Sasu Nieminen tuo Sinipaitoihin hyökkäys­voimaa ja kokemusta

12/07/2017
Uutinen

Valkeakoskelaishyökkääjä Sasu Nieminen, 30, ja Tampere United ovat tehneet loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Kärkipelaajana parhaiten viihtyvä mutta myös laidalla paljon pelannut Nieminen on aiemmin pelannut Kakkosen tasolla kaudella 2015 Ilves-Kissojen riveissä. Kuluvalla kaudella hän on pelannut Tampereen piirin Kolmosen kärkiseuroihin kuuluvassa Pallo-Sepoissa yhteensä yhdeksän ottelua avauskokoonpanossa.

Kaudella 2010 Sasu Nieminen kolkutteli jopa silloin vielä liigassa pelanneen kasvattajaseuransa FC Hakan portteja pelattuaan erinomaisen Kolmosen kauden 2009 Valkeakosken Koskenpojissa. Viralliset ottelut Hakassa jäivät kuitenkin vain pariin talvella pelattuun Liigacupin otteluun. Tämän jälkeen Nieminen on pelannut Kolmosen tasolla Pallo-Sepoissa, pois lukien mainittu yksi Kakkosen kausi Ilves-Kissoissa, jolloin peliminuutteja tuli vaihtelevasti ja maaleja yhteensä neljä. Jalkapallon lisäksi Nieminen on viime vuosina pelannut futsalia valkeakoskelaisseura Mad Maxissa niin liigatasolla kuin Ykkösessäkin.

”Minun ei alkuun pitänyt pelata tänä kesänä missään, vaan aioin keskittyä pelkästään futsaliin, kun nousimme Mad Maxin kanssa takaisin Futsal-liigaan. Mäkisen ’Passo’ sai minut kuitenkin houkuteltua Seppoihin”, kertoo Sasu Nieminen viitaten Pallo-Seppojen monivuotiseen pelaajaan ja nykyiseen päävalmentajaan, Pasi Mäkiseen. ”Olin kuitenkin Seppojen mukana pelkästään pelit, koska puhti ei riittänyt ajaa ympäri vuoden Valkeakoskelle, ja oma sitoutuminen ei siksi ollut sillä tasolla mitä Sepot ansaitsee. Pelit eivät oikein sujuneet, koska en ollut joka solulla mukana”, Valkeakoskella Tampereelta käsin myös töissä käyvä Nieminen kertaa.

TamUun Sasu Niemisen houkutteli päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”’Mäksä’ otti yhteyttä reilu viikko sitten ja kysyi olisiko kiinnostusta lähteä loppukaudeksi remmiin mukaan. Eipä sitä kauaa tarvinnut miettiä. Osasyy siirtoon oli se että pystyn täällä sitoutumaan täysillä seuraan ilman jatkuvaa reissaamista, ja vieläpä korkeammalla sarjatasolla. Mutta kyllä se suurin syy oli koko organisaation uskomattoman hieno meininki. Hommat on sellasella mallilla, että monella liigajengilläkään ei ole näin viimeisenpäälle ammattimaista juttua”, Nieminen hehkuttaa.

Aiemmista pelaajauutisista tuttuun tapaan Nieminen mainitsee myös TamUn kotiotteluiden ainutlaatuisen tunnelman: ”Onhan se pelaajalle hienoa kun on iso faniporukka pitämässä meteliä.” Nieminen onkin päässyt jo aiemmin tutustumaan TamUn kotiotteluiden tunnelmaan lähietäisyydeltä, ja moni Tampere Unitedin kannattaja varmasti muistaa viime kaudelta hänen hyvät otteensa ottelussa, jossa Pallo-Sepot murskasi Sinipaidat Pyynikillä murheellisin 1–5 (0–3) -lukemin. Ottelussa laitahyökkääjänä pelannut Nieminen hankki 0–2-maaliin johtaneen rangaistuspotkun haastamalla Tuomas Alasen boksissa, ja myös laukoi itse pilkun maaliin. Lisäksi Nieminen syötti Jere Intalan tekemän 0–4-maalin.

Tulevan kauden henkilökohtaisista tavoitteista kysyttäessä Sasu Nieminen löytää selkeät vastaukset. ”Yritän auttaa joukkuetta niin paljon kun kropasta irtoaa, ja niin kauan kun pinnoja tippuu, olen tyytyväinen”, Nieminen vakuuttaa, mutta tietää myös mihin rooliin hänet on hankittu: ”Kyllähän minun hyökkääjänä pitää myös laittaa pitsiä kireälle ja auttaa luomaan myös muille maalipaikkoja.”

Päävalmentaja Mikko Mäkelä on tyytyväinen saatuaan laadukkaan laajennusta rinkiin. ”Sasu Nieminen tuo loistavan lisän jo vahvaan hyökkäyskalustoomme. Sasu sopii meidän pelitapaan loistavasti: nopea, aggressiivinen, työteliäs ja osaa vielä maalinteon. Lisäksi Sasu on loistava joukkuepelaaja ja tsemppaaja, mistä kertoo sekin että hän on kantanut usein kapteenin nauhaa”, Mäkelä kehuu.

Sasu Nieminen saa pelinumerokseen 18 ja on päävalmentaja Mikko Mäkelän käytettävissä, kun TamU palaa ensi viikolla lyhyeltä kesätauolta. Ensimmäinen ottelu pelataan FC Espoon vieraana lauantaina 22.7. ja Tammelan kotiyleisö pääsee näillä näkymin tutustumaan Sasu Niemiseen sunnuntaina 30.7. kun TamU saa vieraakseen BK-46:n Karjaalta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa