Siipirikkoinen TamU palaa Poriin pisteet mielessään

06/05/2022 TamU
Otteluennakko

Tampere United matkaa sunnuntain äitienpäivänä sarjakauden toiseen vierasotteluunsa, ja jälleen kohteena on Pori. Tällä kertaa vastassa on vielä viime kaudella Ykköstä pelannut Musan Salama. TamU lähtee peliin repaleisella miehistöllä, sillä influenssa-aalto on tiputtanut lukuisia pelaajia rivistä.

Musan Salama

  • Perustettu vuonna 1960
  • Tippui täksi kaudeksi Ykkösestä takaisin Kakkoseen
  • TamU ja MuSa ovat kohdanneet neljä kertaa: TamUlla 3 voittoa
  • MuSa pelasi TamUn kanssa Ykkösessä TamUn seurahistorian ensimmäisellä kaudella 1999

Joukkue on muuttunut viime vuodesta aika paljon, mutta runko on säilynyt samana. (…) On siellä useampi pelaaja, jotka ovat pelanneet viimeiset kolme vuotta Ykkösessä

- Joonas Rantala
TamU

Meillä on tällä hetkellä yhdeksän tervettä kenttäpelaajaa. Ehkä joku vielä tervehtyy ja kakkosjoukkueesta otetaan pelaajia mukaan

- Jukka Listenmaa
päävalmentaja, TamU

TamU ja MuSa kohtaavat sarjaottelussa ensimmäistä kertaa kauden 2017 jälkeen. Vaikka viime vuonna joukkueiden välillä oli kaksi sarjatasoa, ei tämä kuitenkaan välttämättä anna koko kuvaa ennakkoasetelmista. Joukkueet kohtasivat alkuvuoden harjoitusotteluissa kahdesti, ja molemmilla kerroilla Sinipaidat vei voiton. Tosipelit ovat kuitenkin asia erikseen. TamUn tilannetta vaikeuttaa myös se, että suuri osa pelaajistosta on tällä viikolla sairastellut, ja poissaoloja tulee sunnuntaina olemaan iso liuta.

Joukkueet ovat kohdanneet alkukauden kilpailullisissa otteluissa samoja vastustajia. Keskiviikkona MuSa pelasi Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa SalPaa vastaan, ja 90 minuutin maalittomuuden jälkeen mentiin pilkuille, joissa salolaiset veivät pidemmän korren. Tähän mennessä kauden ainoassa Kakkosen ottelussaan MuSa puolestaan rökitti TamUn Cupista pudottaneet HJS:n 4-0-lukemin. Huomionarvoista tosin oli HJS:n jo ottelun ensimmäisellä minuutilla saama punainen kortti, joka arvatenkin muutti ottelun luonnetta isolla kädellä.

MuSassa pelaa myös tamperelaislähtöisiä pelaajia Rudi Dieter ja Matias Sallila. Jo nuoressa iässä TPV:n edustusjoukkueeseen murtautunut kaksikko on pelannut jo useita kausia porilaisjoukkueessa.

Ykkösessä MuSalla vierähti kolme kautta, joista kaksi ensimmäistä musalaiset ylittivät ennakko-odotukset sijoittuen ylempään keskikastiin. Viime kaudella noutaja lopulta tuli, ja putoamisen myötä myös pelaajissa vaihtuvuus on ollut suurta. Tästä huolimatta MuSa on nostettu ennakkokaavailussa lohkon kärkijoukkueisiin. Ehkä nimekkäin hankinta on Jarosta MuSaan palannut Juuso Aalto, joka teki toissakaudella Ykkösessä 14 maalia.

Rantalan pelikunto arvoitus vanhaa joukkuetta vastaan

Moni pelaaja on lähtenyt MuSasta toisiin Ykkösen joukkueisiin tai ulkomaille, mutta sinisestä näkökulmasta merkittävin siirto oli Joonas Rantalan paluu Tampere Unitedin paitaan. Rantala kuului vaikean kauden läpikäyneessä joukkueessa avainpelaajiin ja kirjautti 25 Ykkösen ottelussa maalin ja neljä syöttöä.

Kuten monen muun Sinipaitojen pelaajan, myös Rantalan viikko on mennyt sairastellessa, ja pelikunto sunnuntaiksi on hyvin epävarma. Mikäli Rantala tervehtyy ajoissa, on Porissa vastassa monia tuttuja pelaajia.

”Joukkue on muuttunut viime vuodesta aika paljon, mutta runko on säilynyt samana. Joukkueen kasaus meni varmasti haluttua myöhäisemmäksi, mutta laadukas joukkue on kasassa. On siellä useampi pelaaja, jotka ovat pelanneet viimeiset kolme vuotta Ykkösessä”, Rantala kuvailee.

Yksi MuSan pelaajista on vielä erityisen tuttu. ”Jonun” veli Juuso Rantala pelaa MuSan riveissä, joten voi olla, että joukkueiden kohtaamisista riittää perhepiirissä juttua vielä pitkään.

”Tottakai siinä on aina pieni extralataus, kun oma velipoika on vastassa.”

MuSa-ajoista Rantalan mieleen on jäänyt taktisiin asioihin käytetty aika ja vaiva.

”MuSa on varmasti yksi sarjan taktisesti parhaista joukkueista. Siellä tiedetään tarkasti vastustajien heikkoudet ja pyrkivät hyödyntämään niitä otteluissa. Kova työ saadaan tehdä, että pisteet lähtevät Tampereelle.”

Selviytymistaistolla hakemaan pisteet kotiin

Tampere Unitedilla on alla riemukas 4-1-kotivoitto sarjan suosikeiksi nostetusta SalPasta. Yksi haaste on kuitenkin saada vietyä Pyynikin kotikentällä toiminut peli tuloksekkaasti myös isommalle kentälle. Porin Stadionin nurmi ei ole vielä pelikunnossa, joten sunnuntain ottelu käydään samalla Urheilukeskuksen tekonurmella kuin TamUn FC Jazzia vastaan käyty sarja-avaus.

Vielä kenttää suurempi vaikeus sunnuntaina on joukkueen terveystilanne. Päävalmentaja Jukka Listenmaalla onkin paljon mietittävää, miten saada harventuneesta nipusta kaikki irti. Myös viikon harjoituksiin on vaikuttanut se, että vain tusinan verran pelaajia on saatu terveenä paikalle.

Meillä on tällä hetkellä yhdeksän tervettä kenttäpelaajaa. Ehkä joku vielä tervehtyy ja kakkosjoukkueesta otetaan pelaajia mukaan”, Listenmaa kertaa tilannetta.

Talvikaudella TamU kaatoi MuSan kahteen otteeseen, mutta noista peleistä Listenmaa ei halua liikaa vetää johtopäätöksiä.

”Niistä peleistä MuSa on vahvistunut paljon. Paljon kaksinkamppailuja tiedossa, sillä fyysinen joukkue tulee vastaan.”

”Tunnen MuSan valmentajan Ulasen Villen aika hyvin, joten olen miettinyt vastalääkettä siihen, miten he luultavasti tulevat meitä vastaan pelaamaan”, Listenmaa kertoo.

Listenmaalla itselläänkin on ollut pientä yskää. Jos kuume nousee, hän ei pääse itsekään lähtemään Poriin. Sunnuntaihin lähdetäänkin selviytymismielentilalla.

Koitetaan selvitä jotenkin ottelusta ja kaivaa pisteet kotiin”, Listenmaa paaluttaa.

Ottelu starttaa Porissa kello 18.30. Sinikaartin bussissa on vielä joitakin paikkoja vapaana. Voi ilmoittautua mukaan reissuun privaviestillä Sinikaartin Facebook-sivun tai Instagramin kautta. Matkan hinta on 20 € ja se ei sisällä ottelulippua. Lähde mukaan tekemään Porista jälleen pieni pala sinivihreää Tamperetta!

Myös Aamulehti Live näyttää ottelun kotiin jääville tilaajilleen.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa