Seurapäivän ottelussa tarjolla yksi viimeisistä oljen­korsista

30/08/2019
Otteluennakko

Viimeksi kaksi viikkoa sitten sarjaottelun pelannut Tampere United palaa pelikentille tulevana sunnuntaina, kun FC Jazz vierailee Pyynikin urheilukentällä. Samalla vietetään perinteistä seurapäivää, jonka ohjelmaan kuuluu kaupunginosajunuorien palkitseminen puoli tuntia ennen edustuksen ottelun alkua. Paikalle on kutsuttu kaikki seuran aikuis- ja junioripelaajat, ja vapaan pääsyn lisäksi heille kaikille on tarjolla ilmainen makkara ja pillimehu. Edustusjoukkue kaipaakin juuri nyt koko seurayhteisön tukea, sillä sunnuntain ottelu on yksi viimeisistä oljenkorsista sarjassa säilymisen kannalta.

Jo kahdeksan pisteen päähän ensimmäisestä putoamisviivan yläpuolella olevasta joukkueesta vajonnut Tampere United on monen silmissä jo pudonnut Kolmoseen. Seurayhteisön sisällä kuitenkin elää vielä pieni toivon liekki tilanteen kääntämisestä. Jos nousu putoajan paikalta turvaan tapahtuisi, sitä varmasti juhlittaisiin Pyynikillä kauden päätösottelussa samaan tapaan kuin takavuosien sarjanousuja, ja tämä ajatus tuo kihelmöivän tunteen kaikille niille, jotka ovat olleet näitä hetkiä kokemassa.

Kaksi viikkoa sitten ensimmäinen valmentajavaihdoksen jälkeinen ottelu SalPaa vastaan näytti pitkälle toiselle jaksolle olevan voitettavissa. Harmillisesti rankkarista syntynyt ensimmäinen vierasmaali sai toivon liekin väpättämään uhkaavasti, ja helposta keskialueen pallonmenetyksestä syntynyt toinen takaisku sammutti liekin sillä erää kokonaan.

Sunnuntain vastustaja FC Jazz on pelannut viime aikoina ailahtelevasti. Siihen porilaisilla toki on varaa, sillä paikka turvallisessa keskikastissa on ollut joukkueen hallussa käytännössä koko kauden ajan. Joka tapauksessa kaksi edellistä otteluaan KaaPolle ja FC Honka Akatemialle hävinnyt Jazz vaikuttaa hyvinkin voitettavissa olevalta joukkueelta. Jopa karkeaan 4–1-tappioon kesäkuussa Porissa päättynyt aiempi kohtaaminen luo uskoa, koska silloiset tappiolukemat eivät kerro koko totuutta. TamU pelasi Porissa yhden kauden positiivisemmista otteluistaan, ja lopputulos olisi aivan hyvin voinut olla aivan toisenlainen.

FC Jazzin kokoonpanosta nousee ensimmäisenä esiin odottamattomasti raumalaismies Jussi Aalto, joka teki hiljattain jatkosopimuksenkin Jazzin kanssa. Pallo-Iiroissa kautensa aloittanut taituri on syttynyt todellisiin liekkeihin ja on tehnyt Jazzille jo kymmenen maalia. Sinipaidille on ehkä kuitenkin syöpynyt mieliin vielä selvemmin Jazzin brasilialaisperinteitä ylläpitävä Nicolas Gomes Ramos, joka teki kesäkuun kohtaamisessa hattutempun TamUn verkkoon. Kolmantena pelaajana esiin on nostettava kokenut hyökkääjä Juho Lehtonen, joka on tälläkin kaudella tehnyt Jazzille viisi maalia Kakkosessa.

TamU saa otteluun vahvan kokoonpanon, sillä varmoja poissaolijoita ovat vain Niko Äkräs, Matias Stark ja Taavi Abruquah, jotka ovat kaikki muuttaneet eri syistä pois Tampereelta.

”Joukkue on päässyt harjoittelemaan ja keskittymään vapaan viikonlopun ansiosta hyvin tulevaan otteluun. Muutamat pelaajat ovat käyneet pitämässä ’pelitatsia’ yllä myös kakkosjoukkueen riveissä”, kertoo TamUn valmennuskaksikkoon kuuluva Weeti Tero.

Teron mukaan pelaajat huokuvat intoa päästä jälleen tositoimiin, mikä toivottavasti myös tuottaa tulosta sunnuntain ottelusta: ”Muutamia pieniä asioita on korostettu treenien aikana, ’kun hoidat pienet asiat hyvin, isommista asioista tulee helpompia’. Valmennuksella on täysi luotto pelaajiin, jotka sunnuntaina astelevat Pyynikin urheilukentälle.”

”Meillä on kuusi ottelua jäljellä. Kaikki tietävät tilanteen, ja sen eteen tehdään töitä päivittäin”, Tero päättää.

Seurapäivän ottelu näkyy sunnuntaina TamU-TV:ssä. Suora ottelulähetys alkaa kuluvan kauden tapaan vasta viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa Juuso Koskinen ja haastattelut kentän laidalta hoitaa Juho Reijonen.

Seurapäivän ohjelmassa kaupparijunnujen palkitsemiset

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 1.9. klo 18.30 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista jo klo 17.30 alkaen. Samaan aikaan aukeavat myös grillipiste ja anniskelualue.

Seurapäivän ohjelmaan kuuluu kaupunginosajuniorien palkitsemiset puoli tuntia ennen ottelun alkua. Pienet Sinipaidat kirmaavat siis Pyynikin viheriölle klo 18.00 alkaen. Kannattaa tulla siis ajoissa Pyynikille, sillä iloisten pienten TamU-pelaajien riemu tuo varmasti hymyn huulille niillekin, joita edustusjoukkueen vaikea tilanne ahdistaa.

Normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty.

TamU-junioripelaajilla on vapaa pääsy otteluun seuran pelipaita päällä, ja seurapäivänä myös kaupunginosajuniorin koko perhe pääsee ilmaiseksi stadionille. Myös kaikki muut seuran pelaajat on kutsuttu otteluun, ja listat vapaalippuun oikeutetuista pelaajista löytyvät lipunmyynnistä.

Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketin nettikaupassa ja muissa myyntipisteissä. Tampereella myyntipisteet löytyvät ydinkeskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn omalla grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa, virvokkeita, kahvia ja makeisia. Samassa yhteydessä on fanituotteiden myyntipiste, jolla on myynnissä uusia lasten ja aikuisten t-paitamalleja, TamU-logolla varustettuja pikeitä, suosittuja TamU-lippiksiä sekä lukuisia muita Tampere Unitedin fanituotteita.

Valitettavasti ravintola 4 Vuodenaikaa ei ole tällä kertaa mukana makkararuiskunsa rikkoutumisen takia.

Anniskelualue on sijoitettu pääkatsomon länsipäätyyn ja kattaa lähes puolet pääkatsomosta. Anniskelu alkaa jo klo 17.30 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi yleisimmillä maksukorteilla.

Ottelun jälkipelit pelataan ravintola Maja/Talossa (Pirkankatu 1) korttelin päässä stadionilta. Ohjelmassa on TamU-valmennuksen edustajan ja TamU-pelaajan haastattelut noin puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen. Tervetuloa aftereille!

Stadionin portit, ruokapalvelut ja anniskelualue aukeavat siis jo klo 17.30 ja pienet Sinipaidat kirmaavat kentälle klo 18.00 alkaen. Itse ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30. Tervetuloa mukaan Pyynikin sinivihreään seurapäivän tunnelmaan luomaan kaupparijunnuille elämyksiä yleisön edessä ja kannustamaan edustusjoukkue tärkeään voittoon.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49