Severi Kankkunen laittaa nappulat naulaan ainakin kuluvaksi vuodeksi

03/04/2023 TamU
Uutinen

Tampere Unitedissa topparina kaudet 2020–22 pelannut Severi Kankkunen on päättänyt, ettei pelaa tällä kaudella jalkapalloa. Päätös syntyi jo tammi-helmikuun vaihteessa, jolloin Kankkunen kävi muutamissa Tampere Unitedin harjoituksissa, muttei löytänyt tarvittavaa kipinää. Viime kauden pelaajista myös Jesse Oksanen, Tomi Ylinen, Paavo Kujala ja Aapo Sipponen ovat jääneet pois TamUn harjoitteluvahvuudesta. Jo aiemmin on tiedotettu Mauno Sirénin ja Farhad Rahimin sopimusten purkamisesta pelaajien omasta pyynnöstä. Tampere United kiittää kaikkia pelit valtakunnallisissa sarjoissa ainakin tällä erää jättäviä pelaajiaan heidän panoksestaan Tampere Unitedissa!

Severi Kankkunen

  • Pelasi TamUssa kauden 2020–2022, ja oli viime kaudella joukkueen kapteeni.
  • TamUssa yhteensä 52 ottelua, joissa 4164 peliminuuttia ja kaksi maalia.
  • Kohokohtina nousu Kakkoseen ja Suomen Regions’ Cupin voitto kaudella 2021.

Ihan en uskalla vielä sanoa, että pelit on kokonaan pelattu, mutta luulen että ainakin tällä tasolla tämä on taputeltu.

- Severi Kankkunen

Tampere Unitedin valitseminen oli yksi elämäni parhaista päätöksistä. Kolme vuotta TamUssa on ollut äärettömän siistiä aikaa, ja on ollut hienoa olla osa tätä tarinaa.

- Severi Kankkunen

Sinikaartille isosti hattu päästä, upeita ihmisiä ja upea ryhmä. Pitäkää jatkossa sama meno päällä, tollasta faniryhmää kun ei ihan kellä tahansa joukkueella ole takana.

- Jesse Oksanen

Severi Kankkunen kertoo että työelämän vaatimukset ja motivaation hiipuminen olivat hänen ratkaisunsa taustalla.

”Aika ei ole riittänyt paljon muuhun kuin työntekoon ja jalkapallon, ja se on ollut henkisesti kuormittavaa. Motivaatio pelaamiseen ei ole niin korkea kuin aiemmin, joten olisi väärin muitakin kohtaan tulla mukaan puolivaloilla”, Kankkunen toteaa.

Jatkosuunnitelmista jalkapallon parissa kysyttäessä ”Seve” ei halua vielä sanoa mitään aivan varmaa.

”Ihan en uskalla vielä sanoa, että pelit on kokonaan pelattu, mutta luulen että ainakin tällä tasolla tämä on taputeltu. Olen toisaalta vielä suht nuori, ja pelivuosia voisi vielä olla edessäkin. Luultavasti ainakaan tänä vuonna en pelaa missään.”

Severi Kankkunen puskee pallon maaliin Kaarinan poikia vastaan 28.6.2022. Kuva: Tiina Pirilä.

Severi Kankkunen on lähtöisin Raumalta, ja liittyi TamUn tryouteille syystalvella 2019 muutettuaan Tampereelle. TamU oli pudonnut Kakkosesta, ja joukkuetta lähdettiin rakentamaan käytännössä tyhjästä uusien valmentajien alaisuudessa. Sen jälkeen Kankkunen on kokenut TamUssa nousun Kakkoseen, Suomen Regions’ Cupin voiton Olympiastadionilla ja UEFA Regions’ Cupin turnauksen Istanbulissa.

”Tampere Unitedin valitseminen oli yksi elämäni parhaista päätöksistä. Kolme vuotta TamUssa on ollut äärettömän siistiä aikaa, ja on ollut hienoa olla osa tätä tarinaa. Seurayhteisöstä ja kannattajista jää lämpimät muistot, ja olen saanut paljon kavereita toivottavasti loppuelämäkseni.”

”Isot kiitokset koko seurayhteisölle, kannattajille, taustoille ja kaikille joukkuekavereille, joiden kanssa olen saanut pelata”, Severi Kankkunen päättää.

Kapteeni Kankkunen Pyynikillä 5.6.2022 pelatussa VJS-ottelussa.

Jesse Oksasen päätös syntyi kauden kynnyksellä

Jesse Okanen teki lopettamispäätöksensä viime viikolla, ja kertoi siitä tuoreeltaan omissa sosiaalisen median kanavissaan. Oksanen tuli Tampere Unitediin vuonna 2021, mutta ensimmäisestä kaudesta tuli loukkaantumisten takia harmillisen rikkonainen, ja kaudella 2022 pelit meinasivat jäädä kokonaan väliin vakavan jalkavamman takia. Oksasella on ollut myös tänä talvena loukkaantumishuolia, mikä johti lopettamispäätökseen.

”Lopettamiseen vaikutti moni asia, mutta kaikki johtui siitä, että viimeiset kaksi vuotta olen ollut käytännössä loukkaantuneena. Innostus futista kohtaan hiipui, koska em jaksa enää pelätä koko ajan loukkaantumista ja sitä myöden kuntoutusta. Se näkyy niin fyysisesti kuin henkisestikin omassa hyvinvoinnissa”, Oksanen avaa ratkaisuaan.

Yksi ikimuistoisimmista hetkistä Jesse Oksasen TamU-taipaleella on viime syyskuussa KaaPoa vastaan pelattu paluuottelu Pyynikillä. Oksanen vaihdettiin kentälle 66. minuutilla ja tilanteen hyvin ymmärtänyt Sinikaarti huusi rytmikkäästi Oksasen nimeä.

”Se oli yksi ikimuistoisimmista hetkistä, ja kyllä siinä aika hiljaseksi veti ittensä. Kaikkien vaikeuksien jälkeen kun pystyin pelaamaan, niin se tuntui erittäin upealta.”

”Sinikaartille isosti hattu päästä, upeita ihmisiä ja upea ryhmä. Pitäkää jatkossa sama meno päällä, tollasta faniryhmää kun ei ihan kellä tahansa joukkueella ole takana”, Oksanen lähettää terveisensä.

Terveiset lähtevät myös entisille joukkuekavereille, joiden kanssa Oksanen on harjoitellut yhdessä vielä maaliskuussa.

”Isoa duunia vaan yhdessä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, Koska menestykseen kaiken avain on joukkuehenki!”

Jesse Oksanen palaa pitkän tauon jälkeen pelikentälle 18.9.2022 KaaPoa vastaan.

Tukku hienoja hetkiä Sinipaidoissa

Tampere United kiittää kaikkia nyt edustusjoukkueen jättäviä pelaajiaan. Heistä kaikilla on takana lukuisia hienoja hetkiä Sinipaidoissa.

Tomi Ylinen tunnetaan kentän puolelta tulevien ansioiden lisäksi myös hyvänä koppipelaajana, ja oli hän on joukkueen keskuudessa pidetty hahmo myös Tampere Unitedissa. Ehkä parhaana yksittäisenä pelinä mieliin on jäänyt 17.6.2022 Pyynikin urheilukentällä Ilves-Kissoja vastaan pelattu derby, jossa Ylinen pelasi täyden ysikymppisen ja oli yksi ottelun parhaista pelaajista TamUn siirtyessä sarjakärkeen komealla 3–1-voitolla.

Tomi Ylinen pelasi pelasi viime kesänä loistavan ysikymppisen derbyssä Pyynikillä.

Paavo Kujala pelasi Tampere Unitedissa kaudet 2021 ja 2022. Kaikista parhaiten TamU-kannattajien mieliin on painunut Kujalan kahden maalin ilta Olympiastadionilla kauden 2021 päätteeksi. TamU voitti Suomen Regions’ Cupin finaalissa KontUn puhtaasti 5–0, ja etenkin toisen jakson vaparipommi on unohtumaton maali Tampere Unitedin tarinassa. Kujala palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana.

Paavo Kujala juhlii maaliaan Olympiastadionilla 16.10.2021.

Aapo Sipponen pelasi Tampere Unitedissa kaudet 2021 ja 2022. Peliaika jäi kokeneempien maalivahtien varjossa hiukan vähäiseksi, mutta matkan varrelle mahtui myös loistosuorituksia. Ehkäpä se kaikkein kovin esitys nähtiin Töölön jalkapallostadionilla HJK Klubi 04:ää vastaan. TamU oli tiukassa paikassa, kun pisteitä ei ollut kertynyt peleistä toivottuun tahtiin. Klubi 04 painoi päälle, mutta Sipponen taipui maalillaan vain yhteen takaiskuun ja johdatti TamUn tärkeään 1–1-tasapeliin.

Aapo Sipponen tekee tärkeän jalkatorjunnan Töölön jalkapallostadionilla 8.8.2022.

Tampere United toivottaa edustusjoukkueen jättäville pelaajille onnea ja menestystä seuraaviin elämänvaiheisiin!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49