11.9.2021

 
 

Seurapäivän ottelussa on jälleen vastassa PJKTampere United kohtaa sunnuntaina Pirkkalan Jalkapalloklubin ylemmän loppusarjan ensimmäisessä ottelussa Pyynikin urheilukentällä. Asetelma on siinä mielessä poikkeuksellinen, että PJK kohdattiin edellisen kerran samalla kentällä alkusarjan viimeisessä kotiottelussa tasan kuukausi sitten. Joukkueilla on siis tuoreessa muistissa toistensa tapa pelata, ja kun pelipaikkakin on sama, on tilanteessa uusinnan makua. Jaossa on kuitenkin täysin uudet kolme pistettä, jotka TamU tarvitsee pysyäkseen nousutaistelussa kuskin paikalla.

Tampere Unitedin ja PJK:n edellinen kohtaaminen muistetaan ehk√§ parhaiten siit√§, ett√§ entinen TamU-pelaaja Elias Harala vei vieraat johtoon jo alle 20 minuutin pelin j√§lkeen. Lopulta voittajasta ei kuitenkaan ollut ep√§selvyytt√§, mist√§ oli kiitt√§minen erityisesti Eric Bullockin nelj√§√§ maalia, joista yksi p√§√§tyi jopa valtakunnan ykk√∂ssanomalehden raportoitavaksi. Loppulukemat 6‚Äď2 (2‚Äď1) kertoivat erityisesti toisen jakson ylivoimasta.

”Nyt on tarkasti muistissa, miten PJK pelaa, ja osataan ehk√§ tehd√§ puolustuspelaamiseen pient√§ muutosta ekaan peliin n√§hden. Hy√∂kk√§yspelaamiseen meid√§n ei tarvitse muuttaa mit√§√§n vaan siihen on selv√§t kuviot, joilla tehd√§√§n ylivoimia laidoille. Katsotaan onko PJK vastaavasti keksinyt jotain, mill√§ voisivat meid√§n hy√∂kk√§yspeli√§ est√§√§”, kommentoi p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa ottelun l√§ht√∂asetelmia.

Sarjataulukon kannalta ottelun asetelma on selv√§: TamU tarvitsee t√§ydet kolme pistett√§ pit√§√§kseen asemansa sarjan k√§rjess√§, mutta Kolmoseen t√§lle kaudelle nousseen PJK:n osalta kauden tavoite t√§yttyi jo yl√§loppusarjaan p√§√§syn my√∂t√§, sill√§ t√§m√§ varmisti sarjapaikan uusimisen ensi kaudelle. TamUn asemaa sarjan k√§rjess√§ tosin heikent√§√§ se, ett√§ l√§ntisen alueen sarjoissa maalit eiv√§t siirry alkusarjasta jatkosarjoihin, ja n√§in ollen TamUn muhkea alkusarjan maaliero 64‚Äď6 on nollattu. K√§yt√§nn√∂ss√§ t√§st√§ on seurauksena se, ett√§ TamU ei voi h√§vit√§ yl√§loppusarjassa yht√§√§n ottelua, jolleivat sek√§ FC Haka juniorit ett√§ NoPS menet√§ pisteit√§ omissa otteluissaan.

Ylemmän loppusarjan alkaessa kaikki on kuitenkin Tampere Unitedin omissa käsissä, sillä varmaa on, että voittamalla kaikki loput ottelunsa TamU nousee suoraan Kakkoseen joutumatta nousukarsintaan. Läntisen alueen lohkon B voittajana TamUa verrattaisiin läntisen alueen lohkon A sekä eteläisen alueen lohkon B voittajiin. Tällä hetkellä näitä lohkoja johtavat FC Åland ja PPJ, joilla on niin paljon Sinipaitoja enemmän pistemenetyksiä, että mikä tahansa lohkovoitto tuo lähes varmasti TamUlle suoran sarjanousuun.

Omassa lohkossaan Tampere United on se joukkue, jolla on asemansa puolustettavana, ja sitä myötä TamU on myös se joukkue, jonka kaikki haluavat varmasti eniten voittaa. Alkusarjassa pelatut aiemmat ottelu antavat joka kerta tähän uudenlaisen alkuasetelman, kun joukkueet tietävät hyvin, miten vastustaja tulee pelaamaan. Kysyttäessä onko tilanne TamUlle enemmän uhka vai mahdollisuus, päävalmentaja Listenmaa ei osaa sanoa sen olevan varsinaisesti kumpaakaan.

”Vastustajat tiet√§√§ meid√§t paremmin, mutta meid√§t on tietenkin helppo skoutata TamU-TV:n kautta, jos joku haluaa sen tehd√§. Mutta kyll√§ mekin ollaan aina riitt√§v√§ tieto jokaisesta vastustajasta saatu”, Listenmaa ynn√§√§.

Sinipaitojen terveystilanne näyttää edelleen varsin hyvältä, joskin edellisessä ottelussa pahan näköisesti kentän pintaan taklatuksi joutunut Mauno Sirén on todennäköisesti poissa koko loppukauden. Lisäksi poissa ovat edelleen Jesse Oksanen, Po Law, Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen. Uutena lisäyksenä joukkueeseen on tullut jo ennen syyskuun toisena päivänä sulkeutunutta siirtoikkunaa maalivahti Mikael Sadinmäki, joka on jo kahtena edellisenä talvenakin harjoitellut joukkueen mukana, mutta on päätynyt pelikaudeksi pääkaupunkiseudulle. Tampereelle palannut Sadinmäki tuo lähtökohtaisesti apua harjoitteluun, mutta on valmis hyppäämään kokoonpanoon jos tilanne sitä vaatii.

Viime viikonlopun makean cup-voiton jälkeen Sinipaidoilla on tällä viikolla ollut tietyllä tapaa paluu arkeen, kun keskittyminen on siirtynyt takaisin omaan Kolmoseen lohkoon ja kauden loppujen pelien voittamiseen.

”Tiistain harjoituksissa oli viel√§ v√§h√§n v√§synytt√§ porukkaa cup-pelin j√§ljilt√§, mutta torstaina ja perjantaina on oltu liikkeell√§ ter√§v√§ll√§ jalalla, ja tilanne n√§ytt√§√§ hyv√§lt√§. Perjantaina puhuttiinkin, ett√§ nyt meid√§n ei tarvitse mietti√§ pelin parantamista, vaan meille riitt√§√§ ett√§ pidet√§√§n p√§√§ kirkkaana ja haetaan vain voittoja. Nyt ei tarvitse taktista harjoittelua k√§yd√§ l√§pi niin paljon. Nyt ratkaisee voitot, ja peliesityksell√§ ei ole niin v√§li√§.”

”Nyt kun otetaan viisi voittoa sarjassa ja kaksi cupissa, kaikki voi varmasti olla tyytyv√§isi√§ kauteen. Siin√§ on meid√§n tavoite”, Listenmaa kiteytt√§√§.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 12.9. klo 16.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 15.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet. Ottelussa vietetään myös seurapäivää, joten ennen ottelua klo 15.20 alkaen nähdään kentällä TamUn junioreiden palkitsemisia. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa jälleen Juuso Koskinen.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Tampere Unitedin kausikortilla otteluun on vapaa p√§√§sy. Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja on my√∂s myyt√§v√§n√§ stadionin lipunmyynniss√§. VIP-lipun hinta on 35 ‚ā¨, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat p√§ivitetty√§ ottelup√§iv√§si VIP-tasolle 27 ‚ā¨:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPiss√§ tarjotaan ennen ottelua tasokas l√§mmin ruoka. Lis√§ksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sek√§ alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteell√§ on myynniss√§ lihansy√∂jille Tapolan grillimakkaraa sek√§ kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lis√§ksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. My√∂s kannattajatuotteet ovat myynniss√§ samalla myyntipisteell√§. Lis√§ksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo j√§lleen grillins√§ Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!