Seurapäivän ottelussa on jälleen vastassa PJK

11/09/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere United kohtaa sunnuntaina Pirkkalan Jalkapalloklubin ylemmän loppusarjan ensimmäisessä ottelussa Pyynikin urheilukentällä. Asetelma on siinä mielessä poikkeuksellinen, että PJK kohdattiin edellisen kerran samalla kentällä alkusarjan viimeisessä kotiottelussa tasan kuukausi sitten. Joukkueilla on siis tuoreessa muistissa toistensa tapa pelata, ja kun pelipaikkakin on sama, on tilanteessa uusinnan makua. Jaossa on kuitenkin täysin uudet kolme pistettä, jotka TamU tarvitsee pysyäkseen nousutaistelussa kuskin paikalla.

Tampere Unitedin ja PJK:n edellinen kohtaaminen muistetaan ehkä parhaiten siitä, että entinen TamU-pelaaja Elias Harala vei vieraat johtoon jo alle 20 minuutin pelin jälkeen. Lopulta voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä, mistä oli kiittäminen erityisesti Eric Bullockin neljää maalia, joista yksi päätyi jopa valtakunnan ykkössanomalehden raportoitavaksi. Loppulukemat 6–2 (2–1) kertoivat erityisesti toisen jakson ylivoimasta.

”Nyt on tarkasti muistissa, miten PJK pelaa, ja osataan ehkä tehdä puolustuspelaamiseen pientä muutosta ekaan peliin nähden. Hyökkäyspelaamiseen meidän ei tarvitse muuttaa mitään vaan siihen on selvät kuviot, joilla tehdään ylivoimia laidoille. Katsotaan onko PJK vastaavasti keksinyt jotain, millä voisivat meidän hyökkäyspeliä estää”, kommentoi päävalmentaja Jukka Listenmaa ottelun lähtöasetelmia.

Sarjataulukon kannalta ottelun asetelma on selvä: TamU tarvitsee täydet kolme pistettä pitääkseen asemansa sarjan kärjessä, mutta Kolmoseen tälle kaudelle nousseen PJK:n osalta kauden tavoite täyttyi jo yläloppusarjaan pääsyn myötä, sillä tämä varmisti sarjapaikan uusimisen ensi kaudelle. TamUn asemaa sarjan kärjessä tosin heikentää se, että läntisen alueen sarjoissa maalit eivät siirry alkusarjasta jatkosarjoihin, ja näin ollen TamUn muhkea alkusarjan maaliero 64–6 on nollattu. Käytännössä tästä on seurauksena se, että TamU ei voi hävitä yläloppusarjassa yhtään ottelua, jolleivat sekä FC Haka juniorit että NoPS menetä pisteitä omissa otteluissaan.

Ylemmän loppusarjan alkaessa kaikki on kuitenkin Tampere Unitedin omissa käsissä, sillä varmaa on, että voittamalla kaikki loput ottelunsa TamU nousee suoraan Kakkoseen joutumatta nousukarsintaan. Läntisen alueen lohkon B voittajana TamUa verrattaisiin läntisen alueen lohkon A sekä eteläisen alueen lohkon B voittajiin. Tällä hetkellä näitä lohkoja johtavat FC Åland ja PPJ, joilla on niin paljon Sinipaitoja enemmän pistemenetyksiä, että mikä tahansa lohkovoitto tuo lähes varmasti TamUlle suoran sarjanousuun.

Omassa lohkossaan Tampere United on se joukkue, jolla on asemansa puolustettavana, ja sitä myötä TamU on myös se joukkue, jonka kaikki haluavat varmasti eniten voittaa. Alkusarjassa pelatut aiemmat ottelu antavat joka kerta tähän uudenlaisen alkuasetelman, kun joukkueet tietävät hyvin, miten vastustaja tulee pelaamaan. Kysyttäessä onko tilanne TamUlle enemmän uhka vai mahdollisuus, päävalmentaja Listenmaa ei osaa sanoa sen olevan varsinaisesti kumpaakaan.

”Vastustajat tietää meidät paremmin, mutta meidät on tietenkin helppo skoutata TamU-TV:n kautta, jos joku haluaa sen tehdä. Mutta kyllä mekin ollaan aina riittävä tieto jokaisesta vastustajasta saatu”, Listenmaa ynnää.

Sinipaitojen terveystilanne näyttää edelleen varsin hyvältä, joskin edellisessä ottelussa pahan näköisesti kentän pintaan taklatuksi joutunut Mauno Sirén on todennäköisesti poissa koko loppukauden. Lisäksi poissa ovat edelleen Jesse Oksanen, Po Law, Hakim Belbachir ja Iikka Häkkinen. Uutena lisäyksenä joukkueeseen on tullut jo ennen syyskuun toisena päivänä sulkeutunutta siirtoikkunaa maalivahti Mikael Sadinmäki, joka on jo kahtena edellisenä talvenakin harjoitellut joukkueen mukana, mutta on päätynyt pelikaudeksi pääkaupunkiseudulle. Tampereelle palannut Sadinmäki tuo lähtökohtaisesti apua harjoitteluun, mutta on valmis hyppäämään kokoonpanoon jos tilanne sitä vaatii.

Viime viikonlopun makean cup-voiton jälkeen Sinipaidoilla on tällä viikolla ollut tietyllä tapaa paluu arkeen, kun keskittyminen on siirtynyt takaisin omaan Kolmoseen lohkoon ja kauden loppujen pelien voittamiseen.

”Tiistain harjoituksissa oli vielä vähän väsynyttä porukkaa cup-pelin jäljiltä, mutta torstaina ja perjantaina on oltu liikkeellä terävällä jalalla, ja tilanne näyttää hyvältä. Perjantaina puhuttiinkin, että nyt meidän ei tarvitse miettiä pelin parantamista, vaan meille riittää että pidetään pää kirkkaana ja haetaan vain voittoja. Nyt ei tarvitse taktista harjoittelua käydä läpi niin paljon. Nyt ratkaisee voitot, ja peliesityksellä ei ole niin väliä.”

”Nyt kun otetaan viisi voittoa sarjassa ja kaksi cupissa, kaikki voi varmasti olla tyytyväisiä kauteen. Siinä on meidän tavoite”, Listenmaa kiteyttää.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 12.9. klo 16.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 15.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet. Ottelussa vietetään myös seurapäivää, joten ennen ottelua klo 15.20 alkaen nähdään kentällä TamUn junioreiden palkitsemisia. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa jälleen Juuso Koskinen.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Tampere Unitedin kausikortilla otteluun on vapaa pääsy. Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja on myös myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 35 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 27 €:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV