Seuraavaksi pelataan jo keskiviikkona Kauniaisissa

27/03/2018
Otteluennakko

Tampere United pelaa seuraavan harjoitusottelunsa jo keskiviikkona Grankulla IFK:n vieraana Kauniaisissa. Ottelu pelataan seuran omassa kuplahallissa, joka valmistui monien vaiheiden jälkeen tammikuussa, joten puitteet ovat talviselle ottelulle hyvät. Tampere Unitedille ottelu on tilaisuus testata matkapelikuntoa ennen sarjakauden huomattavasti pidempiä vieraspelimatkoja.

Grankulla IFK pelasi vielä viime kaudella Ykkösessä, mutta sijoittuminen sarjassa yhdeksänneksi jätti tämänkertaisen vierailun toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kahden vuoden mittaiseksi. GrIFK ei ole kokenut putoamisesta huolimatta pahoja menetyksiä pelaajistossa, joten monien papereissa se on yksi suurimmista Kakkosen nousijakandidaateista ensi kaudella.

Tästä huolimatta seuran painopiste on juniorijalkapallossa, ja myös kuplahalli rakennettiin nimenomaan siksi, että seura voisi hyvien olosuhteiden avulla kilpailla paremmin alueen muiden junioriseurojen kanssa. Vilkaisu hallin harjoituskalenteriin kertookin, että edustusjoukkueella on hallissa vain yhdet koko kentän harjoitukset viikossa. Lisäksi kahdesti viikossa edustus jakaa kentän puoliksi juniorijoukkueiden kanssa.

Tänä talvena GrIFK on pelannut jo tukun kovia pelejä, sillä se oli mukana Suomen Cupin lohkovaiheessa. Näissä otteluissa se onnistui voittamaan vain TamUlle viime kaudelta erittäin tutun FC Viikingit, mutta yksikään tappio-ottelukaan ei revennyt rumiin lukemiin. Hakaa vastaan GrIFK oli jopa 2–0-johdossa kotihallissaan, mutta koskilaiset käänsivät ottelun lopulta 2–3-voitoksi. Toinen huomiota herättävä tulos on niukka 2–1 (2–1) -tappio Eurooppa-liigan karsintoihin kesällä osallistuvan FC Lahden vieraana.

Merkille pantavaa GrIFK:n talven otteluissa on Daniel Langhoffin maalivire. Viime kaudellakin seitsemän maalia kilpailullisissa otteluissa tehnyt hyökkääjä on tehnyt viidessä Suomen Cupin otteluissa peräti viisi maalia, kun koko joukkue on tehnyt vain yhden enemmän. Suomen Cupin otteluiden jälkeen GrIFK kävi reilu viikko sitten voittamassa HJS puhtaasti 0–3 (0–3) Hämeenlinnassa. Ottelun maalintekijöiden nimiä ei ole ainakaan tietoverkkoihin jälkipolvia varten tallennettu, mutta HJS:n sivuilla julkaistun raportin perusteella joukkueiden tasoero oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla erittäin selvä.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa toisen kovan pelin tulevaan nopeaan tahtiin sunnuntaisen KTP-kohtaamisen jälkeen. ”Maanantaina vedettiin kevyt palauttava harjoitus, ja ne jotka eivät pelanneet sunnuntaina vetivät vähän tiukemmin. Tänään vedämme valmistavan harjoituksen ja pidämme palaverin huomisesta pelistä. Käymme läpi huomisen teemaa fläpillä ja tuomme sen huomenna ekaa kertaa tällä kaudella kentälle”, Mäkelä paljastaa.

”Olen nähnyt Granin cup-matseja ja tiedän melko hyvin heidän peliajatuksensa. Kyseessä kova joukkue, joka on varmasti lohkonsa kärkipäätä. Vaikka pelaamme toisen kovan pelin kolmen päivän sisään, se ei saa kentällä näkyä. Kesälläkin tulee otteluryppäitä ja tämän takia on tänä talvena juoksutreenit tulleet erittäin tutuiksi pelaajille”, Mäkelä veistelee.

Kokoonpanosta eri syistä poissa olevien pelaajien lista on edelleen valitettavan pitkä, sillä varmuudella pois jäävät Eetu Rahkola, Mauno Sirén, Santeri Salomaa, Tuomas Telemäki, Elias Harala, Tuomas Lehti, Riku Oras, Miro Saarinen ja Valtteri Uimonen. Lisäksi Berat Grabovcin pelaaminen on epävarmaa.

”Poissaolot ovat pienenä murheena Se antaa myös vähemmän pelanneille loistavan näyttöpaikan kuukauden päästä alkavaan sarjaan Pelaajille tulee virheitä ja niitä pitääkin tulla, koska niistä oppii ja niistä en laita päätä vadille, mutta asenne, tunne ja sydän joukkueelle pitää olla aina 110 prosenttia jos halutaan tehdä tulosta. Siitä asiasta ei saa lipsua yhtään”, Mäkelä päättää.

Ottelu potkaistaan käyntiin Volkswagen-areenalla Kauniaisissa keskiviikkona 28.3. klo 20.00. TamU-TV ei näytä ottelua, sillä ottelu jouduttaisiin kuvaamaan kentän tasosta verkon läpi. Ottelun tapahtumia voi kuitenkin seurata Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49