14.6.2019

 
 

Seuraava sauma tappio­putken katkaisuun sunnuntaina PorissaTampere Unitedin ottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina Porissa, jossa ottelua isännöi liigavuosilta, ensimmäiseltä Kakkosen kaudelta sekä harjoituskaudeltakin tuttu vastustaja FC Jazz. TamU lähtee otteluun vaikeasta tilanteesta, sillä se on hävinnyt viisi ottelua putkeen, ja on sarjassa viimeisenä vain kolme pistettä seitsemästä ottelusta keränneenä. Matkaa turvallisemman tuntuisille sijoituksille on edelleen vain kahden voiton verran, mutta näitä voittoja täytyy kertyä tilille pikaisesti, jottei ero pääse venähtämään toivottoman tuntuiseksi.

Myös FC Jazzin alkukausi oli vaikea, sillä viidestä ensimmäisestä sarjaottelusta porilaiset keräsivät TamUn tapaan vain yhden voiton. Kahdesta edellisestä ottelusta Jazz on kuitenkin ottanut voitot EPS:stä ja KaaPosta, ja juuri näiden kahden voiton turvin porilaisjoukkue on noussut sarjan keskikastiin kahdeksanneksi. Juuri tällaista orastavaa voittoputkea Sinipaidatkin nyt kaipaisivat. Paras tapa aloittaa se olisi Jazzin voittoputken katkaiseminen lyhyeen, ja juuri tähän TamUlla on sunnuntaina mahdollisuus.

Sarjatilanteen lisäksi oman elementtinsä otteluun tuo Porin stadionin ilmeisen kehnossa kunnossa oleva nurmi, josta porilaisjoukkueet ovat saaneet kuunnella enemmän ja vähemmän asiallista naljailua pitkin kautta. Ikuisen tuulen stadionhan toimii tällä kaudella myös Ykkösessä pelaavan Musan Salaman kotikenttänä, eikä nurmea ole saatu sellaiseen kuntoon, jota jalkapallokentältä on lupa odottaa. Odotettavissa on siis pomppivia palloja, mikä yhdessä sarjatilanteen kanssa johtanee todelliseen taistelupallon pelaamiseen.

FC jazzin kokoonpanosta nousee esiin muutamia tunnetumpia pelaajia. Puolustuksen johtohahmo on pääpelivoimainen toppari Joonas Meura, joka on tehnyt tämän kauden Kakkosen otteluissa yhden erikoistilannemaalinkin komealla kaukovedolla. Varsinaista maalintekovoimaa tuo kokenut veikkausliigajyrä Juho Lehtonen, joka on tosin osunut tällä kaudella vasta kahdesti. Viime kaudellakin ruuti oli hiukan märkää, mutta kaudella 2017 tehoja oli jopa kuudentoista maalin verran, ja näistä maaleista yhden Lehtonen teki myös TamUn verkkoon. Kolmantena merkille kannattaa panna Pallo-Iiroista Jazziin kesken kauden siirtynyt Jussi Aalto, joka on tehnyt kolme maalia Jazzin kahdessa edellisessä ottelussa, jotka olivat samalla hänen kauden ensimmäiset täydet ysikymppiset. Voidaankin kysyä, miten suurelta osin Jazzin pääsy voittojen tielle on nimenomaan jo TamUn kultavuosina Veikkausliigassa Sinipaitoja vastaan pelanneen Aallon ansiota.

TamU vieraili edellisen kerran Porissa maaliskuun lopussa, ja silloin harjoitusottelu p√§√§ttyi tylyyn 2‚Äď0 (1‚Äď0) -tappioon Christian Harjanteen ja Joonas Meuran tehty√§ punapaitojen maalit. Ottelu oli tuloksesta huolimatta tasainen v√§√§nt√∂, ja sellainen on odotettavissa my√∂s sunnuntaina. Sinipaidoilla puuttuvat kokoonpanosta vain edelleen loukkaantumisistaan toipuvat Mikael K√∂ng√§s ja Niko √Ąkr√§s, joten p√§√§valmentaja Mourad Seddiki p√§√§see valitsemaan avauskokoonpanon pelaajat l√§hes koko harjoitusringist√§.

P√§√§valmentaja Mourad Seddiki kertoo, ettei Sinipaitojen viime aikaiset heikot tulokset ole n√§kyneet negatiivisella tavalla joukkueen harjoituksissa. ”Treeneiss√§ on ollut kaikesta huolimatta hyv√§ tekemiseen meininki. Pelaajat ovat henkisesti vahvoja vaikeasta tilanteesta huolimatta. He ovat harjoitelleet tunnollisesti, ja uskovat ja luottavat, ett√§ tuloksia parannetaan, vaikka v√§lill√§ tuntuu, ett√§ kaikki on k√§√§ntynyt meit√§ vastaan. Meill√§ ei ole ollut onneakaan matkalla”, Seddiki kuvailee joukkueen tekemist√§.

”FC Jazz on aloittanut kauden huonosti, mutta ovat k√§√§nt√§neet kurssinsa parempaan suuntaan. Uskon kuitenkin, ett√§ pystymme palaamaan Porista positiivisen tuloksen kanssa”, p√§√§tt√§√§ Seddiki.

Ottelu pelataan siis Porin stadionilla sunnuntaina 16.6. klo 18.30 alkaen. Ottelun kulkua voi seurata Tampere Unitedin twitter-tilin kautta.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.