Seuraavana haasteena vieras­ottelu Paraisilla

09/09/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Naisten edustusjoukkue matkaa sunnuntaina Paraisille PIFin vieraaksi. Joukkueella on takana melkein kahden viikon pelitauko, mutta treenit ovat pyörineet normaalisti. Joukkueessa on harmillisesti pyörinyt syysflunssa, joka on verottanut treenaajien määrää rankalla kädellä. Näyttää kuitenkin siltä, että sunnuntaina saadaan iskukykyinen joukkue jalkeille. Edellisen kerran TamU ja PIF kohtasivat kevätkierroksella Pyynikillä vaihtelevien sääolosuhteiden vallitessa. Sinipaidat nappasivat tuolloin täyden pistepotin 2–0-voiton myötä.

PIF – TamU

  • Edellisen voittonsa lähes kuukausi sitten ottanut TamU lähtee kääntämään kurssiaan Paraisille.
  • Kevään ottelu Pyynikillä päättyi ansaittuun 2–0-kotivoittoon.
  • Oman haasteensa voi tuoda Sinipaidoille vieras alusta eli luonnonnurmi, jonka kunnosta ei ole tarkempaa tietoa.

Otteluun lähdetään hyvällä intensiteetillä, ja alusta alkaen pyritään voittamaan kaksinkamppailut joka puolella kenttää. Hyökkäys­päässä ollaan aktiivisia prässääjiä.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Sinipaidat hallitsivat ottelua, mutta maalintekopaikoille murtautumisessa oli vaikeuksia. Ottelussa nähtiin myös PIFfin maalivahdin ikävä loukkaantuminen ottelun alussa ja sen perään heti rankkasade. Alun tapahtumat sekoittivat peliä jonkin verran, eikä otteluun päästy heti sisään. Tapahtumista huolimatta Sinipaidat loivat parhaat maalintekopaikkansa ottelussa ensimmäisen jakson loppupuolella. Toisella jaksolla myös vierasjoukkue pääsi mukaan peliin ja sai luotua muutamia vaarallisia tilanteita TamUn maalilla. Sunnuntain ottelussa Sinipaitojen tulee olla valmiina heti alkuvihellyksestä, ja maalintekopaikoista on saatava pallo verkon perukoille, jotta kotijoukkue ei pääse yllättämään toisen jakson aikana.

PIF on ollut kovassa syyskunnossa ja on kahden ottelun voittoputkessa. He ovat viimeisimpinä kaataneet TuTon ja PaiHan sekä pelanneet tasapelin FC Nokian kanssa, vaikka pelasivatkin yli puolet ottelusta alivoimalla. Kevään kohtaamisessa PIFin keskikenttä oli vahva, eivätkä he antaneet periksi kaksinkamppailuissa. PIFiin on liittynyt keskikentälle viime kohtaamisen jälkeen Åland Unitedissakin pelannut Ellen Strömborg, joka harjoitteli ja pelasi Sinipaidoissa koko talven. Hän tuo keskikentälle lisää kaksintaisteluvoimaa ja ketteryyttä, joten TamUn keskikenttä pääsee vääntämään tosissaan.

Sinipaitojen viimeisin ottelu päättyi riipaisevaan 1–1-tasapeliin TuTon vieraana, mutta tämä on nyt nollattu ja sunnuntain otteluun lähdetään uudella innolla ja voitontahdolla. Joukkueella on tälläkin kaudella ollut paljon vaihtuvuutta pelaajissa, joka on näkynyt kapeina rostereina. Nyt syyskierrokselle joukkueeseen on kuitenkin saatu vahvistuksia, ja kokoonpano näyttää taas hyvältä.

Uusimpana pelaajana joukkueeseen on liittynyt Kia Höglund, joka on aiemmin pelannut Haukiputaan Pallossa. Tuleva ottelu on Höglundin ensimmäinen Sinipaidoissa. TamUlle lisähaasteen tuo myös Paraisten kenttä, joka on luonnonnurmi. Sinipaidat eivät ole kauden aikana harjoitelleet eivätkä pelanneet luonnonnurmella kertaakaan, joten alusta voi luoda haasteita. Tamperelaisilla ei ole myöskään tiedossa, missä kunnossa sunnuntain pelialusta on.

Päävalmentaja Kari Numminen ennakoi PIFin olevan kova pala.

Erittäin kovassa syyskunnossa oleva PIF haastaa TamUn naiset. Viimeisimmistä peleistä PIF on voittanut TuTon ja PaiHan sekä pelannut FC Nokian kanssa tasan. Haastetta tulee olemaan, jotta pisteet Paraisilta Tampereelle saadaan mukaan. Otteluun lähdetään hyvällä intensiteetillä, ja alusta alkaen pyritään voittamaan kaksinkamppailut joka puolella kenttää. Hyökkäyspäässä ollaan aktiivisia prässääjiä, ja tällä tavalla pyritään horjuttamaan PIFin pelin avaamista ja rakentelua”, Numminen suunnittelee

Ollaan kylmäpäisiä ja pelirohkeita sekä pidetään pallonhallinta itsellä. Toteuttamalla luovasti pelitaktiikkaa ja pistämällä pallo liikkumaan, uskon lopputuloksen olevan meille hyvä.

Ottelu pelataan sunnuntaina 11.9. kello 17.00 alkaen Pajbackan nurmella Paraisilla. Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2