteri Uimonen juoksukilpailussa
Valtteri Uimonen juoksukilpailussa

Seuraava vaarallinen maalipaikka syntyi paljon yksinkertaisemmin: United pyöritti palloa keskikentällä, ja lopulta se päätyi Valtteri Uimoselle vetoetäisyydelle reiluun 20 metriin. Kun euralaiset antoivat tilaa, Uimonen antoi vasemman lapikkaansa heilahtaa, ja maalivahti Jussi Helander sai venyä parhaimpaansa.

Noin vartin pelin kohdalla Lauri Saari pääsi tykittämään maalivahdin nyrkkeilemään vastapalloon, mutta maalivahti Helander torjui vedon päällään. Laukauksessa oli sen verran voimaa, että Helanderia saatiin hoivata hetken aikaa ennen kuin tämä oli valmis jatkamaan peliä.

Riku Oras punnertaa väkisin vetopaikkaan puolustajien välistä
Riku Oras punnertaa väkisin vetopaikkaan puolustajien välistä

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tuomas Lehti oli erittäin lähellä maalia kurotettuaan Valtteri Uimosen keskitykseen. Pallo kimposi kuitenkin tolpasta väljemmille vesille, ja johtomaali jäi edelleen syntymättä. Pian tämän jälkeen hiukan samankaltaisessa tilanteessa Uimosen ujutus lipui ohi maalin kun Lehti ei aivan ennättänyt palloon kiinni takatolpalla.

Kaksi maalia jakson lopussa

United jatkoi hyökkäystensä vyöryttämistä, mutta maali antoi odottaa itseään aina 37. minuutille saakka. Sillon Jonne Keränen laittoi Matti Saarelle juoksupallon oikealle laidalle. Tämä haki pallon päätyrajalta ja löysi keskityksellään Valtteri Uimosen, jonka vedon maalivahti Jussi Helander vielä torjui. Riku Oras oli kuitenkin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja laittoi karat varmasti sisään.

Jo hyvinkin vapauttavalta tuntunut 0–2-maali syntyi vain pari minuuttia edellisen maalin jälkeen. Valtteri Uimonen ja Matti Saari pelasivat lyhyen kulman Saarelle hyvään keskityspaikkaan. Etutolpalta löytyi selkä maaliin päin seissyt Eetu Rahkola, joka jatkoi pallon päällään maalin etunurkkaan.

Matti Saaren saldo oli yksi maali ja yksi maalisyöttö
Matti Saaren saldo oli yksi maali ja yksi maalisyöttö

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin vahvasti Tampere Unitedin hallussa. Euralaisten ainoa toivo oli yksittäiset pistohyökkäykset, joissa Jonne Forsström samoin kuin veljensä Joonas Forsström näyttivätkin ajoittain vaarallisilta. Unitedin puolustuslinja ja maalissa pelannut Jussi Siltanen kuitenkin hoitivat kaikki tilanteet tyylikkäästi.

United hallitsee myös toista jaksoa

Peli pysyi myös toisella jaksolla hyvin Unitedin hallinnassa. Ensimmäisen varsinaisen maalintekopaikan sai kuitenkin Euran Pallo. Tilanne lähti liikkeelle Matti Saaren pallonmenetyksestä keskiviivan tuntumassa. Pallo ajautui Joonas Sinkkoselle, joka syötti Joona Forsströmin läpi. Maalivahti Jussi Siltanen tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja torjui Forsströmin laukauksen jalallaan.

Topparina pelannut Tuomas Alanen keskittää
Topparina pelannut Tuomas Alanen keskittää

Ottelun lopullisesti ratkaissut kolmas maali oli Matti Saaren puhdas yksilösuoritus. Ensin Saari katkaisi euralaisten syötön keskialueella. Tätä seurasi lyhyt spurtti kohti maalia ja komea laukaus noin 25 metristä maalin takakulmaan.

Tästä eteenpäin ottelua jatkettiin samoissa merkeissä, eli TamU piti palloa ja loi säännölliseen tahtiin maalipaikkoja. Erityisesti Valtteri Uimonen oli innokas kokeilemaan laukaustaan, mutta yritykset nousivat yli maalin.

Lukemat repeävät tennislukemiksi

Neljännen maalin teki vasemmalta laidalta boksiin noussut Lauri Saari. Seinäsyöttö Riku Oraksen kanssa toi täysin vapaan tekopaikan rangaistuspilkun tuntumaan, ja veto painui maalin alakulmaan. Samassa tilanteessa Saari loukkasi jalkaansa, ja heti pian kentälle vaihdettiin Mehdi Fennane.

Tuomas Savinainen vetopaikassa
Tuomas Savinainen vetopaikassa

Euran Pallon kavennusmaali syntyi sivurajaheitosta. Etutolpalla päivystänyt Joona Forsström jatkoi pallon päällään maalin eteen Joonas Sinkkoselle, joka puski pallon maaliin Tuomas Savinaisen estelyistä huolimatta. Näin tilanne oli 1–4, mutta mitään varsinaista loppukiriä euralaiset eivät kyenneet ottelun viimeisellä parikymmenminuuttisella aloittamaan.

Ahnaasti maalia läpi ottelun hakenut Valtteri Uimonen sai kirjattua nimensä tilastoihin kun ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia. Jonne Keränen katsoi kaikessa rauhassa kun Uimonen oli unohdettu vapaaksi boksissa, ja komea ristipallo löysi perille. Roikkupusku ylitti maalivahti Helanderin ja taululle vaihdettiin lukemiksi 1–5.

TamUn sivuvapari
TamUn sivuvapari

TamUn kuudes maali syntyi, kun euralaiset yrittivät nopeaa hyökkäystä 90 minuutin jo täytyttyä, ja maalivahti Jussi Siltanen tuli vastaan. Siltasen lähettämä pallo lensi korkeassa kaaressa aina rangaistusalueelle saakka, jossa Verneri Uimonen katsoi ensimmäisen pompun ja puski sitten pallon maalivahdin käsien kautta verkon perukoille. Loppuvihellys kuultiin pian sen jälkeen kun ottelu laitettiin taas käyntiin keskiympyrästä, joten ottelu myös päättyi 1–6-lukemiin.

Mika Kytöviita nousee boksiin
Mika Kytöviita nousee boksiin

Seuraavan kerran Tampere United pelaa sunnuntaina 5.6. kun Seinäjoen Sisu-Pallo vierailee Pyynikillä mielenkiintoisessa klo 18 alkavassa Suomen Regions’ Cupin kolmannen kierroksen ottelussa. Tervetuloa silloin taas Pyynikille!

Kolmonen

1 – 6

( 0 – 2 )

37′ Riku Oras
39′ Eetu Rahkola
57′ Matti Saari
66′ Lauri Saari
79′ Valtteri Uimonen
90′ Verneri Uimonen

Yleisöä:

70' Joonas Sinnkonen

Yleisöä:

1 Jussi Siltanen
3 Tuomas Savinainen
5 Eetu Rahkola C
8 Riku Oras 41'
9 Tuomas Lehti 75'
10 Jonne Keränen
11 Lauri Saari 68'
19 Valtteri Uimonen
20 Verneri Uimonen
21 Matti Saari 86'
22 Tuomas Alanen
16 Mehdi Fennane 68'
17 Sami Koivula
23 Markus Halme 86'
26 Mika Kytöviita 75'
1Jussi Helander
4Ville Julin
5Akseli Nurmi
6Jani Leppänen
7Joonas SinkkonenC
8Mikael Mäkeläkeltainen kortti 38’
10Joona Forsström
11Jonne Forsströmkeltainen kortti 60’
14Miska Palonen
15Antti-Pekka Ruoholavaihtoon 72’
16Mikael Nurmi
12Sam Fagerlund
13Tuomas Rostedtvaihdosta 72’
18Dani Österlund
21Elias Salonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2