13.1.2020

 
 

Severi Kankkunen liittyy Sinipaitojen puolustukseenTampere United saa täydennystä puolustukseen Severi Kankkusen allekirjoittettua pelaajasopimuksen. Sopimus kattaa kauden 2020, ja se sisältää seuran option myös seuraavasta kaudesta.

Severi Kankkunen, 22, on Pallo-Iirojen kasvatti, joka nousi seuran edustusjoukkueeseen jo kaudella 2015. Hän murtautui heti isoon rooliin tuolloin Kakkosta pelanneessa joukkueessa ja keräsi sarjassa vyölleen viisitoista ottelua. Tuon kauden jälkeen Pallo-Iirot putosi Kolmoseen ja osa Sinipaitojen kannattajista saattaakin muistaa hänet Iirojen paidasta kesältä 2016, jolloin hän pelasi täydet minuutit kummassakin TamU-ottelussa. Pelaajalle itselleen jäi noista otteluista mieleen kannattajat, ja hän toivoo seuran kykenevän ansaittuun sarjanousuun myös tällä Kolmosen kaudella.

Kankkunen jatkoi vielä kauden 2017 Pallo-Iirojen puolustuksessa, mutta tämän jälkeen hän muutti opiskeluiden perässä Tampereelle, ja jalkapallo jäi hetkeksi taustalle. Kaipuu takaisin kentälle on kuitenkin ollut kova ja Kankkunen koki nyt olevan oikea hetki palata viheriölle. Päätös valita TamU oli lopulta helppo.

”TamU seurana on kiehtonut, hyv√§ tekemisen meininki on paistanut seurasta ja odotan innolla tulevaa kautta, nyt kun sain mahdollisuuden pelata t√§√§ll√§. My√∂s joukkueen laadukas arki ja hyv√§ meno treeneiss√§ on vakuuttanut minut”, Kankkunen sanoo.

Kankkusen ominaisin pelipaikka löytyy topparin tontilta, mutta hän on pelannut myös laitapuolustajana. Vahvuuksikseen pelaaja kertoo nopeuden, pelin avaamisen sekä rauhallisuuden pallon kanssa.

Puolustaja on asettanut tavoitteekseen vakiinnuttaa avauksen paikka ja samalla auttaa joukkuetta nousemaan takaisin Kakkoseen. Kankkusella on my√∂s yksi hy√∂kk√§ysp√§√§n tavoite: ”Edustustasolla olen tehnyt jokaisella kaudella maalin ja toivon, ettei t√§m√§ kausi olisi poikkeus!”

Severi Kankkusen sopimuksen myötä Tampere Unitedin topparitilanne alkaa näyttämään melko hyvältä tulevan kauden suhteen. Tähän yhtyy myös päävalmentaja Jukka Listenmaa.

”Ainahan mit√§√§n ei voi sanoa varmaksi, mutta t√§t√§ toppariosasto on kyll√§ nyt hyv√§ll√§ mallilla. Meill√§ on siin√§ kolme nuorta topparia avauksen paikasta taistelemassa ja viel√§ Markus Kopf tarvittaessa sit√§ osastoa paikkaamassa”, Listenmaa kertoo.

Tuoreen sopimuspelaajan Listenmaa muistaa jo pidemmän ajan takaa.

”Muistan Severin h√§m√§r√§sti jo h√§nen juniorivuosiltaan. Kaveri j√§i mieleen kovaotteisena ja hyvin peli√§ avaavana topparina”, muistelee Listenmaa.

Kankkusen tauko jalkapallosta on päävalmentajan mukaan näkynyt harjoituksissa, mutta tilanne paranee kauden lähestyessä.

”Severin potentiaali ei ole tullut viel√§ kokonaan esiin. Pelaamattomuus n√§kyy viel√§, mutta harjoituksissa h√§n parantaa kerta kerralta”, Listenmaa vakuuttaa.

Tampere Unitedilla on nyt 11 sopimuspelaajaa kaudelle 2020. Näiden pelaajien lisäksi ensi sunnuntaina alkavaa Kakkosen Cupia varten rekisteröidään viisi viime kaudella kakkosjoukkueessa pelannutta pelaajaa: Moktar Laouini, Ville Silvennoinen, Juha Unkuri, Pyry Virtanen ja Ville Vähänen. Kaikki viisi pelaajaa ovat olleet edustusjoukkueen mukana talven ajan, ja jatkavat näyttöjen antamista cupin otteluissa.

Tosipelien alkamista odotellessa kannattaa hankkia jo tulevan kauden kausikortti TamU-kaupasta. Kausarin hinta on aikuisilta 70 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 45 ‚ā¨. Alennusryhmi√§ ovat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Mahad Hussein (p)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Sami Maja (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)