12.7.2017

 
 

Sasu Nieminen tuo Sinipaitoihin hy√∂kk√§ys­voimaa ja kokemustaValkeakoskelaishyökkääjä Sasu Nieminen, 30, ja Tampere United ovat tehneet loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Kärkipelaajana parhaiten viihtyvä mutta myös laidalla paljon pelannut Nieminen on aiemmin pelannut Kakkosen tasolla kaudella 2015 Ilves-Kissojen riveissä. Kuluvalla kaudella hän on pelannut Tampereen piirin Kolmosen kärkiseuroihin kuuluvassa Pallo-Sepoissa yhteensä yhdeksän ottelua avauskokoonpanossa.

Kaudella 2010 Sasu Nieminen kolkutteli jopa silloin vielä liigassa pelanneen kasvattajaseuransa FC Hakan portteja pelattuaan erinomaisen Kolmosen kauden 2009 Valkeakosken Koskenpojissa. Viralliset ottelut Hakassa jäivät kuitenkin vain pariin talvella pelattuun Liigacupin otteluun. Tämän jälkeen Nieminen on pelannut Kolmosen tasolla Pallo-Sepoissa, pois lukien mainittu yksi Kakkosen kausi Ilves-Kissoissa, jolloin peliminuutteja tuli vaihtelevasti ja maaleja yhteensä neljä. Jalkapallon lisäksi Nieminen on viime vuosina pelannut futsalia valkeakoskelaisseura Mad Maxissa niin liigatasolla kuin Ykkösessäkin.

”Minun ei alkuun pit√§nyt pelata t√§n√§ kes√§n√§ miss√§√§n, vaan aioin keskitty√§ pelk√§st√§√§n futsaliin, kun nousimme Mad Maxin kanssa takaisin Futsal-liigaan. M√§kisen ’Passo’ sai minut kuitenkin houkuteltua Seppoihin”, kertoo Sasu Nieminen viitaten Pallo-Seppojen monivuotiseen pelaajaan ja nykyiseen p√§√§valmentajaan, Pasi M√§kiseen. ”Olin kuitenkin Seppojen mukana pelk√§st√§√§n pelit, koska puhti ei riitt√§nyt ajaa ymp√§ri vuoden Valkeakoskelle, ja oma sitoutuminen ei siksi ollut sill√§ tasolla mit√§ Sepot ansaitsee. Pelit eiv√§t oikein sujuneet, koska en ollut joka solulla mukana”, Valkeakoskella Tampereelta k√§sin my√∂s t√∂iss√§ k√§yv√§ Nieminen kertaa.

TamUun Sasu Niemisen houkutteli p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”’M√§ks√§’ otti yhteytt√§ reilu viikko sitten ja kysyi olisiko kiinnostusta l√§hte√§ loppukaudeksi remmiin mukaan. Eip√§ sit√§ kauaa tarvinnut mietti√§. Osasyy siirtoon oli se ett√§ pystyn t√§√§ll√§ sitoutumaan t√§ysill√§ seuraan ilman jatkuvaa reissaamista, ja viel√§p√§ korkeammalla sarjatasolla. Mutta kyll√§ se suurin syy oli koko organisaation uskomattoman hieno meininki. Hommat on sellasella mallilla, ett√§ monella liigajengill√§k√§√§n ei ole n√§in viimeisenp√§√§lle ammattimaista juttua”, Nieminen hehkuttaa.

Aiemmista pelaajauutisista tuttuun tapaan Nieminen mainitsee my√∂s TamUn kotiotteluiden ainutlaatuisen tunnelman: ”Onhan se pelaajalle hienoa kun on iso faniporukka pit√§m√§ss√§ meteli√§.” Nieminen onkin p√§√§ssyt jo aiemmin tutustumaan TamUn kotiotteluiden tunnelmaan l√§hiet√§isyydelt√§, ja moni Tampere Unitedin kannattaja varmasti muistaa viime kaudelta h√§nen hyv√§t otteensa ottelussa, jossa Pallo-Sepot murskasi Sinipaidat Pyynikill√§ murheellisin 1‚Äď5 (0‚Äď3) -lukemin. Ottelussa laitahy√∂kk√§√§j√§n√§ pelannut Nieminen hankki 0‚Äď2-maaliin johtaneen rangaistuspotkun haastamalla Tuomas Alasen boksissa, ja my√∂s laukoi itse pilkun maaliin. Lis√§ksi Nieminen sy√∂tti Jere Intalan tekem√§n 0‚Äď4-maalin.

Tulevan kauden henkil√∂kohtaisista tavoitteista kysytt√§ess√§ Sasu Nieminen l√∂yt√§√§ selke√§t vastaukset. ”Yrit√§n auttaa joukkuetta niin paljon kun kropasta irtoaa, ja niin kauan kun pinnoja tippuu, olen tyytyv√§inen”, Nieminen vakuuttaa, mutta tiet√§√§ my√∂s mihin rooliin h√§net on hankittu: ”Kyll√§h√§n minun hy√∂kk√§√§j√§n√§ pit√§√§ my√∂s laittaa pitsi√§ kire√§lle ja auttaa luomaan my√∂s muille maalipaikkoja.”

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ on tyytyv√§inen saatuaan laadukkaan laajennusta rinkiin. ”Sasu Nieminen tuo loistavan lis√§n jo vahvaan hy√∂kk√§yskalustoomme. Sasu sopii meid√§n pelitapaan loistavasti: nopea, aggressiivinen, ty√∂teli√§s ja osaa viel√§ maalinteon. Lis√§ksi Sasu on loistava joukkuepelaaja ja tsemppaaja, mist√§ kertoo sekin ett√§ h√§n on kantanut usein kapteenin nauhaa”, M√§kel√§ kehuu.

Sasu Nieminen saa pelinumerokseen 18 ja on päävalmentaja Mikko Mäkelän käytettävissä, kun TamU palaa ensi viikolla lyhyeltä kesätauolta. Ensimmäinen ottelu pelataan FC Espoon vieraana lauantaina 22.7. ja Tammelan kotiyleisö pääsee näillä näkymin tutustumaan Sasu Niemiseen sunnuntaina 30.7. kun TamU saa vieraakseen BK-46:n Karjaalta.